SM-liigan taso

+10

Huvittavaa on ollut seurata keskustelua SM-liigan tasosta viime vuosina. Jokainen vähänkään keskusteluja seurannut on voinut huomata, että keskustelu SM-liigan surkeudesta alkaa aina silloin kun PK-seudun kaikki joukkueet ovat pahasti flopanneet ja jos silloin tällöin tulee vahinkomestaruus niin kuin viime kaudella epäansaitusti, niin keskustelu katkeaa kuin veitsellä leikaten. Yllättävää (hah) kuinka kiivaana kävi keskustelut Euroopan yhteisestä liigasta ja SM-liigan surkeasta tasosta monta vuotta, mutta viimeisen vuoden aikana keskustelu on täysin hiljentynyt.

Asiahan on juuri päinvastoin. SM-liigan taso voidaan suoraan määritellä siitä voittaako PK-seudun joukkue mestaruuden. Jos voittaa se tarkoittaa vain sitä, että kaikilla muilla on ns. välikausi menossa ja mestaruuden voittanut joukkue on yksi surkeimmista kautta aikojen. Niin kuin viime vuonna. Kysykää vaikka asiantuntijoilta. Niin kuin esimerkiksi minulta. Siis sellaisilta, jotka todella ymmärtää jotain jääkiekosta, eivätkä seuraa sitä vain teksitv:ltä.

Tällä kaudella Jokerit floppaa ja putoaa heti sääleissä, samoin HIFK, joka tuurilla selviytynee kuuden joukkoon, tulee putoamaan heti ensimäisellä kierroksella. Molemmat putoaa ilman yhtään voittoa kun tosipelit alkaa. Koska helsinkiläisillä ei vaan pää kestä. Eivät ole tottuneet voittamaan. Kuten ei koskaan aikasemminkaan eivät vaan kykene siihen.

Ja sitten alkaa se taas se keskustelu SM-liigan surkeasta tasosta, koska pienet helsinkiläiset häviäjäjoukkueet eivät taaskaan pärjänneet paremmilleen. Luulevat sitten vielä raukat, että parempi menestys tulisi, jos vastassa olisi Salzburgia tai Frölundaa. Sallikaa mun nauraa makeasti.

5

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JYPPIII

      Kyllä ja ei.Viime vuoden moraalinen finaali oli Ifki-Narrit.Eikä Ihfkin jyräystä sen jälkeen pysäyttänyt mikään.Se että Stadin joukkueet on rahalla tehty ole mikään yksin oikeus Turussa ,Oulussa ja Tampereella on mahdollisuudet tehdä samanlaiset Budjetit.Se miten Mansen joukkueet ovat kontanneet vuosia on seurausta mielettömän huonosta seurojen johtamisesta.SM-liigan tasoa laskee KHL:n rahakkaat seurat jotka vievä rusinat pullasta.Samalla on tullut enemmän junnuja joukkueisiin ja hyviä.Tämä suuntaus on minusta hyväksi Suomen jääkiekolle ja SM-liigalle.Ennemmin minä katson Granlundin otteita kun J.Ruudun filmausta.

      Jokereilla ja HIFK:lla on kaksi asiaa kunnossa pudotuspeleihin.Valmennus ja maalivahdit,näillä mennään pitkälle.Se että Stadin joukkueet ovat valovoimaisimmat liigassa on merkki heidän erinomaisesta brändäyksestä.Mikään ei estä meitä pöndejä tekemästä samoin.Mielestäni Jyväskylässä on tehty samoin jopa paremminkin Tynin erinomainen markkinointi ja koko JYP-organisaatio toimii mahtavasti.

      SM-liigan taso on kiinni paljon siitä kuinka seuroja johdetaan.Kansa kyllä tykkää Jääkiekosta,siitä vaan pitää tehdä mielenkiintoisempi oikealla Brändäyksellä ja siinä on kiinni otettavaa ennen kuin ollaan Stadintasolla.

    • Juha8222222

      Kyllähän Hesalaiset on tottuneet voittamaan (=
      Jokerit historiassa ja HIFK viime kaudella.

      Mä veikkaan että HIFK voittaa Kultaa, Kalpa ottaa Hopeaa, ja Pronssin nappaa Pelincans ja neljänneksi jää Kärpät.

      • JYPPIII

        Veikkaus,Pelicans kultaa,Hifk hopee,Jyppi pronssia.


    • Aarne Tarhonen

      Tarhonen haluaisi nostaa Sm liigan moraalia imemällä vastuuhenkilöiden kuten Kai Suikkasen kyrpää ihan suuseksissä vaihtoaitiossa tai ihan siinä kentän laidalla.

    • sm is our

      Avaus on tyypillinen katkeran ja kateellisen jääkiekko seuraajan kommentti.

      Kun ei vaan oman suosikkijengin taidot riitä, pettymyksiä kausi toisensa perään.

      Olisikohan avauskirjoittajan kotiseutu siellä pororajan tuntumassa, kuulostaa ainakin tyypilliseltä itkijämummo-mentaliteetilta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      574
      3814
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2719
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2114
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1917
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1770
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1729
    Aihe