..

mikä näitä ihmisiä täällä vaivaa? jos jotkut tulevat kyselemään neuvoa raskaudessa tai muussa nii ihmiset käskee tehä abortin tai muuta negatiivista miettis miltä niistä tuntuu kenelle ne sen sanoo abortti/keskenmeno on pahin mahdollinen raskaus tilanteessa mitä voi tapahtua... tajutkaa ihmiset jo että abortti on huonoin neuvo ilman hyviä perusteluja apua pyytävälle nuorelle tai vanhemmalle...

13

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laupias...

      Abortti on kaikista parhain ratkasu keskenkasvuselle, joka ei ymmärrä mitä on tekemässä!!! tajua sinä lapsi, että kyseessä on pieni vauva ja lapsesta vastuuta ainakin 18v eikä sekään riitä.Elätät lapsen, annat sille kodin, kasvatat lapsen, huolehdit kaikesta...lapsi tarvitsee äidin sekä isän, turvallisen kodin, jota voi kutsua kodiksi, harrastuksia, paljon rakkautta ja rajoja...näitäkö tarjoaa 16 kesänen bimbo, joka on yksin ilman mitään!?? mene ja kasva aikuiseksi kakara!

      • ihmiset jotka ei ajattele toisen tunteita eivät ymmärrä myös mitään toisen elämästäkään


      • 7 + 2

        Abortti ei ole sama asia kuin jos ei olisi ollut ikinä raskaana. Abortti ja lapsen antaminen adoptoitavaksi ovat yleensä raskaita päätöksiä. Jos joutuu vastoin omaa tahtoa tekemään abortin tai luopumaan lapsesta, siitä ei välttämättä pääse ikinä yli. Nämäkö abortin huutelijat siitä sitten ottavat vastuun? Aborttipäätös pitää jokaisen itse tehdä ilman painostusta.

        Toinen puoli on sitten abortin vastustajat, joiden mielestä alkio on sama kuin ihminen, ja jotka nimittelevät abortin tehneitä murhaajiksi. Hekö niitä muiden ihmisten lapsia hoitavat lopun ikää? Ottavat vastuun, jos lapsia ei pystytä hoitamaan kunnolla? Minusta sikiö ei ole lähelläkään ihminen sen ikäisenä kuin abortit suositellusti tehdään. Toisaalta abortti on äidille raskas, joten aina parempi mitä vähemmän abortteja. Nykyään on hyvät ehkäisykeinot, ja myös jälki-e-pillerit, joten periaatteessa abortteja pitäisi olla tosi vähän.

        En yhtään kannata lasten hankkimista teininä. Paljon parempi odottaa aikuiseksi asti, jos ei sitten ehkäisy petä kaikista varomisista huolimatta, kuten aina voi käydä. Mitään haittaa ei voi kenellekään olla, että odottaa muutamia vuosia. Että jollain alaikäisellä on "vauvakuume", se on juuri sellaista teiniajattelua, että ei ole kärsivällisyyttä odottaa asioita. Ehkäisyasiat kuntoon, eikä seksielämää tarvitse aloittaa minään yläasteikäisenä. Senkään odottamisesta ei ole mitään haittaa. Jos ei pysty kunnolla huolehtimaan ehkäisystä, on vielä liian kypsymätön harrastamaan seksiä.

        Usein tuntuu, että tytöiltä vaaditaan aina kaikkea ja myös kaikki seuraukset koituvat tytöille. Myös pojille pitäisi opettaa vastuun kantamista.


    • Aattele tätä..

      "ihmiset jotka ei ajattele toisen tunteita eivät ymmärrä myös mitään toisen elämästäkään"

      Otetaanpa murrosiän myrskyjen keskellä elävä Liisa 14v joka pamahtaa paksuksi. Oma fyysinen ja psyykkinen kehitys on vielä kesken, opinnot kesken, ei vakaata parisuhdetta, ei elämänkokemusta, ei säästöjä, ei kokemuksia itsenäisestä elämästä, Liisan vanhemmat maksaa kaiken ja Liisa nyt kerran viikossa vanhempiensa pyynnöstä siivoaa huoneen.
      Näin yleistettynä keskivertoteinin elämää.

      Onko TUO oikea tilanne pitää lapsi? Että lapsi pidetään pelkästään tunnepohjalta eikä ajatella sitä, että millaiseen tilanteeseen se vauva tulee syntymään? Siinä ei ajatella sitä lasta kyllä yhtään.

    • hanananna

      Hirveetä yleistystä...
      "..näitäkö tarjoaa 16 kesänen bimbo, joka on yksin ilman mitään!??"

      Krhm.. ERITTÄIN noloa yleistystä.. Miksi jokainen 16 vuotias on mielestäsi bimbo? Ihan tosi? Lapsellista.

      • sitä minäkin tässä mietin ja et miks yleistää just 16 vuotiaita? mielestäni 16 vuotias voi olla jo täysin valmis äitiyteen riippuu tietysti ihmisestä... minäkin asun yksin ja olen 16v. ollaan poikaystävän kanssa etsimässä yhteistä asuntoa meillä laskettu aika on elokuussa joten olen kohta 4kk. enkä nää siinä mitään pahaa vaikka olen vielä aika nuori sekin tietysti minua auttaa kun olen ollut paljon lasten kanssa tekemisissä ja hoitanut ihan pientä vauvaa 3 muuta muksua siinä pyörimässä niin että kokemusta on... uskon itseeni että kaikki menee hyvin lapsen kanssa onhan minulla iso tukiverkostokin...


    • yksinuoriäiti

      Kiitos vain yleistyksestäsi, minä olin 17-vuotias lapsen saadessani ja täytin 18 pian sen jälkeen. (olen silti teini äiti) Vanhempani eivät koskaan ole olleet minulle kovin läheisiä, eivätkä he ole minulle juurikaan mitään antaneet. (eivät edes vaatteita tai kotia). Itsetunto ei ole ollut erikoisella mallilla, ihan hyvä. Baareissa en ole liiemmin käynyt enkä lapsen syntymän jälkeen ole päihteitä käyttänyt, rahat saadaan töitten teosta ja lukiota käydään.

      Tuntuu pahalta niille, jotka välittävät. "aikuiset" eivät ymmärrä nuorten elämää tai heidän herkkyyttään. Raskauden sattuessa on hyvin tärkeää miettiä omaa elämää ja tulevaisuutta. Raskauden keskeyttäminen on oma päätös, eikä kenenkään tule ketään siihen pakottaa. (ei myöskään pitämään lasta.) Teini-iässä aikuistumisen kynnyksellä tunteet ovat huomattavasti aikuisikää voimakkaampia. Nuoret ovat näin ollen myös kaikkein alttiimpeja mielenterveyden ongelmille. Abortti voi olla laukaiseva tekijä.

      Nuoret vanhemmat eivät todellakaan kaikki ole mitään huonon itsetunnon omaavia pissiksiä, jotka jakelevat kadunkulmilla. He eivät ole valmiita äideiksi tai isiksi, mutta lapsen syntyessä heidän on pakko sellaiseksi kasvaa, kuten kaikkien muidenkin. Siihen menee aikaa. Nuorien vanhempien on nähtävä kovasti töitä elämänsä ja lapsensa eteen. Kaikki mahdollinen tuki on tarpeen, jotta nämä nuoret voisivat päästä jaloilleen ja oppisivat elämään ja kasvaisivat niin vanhempina, ihmisinä, kuin mahdollisina kumppaneinakin.

      Päihteiden käyttö on valitettavan yleistä, etenkin nuorison keskellä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki nuoret vanhemmat käyttäisivät niitä.

      • mielestäni lapsia kannattaa hankkia ennemmin nuoremmalla iällä kun sitten esim. yli30v. koska nuorena jaksat paremmin hoitaa asioita. mielestäni tuollainen yleistys on kyllä järjetöntä että kaikki teiniäidit ovat huonoja, luulen että teiniisillä on aika paljon opittavaa miten lasta hoidetaan kun naisella se tulee luonnostaan.


      • wrongandright

        Itse olen sitä mieltä, että kypsä 16-vuotias voi kyllä hoitaa lapsen, jos tulee vahingossa raskaaksi, mutta tarkoituksella sellaista ei hankita. Harmittaa täällä nuo ihmisten tyhmät kommentit, sillä niiden joukkoon katoaa se järjen ääni, jolla yritetään selittää, miksei alaikäisen ja koulujakäymättömän henkilön pitäisi alkaa leikkiä kotia.


    • 30 vee

      Täällä yks 30 vee hoitaja, vois kyllä myös sanoa, että ei ne 30-40 vanhemmat ole aina parhaimpia.. Suurin osa huostaanotetuista lapsista , ongelmaisista tulee juuri "hyvästä" perheestä jossa vanhemmat ovat aikuisia.. Ikä ei tee vanhemmasta hyvää ja vastuuntuntoista kasvattajaa! Sen tekee monet muut asiat, mutta iällä ei ole asian kanssa tekemistä..
      Toki monista nuorista ei ole siihen, muttei myös monesta vanhemmastakaan.. Eikä monien pitäisi hankkia, mutta se ei ole meidän päätettävissä, eikä kuuluisi ollakkaan! Keskittykää oman elämän hoitamiseen, niin ei tarttis vinkua toisille, kun oma elämä on ensin kunnossa =)
      Hirveän tylyjä ihmisiä on ikävä kyllä maailmassa.. Jotka sietäis itse lähettää jonnekkin hyvienkäytöstapojen kouluun ja sitten muka kehtaakin "viisaampana" jaella neuvoja..
      Me ei tiedetä muiden elämästä mitään, eikä tilanteista! Se voi olla huono ratkaisu tai sitten ei!! Ja me kun emme sitä voi sanoa!!

      • 7 + 2

        30 vee hoitaja, olet oikeassa siinä, että hyvä vanhemmuus ei riipu iästä. Varmasti hyviä ja huonoja vanhempia on kaiken ikäisissä. Eikä se pikkulasten hoito nyt mitään rakettitiedettä ole. Sitä kyllä en usko, että suurin osa huostaanotetuista olisi "hyvistä perheistä", mutta ei se nyt oikeastaan tähän liitykään. Se on totta, että lapsia voi kuka vain pyöräyttää tähän maailmaan ilman että kukaan muu voi sille mitään. Itse voi vähän yrittää miettiä omia edellytyksiään (minulla esimerkiksi ei ole lapsia).

        Kuitenkin kun puhutaan nuorista vanhemmista, niin aika suuri ero on sillä puhutaanko nuorista aikuisista vai alaikäisistä. Lapsena ja nuorena ihmisen kehitys kulkee aika paljon biologisia latujaan, eikä sitä voi itse nopeuttaa. Tietyn ikäinen lapsi voi olla ikäisekseen kypsä, mutta hän on silti vielä keskenkasvuinen. Aikuisena kehitys riippuu enemmän ympäristöstä ja omista valinnoista.

        Alle 18-vuotias ei ole yhteiskunnan täysivaltainen jäsen. Häntä ei katsota kypsäksi esimerkiksi allekirjoittamaan sopimuksia eikä äänestämään, ei edes ottamaan tatuointia. Siihen on hyvät syyt, koska alaikäisellä ei ole vielä tarpeeksi tietoa, kokemusta eikä harkintakykyä itsenäiseen toimimiseen yhteiskunnassa. Alaikäinen ei pysty harkitsemaan, mihin paperiin kannattaa nimensä laittaa, eikä hänellä ole käsitystä millaista on olla lapsiperheen huoltaja. Kaikissa isoissa päätöksissä hän on toisten kokemusten varassa, kun omia kokemuksia ei vielä ole.

        Aika harva alaikäinen oikeasti pärjää vanhempana ilman sekä taloudellista että muuta tukea ulkopuolelta. Ne jotka vahingossa tulevat vanhemmiksi nuorina saakoot kaiken mahdollisen tuen, ja sen avulla varmasti pärjäävät mainiosti. Tuetaanhan nuoria muutenkin. Mutta en näe mitään syytä rohkaista ketään tarkoituksella perustamaan perhettä alaikäisenä. Miksi ihmeessä pitäisi? Viisitoistavuotiaat vielä ovat sellaisia huolettomia, että jos joku sanoo että lasten hankkiminen ei katso ikää, niin saattavat hyvinkin uskoa sen.


      • Miesope

        "30 vee hoitaja"... HEH HEH...

        KUN lapset ja nuoret oireilevat pahimmin, vanhemmat ovat itsekin kenties teini-ikänsä ohittaneet.

        Aikuinen ihminen kirjoittaa kuules toisella tavalla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5385
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3337
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1840
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe