Äidistäni

ihmettelevä poika

Jooh, en nyt tiiä oikeen mihin tänkin laittais, ei tonne nuoret palstalle oikein viitti laittaa tällasta aihetta, kun tuolla nuorten palstalla tämmöset vähänkin asialliset keskustelut todennäkösesti pilataan heti.... Kai tän keskustelun voi siirtää jos on huonossa paikassa. :) En kovin usein täällä suomi24:sessa käy joten en oikein tiedä mihi tällanen keskustelu kuuluu.
----------------------------
Olen siis 14-vuotias poika, jolla on tämmönen perus perhe; isä, äiti ja sisko. Äitini on aina huolehtinut minusta ja siskostani, ja esim. vienyt meidät aina lääkäriin kun on vähänkin jotain tautia ollut. No äidilläni kuitenkin todettiin rintasyöpä viimekesänä, tosin se saatiin siltä leikattua ja ei pitäis enään vissiin syöpää olla. No tämän syövän jälkeen äitini on kuitenkin muuttunut, sairastin influenssan tossa joulukuun alussa, jonka jälkeen mulle kehkeyty sitten sydänlihastulehdus. Monesti valitin äidilleni, kuinka syke saattaa nousta iha missä tilanteessa tahansa ja muutenkin sydän hakkas sataa kokoajan. Äitiä ei kuitenkaan näyttänyt tämä kiinnostavan alkuunsa, mutta jonkun kuukauden päästä päätti mut viedä lääkäriin kun lopulta sai tarpeeksi valituksesta. Ei se paljoa reagoinnu siihenkään kun lääkäri anto diagnoosin.

No nyt mulle viimeviikolla paljastu, että mutsilla on todettu myös struuma, jo joskus viime syksynä. Hän ei ole kertonut tästä kellekkään, ja lisäksi ei ole mennyt sairaalaankaan vaikka sieltä on jo pari kertaa tullut kutsu sille, kun sitä struumaa pitäs tutkia. Vahingossa löysin näitä kutsuja autosta yks päivä...
Mikä ihme mahtaa mun äidillä olla? Sitä ei enään näytä kiinnostavan kenenkään terveys, ja entä mitä mun pitäs tehä? En mä halua että äiti kuolee johkin struumaan sen takia, ettei jostain syystä välitä enään vissiin kenenkään terveydestä...
----------------------------------------------
Anteeksi, että tekstini on vähän sekavaa ja kirjotin vähän leveästi. Toivottavasti tajusitte kuitenkin mitä hain takaa. :P

3

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietääkö isä?

      Tietääkö isäsi, että äitisi on saanut kutsuja sairaalaan ja jättänyt menemättä?

      Ehkä kannattaisi jutella isäsi kanssa. Jos hän rakastaa äitiäsi, hänelle tuskin on OK, että äitisi ei mene hoitoihin, eikä tutkimuksiin. Siksi epäilen, että isäsi ei tiedä tilanteesta. Yleensä sairaalapapereita yms. tärkeitä juttuja EI säilytetä autossa? Kuulostaa siltä, että äitisi salailee tilannetta.

      Äitisi pitää saada hoitoihin ja tutkimuksiin! Vaikka väkisin, jos ei muuten. Sitä varten teidän pitää vetää yhtä köyttä.

      Minä luulen, että äitisi on hyvin väsynyt ja masentunut. Siitä kielii se, ettei hän reagoinut sinun sydänlihastulehdukseen mitenkään. Ehkä hän ei ole lainkaan oma itsensä. Masennus saa ihmisen muuttumaan välinpitämättömäksi ja itsetuhoiseksi. Itsetuhoisuuttahan se on, jos jättää menemättä sairaalan tutkimuksiin.

      Voi hyvin olla, ettei kyse ole mistään vakavasta. Rintasyöpä hoitoineen on varmasti ollut äidillesi valtava järkytys. Ehkä hän ei siksi suhtaudu tähän uuteen löydökseen järkevästi. Kilpirauhasen toiminnan häiriöt tuottavat myös kaikenlaista psyykkistä oiretta.

      "Struuma. Kilpirauhasen suurentumista kutsutaan struumaksi (ks. «Struuma (suurentunut kilpirauhanen)»4). Struumaan ei läheskään aina liity häiriöitä tyroksiinihormonin tuotannossa. Joskus suurentunut rauhanen alkaa tuottaa liikaa hormonia, jolloin on sekä struuma että liikatoiminta.

      Kilpirauhasen kasvaimet (ks. «Kilpirauhasen kasvaimet (kyhmy kilpirauhasessa)»5) Kasvamia on monenlaisia ja ne ilmenevät ylimääräisenä pattina kaulan alaosassa kilpirauhasen kohdalla. Noin 95 prosenttia niistä on hyvänlaatuisia, eli ne eivät ole syöpäkasvaimia. Kilpirauhasen kasvaimista noin 5 prosenttia on syövän aiheuttamia. Niitä on useita eri muotoja. Kilpirauhassyöpä on useimmiten hyvin hoidettavissa eikä silloin lyhennä elinikää."

      - http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00033


      Tsemppiä sinulle ja koko perheelle!!!

    • telefi

      Samoilla linjoilla kun edellinen kommentoija. Nyt olisi erittäin tärkeää saada äidillesi apua ja hoitoa. Lisäksi voisit sanoa äidillesi, että hän on sinulle tärkeä ja että haluaisit, että hän pitäisi itsestään huolta. Jos asia kovin alkaa sinua painamaan ja surettamaan, muista, että äitisi on aikuisena kuitenkin vastuussa itsestään, toki tarvitsee tukea ja apua, mutta sinun ei tarvitse vastuutaakkaa alkaa kantamaan. Voit tarvittaessa käydä juttelemassa asiasta vaikkapa koulusi terveydenhoitajalle.
      Hienoa, että kysyt apuja ja neuvoja pulmaasi. Ole kuitenkin valikoiva tänne tulevien kommenttien suhteen, näillä palstoilla kun liikkuu kaikenmoisia ihmisiä ja saattavat kirjoittaa tänne hyvin asiattomiakin juttuja.

    • JK

      VAI IIN

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe