Hei sivari! Koetko olevasi mies????

se toinen tollo

Suomi on hieno maa. Meillä on maailmanparas koulutustaso ja kaikki asiaton muutenkin meillä hienosti. Vai onko?

Meillä Suomessa on armeija. Se ei perustu vapaaehtoisuuteen, vaan asevelvollisuuteen. Toisinsanoen menet armeijaan, tai sivariin. Saat vapautuksen tai joudut vankilaan.

Armeija aiheuttaa psyykkiset traumat. Sivari sen jälkeen kun sitä aletaan töissä tivamaan, siis työkaverit "mikäs mies sinä olet kun et ole inttiä käynyt?"

Jos saa vapautuksen ja sen joutuu jossain myöntämään niin sitä ihmetellään vielä kuuluvammin.

Suomi on enää niitä harvoja maita missä on tämä ase käteen pakko. Tai sivariin meno. Mutta sivilinä et saa olla. Et voi olla välittämästä näistä neljästä pakollisesta vaihtoehdosta. Ellet ole nainen, ahvenenmaalainen, jehovantodistaja, kehitysvammainen tai invalidi.

Itse valitettavasti kävin armeijan.

Armeijan suoritettua tai sitä suorittaessa on valtion orja. Armeija ei sovi kaikkien psyykkelle, ei sopinut varsinkaan minun.

Jotkut varmasti väittää että ruikutan.

No, minä kritisoin nyt jälkeenpäin systeemiä.

Armeijassa kun yritti ilmaista itseään, niin "avaudutteko te?" "Tehkää sitä, tehkää tätä" Asento, lepo" "huomio, katse oikeaan päin. "nyt leirille" (vaikka on pakkasta, tai sataa vettä tai on niin kuuma, että saa nestehukan)

Armeija opetti minut ihamaan armeijaa, sen henkilökuntaa ja kaikkia maanpuollustusintoilijoita.

Kyllä yhä harmittaa...

Hattua nostan sivareille. Kumarran totaaleille. Moikkaan vapautetuille!

35

1358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 25

      """Armeijassa kun yritti ilmaista itseään, niin "avaudutteko te?" "Tehkää sitä, tehkää tätä" Asento, lepo" "huomio, katse oikeaan päin. "nyt leirille" (vaikka on pakkasta, tai sataa vettä tai on niin kuuma, että saa nestehukan)"""

      Onko nyt sitten siviilissä joka tilanteessa optimaali sää tehdä mitä haluaa?

      (ai niin et tee töitä ja vapaa-aikasi vietät ilmastoidussa kirjastossa tietokoneen kanssa)

      • ei saa toteuttaa

        Olen kyllä koettanut vähennellä kirjastokeikkoja. Siellä tahtoo tulla sanomista kun istuu tietsikan edessä housut kintuissa.


    • huono herra

      Kyllä siviilissä on vapaampaa tehdä mitä haluaa.

      Ja teen töitä.

      Kirjastossa käyn jos haluan. Jos sataa tai on liian kylmä niin jätän menemättä.

      Eli voin itse valita.

    • AUK>sivari>vapautus

      Itse puoli vuotta armeijassa olleena ja sen jälkeen vielä sivarinkin nähneenä sanon sen mikä on totta ja muu valhetta: Se, miten suorittaa asevelvollisuutensa ei kerro miehestä todellisuudessa mitään.

    • PsPionk -87

      Armeija on aika naurettava paikka loppujenlopuksi. Varsinkin siinä vaiheessa, kun olet ymmärtänyt sodankäynnin järjettömyyden ja yleensä sodankäynnin kokonaisuutena, mitä kaikkea siihen liittyy.

      Koko ihmiskunnan historian aikana on tapettu ja on tehtailtu syitä tappamiseen, tappamista on laillistettu, ja tappaminen osataan perustella, ja se voidaan tehdä jopa oikeutetuksi.

      Kansakunta rakentaa kauniin maan, rakentaa elämää, kehittyy, käy kauppaa jne. Sitten tulee toinen maa ja vetää raunioiksi kaiken. Oikeutettua? Laillista? Kyllä vain kun joku kirjoittaa paperille, että nyt tapetaan kaikki ja herrat isotherrat pistää nimet alle. Näin se menee.

      Miksi piti hyökätä toiseen maahan ja tappaa perheitä ja pistää arvokasta infrastruktuuria matalaksi? Jotta pistetään maan diktaattori kuriin? Kun joku jossain sanoi, että siellä on laittomia aseita? Öljy? Raha?

      Meillä on sotaisia maita, kuten USA, arabimaat, Korea ja Afrikan maita. Mitä ovat ne syyt, jotka saa aikaan tunkeutumisen toiseen maahan ja tappamaan heitä? Propaganda voi olla todella voimakasta, kuten aikoinaan kommunisminpelon luominen Amerikassa. USA:n aivopesu on maailman tehokkainta. Oma kansa saadaan tukemaan laittomia ja moraalittomia murhakampanjoita. Aseita ihannoidaan, sotilaita pidetään sankareina... kun useita vihollisia sisältävä talo räjähtää massiivisesti, jenkkisotilaat huutaa "whoaaa that was fkn awesome... holy shiiiit! That's what makes me love this job..." jne. Aivopestyjä piruparkoja. Onneksi nyt USAn väestössä on alettu heräämään ja moista osataan jo vastustaa. Mutta se on vielä liian heikko kannanotto, jotta USAn maailmanherruus saadaan kukistettua.

      Esim. YK on se elin, jolla on yhteistoimintaa eri maiden kanssa. Se elin puuttuu laittomuuksiin, mitkä uhkaa siviiliväestöä ja elämää itseään. Ei USA, eikä mikään muu itsenäinen valtio. Jos valtiosi on puutteellinen, onko oikein lähteä valtaamaan maa jollain tekosyyllä, jotta saisit hyvinvointia omalle valtiollesi? Entä sen vallatun maan hyvinvointi? Entä ne tuhannet tapetut perheet?

      Ihmiskuntaa pitää yllä älykkyys, selviytymistaito, moraali ja etiikka. Älykkyys yhdessä moraalin kanssa tuo inhimillisiä ratkaisuja. Jos älykkyys ja moraali voittaisi, korruptio ja muu likainen peli ei toisi elämään ikäviä sivuvaikutuksia. Korruptio ja muu likainen peli on toki helppo ja nopea "ratkaisu" moneen ongelmaan, mutta näin hoideltu ongelma luo uusia ongelmia. Onneksi jotkut on niin moraalittomia, että he voivat sivuuttaa aiheuttamansa ongelmat.

      Sivari on ihminen, joka näkee sodan järjettömyyden ja sen aiheuttamat ongelmat. Sivari näkee, että tappaminen ei ole ratkaisu. Aivopestyt ihmiset sensijaan pitävät sivaria hinttarina ja nössönä neitinä. Siviilipalvelus on positiivinen kannanotto, johon pitäisi kaikkien pyrkiä.

      Itse kävin armeijan ja sain jopa ylennyksen korpraaliksi hyvästä suorituksesta. Rivisotilaskoulutusta pidempää uraa en edes ajatellut. Aseet ja tappamisen harjoittelu ei vain ollut mun juttu. Itsekin harkitsin siviilipalvelusta, mutta yhteiskunnan painostus voitti.

    • Mies

      Todellakin koen olevani itsenäisesti ajatteleva MIES enkä mikään lammas.

      • lambilla pyyhitään

        Mutta muut näkevät paremmin. Äänesi tulee keitetystä lampaanpäästäsi.


    • siv nor

      Täällä yksi sivari joka vihaa kaikkea mikä liittyy armeijaan, eritysesti eläkeläishomokapiaisia.

    • kikeli

      mulla on kikkeli, miehillä on kikkelit

      • Pipeli

        ...mutta sulla on pieni, vain yhden koon!!


    • pelkkä jääkäri iteki

      Kyllä tuota avautumiseksi voisi sanoa :D Mutta armeijan käytyäsi sinulle jäi epäselväksi se kaikkein perimmäinen, se koko intin idea. Se tässä kyllä ihmetyttää. No minäpä vastaan tiivistetysti:

      "Armeijassa kun yritti ilmaista itseään, niin "avaudutteko te?"

      Juurin näin. Mitä varten armeija kouluttaa? Sotaa varten. Kysytäänkö sodassa rivimiehen mielipidettä? Ei kysytä. Tottelemattomuus tai joku kenttädemokratia tapaa miehet. Sen takia käsketään ja käskyä totellaan.

      "nyt leirille" (vaikka on pakkasta, tai sataa vettä tai on niin kuuma, että saa nestehukan)"

      Sodassa on pakkasta, räntää, tuulta ja tuiskua. Kuuma on ja nestettä vähän. Ruokakin on sodassa kortilla. Valvoakin pitää pystyä ainakin kaksi vuorokautta putkeen. Sitä se on... sota. Ja sitävarten intti sinuakin koulutti. Ei sitävarten että olisit leikkinyt metsässä poikien kanssa.

      "Armeija opetti minut vihamaan armeijaa, sen henkilökuntaa..."

      Henkilökunnan tehtävä oli opettaa sinut pysymään hengissä sodassa. Siinä onkin mitä paras syy vihata ihmistä. Vähän sama kuin vihaisi itse elämää.

      • Kolmas menossa

        Niin, se henkilökunta onkin kokenut monta sotaa joten opastamaan vaan.


    • asdfaffrwefrwa

      minulle ei olla koskaan vittuiltu siitä että olen pasifisti
      ja jos vittuiltaisiin niin sehän kertoo siitä henkilöstä enemmän kuin minusta

      ja minulla myös on oikeasti moraalinen este koska en ymmärrä käsitystä sota
      miksi tappaisin toisen ihmisen?
      mikä oikeus minulla olisi?

      suomi on hieno maa
      ja suomessa asuu hienoja ihmisiä

      mutta murhaajaksi en ala

      • no johan pomppas

        Onpas vittuiltu. Et vaan tunnusta. Tai sitten et elä ulkoilmassa olenkaan.

        Pasifismisikin sitä laatua, että sillä pääsee vaivannäöstä karkuun. Muut saavat kantaa vastuun.


      • toinen pasifisti
        no johan pomppas kirjoitti:

        Onpas vittuiltu. Et vaan tunnusta. Tai sitten et elä ulkoilmassa olenkaan.

        Pasifismisikin sitä laatua, että sillä pääsee vaivannäöstä karkuun. Muut saavat kantaa vastuun.

        Minkä vastuun? Älä huoli, jos sota tulee voin ilomielin tulla vaikka kuolemaan niiden muiden kanssa rintamalle. Mutta ketään en tapa varsinkaan minkään valtiovallan puolesta.


    • okejay

      Mun mielestä Sivari on arvostettu asia. Samoin totaali. Kävin itse intin ja pääsin Kersantiksi asti. Mut silit, ei se mikää Lasten tarha oo.. Paska paikka. Kävin kunnialla alusta loppuun mut voisin kyl valita toisin jos ny saisin.. On ihan väärin mollata Sivareita. Ei armeija miestä tee. Armeija tekee mulkkuja ihmisiä. Sen tiedän kokemuksesta

    • okejay

      Ja jos jotku epäilee tätä tekstii ni.. Toinen psjk vekaranjärvi aluks. Sit lahtee aup koulutuksee ja sielt takas vekaral. Lääkintä alikki olin ja ylenin kessuks enne intin loppuu. et sillee..

      • sama jankkaaja

        Epäily lisääntyi.


    • jep jep

      Armeija on Suomen suurin larppi...

    • john999

      Kavereita on intissä tällä hetkellä ja ite oon just sivaria suorittamassa. Voin sanoa että oikean ratkaisun tein kun menin sivariin suoraan. Osasta intissä olevista frendeistä on tosiaan tullut melko mulkkuja ja itseriittosia. Luulevat liikoja itsestään,
      vaikka monesti oon heidät nähny ihan hajalla intin vuoksi. Niiden juttuja kuunnellessaan ei käy kateeksi. Mutta kun on muita läsnä niin oikeen kovaan ääneen pitää mainita että on intin käynyt ja muka ylpeä siitä, vaikka juuri viikko sitten oli iso mies melkeen kyyneleet naamassa valittamassa kuinka p@skaa intissä on.

      Suomen malli on aivan anaalista. Itse haluaisin paljon mielummin olla koulussa opiskelemassa, kuin suorittaa sivaria/muuta palvelusta. Onhan se hei vuosi pois sun elämästä! Britti frendit ihmettelee oikeen että mikäs tätä maata oikeen vaivaa kun on noin vakavaa ja puolipakollista se armeijaan meno.

      Henk koht kokemuksesta voin sanoa että en ole ollut isänmaallinen tippaakaan moneen vuoteen. Se naurettava ylistys muuttu jo melko kliseiseksi mun päässä jo tossa yläasteen aikana. F the army!

    • sotahulluus_seis

      ei sota yhtä viestimiestä kaipaa, joten lähden reservistä sivariin. Plus se että Suomi sotii Afganistanissa, en halua puolustaa maata joka on sotahullun Yhdysvaltain kanssa missään tekemisissä. Stubb ja muut vievät meidät Natoon niin että heilahtaa, ennakoin jo nyt ja lähden sivariin. Lisäsyy: armeijan paskat varusteet, kypäräkin pyörii päässä kuin puolukka - olin kahdesti kertaamassa ja molemmilla kerroilla sama juttu. Varusmiehenä sentään oli komposiittikypärä mutta eipä taida ressuille olla semmoisia jaossa. Suomi lakkasi olemasta itsenäinen valtio vuonna 1995, joten ei mitään järkeä puolustaa maata jota ei enää ole. Puolustakoon tätä EU:n osavaltiota ne, jotka meidät EU:hun äänestivät.

      • Finlandiserung

        Suomi ei ole koskaan ollut itsenäinen valtio.

        Suomettuminen on tunnettu tosiasia. Ensin maksettiin Neukkulaan 50v ajan suurin osa Suomen kansantuotteesta suoraan rajan taakse ja nyt kun se on loppunut niin taas tullaan rajan yli. "Suomi aloitti sodan" ja taas maksetaan.

        itsenäinen - joopa joo.


    • kyselijä

      Eikös varusmiespalveluksen päätarkoitus ole kouluttaa asevelvollisista kykeneviä puolustamaan Suomea sodan syttyessä eikä mittaamaan miesten maskuliinisuutta?

      • Finnbay

        Vanhan kansan suussa se on miesten koulu. Opit runkkaamaan hiljaa ja leikkimäään liinavaatteilla. Kiire on mutta ei mihinkään.

        Kohtahan se nähdään se Suomen puolustaminen. Finnbayn tapaista ilmiötä ei ole ollut sitten sota-ajan. Kyseessä uuden ajan "tiltu". Tarkoitus on heikentää Suomen mainetta ja jouluun mennessä sitten maassa uusi isäntä.


    • dytjytmjytm

      Niillä on puolustusvoimissa muutenkin pahemman kerran potta sekaisin. Nyt ne luulee olevansa joku Suomen suurin liikuntakoulu yms paskaa.

      Ihan pihalla tarkoitusperästään koko sakki. Menkää konkkaan, homolarppaajat!

    • T72m

      No sanonpahan minäkin. Armeijaan aikanaan mennessäni motivaatio oli huipussaan mutta jo parin viikon jälkeen pahasti pakkasella. Ei se paikka antanut mitään huippuluokan koulutusta vaan toinen toistaan hölmömpiä ajankuluja siivouksista ja pompottelusulkeisista alkaen ja niitä tehtiin mielettömän paljon, koska se on halvempaa kuin aseiden kanssa metsässä tai ampumaradoilla touhuilu. En enään viitsisi moiseen leikkimiseen lähteä vaan sivariin tai mieluummin totaaliin. Armeijatouhu nykymuodossaan on aikansa elänyt.

    • hrt6hrt6h

      Riittää, että sanot kutsunnoissa käyttäväsi kannabista. Saat vapautuksen.
      (2- 3 vuoden lykkäys) Ja parin vuoden päästä sama juttu uusiksi.

    • historiaa-vain

      Kyllä tähän asti miessukupuolen tunnusmerkki on ollut se "Y" kromosomi ei armeija palveluksen suorittaminen. Eli miesukupuolen normaali kromosomisto on tyyppiä XY.
      Maanpuolustus tahto on ihan oma juttunsa joka ei tule kromosomeista. Valtioita, kansakuntia, sotilasliittoja ja muita poliittisia yhdistymisiä tulee ja menee joten on ymmärettävää se ettei kaikki pysy näiden muutosten vauhdissa vaan tahtoo olla niistä erossa. Toisaalta on eroteltava mitä kaikkea käsitteeseen maanpuolustus liittyy. Kysymys voisi olla: liittyykö tähän myös hyökkäävä valloitussota joka ei varmuudella ole puolustustoimi? Voisi kyllä esittää kritiikkiä saksalaisia kohtaan jotka lähtivät mukaan Hitlerin valloitussotiin elintilan saamiseksi. Eihän se ollut mikään puolustustoimi. Historiassa harva sota on ollut puhdasta puolustusta, niihin on useimmin liittynyt hallitsijoiden halu kasvattaa omaa valtaa. Rahvas on vain vedetty mukaan näihin taisteluihin puolustamisen nimissä. Ennen vanhaan sodassa kuninkaat kulkivat joukkojensa edessä, mutta nykyään maan johto piileksii bunkkereissa kaikana sotatoimista. Urhoollisuus tulee joukkojen edessä toimimisesta.

    • ruukkupervo

      Lyhyesti pakollisen armeijan haitat:
      - viivästyttää opiskelua/työllistymistä
      - maksaa helvetisti
      - puolustuksen kannalta turha koska a: kukaan ei ole hyökkäämässä tänne ja b: Suomi ei pärjäisi kovinkaan monelle valtiolle vaikka siihen käytettäisi kaikki varat

      Hyödyt:
      - työllistymismahdollisuus niille joita kiinnostaa
      - *mahdollisesti* kasvattaa luonnetta

      Muita asioita:
      "Tutustut uusiin ihmisiin". Aina voit saada kavereita tai vihamiehiä yhtälailla.
      "Kunto kasvaa". Toki! Eri asia vain, pysyykö se hyvänä.

      Tämä oli vain pieni lista. Keksittekö lisättävää?

      • pakoile vastuuta

        "Suomi ei pärjäisi kovinkaan monelle valtiolle vaikka siihen käytettäisi kaikki varat"

        Suomi ei ole ollut koskaan pärjäämässä millekään valtiolle. Ja varoja on käytetty lähinnä lastenlipun verran.

        Ja kuitenkin on pärjätty.


    • vastuu muualla

      Joo 2 miljardia / vuosi menetety verotulot 12 000 mieheltä on pikkusumma sunkaltaiselle Wahlroosille.

      Eihän sillä saa mitään.

      • Todellisuus kohtaa

        Sillä saa esim. itsenäisyyden ja sivarille tuetut ruuat.

        Itsenäisyyttä voi joku tässä piankin kyseenalaistaa. Tuntuu, että maailmalla leviäisi samanlainen vakava tauti kuin 30-luvulla. Silloinkin sitä vähäteltiin ja maaniteltiin ensin. Sanottiin, että sotaa ei tule. Ja sellaisen asenteen vuoksi Suomikin joutui sotaan naurettavan kehnosti varustetulla armeijalla. Itsenäisyys saatiin silti säilymään.


      • sivarilla tiatoo
        Todellisuus kohtaa kirjoitti:

        Sillä saa esim. itsenäisyyden ja sivarille tuetut ruuat.

        Itsenäisyyttä voi joku tässä piankin kyseenalaistaa. Tuntuu, että maailmalla leviäisi samanlainen vakava tauti kuin 30-luvulla. Silloinkin sitä vähäteltiin ja maaniteltiin ensin. Sanottiin, että sotaa ei tule. Ja sellaisen asenteen vuoksi Suomikin joutui sotaan naurettavan kehnosti varustetulla armeijalla. Itsenäisyys saatiin silti säilymään.

        joku Putiini riehuu ja reuhtoo. onneksi on sivari, jolta voi kysyä asiasta. Sivari tietää, ettei se tänne tuu.


    • csdcsdcdsc

      Mees nyt sinne natoos, hamemies.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2669
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      231
      2531
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2312
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      191
      1808
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1308
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1253
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1128
    Aihe