On niin helppo olla onnellinen, kun tyytyy siihen mitä on.

ikää25vjataassinkku

Näin Olavi Uusivirran laulun sanoja lainatakseni "On niin helppo olla onnellinen, kun tyytyy siihen mitä on." Onnellisuus on asenne.

Olen kaksi kuukautta sitten parisuhteesta eronnut, nuori nainen. Seurustelin miehen kanssa yli 10 vuotta, joista viimeiset 4 vuotta asuimme yhdessä. Joulun jälkeen hän jätti minut yllättäen. Minä olin ollut onnellinen, edelleen rakastin häntä aivan kuin suhteemme alussakin. Hän oli minulle elämäni tärkein asia. Yhtäkkiä hän käänsi minulle selkänsä, sanoi vain, ettei ole kanssani onnellinen eikä halua enää pitkittää asiaa. Keskustelua ei käyty. Loppu. Finito. Minä jäin yksin itkemään ja suremaan. Eikä mies edes ymmärtänyt, miksi minuun sattui...

Hän muutti pois, minä jäin opettelemaan sinkkuna elämistä. Olimme kovin nuoria aloittaessamme seurustelun, joten en ollut koskaan asunut yksin. Havahduin useaan otteeseen arkirutiineistani vain huomatakseni lohduttoman aukon arjessa, kyyneleet silmissä... Ruoka ei maistunut, laihduin 12kg kuukauden aikana ja taistelin kaikin voimin sen puolesta, että saisin taas itseni eheäksi, kokonaiseksi. Löytäisin itseni.

Onneksi minulla on maailman mahtavin perhe tukenani ja sitäkin ihanempia ystäviä, joiden seurassa saatoin hetkeksi unohtaa elämäni pahimman painajaisen, jota kävin läpi. Ei pelkästää se, että sydämeni oli sirpaleina, sitten tulivat rahavaikeudet ja kummallisia terveysongelmia... asiaa ei auttanut se, että olin juuri joutunut työttömäksi.

Ja näinä uppoamisen hetkilläni olen kuitenkin pyrkinyt taistelemaan itseni pinnalle. Haluan nähdä vielä vaikka mitä, elämällä on minulle vaikka mitä annettavaa ja haluan kokea ne kaikki. Tutustun uusiin ihmisiin, harrastan, tulen ja menen. Vietän aikaani ystävieni seurassa... Pienet hetket, pienet asiat ja silti jaksan nähdä ja kokea onnellisuutta joka päivä jossakin. Voin rehellisesti kertoa, että onnellisuus on asenne. Olen onnellinen, että jaksan. Olen onnellinen, että tulee kevät. Olen joka päivä vähän onnellinen, vaikka elämä kuinka heittäisi kuraa päälleni. Minähän sille näytän! Ja kyllä, tiedän miltä tuntuu kun sattuu, kun sattuu niin paljon, että haluaisi vaan heittäytyä junan alle... mutta tiedän myös miltä tuntuu kun kokee onnen.

Ja jaksan hymyillä jatkossakin... :)

Tämä siis kaikille niille, jotka ovat joskus olleet onnettomia..-

1

497

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • siipimikko2

   Onneksi olkoon.

   Hienoa että pääsit noin pian jaloillesi. Oli tarkoitus sanoa jotain tosi viisasta, mutta sainkin sun tekstistä työkaluja omaan onneeni. Kiitos. :) Joskus elämä potkii ja aina ei ole hyviä päiviä, mutta aina on huominen ja seuraava hetki.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   63
   5616
  2. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   140
   2380
  3. Sofian vastenmielinen menneisyys ja nykyisyys

   Sofia oli jo teininä vastenmielinen jopa omien vanhempiensa mielestä ja lensi kotoa pihalle kuin leppäkeihäs. Sen jälkeen vastenmielisyys miesten hyvä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   132
   1658
  4. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   176
   1219
  5. Martinan kirja myyntilistan ykkönen!!

   Kyllä ostajia löytyy ja taas rahaa kilisee Martinalle.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   234
   1198
  6. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   195
   1152
  7. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   379
   1040
  8. Mä niin tarvin sua mies..

   Kumpa laittaisit viestiä
   Ikävä
   46
   1001
  9. Mies, kun kohtaaminen vihdoinkin tapahtuu

   - Mitä odotat/toivot näkeväsi?
   Ikävä
   39
   883
  10. Saanks mä kultanalle

   juoda vähän viiniä tänään? Valkkaria? Ei mulla nyt muuta ookaan vaikka yleensä tykkään punasesta enempi. Rakastan.
   Ikävä
   164
   809
  Aihe