Jääkiekon aloittaminen 12 vuotiaana?

Eli oon 12 vuotias kuopiosta kavereitten kanssa usein käyn pelailemassa koululla ja tuntuu sille että haluisin alottaa jääkiekon harrastuksena. Vedot lähtee hyvin ja luistelu on omasta mielestä hyvällä tasolla. Yksi meidän luokkalainen pelaa KalPassa ja olen kysynyt kannattaako alotta jääkiekko. Hän sanoi että kyllä. Ja hänen mielestään se ei ole myöhäistä. Onko teidän mielestä. Tuntuu että jos en pysty alottaa elämä menee hukkaan.

30

3218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalpalainen

      Jos aiot liiga/mestis tason kiekkoilijaksi niin on liian myöhäistä aloittaa, mutta jos haluat pelailla harrastusmielessä, niin kannattaa mennä jonnekin harrastusjoukkueeseen jolla ei ole kilpailullisia tavoitteita.

    • micke123

      Joo, samaa mieltä. Eli ei enää mahiksis huippukiekkoilijaksi, mut omaksi iloksi voi pelata...

      • HIFKiläinen

        Joo, ei pysty enää SM-tasolle, mut harrastesarjoihin ja korttelikiekkoon pystyy...


      • 14v junnutyössä muka

        Ei pidä paikkansa . 12v kerkee mihin tahansa jos vain on todellista halua ja ripaus lahjakkuuttakin. Näitä esimerkkejä löytyy kyllä junnukiekossa joitain tapauksia. pojankin joukkueessa tuli 14v kaveri pystymetsästä suurinpiirtein ja vuosi eteenpäin pelaa ykkösketjussa. Liigastakin kuulee näitä tapauksia esim Tuppurainen Jypistä eikös se aloittanut jotain 20v jääkiekon ja sitä ennen pelasi jotain hitsin pesäpalloo. Nuoria pitäisi vaan kannustaa eikä heti tyrmätä joo sä oot 12v ei sinusta tule mitään.


      • m
        14v junnutyössä muka kirjoitti:

        Ei pidä paikkansa . 12v kerkee mihin tahansa jos vain on todellista halua ja ripaus lahjakkuuttakin. Näitä esimerkkejä löytyy kyllä junnukiekossa joitain tapauksia. pojankin joukkueessa tuli 14v kaveri pystymetsästä suurinpiirtein ja vuosi eteenpäin pelaa ykkösketjussa. Liigastakin kuulee näitä tapauksia esim Tuppurainen Jypistä eikös se aloittanut jotain 20v jääkiekon ja sitä ennen pelasi jotain hitsin pesäpalloo. Nuoria pitäisi vaan kannustaa eikä heti tyrmätä joo sä oot 12v ei sinusta tule mitään.

        näimpä . ihme juttuja ettei voisi päästä enää huipulle .


    • rohkeasti vaan mukaa

      Missään ei ole määritelty, mille tasolle pääsee, vaikka aloittaisitkin 12-vuotiaana. Motivaatio voi olla toista luokkaa ja kehittyminenkin sen mukaista.

      Tsemppiä!

    • ulkojääpeluri

      mukaan vain, ekana pääset mukaan treeneihin ja sitten kun hallitset pelin perustaidot ja säännöt niin pääset pelaamaan. ei ole liian myöhäistä aloittaa jos olet kerran ulkojäilläkin pelannut

    • HockeyMama

      Mukaan vain reippain mielin! Ja aika harvapa näistä junnukiekkoilijoista muutenkaan tähtää saatikka pääsee ammattikiekkoilijaksi. Mahtava harrastus, joka tapauksessa!

    • sekaan vaan

      Mukaan vaan. On pelkästään omasta motivaatiosta kiinni miten nopeasti kehittyy ja kuroo umpeen toisten etumatkaa. Eikä sillä ole edes mitään väliä jos ei tähtää alusta saakka ammattilaiseksi vaan haluaa pelata koska tykkää lajista :)

    • aslkdlksdl

      Mitä mieltä vanhempasi on, jos aloitat väkivaltaisen pussikaljoittelijoiden ihaileman harrastuksen? Voi kohta lastensuojeluviranomaiset kolkutella ovella, jos salaa vanhemmiltasi teet pahojasi.

      • vitun aslkdlksdl

        Jos jäkis on sun mielestä väkivaltasta ni meeppä kattoo millast futis on jäkikses on kunnon suojat ja tappelu on junnuilta kokonaan kielletty siit joutuu heti suihkuu sä oot varmaa joku paskanen futiksen pelaaja joka ei pärjää jääkiekos


      • poojpjj

        Missä mailmassa elät? Herää vitun pahvi!!!!!


    • goalie30

      Ite alotin 17-vuotiaana maalivahtina ja viime kaudella (19-vuotiaana) kävin Kalpan A-nuorten try-outista, josta pyydettiin mukaan, toki vain kolmos molarina mutta kuitenkin. Olin kyllä pelannu maalissa 7 vuotta sitten 10 vuotiaana mutta 7 vuotta on pitkä tauko kuitenkin. Kyllä se niin on että lätkän voi aloittaa myöhemmälläkin iällä ja päästä huipulle jos on motia ja lahjoja. (Turha tulla liiottelemaan että ei voi enää 30v alottaa ja päästä huipulle.)

    • Jamppa vaan

      12 v. on ihan hyvä ikä aloittaa ja treenitunteja saa ahkeralla harjoittelulla taakse hyvin ennen täysikäisyyttä. Niitähän on jo sinulla valmiiina ulkojäiltä. Fyysisesti ja henkisesti ei ole mitään estettä päästä huipulle. Peliälykin on osittaini synnynäistä ja sitä joko on tai ei. Ongelma on enemmänkin järjestelmässä, jossa sinun iässä on jo tasoryhmät ja monissa kilpaseuroissa jää- ja valmennusresurssit on varattu pitkälti korkeimmalla tasolla pelaaville junioreille. Eli tavallaan lähdet 10 000 hengen maratonille sieltä parin kilometrin päästä lähtöviivasta.

    • Älöitä jaakiekko

      NHL pelaajat on aloittanut 15 vuotiaana!

      (siis vai jokin osa)

    • ketjunaloittaja

      Kiitos kaikille vastaajille! Kävin kokeilemassa mutta aikas hankalalle tuntui. Kävin noin 5 harkat ja huomasin että tämä ei ehkä ole se minun juttuni. Ulkojäillä käyn kylläkin pelaamassa. Ei sillä että olisin luovuttaja. Ja en kirjautunut tuolle tililleni millä ketjun aloitin koska tunnukset ovat hukassa kuitenkin tuo aloittaja olen.

    • liian myöhään

      juu onhan se selvää jos muut on harrastanut 5-7v niin ei enää pysy mukana
      ulkokentille vaan pelaa ja onhan niitä muitakin lajeja

      • Drink

        Tästä syystä jääkiekko on paska laji. Itellä meni c2-kauden jouluna selkä niin paskaks että en voinu jatkaa. Alotin toisen lajin (jota olin kyllä harrastanut jo 3kk ilman kilpailullisia tavotteita) ja nyt, 2 vuoden päästä olen pohjoismaiden mestari lajissani. jos olisin aloittanut jääkiekon 14v, en olisi lähelläkään suomen parhaita. Yksilöurheilu rulez!!!


      • Kalpa2007

        Eikä oo lätkä on paras laji


    • kyl mää tiään

      Voi alottaaja kanattaa alottaa mutta jos menee kalpaan siellä on semmosta että parhaat pääsee pelaa ja muut vaan joskus mukaan jos on liaan vähän pelajii muuten et pääse pelamaan

    • Voin kertoo että kerkiää huipullekin jos luistelutekniikka on hyvä(geeneissä),alle 12 vuotiaista
      ei vielä tiedä edes minkä kokoisia niistä tulee.Ei muuta kun kokeileen rohkeasti,mutta ei kannata pelästyä alussa jos kavereiden peli / luistelu sujuu paremmin koska suurin osa on aloittanut 5-7 vuotiaina.

      • tapparaa

        no ei kyllä kerkee
        ilves mies puhuu paskaa


    • JyP HT

      Ei oo myöhästä, mä alotin toissapäivänä ja oon nyt 26v, lämäri lähtee jo 10cm nousee! :) T: Mikael Ruohomaa

    • kuppii

      ootko maistanu pissee

    • Kiinnostavaa

      Oisko mun liian myöhäistä aloittaa jääkiekko kun olen 11v ulkojäällä olin miltein koko viime talven joten mitä pitäis tehä??

      • tulee talvi

        odottelet seuraavia ulkojäitä


    • N. H. L.

      Ed jovanovski aloitti 14 vuotiaana

    • rupusarja

      Sm-liiga tai nykään liiga on ihan rupusarja, sillä kaikki hyvät pelurit pelaa änärissä tai
      khl:ssä. Varmasti nykyään voi aloittaa vielä aika myöhäänkin ja on hyvät mahdollisuudet liigaan.

    • en kekdi

      Mäki pelaan ulkojäillä joka ilta talvisin ja opettaja on sanonu et mun pitös mennä joukkueesee mut harkat ois niin kaukana ni en voi harrastss jääkiekkoo

      • Anonyymi

        Voi ei


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8116
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2492
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1143
    Aihe