Kasvissyöjä tuli järkiinsä, syö nyt lihaa.

Lihan ilot

Kasvissyönti on vaarallista harhaoppia, sanoo kirjailija Joonas Konstig. Siksi hän luopui siitä.

"Kahdeksaan vuoteen, seitsemäntoista ikäisestä 25-vuotiaaksi, en koskenut kuolleisiin eläimiin edes haarukalla ja veitsellä.

Vegetaristina ja innokkaana nuorena intellektuellina logiikkani oli, että koska en pysty itse tappamaan eläintä, on väärin syödä se toisen tappamana.

Nykyään vastustan vegetarismia eettisistä syistä. Tämä liberaalin maailmankatsomuksen pyhä lehmä on vaarallinen ennen kaikkea siksi, että se on niin hyväksyttyä.

Mitä hyväksytympää se on, sitä useampi ­vaikutteille altis nuori tyttö (käsite sisältää kaltaiseni humanistipojat) harhautuu kasvissyöntiin ja aiheuttaa sillä fyysisiä ja psyykkisiä vaurioita itselleen ja ympäristölleen.

Minä elän samassa yhteiskunnassa kuin nämä ihmiset, heidän soijarouheellaan jatketaan lihajalosteitani, heidän estro­geenipissansa kulkeutuu minun vesijohtoveteeni.

Jotkut heistä ovat läheisiäni ja joudun seuraamaan heidän hidasta sammumistaan miettien miten paljon paremmin heilläkin meni ennen aatettaan."

Lue koko tunnustus:
http://www.image.fi/artikkelit/lihan-ilot

Tässä ei ole kyse adventistista, mutta kasvissyöntihän on osa myös adventismiakin. Kasvissyönti on uskontoa, adventismilla tai ilman.

20

508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei

      Kaikenlaista hassua tapahtuu.

      Lihassa ei ole muuta ravinteeksi luettavaa kuin proteiini.
      Lisäksi lihan rasvat ovat ns tyydyttyneitä rasvahappoja, ne kovettavat verisuonia ja kertyvät verisuonten sisäseinämiin kolesterolina pahana sellaisena.
      Ei ole kuituja ja liha sulaa niin hitaasti että se muodostaa karsinogeeneja mädätessään ihmisen sisään, ja muodostaa happaman palamistuloksen elimistössä. Liha voi sisältää syöpäsoluja ja jos veren torjujasolut eivät ole kunnossa- ?
      On epäeettistä käytää yhden pihvisonnin kasvattamiseen tuhansia tonneja rehua. Sillä veljelypinta-alalla saisi hiiölihydraattia eli energiaa tuotettua eli leipää/ravintoa ihmisille.

      Kasvisravinto sisältää ensin vitaaliaineita ja orgaanisia aineita joilla on elämää ylläpitävä voima. Flavonoidit nuo solujen vanhenemisen ja hapettumisen estäjät löytyy kasviksista. Lisäksi kuidut. Vitamiinit, kivennäisaineet hivenaineet.
      Kasvisöljyt ovat tyydyttymätöntä energiaa, pehmeitä rasvoja jotka imeytyvät verisuonten läpi, pesevät verisuonia ja pitävät suonet joustavina. Kasvisöljyjen Omega 6 9 rasvahappojen sarjat ainakin muutakin ja rypsiöljy muodostaa omega 3 happojakin. On siis sitä rasvaa mitä ihminen käyttää.
      Rasva on 100% energiaa jolla lihoaa ja jaksaa. Hiilihydraatit elimistö muuttaa 100% energiaksi eli rasvaksi myös. Puurolla jaksaa. Elimistö saa vain ravinteita aina kasviskunnan tuotteista.

      Tällä pohjalla voi päättää mikä on ihmisen ravintoa ?

      Monenlaista kotkotusta aina on, myös kasvissyönnin sväärillä ja sektorilla.
      Elävällä ravinnolla parannetaan tappavia tauteja, se on viisasta jos aikoo elää pitkään ja huolehtia terveydestä. Ihminen pilaa ruokansa kaiken kuumentamalla.
      Lakto-ovo-vegetaristi syö munia ja maitoa, semivegetaristi valkoista lihaa hiukan joskus ja vegaani on ei pue nahkakenkiä eikä koske liivatetäytekakkuunkaan.
      Onkin lähinnä nuorten ääriaktiiviluonnonsuojeluliike.

      Itse kasvatan vehnänorastakin joskus, nyt talviaikaan siitä tulee kovin heikosti kun ei ole valoa, mutta pitänee ottaa tavaksi kun teen idätyshyllykön ensi keväänä ja laittaa vaikka kasvilamppu. Venhänoras on vitaaliaineistaan kuuluisin kasvikunnan tuote. Pitääpä ottaa asiaksi ja tehdä taas ruokaremonttia lisää, siinä tapahtuu aina muutosta ja taantumistakin vuosien varrella, mutta ihminen pääsääntöisesti sairastuu tai pysyy terveenä juuri sen perusteella mitä syö.

      Ihminen on hankalassa tilanteessa syömisiensä kanssa. Jostakin kumman syystä vähän syövät ihmiset elävät pidempään.
      Se johtuu siitä että aina kun ihminen syö muodostuu happiradikaaleja jotka edistävät vanhenemista. Mitä enemmän syö sen enemmän happiradikaaleja muodostuu. Jos ihminen ei syö, kuolee nälkään, eli jonkinlalainen ratkaisu on löydettävä ruoan määrän suhteen optimaalinen yksilöllinen konsensus/kompromissi ettei kuole nälkään eikä saa tarpeettomasti happiradikaaleja.

      yst. Jumalan siunausta
      jari

    • Lisäys;



      Monenlaista kotkotusta aina on, atkinsin dietteejä, karppaamista, tehty kirjojakin tehty myyntitarkoituksessa ko. kysymyksissä.
      Kun syö kasvikunnan tuotteita ei kuitenkaan pysty syömään väärin.

      Elävällä ravinnolla parannetaan tappavia tauteja, se on viisasta jos aikoo elää pitkään ja huolehtia terveydestä. Ihminen pilaa ruokansa kaiken kuumentamalla.
      Lakto-ovo-vegetaristi syö munia ja maitoa, semivegetaristi valkoista lihaa hiukan joskus ja vegaani on ei pue nahkakenkiä eikä koske liivatetäytekakkuunkaan.
      Onkin lähinnä nuorten ääriaktiiviluonnonsuojeluliike.

      Itse kasvatan vehnänorastakin joskus, nyt talviaikaan siitä tulee kovin heikosti kun ei ole valoa, mutta pitänee ottaa tavaksi kun teen idätyshyllykön ensi keväänä ja laittaa vaikka kasvilamppu. Venhänoras on vitaaliaineistaan kuuluisin kasvikunnan tuote. Pitääpä ottaa asiaksi ja tehdä taas ruokaremonttia lisää, siinä tapahtuu aina muutosta ja taantumistakin vuosien varrella, mutta ihminen pääsääntöisesti sairastuu tai pysyy terveenä juuri sen perusteella mitä syö.

      Ihminen on hankalassa tilanteessa syömisiensä kanssa. Jostakin kumman syystä vähän syövät ihmiset elävät pidempään.
      Se johtuu siitä että aina kun ihminen syö muodostuu happiradikaaleja jotka edistävät vanhenemista. Mitä enemmän syö sen enemmän happiradikaaleja muodostuu. Jos ihminen ei syö, kuolee nälkään, eli jonkinlalainen ratkaisu on löydettävä ruoan määrän suhteen optimaalinen yksilöllinen konsensus/kompromissi ettei kuole nälkään eikä saa tarpeettomasti happiradikaaleja.

      Ruokaremontin tekeminen ei ole yhden päivän juttu.

      Ihminen tahtoo nauttia kaikesta vahingollisesta, joka sairastuttaa ja tappaa ihmisen >> Sokeri, eläinrasva, alkoholi, nikotiini, kofeiinit, eli siis kaikki jotka jollakin tavalla stimuloivat hermostia tai/ja makunystyröitä.

      On asennekysymys maistuvuuden suhteen, kun ihminen alkaa rakastamaan terveyttä muodostuu aseneteiden kautta halu myös syödä terveellisesti ja sitä kautta nauttia terveellisestä vaikka ne aiemmin eivät olisi olleet mitään herkkuja.

      yst. Jumalan siunausta
      jari

    • ei kasviksia

      Minulla kasvisruoka on kuin söisi myrkkyä.

      Tein kokeen:

      Olin 2 viikkoa pelkällä kasvisruualla, johon sisältyi riisiä ja tuoreita kasviksia mm. kurkkua, tomaattia, kaalia, salaatteja, paprikaa ja lisukkeena riisiä tai keitettyjä perunoita.

      Kahden viikon kokeilun jälkeen olo oli hirveä. Vatsa oli koko ajan turvoksissa ja olokin oli hyvin väsynyt ja heikko. Eroa ei ollut siinä kypsensikö kasvikset vai söinkö raakana.

      Kun siirryin takaisin kala-, liha- ja äyriäisruokiin riisin ja perunan kanssa, täysin ilman tuoreita kasviksia, niin olo muuttui pian erittäin hyväksi ja jaksoin taas toimia normaalisti.

      En ikinä enää koske kasviksiin pikkusormellanikaan.
      Ne, jotka haluavat piereskellä ja olla turvoksiisa ja kärsiä nivel- ja muista lihasoireista syököön minun puolestani rehujaan, joita on vieläpä lannoitettu ja käsitelty kaikenmaailman torjunta-aineilla ja myrkyillä.

    • yksi mielipide.

      Kirjoitus tarkoitusperältään on taas ""hyökätä"" mielipidemuokkauksen suhteen adventisteja vastaan ja piikkinä on kasvisravinto.

      Meillä helluntaissakin on vegaaneja, ilman ""uskonto"" nimikkeen rasitetta, mitä aloittajalla on varmaan painolastina korvienvälissä.

      Aivan naapurissani asuu tällainen helluntailaisperhe. Myös on kasvisravintolaa olemassa, paljon kasvisperäisen elämäntavan ottanutta ravintoonsa ihmiset.

      Jos he saataisiin tähän keskusteluun, saataisiin tasapaino kirjoitteluun, mutta en katso asiaa enempää kirjoittamisen aiheeksi.

      Mutta sen voin todeta, että kirjahyllyssäni on käydessäni Rokualla kuntolaitoksella puolisoni "Enso-Gutzeitin!" lahjamatkalla ostettu erään ravintoterapeutin kirja.
      Siinä puhutaan ravinnosta, kasvisravinnosta, sekä liharavinnosta.
      Puhuttiin liharavinnon suoliston mädättäjäbakteereista ja siitä, kuinka se voi tuoda suolistosyövän, koska lihan "suolistonläpikulku"" on huomattavasti pidempi, kuin kasvisten.
      Lihassa oli hyvin paljon epäedullista ihmiselle ravintoketjun tuomana ruokana, jolla elimistöä pidetään toiminnassa.
      kyse on proteiinista. Tämä mainittakoon, että olemme sekaravinnon käyttäjiä.
      Tämä paksusuolisyöpä on yleisempää maassamme Pohjois-Suomen ja etelän välillä. Täällä etelässä se on oma kirouksensa, kuten tuolla ison rapakon takana.
      Jos haluaa "pussi" ihmiseksi, niin runsas lihansyönti varmasti siihen altistaa, eli punainen liha. Mikä tämä pussi on, onse ihmiselle tehty syöpäleikkauksen jälkeen avanne. Vatsapeitteeseen ommellaan suolenpää, johon sitten yli 1000 eurolla vuositasossa kustantuu tyhjennyspussit. Onneksi niissä on aktiivihiili suodatin, niin pierut eivät niin tuoksahda, vaikka kaveri vieressä tahtomattaan ”narahtelee”.

      ts. asiasta voidaan keskustella monella tapaa.

      Mielenkiintoinen kaveri oli tämä Johan Venninen, sokea kaveri, vegaani, kalasteli ja möi perkaamansa kalan naapurille. Teki kalliolouhostunnelin jne.
      Vankka mies ja taisi riipiä pihastaan evään, ainakin tarjosi ohjelmassa tehosekoittajasta pirteöä toimittajalle. Vankka mies joten hyvin se kasvispuoli toimittaa elämää ylläpitävää toimintaa.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Johan_Venninen

    • tri. virtanen

      Olet "yksi mielipide" täysin väärässä ja kirjoitat osin täyttä soopaa.

      Ensiksikin liha tai muukaan eläinperäinen massa ei tuki tai kulje suolistossa hitaammin tai nopeammin ja aiheuta siksi syöpää tai muita sairauksia.

      Jokainen ihminen on yksilö ja samoin jokaisella ihmisellä on erillainen aineenvaihdunta ja suolen toiminta.

      Yksi syö vain lihaa ja se tulee jo "parin tunnin" päästä ulos ulostusmassana. Vanha kansa kutsui tällaisia ihmisiä "suorasuolisiksi", jotka eivät lihoneet, vaikka olisivat syöneet kokonaisen "norsun" päivässä.

      Toinen taas syö pelkkiä kasviksia ja yrittää pereskellä 2 viikkoa samaa massaa ulos. Suolen toiminta on hidas ja silloin todella on vaarana, että suolisto kärsii, koska paksusuolessa ulostemassa venyttää suolta ja hankoloittaa entisestään ulostamista.
      Tähänkin ongelmaan on kuitenkin lääke, joka on inuliinipohjainen maitohappobakteeri, jota saat esim. tavallisista ruokakaupoista. Inuliinipohjainen maitohappobakteeritabletti edistää ratkaisevasti suolen toimintaa ja nopeuttaa massan ulostuloa, sekä lisää paksusuoleen oikeanlaista bakteerikantaa.

      Aineenvaihdunta on siis yksilöllistä ja aineenvaihdunnan hitaudesta kärvillä onkin taipumusta mm. liikalihavuuteen, joka omiaan lisää riskiä sairastua erilaisiin sairauksiin. Taipumus esim. syöpään on kuitenkin aina perinnöllistä.

      • 300 g- / vko.

        Virtanen voi ensin tarkistaa väittämänsä ja kirjoittaa tekstinsä niinkuin se todellisessa elämässä on.
        Noin kahdentunnin läpipaskoa ihmistä ei ole olemassakaan, edes lihatiskillä.
        Sinussakin on puolitoista kiloa eläviä bakteereita, kymmeniä eri lajeja, jota elimistö tarvitsee ruan sulatukseen.
        Mädättäjäbakteerit toimivat hajusta päätellen, mutta ei ne toimi noin, kuinka kirjoitit.
        Mätänevä ruoka suolistossa hidastaa KAIKEN ravinnon imeytymistä.
        "vitamiinit ja liha". Suurin osa vitamiineista TUHOUTUU kuumennettasessa, joten kehosi joutuu tuplaamaan tekemänsä työn, että pystyy hyödyntämään vitamiinit lihasta. Kehon vitamiinimäärä saa pienestä salaatista, omenoista jne. välipaloistasi.
        Kolestoroli!! sekä kuolleen ravinnon syöminen kuormittaa kehoa, jolloin myrkyt varastotuu rasvakerrokseen. Suojakaasut lihapaketeissa!

        Tutustu suolistosyöpiin, ja mitäpä tiedät avanneasoista?

        jos syöt lihaa, niin lihasuositus 42 g pv. Kuinkahan monikertainen on lihankulutuksesi.


        http://www.cancer.fi/ammattilaiset/ravitsemussuositukset/lista_suosituksista/suositus_5/


    • tri. virtanen

      Olen tavannut adventisteissa monia, jotka ovat avannepotilaita.
      Suomessa on myös adentistipastoreita, jolle on tehty avanne.

      Mieleeni tullee eräs adventistipastori, joka ei ollut oman kertomansa mukaan koskaan syönyt lihaa ja siitä huolimatta hänellä todettiin paksusuolen syöpä ja suolta jouduttiin poistamaan ja avannepussi laittamaan.

      Eli kuten kirjoitin, taipumus syöpään on perinnöllinen ja syövän syntyä edesauttaa enemmän ympäristö kuin ruoka.

      Yksipuolisella ruokavaliolla on paljon haitallisia vaikutuksia ihmisen yleiskuntoon ja vireyteen. Senpä vuoksi sosittelen kaikille sekaravintoa, johon kuuluu myös olennaisena osana liha- ja kalatuotteet.

      • yksi mielipide..

        tri virtanen nyt murtaa evoluutioteoriaa ja todistaa luomisen puolesta kirjoituksessa.

        Tämä perinnöllinen syy sairastuvuuteen kertoo ihmiskunnan rappeutumisesta ja jos siellä DNA. ketjussa on se heikko lenkki, niin kyllä, kyllä se sairastuttaa terveellisesti elävän ihmisen.

        Mutta tämä tapa syödä lihaa "liikaa" on avain tähän syöpäongelmaan, josta syöpäjärjestö kirjoittaa.
        Ihmisiä elää vegaanina, jotkut koko ikänsä ja toiset käyttävät sekaravintoa.
        Molemmissa voi tämä yleiskunto yksipuolisena tulla ongelmaksi, että ei nyt päästä asiassa samanmielisyyteen, että toinen on autuus ja toinen kirous.
        Kyse on sen käden käynti lautaselta suuhun.
        Hyvä kasvispöytä ravitsee ja myös terveellinen sekaravinto ravitsee.

        Mutta tri. virtanen, mikä kolmen kirjaimen yhdistelmä liharuoassa joka voidaan nähdä ihmiselle tarpeelliseksi on vain naudanlihassa, miksi se on vain siinä ja mikä sen merkitys on?

        Lukijat on varmaan siitä kiinnostunut ja nautaeläinhän on märehtijä.

        Kalatuoteet on hyviä, kunhan ei riistokalasteta josta ongelmasta paljon puhutaan.

        Silakan syönti näkyy ihmisen veritutkimuksissa, kuten vaikkapa matkustamisen kautta tulleet asiat, (eilen sain sen nähdä, kun purkivat toimittajan verianalyysia).
        Siinä tutkija selitti henkilön veriaanalyysit, missä hän on matkustanut, mitä syönyt jne. Eli veressä on avain ja se ravintoketju jätti jälkensä pidemmältä aikamatkalta.

        Petokalat. Kun Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus kävi, niin olkoon se oivaa esimerkki ravinnon vaikutuksesta. Hauki oli oiva säteilymittari aitan seinässä, muttei ruokalautasella, niin ja sienet ym.

        Ravinnolla on väliä, eikös vain?

        Ihmisen ruumis on Pyhän Hengen temppeli ja temppelin hoito on yksi asia, joka on Jumalan puolelta on 1. Kor. kirjeen mukaan ihmiselle.

        Uskoon tulon jälkeenhän ruumis muuttuu täksi temppeliksi, siksi huoltotehtävä on uskovalla.
        Maailman ihminenhän ei tunnusta Jumalaa pelastajakseen, niin se temppeli tulee tavalla tahi toisella tuhoutumaan kättensä kautta siksi, kun kirous tekemisen tähden astuu enemmän rapauttamaan omistajaansa, vai mitä?


      • Virtanen varattuna

        Virtanen on jäänyt potilaskäynnille, ettei nyt kerkiä vastaamaan esittämääsi kysymykseen "yksi mielipide"


    • veli¤

      Kaikki uudet asiat,mitä ne sitten ovatkin,ottavat oman aikansa tottua.Jos aikoo kokeilla kasvisruokaa niin,olisi hyvä siirtyä siihen pikku hiljaa.Sitten ei olisi niin shokki hoitoa vatsalle.Myös monet kasvissyöjät tekevät virheitä. Liian vähän kuituja ravinnossa.Pitäisi syödä kokojyväviljaa, hedelmiä, marjoja, ja vihanneksia raakana.Kaikkien vatsa ei kestä kaikkea.Esimerkiksi sipuli, lanttua, papuja ym.Kevyemppi vaihtoehto on esim. linnsit.Juusto ja banaani kovettavat vatsaa.
      Hyvää päivän jatkoa kaikille!

    • salaattisipuli

      No huh huh. Jokainen valitkoon sen ruokavalion mikä itselleen sopii. Ei nyt helvetissä syömisestäkin tarvitse tehdä uskontoa!
      Itse olen ollut koko aikuisikäni kasvissyöjä ihan siitä syystä että voin paljon paremmin ja ruuansulatus voi paljon paremmin enkä ole ikinä kaivannut lihaa ruokavaliooni. Pitääkö ihmisten alkaa juoda kahvia kun on tutkittu että siinä on hyviäkin aineita.
      Täällä voi valita mitä syö ... Toisilla ei ole muuta kun riisiä parin ruohon lehden kera . Siltä pohjalta ihmiset voisivat alkaa ajattelemaan muitakin ja vähentää lihansyöntiä. Sillä ravinne määrällä millä ruokitaan kaikki tehojalostus karja (vain että rikkaat saa pihvinsä lautaselle ) ruokittaisiin koko maapallon köyhä väestö. Ja on sanottu että tänä päivänä teurastus teollisuus tullaan muistamaan yhtenä historian julmimpana aikana mitä eläimiin tulee. Perinteinen (joskus silloin ) kalastus ja metsästys on jotain ihan muuta ollut ja hyväksyttävää. Sen sijaan tämän päivän eläin rääkkäys ja eläinten säälimätön raaka hyväksikäyttö ja massa tuotanto ei ole missään määrin puolusteltavissa . Ihmisten itsekkyys ja ahneus on jotain sanoin kuvailematonta ja muut olennot ja luonto kärsivät eniten.

      Pohjatonta tyhmyyttä edes kirjoittaa moinen artikkeli. En puutu muiden syömisiin mutta pyöristyttävää että kaikin keinoin yritetään puolustelle omia itsekkäitä tekoja ja samalla ja ajatusmaailmaa.

    • tietoa kaikille

      Ihminen ei ole märehtijä, joten hän ei myöskään ole vain kasvissyöjä.
      Ihminen on sekaravintoa hyvin sietävä eläin ja, jonka terveyden tukipilari onkin mahdollisimman monipuolinen liha- ja kasvisravinto.

      Kasviksien käytössä nykymaailmassa piilee kuitenkin eräs suuri riski, varsinkin meillä täällä Suomessa. Meille tuodaan kasviksia enimmäkseen ulkomailta ja emme voi tietää, mitä torjunta ja kasvinsuojeluaineita kasveille on annettu kasvuvaiheessa. Monissa ns. kolmansissa maissa lainsäädäntö on hyvin lapsenkengissä, kun puhutaan kasvien tuholaisten torjunnasta. Torjunta-aineena käytetään vielä nykyäänkin mm. DDT:tä, joka tunnetusti on pahemman luokan myrkkyä.

      Ulkomaalaisten kasvisten käyttö ei siis ole terveydelle riskitöntä, jos sitä ei kotimaistenkaan kasvien käyttö ole.

      • salaattisipuli

        Anteeksi nyt vain mutta sama tilanne on lihassa niin kotimaisessa kuin ulkomaalaisessa. Eläimet ruokitaan torjonta-aineilla kavatetulla rehulla ja eläimiin ruiskutetaan hormooneja ja muita luonnottomia aineita jotka siirtyvät verenkiertoon ja lihaan koska eläin on tunteva ja ajatteleva olento sen tunnetilat kuten jännitys ja pelko jne. Siirtyvät ja vaikuttavat lihaan.

        Sitten on onneksi luomukasvikset ja luomukananmunia ja luomulihaakin saatavana vaikkakin nihkeät on valikoimat.
        Tänä päivänä Kaikki kaupasta ostettu ravinto on puoliksi myrkyllistä. Ei vain kasvikset vaan kaikki maidosta leipään ja lisä-aineista hormooni lihoihin. Ihan turha kuvitella että vaan kasvikset . Itse valitsen aina luomutuotteita jos mahdollista. Liha ei kuulu ruokavaliooni ollenkaan ja näytän 5vuotta ikäistäni nuoremmalta. En pidä eläimiä ruokavaliona paitsi joillakin eskimoilla joille se on luonnollisesti ainoa ravinnon lähde.


      • raha ratkaisee
        salaattisipuli kirjoitti:

        Anteeksi nyt vain mutta sama tilanne on lihassa niin kotimaisessa kuin ulkomaalaisessa. Eläimet ruokitaan torjonta-aineilla kavatetulla rehulla ja eläimiin ruiskutetaan hormooneja ja muita luonnottomia aineita jotka siirtyvät verenkiertoon ja lihaan koska eläin on tunteva ja ajatteleva olento sen tunnetilat kuten jännitys ja pelko jne. Siirtyvät ja vaikuttavat lihaan.

        Sitten on onneksi luomukasvikset ja luomukananmunia ja luomulihaakin saatavana vaikkakin nihkeät on valikoimat.
        Tänä päivänä Kaikki kaupasta ostettu ravinto on puoliksi myrkyllistä. Ei vain kasvikset vaan kaikki maidosta leipään ja lisä-aineista hormooni lihoihin. Ihan turha kuvitella että vaan kasvikset . Itse valitsen aina luomutuotteita jos mahdollista. Liha ei kuulu ruokavaliooni ollenkaan ja näytän 5vuotta ikäistäni nuoremmalta. En pidä eläimiä ruokavaliona paitsi joillakin eskimoilla joille se on luonnollisesti ainoa ravinnon lähde.

        Totta on tuokin, mutta mistä voit olla varma, että kaikki luomut on luomuja? Sillä alalla tapahtuu niin paljon petosta, silläkin, kunhan saadaan hintaa ylös. Keskellä yötä käväistään myrkyttämässä ja lannoittamassa...


      • Kunnon ruokaa
        raha ratkaisee kirjoitti:

        Totta on tuokin, mutta mistä voit olla varma, että kaikki luomut on luomuja? Sillä alalla tapahtuu niin paljon petosta, silläkin, kunhan saadaan hintaa ylös. Keskellä yötä käväistään myrkyttämässä ja lannoittamassa...

        Eläimen elimöstö suodatta myrkyt hyvin, joten 100 kertaa terveellisempää on syödä lihaa kuin väkisin myrkyillä viljeltyjä kasviksia.

        Minun kokemukseni on se, että kun teen raskasta ruumillista työtä, niin jaksan paljon paremmin työssä liharuualla kuin kasviksilla, pähkinöillä tai muilla viherpiipertäjien ruuilla.
        Liharuoka antaa VOIMAA!

        Konttorirotat voivat olla vaikka kokonaan syömättä.


      • kunnan ruokoo..
        Kunnon ruokaa kirjoitti:

        Eläimen elimöstö suodatta myrkyt hyvin, joten 100 kertaa terveellisempää on syödä lihaa kuin väkisin myrkyillä viljeltyjä kasviksia.

        Minun kokemukseni on se, että kun teen raskasta ruumillista työtä, niin jaksan paljon paremmin työssä liharuualla kuin kasviksilla, pähkinöillä tai muilla viherpiipertäjien ruuilla.
        Liharuoka antaa VOIMAA!

        Konttorirotat voivat olla vaikka kokonaan syömättä.

        Onhan se niinkin, mutta on se toisinkin.
        Pari tuttua henkilöä, eli pitkän iän saavuttanutta henkilöä.
        Toinen aloitti ennen sotia elämään kasvisravinnolla, aivan raavasta työtä, koko elämänsä, yrittäjänä kaivoi kaivoja lapiolla.
        Tuonne pohjoiseen syntymäkuntani linja-autoyrittäjällekin kävi kaivamassa suuret kaivot, kun vettä tarvittiin paljon.
        Varmaan 90 vuoden nurkille ajoi autoa, eikä tarvinnut silmälaseja.
        Toinen henkilö, toimi metsurina, aivan leipätyökseen, vegaanina, että se jaksaminen varmaan onnistuu, kysehän on proteiinista.
        Jaksaahan ne isot elukatkin, toiset kasviksilla ja toiset lihalla, eikä se toinen elukka sano, että pitäs syödä sitä lihaa, että pystyisi elämään.


      • täydennetään...
        kunnan ruokoo.. kirjoitti:

        Onhan se niinkin, mutta on se toisinkin.
        Pari tuttua henkilöä, eli pitkän iän saavuttanutta henkilöä.
        Toinen aloitti ennen sotia elämään kasvisravinnolla, aivan raavasta työtä, koko elämänsä, yrittäjänä kaivoi kaivoja lapiolla.
        Tuonne pohjoiseen syntymäkuntani linja-autoyrittäjällekin kävi kaivamassa suuret kaivot, kun vettä tarvittiin paljon.
        Varmaan 90 vuoden nurkille ajoi autoa, eikä tarvinnut silmälaseja.
        Toinen henkilö, toimi metsurina, aivan leipätyökseen, vegaanina, että se jaksaminen varmaan onnistuu, kysehän on proteiinista.
        Jaksaahan ne isot elukatkin, toiset kasviksilla ja toiset lihalla, eikä se toinen elukka sano, että pitäs syödä sitä lihaa, että pystyisi elämään.

        Karmee kirjoitusvirhe, oli sana eli pitkän iän, koska molemmat elävät vieläkin...

        Sana oli niin, että työnsä tekivät ja elivät kasviksilla ja elävät eläkkeellä edelleen.


      • pyh!
        Kunnon ruokaa kirjoitti:

        Eläimen elimöstö suodatta myrkyt hyvin, joten 100 kertaa terveellisempää on syödä lihaa kuin väkisin myrkyillä viljeltyjä kasviksia.

        Minun kokemukseni on se, että kun teen raskasta ruumillista työtä, niin jaksan paljon paremmin työssä liharuualla kuin kasviksilla, pähkinöillä tai muilla viherpiipertäjien ruuilla.
        Liharuoka antaa VOIMAA!

        Konttorirotat voivat olla vaikka kokonaan syömättä.

        Norsu on kuule kasvissyöjä.


    • veli¤

      Kuka tietää kuinka paljon gorilalla on voimia, vaikka syö etupäässä vihreitä lehtiä?

      Minkähän takia kasvissyöjäeläimet elävät pitempään kuin lihan syöjät? Itse tunnen useimpia isoja raavaita miehiä jotka ovat kasvissyöjiä. Nykyään bodarit lisäävät kasvisten käyttöä ja vähentävät lihan syöntiä. Olympiavoittaja Carl Lewis, oli muuten vegaani.Pitkän matkan juoksijoissa on useita rehunsyöjiä.

    • liha on ihanaa

      Juu!
      Ja leijona on lihansyöjä ja kaikki suuret ja pienemmätkin kissaeläimet ja ovat vielä ketteriä, nopeita ja tarkkanäköisiä.

      Raamatussakin leijonaa pidettiin kuninkuuden ja voiman symbolina.

      Miekkavalas on myöskin lihansyöjä ja on yksi merten kauneimmista ja mahtavimmista eläimistä. Ravintoketjun huippu.

      Simpansit ovat myöskin lihansyöjiä ja ovat ihmisen jälkeen älykkäimpiä luontokappaleita. Simpanssit ovat jopa kannibaaleja eli syövät lajitovereitaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tunniste

      Jonka vain sinä ja kaivattusi tietää. ⬇️
      Ikävä
      113
      5263
    2. Ketä julkkista

      kaivattunne muistuttaa?
      Ikävä
      67
      5064
    3. Miten, milloin

      Se onnistuisi sun luona
      Ikävä
      91
      4124
    4. Miten mä olisin

      Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.
      Ikävä
      75
      3610
    5. Anteeksi kun käyttäydyn

      niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv
      Ikävä
      60
      3218
    6. Haluan huomiota sulta

      nainen…tiedoksi. 😥❤️ -M-
      Ikävä
      43
      2801
    7. Kerro kolme huonoa ja

      kolme hyvää asiaa kaivatustasi? Än yy tee nyt
      Ikävä
      15
      2297
    8. Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen

      Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️
      Ikävä
      53
      1934
    9. Rakastatko mua

      Vielä?
      Ikävä
      40
      1800
    10. Onko kaivattusi

      kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.
      Ikävä
      38
      1649
    Aihe