englannista tilanneita? royal mail.

hukassatukassa

iostin/maksoin kohteeni 27.1 ja seuraavana maanantaina 30.1 tuli viesti että paketti lähetetty.
ongelma on se että pakettia ei ole vielä näkynyt tai kuulunut. kohteella oli 6-8 päivää toimitusaika ja arvioitu saapumisaika oli 6.2-8.2.
sitten iphonella kävin ebay sivullani ja toimitusaika oli 6-12 päivää. royal mailin mukaan 95% postista päätyy osoitteeseen 5-10 päivän sisällä.
eilen laitoin viestiä myyjälle, joka vastasi että jos pakettia ei ole tullut on saattanut posti kadottaa paketin. itse itellalle on turha mennä kyselemään, eivät tiedä mitään. royal maililla taas on varmaan enemmän tekemistä kuin etsiä pakettia jossa ei ole edes seurantakoodia. myyjä sitten sanoi antavansa täyden hyvityksen. vastasin odottavani perjantaihin asti.

onko kellään kokemusta royal mailista? kuinka kauan on mennyt jne? entä jos paketti ei mahdu postiluukusta minne ebayn kautta tilatut tuotteet viedään? tulliin?

14

6194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nettishoppaaja

      Olen aika paljon tilannut Englannista sekä ebayn myyjiltä että muilta myyjiltä. Silloin kun kaikki menee normaalisti, lähetys saapuu 4 - 8 päivässä.

      Jos Royal Maililla on ruuhkaa, voi olla, että kolmekaan viikkoa ei riitä. Satunnaiset lumipyryt aiheuttavat helposti satojen lentovuorojen perumisia. Vaikka tätä kestäisi vain vuorokauden, voi jonnekin syntyä sellainen suma, jonka purkaminen vie aikaa. RM:lla on periaatteena, että sumppuun joituneita lähetyksiä puretaan myöhemmin lähetettyjen sekaan sitä mukaa kuin mukaan mahtuu. Siis aikaisemmin lähetetyt voivat saapua paljon myöhemmin perille kuin amyöhemmin lähetetyt. Ruuhkaantuneet lähetykset työnnetään ison huoneen perälle sitä mukaa kuin niitä tulee. Huoneessa on siis vain yksi ovi, josta taas tilanteen salliessa puretaan ruuhkaantuneita lähetyksiä. Ennenkuin ensimmäiseksi sumppuum joutuneet on saatu ulos, menee aikaa. Last in - first out ja First in - last out valitettavasti pätee. Ehkä RM ajattelee, että ei tule enempää kokonasimäärältään myöhästymeitä lähetyksiä, vaikka jotkin myöhästyvätkin tosi paljon. Periaate First in - First out ei päde Englannissa.

      Englannissa oli helmikuun ensimmäisellä viikolla juuri tuollainen lumipyry, joka aiheutti ruuhkaantumista. Omia lähetyksiänikin on tullut hitaasti perille. Jokunen on jo ollut yli kaksi viikkoa matkalla.

      Sinun kannattaa odottaa ilmoitetusta lähetysajasta aina neljään viikkon asti. Siinä ajassa pitäisi kaiken olla perillä. On sinänsä hyvä, että myyjä on tarjonnut jo tässä vaiheessa hyvitystä.

      • nettishoppaaja

        Vielä lisäystä muihin kysymyksiisi. Jos lähetys ei mahdu postiluukusta, postimies jättää kortin, joka mukana saat lähetyksen noudettua postitoimipaikasta.

        Tulliin EU:n sisäiset lähetykset harvemmin osuvat, koska niistä ei joudu maksamaan veroja. Jos jostakin syystä lähetys joutuu tulliin, tulee siitäkin sinulle kortti tai kirje. Minulle on tullut EU:n sisältä 200 - 300 lähetystä eikä yksikään ole joutunut tulliin.


    • mara18

      Nostan nyt tämän vanhan ketjun kun on samaan aiheeseen liittyvää. Eli sain seurantakoodin royal mailin lähettämään pakettiin ja Royal Mailin sivuilla sanotaan, että paketti on jo saavuttanut määränpää maan. Kuitenkaan itellan sivuilla samalla seurantakoodilla ei löydy mitään, vaikka kauppiaan viestistä ymmärsin, että sama koodi pitäisi päteä suomessa! onko muilla vastaavia ongelmia ollut ja miten on hoitunut?

      • randomikirjoittaja

        Tässä odotellaan myös, Royal ilmoittaa että paketti on Suomessa, Itellan järjestelmissä ei näy. Ihan oma mokani kun näin jouluruuhkina tilasin. Ei muuta kuin kärsivällisyyttä peliin!
        Välipäivinä viimeistään varmaan tulee.


      • randomikirjoittaja
        randomikirjoittaja kirjoitti:

        Tässä odotellaan myös, Royal ilmoittaa että paketti on Suomessa, Itellan järjestelmissä ei näy. Ihan oma mokani kun näin jouluruuhkina tilasin. Ei muuta kuin kärsivällisyyttä peliin!
        Välipäivinä viimeistään varmaan tulee.

        No, eipä vielä tullut, yksi paketti sentään tuli, joskin seurantakooditon, eli ei kumpikaan niistä kahdesta joita olen yrittänyt hakea Postin seurantajärjestelmästä. Odotellaan, viikonloppuja.


    • hätäinen-touhottaja

      Täälläkin kovasti odotellaan lähetyksiä Royal Mailin kautta saapuvaksi. Ensimmäinen postitettiin 13.12 ja toinen 14.12. Eivät ole tulleet.

      Tiedä sitten ovatko edes Suomen maaperällä vielä. Tietämättömyys on näin joissain tapauksissa tuskaa.

      Kun katselin myyjien saamaa palautetta eBayssa, ovat ihmiset saaneet pakettinsa jo, vaikka ovat tosiaankin minua myöhemmin tilanneet. Jopa australialaisia ja italialaisia joukossa.

    • randomikirjoittaja

      Taitaa olla jotain häikkää. Katsotaan tuleeko tällä viikolla. Muuten voisi olla yhteydessä esim. GLS Finlandiin, jonka kautta nuo Royal Mailit kai menevät. (Google-haun perusteella.) Sieltä kai voisi saada oikean koodin.

      Liekö pakettimme jopa jossain postin nurkissa ja lappua ei ole laitettu matkaan? Alkaahan tässä jo vähän kärsivällisyys heikentyä.

    • 456789

      Joskus saattaa olla ongelmia osoitteen kanssa, varsinkin jos osoitteessa paljon scandikirjaimia niin engelsmannit kirjoittaa mitä sattuu ja paketti pyörii sitten viikko tolkulla ympäri maailmaa.

    • hgfvbn1

      Tänään tuli Englannista 17.12. postitettu. Siis loppujen lopuksi aivan nopeasti, kun ottaa huomioon pyhät ja sen, että Englannissa tuppaantuvat ruuhkautumaan ennen joulua lähetetyt paketit. Aikaisempina vuosina on mennyt jopa 3-4 viikkoa. Muina aikoina saapuu yleensä viikossa tai vähän allekin.

      • randomikirjoittaja

        Sama homma, eilen tuli. Neljää pakettia nyt odotellessa, kaikki USPS:n, saa nähdä milloin tulevat. Yhden olettaisin olevan jo Suomessa, kun on USPS:n seurannan kautta lähtenyt liikkeelle.

        Mutta joo, vastaisuudessa täytyy pyrkiä ajoittamaan tilaukset muuhun aikaan kuin joulun ruuhkiin.


    • kestää

      Hienoa että sait pakettisi. Minä vielä odottelen omiani. Täytyy aloittaa selvitykset kunnolla huomenna :(

    • ripsis222

      Briteistä tulee aina pariin päivään ja sitten Suomen postilla kestää sellaisen rapean viikon saada kirje täällä päässä liikkeelle

    • Anonyymi

      Täällä on nyt kolmas viikko menossa siitä kun paketti lähetettiin eikä vieläkään mitään tietoa saapumisesta

    • Anonyymi

      Myös täällä odotellaan 5.6.2019 tilattua ja 6.6.2019 tiettävästi lähetettyä pakettia enklannista. Ilman seurantakoodia, turha mennä postista kyselemään, jollei tule lappua kotiin. Ei kai voi muuta kuin riitauttaa Paypalilla maksetun tilauksen.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1429
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe