Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksi ihminen tappaa/raiskaa/jne?

mietteliästyttö

Olen 16-vuotias lukiolainen ja olen miettinyt rikollisten motiiveja. On tietysti raha, kateus, itsehillinnän puute jne. Mutta eihän kukaan normaali ihminen, jonka elämässä asiat ovat kunnossa tapa. Mielestäni väkisin murhaajilla ja raiskaajilla on jotain vikaa päässään tai mielenterveysongelmia.

Otetaan esimerkkitapaus: kun tässä vasta suomalaismies meni pizzeriaan tilasi pizzan ja yllättäen tappoi omistajan ja lopulta itsensä. Oliko hänellä itsehillinän puutetta, oliko hän rasisti? Selvästikkään kaikki ei ollut hänellä kunnossa. Jos hän olisi jäänyt henkiin olisiko hänet vain laitettu vankilaan vailla minkäänlaista apua?

Jos asiaa mietitän kuolemanrangaistuksen suhteen, niin mikä olisi sitten tarpeeksi vakava syy siihen ja minkälaiset motiivit murhaajalla tms. täytysi olla? Hänellähän ei saisi olla mielenterveysongelmia, mutta kuka muukaan tappaisi? Jos ei kykene hillitsemän itseään niin on siinäkin jo tietynlainen ongelma, jota voisi hoitaa. Kaikenlisäksi tämäkin johtuu paljon geeneistä ja kasvatuksesta. Ei kukaan ole itse syyllinen, ei kukaan voi olla luonnostaan paha, ja jos on niin eihän tämäkää ole kenenkään oma syy.

Ihmistähän voi verrata vaikka koneeseen. Jotkut koneet saatetaan ohjelmoida väärin, mutta itsellään ei ole tähän osaa ja arpaa. Jokaisella on erilaiset valmiudet elämään ja se miten asiat menevät riippuu todella monista asioista (kasvatus, ympäristö, kiusaaminen, väkivalta). Pienilläkin asioilla voi olla todella suuret vaikutukset.

Eli pointtihan oli se, että miten joku ihminen voi olla niin julma, että tappaa tai raiskaa tai tekee muuta väkivaltaa, että pilaa toisen ihmisen elämän? Miksi terve ihminen tappaisi?

Pyydän anteeksi, että saatan ajatella mustavalkoisesti ja toisaalta olla todella hyväuskoinen, mutta kertokaas teidän mielipiteitänne tähän näistä motiiveista tai sitten vaikka siitä kuolemantuomion hyväksynnästä.

10

1534

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valistunut

      Mistäkö tuo kaikki johtuu, se johtuu siitä,että me olemme syyn ja seurauksen lain alaisia, sen takia mitä olemme tuhansien vuosien menneisyydessä tehneet on seurasta niistä teoista
      Tuo menneisyys seuraa meitä psykologisena perimänä jota me emme tiedosta
      Vikka meillä olisi hyvän idea jonka mukaan me elämme,mutta kun tulee konhlikti tilanne niin reagoimme siihen siten tuo perimä vaatii

      Miten sitten pääsisimme eroon sellaisesta tilanteesta
      Ainut keino on ymmärtää itsebsä miten perimä on saanut alkunsa, ja miksi se seuraa meitä psykologisena perimänä

      Tuo ymmärrys tuo vapauden tuosta perimästä, ja voimme elää
      ilman kärsimystä tuskaa ja väkivaltaisuutta

      Tiede ja uskonto ei tiedä näistä asioista mitään joten jokaisen on oltava siinä asiassa sekä oppilas että opettaja.
      Puhun kokemuksesta,en mistään teoriasta, sillä elämä i ole teoriaa vaan totisinta totta

    • Ihmiskunta Sinde

      Patoutuu amorinkaarelle väärästä ja pelkällä frustraatio-tasolla olevasta suggestio-tasosta, psykologisesta tasosta nimeltä moderni hypnoosi, joka olisi jotenkin sosiaalista. Ei mulla ole yleiskunnonkaan, saati yksityisyyden ja identiteetin osalta varaa sellaiseen.

      Behaviorismi ja sähkö-anette
      -Joo, nämä ovat euforiasuggetiolla rinnastettuja toisiinsa. On ihan turha vedota uskonnon luomaa ja tuomaan pelastukseen, jos on vain pelkkä frustraatio hallinnassa.
      - En saakaan ottaa sinua tähän, joudun vankimielisairaalaan.
      -"Joo, mutta se on sellaista, että ne lapset kituvat ja kärsivät", kertoi isäni ädilleni, jopa kansasta innostuneena. Tämä on vain nostalginen kuvaus, pelkkää kerrottua fiktiota, isäni ja äitini tapaamisesta. Ei ole todelisuutta, on vain todellisuus, tulevaisuus ja turvallisuus. On vain haettava apua, ja kerrottava julkisesti siitä ongelmasta, joka on behaviorismi ja kyseenalaistava keskustelumenetelmä.
      Et voi vedota pelkkään pyöreäpäisyyteen, jos yleiskunto ei ole hallinnassa.
      Et voi vedota sellaiseen fyysiseen ja psyykkiseen kidutukseen, joka toisi ja loisi turvallisuutta omalle perheellesi.
      - Behaviorismi-häiriö, sanoivat poliisit.
      - Ihtellä näihin.
      - Katsotaan nyt huomaako se niitä, totesi atomi-ystäväni, joka haluaa edelleen vastustaa, ja kantaa vastuuta pyöreäpäisyydestä, joka johtui särkylääkkeistä, kun jotkut yrittivät ihmis-syönnille esittää väkivaltaisena vammaista.
      Joo, lukee ne siinä Doremifasollasido:ssa.
      - Muistan nyt ettei sitä saa opettaa sitä diakonia ihmissyöntiä.
      -Niin, siksi kanssanne, koko maaseudun väestön kanssa työskentelee pelkkiä ammatti-ihmisiä.
      - Niin, kun se alapäätä peittävä, siveä aurinko-viittomakaan ei onnitu. Juhla-asujen kanssa... Ei siihen on tiellä frustraatio, kapitalismi ja arkinen elämä. Se pitää olla ihan koko ajan päällä....

    • Tässä maailmassa

      vallitsee ja hallitsee Jumala Jeesuksen Kristuksen kautta ja vaikuttaa hyvää hedelmää ja uskoa ja toivoa ja rakkautta. Sitten on Jumalan Vastustaja jota myös Per-keleeksi ja Saa-tanaksi kutsutaan, ja on kaiken valheen ja murhan ja vihan isä ja sitä myös vaikuttaa ihmisissä, joihin vain saa vallan vaikuttaa ja pystyy vaikuttamaan.

      Juuri tämän vuoksi kannataa jokaisen janota Jumalan vanhurskautta, jotta ei tarvitse vaeltaa tämän maailman pahan pimeyden ruhtinaan ansassa ja syntiin kahlehdittuna väärässä mielenlaadussa.

      Jokainen joka Jeesuksen nimessä avukseen Herraa ja Vapahtajaa pyytää, sen myös saa ja tärkeää on siinä pysyä ja kiittää ja yhä enemmän tuotta hyvää hedelmää ja siten myös kaiken huonon hedelmän Jumala puhdistaa pois hyväksi tekemästään puusta Jeesuksessa ja Herran Hengessä.

      Nämä asiat ovat täyttä totuutta ja sydämemme ja mielemme on joko totuutta rakastavaa tai sitten pimeyteen sidottua. Toki olemme vajavaisia kaikessa ja Herrankin tuntemisemme on vajavaista ja Raamatun moninaisen kirjoitukset on annettu että Jumalan tahdon tuntisimme ja siten myös uudistuisimme ja vanhurskautuisimme ja pyhittyisimme ja se on Jeesuksen Isän ja Jumalan tahto kaikille, myös sinulle.

      Lähesty siis Jumalaa Jeesuksen nimessä ja ano Pyhän Hengen opetusta nimessään ja lue Raamattua ja annan Herran vaikuttaa sinussa uudestisyntyminen elävän sanansa ja Henkensä kautta, sillä se on myös Jumalan tahto meille jokaiselle ja niin myös pääsemme siihen valkeuteen, joka meille jokaiselle Jeesuksessa tahdotaan antaa kunhan vain ihmisenä sitä itse tahdomme.

      Jeesus on hyvä Paimen ja Jumala armahtaa ja totuudessa pyhittää anovia nöyriä ja sitä hyvää tahtovia, totisesti. Pannaan pois valheet ja vihat ja pyhitään totuudessa ja rakastetaan Jeesusta tekemällä opetuksensa mukaan sillä se on hyvä sanoma Jumalan valtakunnasta myös meille jokaiselle, totisesti, ilman erotusta, totisesti.

      Kiitetään ja kunnioitetaan Jumalaa Jeesuksen nimessä ja Hengessä!

    • Ennen kuin rupean vastaamaan tahdon leikkiä Sokratesta. Kaikki pitävät Sokrateesta.

      Kun kysyt, "miten joku ihminen voi olla niin julma, että tappaa tai raiskaa tai tekee muuta väkivaltaa, että pilaa toisen ihmisen elämän?" heitän pallon välittömästi takaisin ja kysyn toisin: Miksi toisen ihmisen elämästä tulisi välittää? Jos murhien luomalla pelolla, väkivallan luomalla huumalla ja raiskauksen tyydytyksellä saa onnellisuuden, miksi muista tulisi yhtäkkiä välittää? Miksi muka elämä on niin arvokasta tällä pikkuplaneetalla täällä linnunradan haarassa?

    • Eioo:Sindevm-82

      Niin, ja raiskaamista on sitten ihmiskäsityksen vaihtoihin.

    • valistunut

      Miksi ihminen tosiaan tekee kaikenlaista pahaa vaikka hänellä on hyväntekemisen aate jonka mukaan hän yrittää elää
      On olemassa sellainen kuin syyn ja seurauksen laki eli karman laki
      Se seraa meitä psykologisena perimänä,perisyntinä
      Päivätajunnan ohella tuo permä toimii meissä tiedottomasti, ja sisältää tuhansia vuosia sitten alkaneet syyt ja seuraukset
      Vaikka meillä olisi päivätajunnassa aate hyvän tekemisestä, niin tuo piilotajuinen mieli tekee kuitenkin niinkuin tuo laki määrää

      Me ihmisinä kuitenkin voimme itse vaikuttaa tuon lain vaikutuksen minimoimiseksi ja kokonaan henkisesti sen alaisuudesta pois pääsemiseki

      Se kuitenkin edellyttää omakohtaista ymmärtämistä, että miksi ja miten me olemme henkisesti joutuneet tuon lain piiriin
      Tällaista tietoa on ollut olemassa, mutta uskonnon vallan takia se on ollut kiellettyä
      Kuitenkin tuo tieto on kulkenut salaisena sukupolvelta toiselle

      Nyt nettiaikana tuon tiedon saanti on helpompaa, ja netistäkin löytyy tuota tietoa kun osaa etsiä

      Tässä asiassa jokainen on oman onnensa seppä ja siinä elämän koulussa jokaisen on oltava valona itselleen, eli oltava sekä oppilas, että opettaja

      Kasvatuksemme perustuu siihen tulisimme hyviksi kansalaisiksi, mutta ei välttämätt hyviksi ihmisiksi

      Ei ihme jos meidät kasvatetaan tottelevaisiksi väkivaltaisiksi, ja tiedoitusvälineet media kirjallisuus antavat meille vaikutteita siihen

      Kiitos elämälle sain siltä paljon kun ymmärsin kaiken tuo, sillä se toi mukanaan uskomattoman elämän jossa ei ole kärsimystä ja ahdistusta

    • -

      "Eli pointtihan oli se, että miten joku ihminen voi olla niin julma, että tappaa tai raiskaa tai tekee muuta väkivaltaa, että pilaa toisen ihmisen elämän? Miksi terve ihminen tappaisi?"

      Samasta syystä kun monet ihmiset valehtelevat. Valheilla ihminen tuhoaa toisen ihmisen elämää pala palalta.

      Jos ihminen on kasvanut perheessä jossa on sallittu moraalittomuus ja kenties omat vanhemmat ovat toimineet moraalittomasti, oppii lapsikin moraalittomaksi. Ihminen tiedostaa että nämä moraalittomat teot tulee yleensä peitellä. Usein ne ihmiset pysyvät kaltaistensa joukossa joilla on tietynlainen vahva moraalinen käsitys ja tunnistavat nämä moraalittomat eivätkä huoli heitä omaan seuraansa. Tämän vuoksi usein moraalittomat ihmiset ajautuvat toisten moraalittomien ihmisten seuraan ja ottavat heistä mallia. Tätä kautta moraalittomat ihmiset perustelevat moraalittomuutensa sillä että "kaikki muutkin toimivat näin". Todellisuudessa kaikki eivät toimi näin. Yleensä ne vankan moraalin edustajat ovat kaikessa hiljaisuudessa yhteiskunnan mukana, mutta he eivät tule millään tapaa yhteiskunnassa esille. He eivät uskalla lähteä taistelemaan moraalittomia vastaan koska henkilökohtaisesta taistelusta ei tule heille kuin haittaa. Poliisin voi soittaa paikalle, mutta tämäkin osoittaa moraalittomille ihmisille sen että heidät viedään vankilaan vaikka he eivät ymmärrä mitä ovat tehneet väärin. Teoriassa saattavat ymmärtää, mutta ovat uskotelleet itselleen ettei siinä ole mitään pahaa koska "kaikki muutkin toimivat näin".

      Ongelman luo juurikin se että "tavalliset" ihmiset eivät hyväksy niitä ihmisiä ystävikseen jotka ovat outoja ja tätä kautta oudot liikkuvat omissa piireissään ja tulevat entistä oudommiksi. Nykypäivänä puhutaan mediassa paljon siitä kuinka luokkaerot kasvavat. Juuri tällä tavoin luokkaerot kasvavat kun tietynlaiset ihmiset pysyvät omissa piireissään, mutta jokainen silti haaveilee pääsevänsä parempiin piireihin. Paitsi tietysti nämä kaikkein alhaisimpaan luokkaan kuuluvat joita syrjitään oikein rankalla kädellä. Heitä on syrjitty ja pahoinpidelty kenties kotona ja sama syrjintä, sekä kenties myös kiusaaminen jatkuu koulussa ja työpaikoilla. Ei sinänsä mikään ihme jos menee nuppi sekaisin kun ihmistä koetellaan tällä tavoin. Mutta näin se homma vaan menee. Loppujen lopuksi ihminen täytyy laittaa vankilaan tai mielisairaalaan. Ne jotka tulevat hyvistä ja menestyneistä perheistä, heidän lapset saavat hyviä oppeja vanhemmiltaan ja heidän perheen menestys on tällä tavoin useimmiten taattu. Ja luokkaerot sen kuin kasvavat.

      Usein heikon moraalin omaavilla ihmisillä on myös heikko itsetunto. Tosin jotkut pyrkivät korjaamaan tämän tilanteen esittämällä vahvaa persoonaa ja ajan myötä alkavat kenties uskomaankin tähän omaan persoonaan jonka kautta muodostuu persoonallisuushäiriö. Hitler saattoi olla tällainen.

      Raiskaukseen liittyy usein valta. Mies haluaa käsittääkseni tässä alistaa naista ja saattaa kenties kokea että nainen jopa pitäisi tästä. Joillain naisilla on sellaisia fantasioita missä mies alistaisi naista sänkykammarissa. Kenties tämä on opittu isältä ja äidiltä.

      Jos on kasvanut perheessä jossa on ollut rakastavat vanhemmat, voi olla hyvin vaikeaa ymmärtää miten ihmisestä kasvaa aikuisena raiskaa tai murhaaja. Usein homma menee todennäköisesti niin että vanhemmat eivät ole rakastaneet lasta ja lapsella on ollut paljon vastoinkäymisiä elämässä. Mitä enemmän on vastoinkäymisiä, sitä herkemmin niitä tulee lisää. Se miksi niitä tulee lisää, johtuu siitä että ihmistä aletaan syrjimään ja mahdollisesti myös kiusaamaan jos hänessä on jotain "vikaa" tai hän on outo. Nuorena aikuisena ihmisen itsetunto on jo pahasti miinuksella ja hän kenties tarttuu alkoholiin tai sitten lähtee rikolliselle tielle. Jos hän päättää yrittää kaidalla polulla, tulee hän todennäköisesti epäonnistumaan vaikka kuinka yrittäisi. Nämä epäonnistumiset lannistavat ihmisen ja ihminen hyväksyy sen että maailma ja yhteiskunta on täynnä pahoja ihmisiä jotka eivät anna hänelle mahdollisuutta. Jos ihminen hyväksyy tämän ajatusmallin, hyväksyy hän pahuuden. Kenties raiskauksessakin on kyse siitä että henkilö jakaa oman käden oikeutta naisille sen vuoksi että naiset eivät ole huolineet häntä (johtuen hänen epäonnistumisista elämässä). Myös murhat ja muut rikokset voidaan selittää sillä että elämä on epäoikeudenmukaista ja nämä moraalittomat teot eivät käytännössä ole kuin oman käden oikeutta. Tarkemmin ajateltuna, nämä moraalittomuuden edustajat eivät ole niitä moraalittomia vaan ne joilla on asiat elämässä olleet hyvin, mutta ovat syrjineet heikkoja ja epäonnisia.

      • -

        Maailman tämän hetkinen järjestelmä perustuu lakeihin jotka edustavat moraalista hyvyyttä mutta usein tässä elämässä pärjää moraalittomuudella kuten valheilla. Tällainen moraalittomuus saa kenet tahansa ihmisen raivon partaalle jos häneen kohdistetaan sitä riittävästi. Usein juurikin heikkoihin kohdistetaan viha ja valheet. Harva uskaltaa vahvempiaan vastaan lähteä taistelemaan koska siinä käy huonosti. Ja jos heikkoja kohtaan ei kohdisteta vihaa niin syrjintää ainakin. Suositut ja rikkaat saavat suosiota koska heillä on rahaa ja tietoa miten saavuttaa suosio. Heidän ei kuitenkaan kannata luovuttaa tätä tietoa kenelle tahansa jotta he saavat pidettyä oman asemansa yhteiskunnassa. Harva uskaltaa myöskään valehdella suosituille tai rikkaille koska ainoa keino saada heiltä apua on lojaalisuus. Tai ainakin näin keskiluokka kuvittelee. Rikkaat ja suositut eivät välttämättä välitä moraalista pätkän vertaa ja näinhän se tuntuu olevankin jos katselee dokumentteja sekä lukee historiaa. Rikkaille riittää että keskiluokka on tyytyväinen ja jos ongelmia tulee yhteiskuntaan liikaa, voidaan aina järjestää sota jolla vähennetään väkeä. Mutta toisaalta sotahan ei ole moraalisesti väärin koska siinä lähes jokainen joutuu kokemaan sodan kauhut. Paitsi tietysti rikkaat. Ja jos sodassa kuolee miljoonia, ei sillä ole yhtä suurta vaikutusta ihmisten vihaan kuin sillä että yksittäinen ihminen kuolee eikä kukaan tee mitään. Sotien kautta kansakunnat tulevat nöyriksi ja tottelevaisiksi kansalaisiksi. Yksittäisen ihmisen tapon kautta kansat alkavat sen sijaan vihaamaan jotain henkilöä tai ryhmittymää. Mikä nyt sitten on moraalisesti väärin, sen saa jokainen päättää itse.

        Jokainen joka käy töissä suuressa yrityksessä, tukee usein hyvin itsekkäitä liikemiehiä jotka tekevät maailmasta monin tavoin epäoikeudenmukaisen joka sortaa heikkoja ja tukee vahvoja. Rikkaille ihmisille liike-elämä on enemmänkin valtapeliä jossa tehdään rikoksia jäämättä kiinni sen sijaan että tehtäisiin rahaa jotta saisi ruokaa ja asunnon. Nämä suuryritykset palkkaavat usein parhaat oppilaat jotta heidän työväkensä vaikuttaisi puhtailta pulmusilta, mutta heillekin saatetaan tarjota palanen tästä helposta elämästä mikäli he toimivat epäeettisesti yrityksen hyväksi. Tätä kautta tietyt suuryritykset menestyvät ja ne ostavat sellaiset pikkufirmat pois jotka ovat mahdollisia kilpakumppaneita. Kilpailua ei synny ja he pitävät monopoliaseman. Tämä luo asetelman jonka avulla niiden tahojen on helppo luoda yhteiskuntaan ongelmia ja sota jotka sitä haluavat. Sota on iso bisnes jossa on suuret voitot. Ja jos voitot ovat suuret, ei siitä jäädä kiinni koska kuka hyvänsä voidaan lahjoa kun summa on riittävän suuri. Ja jos lahjominen ei auta, palkkamurhaajan palvelut tulevat halvemmaksi vaikkakin kiinnijäämisen riskit ovat suuremmat.

        Yleensä se on ihmisen ahneus ja välinpitämättömyys joka luo myös näitä yksittäisiä tappajia ja raiskaajia. Jos ihmiset toimisivat enemmän yhteisönä välittäen heikommistakin, tulisi yhteiskuntaan vähemmän syrjäytyneitä ja mahdollisesti aggressiivisesti käyttäytyviä ihmisiä. Kaikenlainen epäoikeudenmukaisuus vähentyisi myös jos ihmiset välittäisivät myös niistä jotka toimivat tarkoituksenomaisesti väärin. Luokkaerot, pelot ja epäoikeudenmukaisuus hallitsevat kuitenkin maailmaa.

        http://www.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/Tutkimus Aikuiset valehtelevat kolmesti päivässä /art-1288360317129.html
        http://www.hs.fi/ulkomaat/Tutkimus Rikkaat alttiimpia huijaamaan ja valehtelemaan/a1305556600312
        http://www.talouselama.fi/tyoelama/harjoitus tekee mestarin myos valehtelussa/a2028098
        ^ lue tuosta ensimmäinen kommentti
        http://www.youtube.com/watch?v=EDx8G8Z-PFM
        http://www.youtube.com/watch?v=I9DsdumIXzw#t=2m37s
        http://www.youtube.com/watch?v=FeLLR3LWtv4
        http://www.youtube.com/watch?v=5fJCxRU070U#t=3m24s
        http://www.youtube.com/watch?v=USGSOViaulc
        http://www.youtube.com/watch?v=DflPqCxLw9s
        http://www.youtube.com/watch?v=JXt1cayx0hs
        http://www.youtube.com/watch?v=jjcRywb6Zf4


    • Anonyymi

      miksi ihminen toimii vkivaltaisella tavalla esimerkiksi sodassa vaikkei sitä oikeasti halua tehdä mikää ajaa ihmisen siihen tilaan että toisen painostuksesta on pakko tappaa?

      • Anonyymi

        Esim. tahto suojella omaa kansaa ja maata.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2364
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2064
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1883
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1658
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1582
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1420
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe