Onko Brysselissä Peto-tietokone?

Basker

Uskomatonta! Aivan käsittämätöntä! Nyt joku on taas alkanut levittää sitä samaa vanhaa urbaanilegendaa, jota jo Leo Meller 1970-luvulla levitti Kipinä-lehdessään - tarinaa belgialaisesta supertietokoneesta nimeltä the Beast, Peto. Välillä oli jo 30 vuotta, kun tarina oli unohduksissa, mutta taas se on kaivettu esiin ja pantu nettiin.

Tarinan mukaanhan siis Brysselissä on kolmikerroksinen supertietokone the Beast, joka osaa ohjelmoida itseään ja joka kykenee tallentamaan muistiinsa maailman jokaisen osto- ja myyntitapahtuman. Lisäksi siinä on valmius toimia yhdessä sellaisen järjestelmän kanssa, jossa otsaan tai oikeaan käteen laitettava merkki toimii kaupankäynnin välineenä, ja joka ihan kohta otetaan käyttöön.

Kyseessä on törkeä urbaanilegenda, jota alkoi levittää amerikkalainen Christian Life-lehti elokuussa 1976. Kolme kuukautta tarinan julkaisemisen jälkeen lehti sai kirjeen kristityltä kirjailijalta Joe Musserilta. Musser selitti, että kyseinen tietokone on hänen mielikuvituksensa tuotetta.

Hän oli luonut sellaisen skenaarion romaaniinsa Beyond the pale horse (Hallavan hevosen tuolla puolen), joka on myös toiminut David Wilkersonin julkaiseman elokuvan The rapture (Tempaus) pohjana.

Osana Wilkeronin elokuvan mainontaa oli painettu ja jaettu aidon sanomalehden näköistä tekaistua lehteä, jossa tämä tietokone esiteltiin muka uutisena. Ne, jotka eivät lukeneet lehdessä ollutta, pienellä painettua ilmoitusta, että kyseessä oli keksitty tarina, luulivat, että kyseessä on oikea tietokone. Näin luuli myös Christian Life-lehti, joka alkoi levittää legendaa.

Lisätietoa esim. täältä:
http://www.truthorfiction.com/rumors/b/beastofbelgium.htm

Musserin kotisivulla tapauksesta:
http://joemusserco.livejournal.com/

Tällaisista asioista ne urbaanilegendat lähtevät liikkeelle, mutta mitään hämmästyttävän kuuloista lopun ajan juttua ei pidä lähteä levittämään oikeana uutisena, ennen kuin on todella tarkastanut asian todenperäisyyden.

Luukas evankeliuminsa alussa sanoo, hän on tarkoin tutkinut Jeesuksen elämään liittyvät asiat, ennen kuin on niistä alkanut kirjoittaa. Tämä sama asenne pitää meilläkin olla, asiat pitää tarkasti tutkia, ennen kuin alkaa niitä tosiasioina kirjoittaa.

Evankeliumin asiaa ei saa edistää urbaanilegendoilla eikä valheilla.

8

300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannattaa varoa

      tämän maailman valheen isää eikä ole muuta lähdettä pyhittyä kuin Isä ja Poika Jeesus ja Totuuden Henki.

      Kannataa varoa valheellisia juoruja levittämästä. Myös totuudellista tietoa voidaan saada näistä asioista, mutta paha osaa toimia myös kavalasti ja petollisesti, mutta Jumala voi paljastaa ja profetian Hengen kautta suoda totuudellista tietoa ja ennenkaikkea Ilmestyskirja on sellaista kokonaan. Autuaat ne, jotka lukevat ja vaarin ottavat sillä tekniikka on jo pitkällä eikä lainkaan enää mitään tieteishömppää.

      Autuaat ne, jotka rakastaa Jeesusta kuten on kirjoitettu ja opetettu.

    • 12ovea

      Totuus ei kiinnosta ketään.

    • ThinkDeeper

      Voi pyhä yksinkertaisuus. Eihän se tietenkään ole yksi tietokone, mutta ette ole sattumoisin kuulleet internetistä, joka sisältää satoja tuhansia palvelintietokoneita, jotka on liitetty toisiinsa tietoverkoilla. Ja - kyllä vain, jokainen ostotapahtuma alkaa löytyä joltain palvelimelta, koska kaikkea ostoa ja myyntiä jo valvotaan tietokoneohjelmilla, jotka toimivat koneissa, jotka ovat kiinni internetissä. Peto on täyttä totta tänä päivänä. Se on internet.
      Hauska yksityiskohta on, että unix ja linux käyttöjärjestelmät, joita suuri osa palvelimista pyörittää sisältävät pieniä yleiskäyttöisiä ohjelmia, joita toiset ohjelmat hyödyntävät. Noita palvelevia pikkuohjelmia kutsutaan alalla sattuvasti demoneiksi.

      • Anonyymi

        Pedon luvuksi sanotaan 666:tta, josta raamattu sanoo sen olevan ihmisen luku.
        Jos otetaan kaksi ympyrää, asetetaan vaikka päällekäin, jaetaan ne neljään osaan, laitetaan ylemmäs parittomat 1,3,5,7, jotka mahtuu, alemmas parilliset samalla periaatteella. Lasketaan yhteen = 36, jossa taas se, että jos siihen lisää kaikki sitä alemmat luvut, saadaan 666. Toisekseen nuo parittomat ja parilliset sisältävät yhteenlaskiessa 3x11, ja tuota jälkimmäistä lukua on jostain oudosta syystä alettu viljelemään uutislehdissä.


    • ThinkHarder

      Hauska "sattuma" on myös se, että world wide web eli internettiä ym. pyörittävä maailmanlaajuinen verkko lyhennetään kirjaimii www. Hebrean kielessä w on aakkosten kuudes kirjain, eli www voidaan kääntää luvuiksi 666.

      • nettituhoaayhteiskunnan

        sanoin "netin" kusevan käsiin jo ennen sen yleistymistä!!!
        ja yhteikunnan sairastuttajaksi!!


    • violaluna17

      Oikein! Tämä on saatanan valheellinen lumomaailma,joka etäännyttää ihmiset toisistaan. Ei huolehdita sairaidta,ei sairaalassa tai terv, k vuodeosastoilla potilaista,netti on se pääasiallinen kiinnostuksen kohde. Ei vanhemmat ja lapset ole enää yhdessä,kun nuorilla on nettinsä. Kiusaamista,petosta ja riitaa ja ilkeyttä on netti täynnä. Ja rikoksia. Ihmisistä on tullut rakkaudettomia ja sisäänpäin kääntyneitä. Kaikkeen tähän pahaan on netti syynä. Brysselin Peto tietokoneiden kasautuma voi ollakin nyt totta,ei vielä 70.luvulla ollut tällaista. Mutta Mellerin jutuista pysykää erossa,ei ole hyväksi niitäkään liikaa kuulla.

    • Anonyymi

      Epäilisin kyseessä olevan sillä nimikkeellä olevan ennemminkin poliittinen järjestelmä. Raamatussa puhutaan punaisesta lohikäärmeestä. Kiina?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3727
    2. 208
      3029
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2584
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2034
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1465
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      174
      1374
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1347
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1328
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe