AUTTAKAA? Ketään laihdutuskaveria?

ex upeus

Noniin en oikeen tiedä mistä edes aloittaa tätä tarinaani tai, että kuuluuko tää edes tälle osastolle...

Oon siis 20 vuotias tyttö, joka on sekoillut ruuan kanssa niin kauan kuin muistaa. Kaikki alkoi 14 vuotiaana osallistueassani usein paikkakunnallani järjestääviin muotinäytöksiin. Pituutta oli tuolloin 169 ja paino 47. Aloin kiinnittää enemmän huomiota syömisiini, jotta pysyisin tuossa painossa. Se onnistui kuitenkin aika vähällä vaivalla. Tosin ruokavalioni koostui pelkästä jätskistä ja mäkkärin hampurilaisista. Päivässä 1 mcflurry ja 1 juustohampurilainen ja siinä päivän ateriat...En kumminkaan ottanu mitään stressiä ruuasta ja olin onnellinen. Lenkkeilin myös joskus ja kävin salilla.
Muutin 17 vuotiaana omaan asuntoon ja olin innoissani, kuns ain alkaa itse päättää mitä syön ja ostan jääkaappiini. Elin tuolloin todella terveellisesti ja treenasin paljon. Vietin päivittäin salilla 2-3h. Pituutta 169, painoa 50-55 vaihdellen.
Pidin viikossa yhden herkkupäivän, jolloin perinteisesti hain makuunista 5 euron jättisäkin karkkia ja ben&jerryn. en kuitenkaan syönyt päivän aikana muuta. Tämä oli myös ainut vapaa päiväni salilta. Tätä kaavaa (6 päivää terveellistä ruokaa ja liikuntaa plus yks herkkupäivä) kesti puolisen vuotta, kunne sjotain tapahtui... Aloin herkuttelemaan päivittäin. ja paljon! Silloin en kuitenkaan ajetellutkaan minulla olevan mitään ahmimishäiriötä, mutta jälkeenpäin ajetellen se oli sitä todellakin... Hetken päästä painoinkin 65 ja olin kauhuissani. Päätin alkaa laihduttaa. Laihdutin n. 300klaorilla per päivä ja kerran viikossa herkkupäivällä puolessa vuodessa itseni 48 kiloiseksi. Olin helvetin ylpeä

9

265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex upeus

      Haluisin alkaa huomisesta alkaen laihduttamaan taas. Ja päästä siihen 50 kiloon ilman epäonnistumisia. Tulkaa muutkin mukaan. tehdään tää yhdessä ja lopetteaan ahmiminen! Tässä tän päivän syömiset:

      150g fazerin sinistä
      150g suklaarusinoita
      100g jugurtticashew pähkinöitä
      360g aakkosia
      100g kovia karkkeja
      ruisleipä molempine puoliskoineen ( kinkku-juusto-salaatti )
      juustohampurilainen
      mc flurry daim
      10 keksiä
      6 riisikakkua
      5 pientä suklaamunaa


      huoh... meinasin alkaa tekeen vielä ite lihapullia. enpäs taidakaan ku tää lista näyttää jo tältä. Oon taas niin pettyny itteeni. Miks vaan syön syön ja syön? Ei mun oo edes nälkä

    • ex upeus

      ... enköhän mä tehnyt vielä ne lihapullatkin. niitä söin onneks vain noin 150g edestä, vaikka oisin voinut syödä tuplasti enemmän. ja löysin kaapista yhden suklaapatukankin...Oon niin huono :( Huomisen paastoan.

    • seedie

      Heippa

      • ex upeus

        Kiitos ihanasta kommentistasi!


    • yuim

      Heippa!

      Tsemppiä aivan hirvittävästi sulle! Tiedän todella, miltä tuntuu, kun on ahminut... Se itseinho, se masennus...

      Näin myöhään illalla en valitettavasti jaksa alkaa kirjoittamaan koko tarinaani, mutta pähkinänkuoressa: anoreksiasta masennuksen kautta alkavaan ahmimishäiriöön. Pelkään, että pääsee pidemmälle. Että vajoan syvemmälle.

      Otsikossa kysyit laihdutuskaveria. Itsekin olen ajatellut, että painon pitäminen kurissa/sen pudottaminen saattaisi käydä kätevämmin kimpassa. Vaikka kirjoitit maaliskuussa, elän toivossa, että huomaisit tämän; saattaisin nimittäin olla kiinnostunut "yhteistyöstä".

      Itseeni (18-vuotiaaseen tyttöseen) on tänään uponnut:

      -2 pussillista vaaleaa leipää (päällä oivariinia, vaihdellen juustoa tai kaneli-sokeri kombinaatiota)
      -näkki- ja ruisleipää
      -annos puuroa
      -marjoja
      -mehujää
      -runsaasti makaronilaatikkoa
      -monta annosta vaniljajogurttia ( hunajaa)
      -erilaisia muroja
      -hedelmiä
      -kerman ja kaakaojauheen sekoitusta
      -tummaa suklaata
      -maitoa
      -mysliä
      -tuoremehua


      ...en kestä. HALUAN LAIHTUA.

      Pahoittelen viestin sekavuutta, kellonajan ja väsymyksen piikkiin.

    • pikkuporkkana123

      hei!
      Tää kuulostaa aivan liian tutulta. Itelläni on tässä on ollu 4 vuotta lihavan ahmimishäiriö, joten paino on vaihdellu semmosesta 48-62, ja ikävä kyllä nyt olen lihavimmillani. Laihduin viime syksynä aivan ennäytyslaihaksi ilman edes yritystä! Se oli muuten ensimmäinen kerta, kun kaverit kehuivat ulkonäköäni, ja päätin etä en enää ikinä lihoa takaisin. Mutta talvella ruoka maistui liian hyvin ja lihoin uskomattomat 14 kiloa alle puolessa vuolessa ja tässä tilanteessa ollaan ja juuri tuossa vedin ihan sikana ruokaa, jotka sitten tuli loppujen lopuksi ylös.

      itsetuntoni on aivan pohjamudissa ja olen päättänyt yrittää laihtua ennen koulun alkua normimittoihin, mutta se on vaan niin helvetin vaikeaa. En ymmärrä miksi se ei onnistu aina ennen oon onnistu paastoamaan tosi hyvon mutta ei enää.. tarvin motivaatiota ja apuua :(

      • pikkuporkkana123

        Ja vielä on lisättävä, että on helpottavaa tietää ettei ole yksin tämän asian kanssa. :) huoh haluaisin aivan epätoivoisesti laihtua, koska en kehtaa enää liikkua pihalla, koska olen niin lihava. pitäis ryhdistäytyä.


    • eroonahmimisesta

      En tiedä miten oman tarinani tähän kirjottaisin, mutta olisi tosi kiva yrittää lopettaa ahmiminen yhdessä!
      Olen vasta vuosi pari sitten tajunnut että syömiseni ei ole normaalia.. Olen aina urheillut todella paljon, niinkun teen tälläkin hetkellä.. Mutta ongelmani on päivittäiset ahmimiskohtaukset.. aamulla syön aina hyvin tarkasti samoin illalla aina vain puuroa ja vitamiini juoma ja koulussa syön normaalisti kouluruuan,mutta kun tulen kotiin kaikki räjähtää aina käsiin! ekaksi syön yleensä ihan kohtuullisesti pari ruisleipää tai kunnon ruuan ja jonkun hedelmän mutta sitten vaan syöminen jatkuu...., kokonainen ISO n430g leipä menee oivarin kanssa helposti alas tai litra jätskiä muita herkkuja tai jotain muuta vastaavaa..
      ..... sen jälkeen tulee hirveä morkkis ja alan kitata vettä niin paljon että oksettaa..Lukuiset kerrat olen luvannut lopettaa tämän hulluuden mutta en vaan pysty! yritän mennä oksentamaan mutta en saa oksennettua tai en uskalla.. Tämän jälkeen ryntään lenkille tai reeneihin tai jätän iltapalan väliin..Joskus tulee uusi ahmimiskohtaus kun vanha ruoka on laskenut..
      Kaverini ovat aina vaan vitsailleet että pystyn syömään todella isoja määriä ja nopeasti! Kerroin äidilleni tästä mutta tuntuu että hän ei ymmärrä tai ota minua tosissaan, sanoo vaan että "no älä syö niin paljon kerralla"! en ole mikään läski itseasiassa kilpaurheilija ja siksi ihan suht hyvässä kunnossa, ja siksi monet eivät ota minua tosissaan enkä siksi asiasta hirveästi kenellekkään tykkää kertoa..Tämä oli eka kerta kun julkisesti asiasta kerron ja tajusin että ahmiminen ilman oksennusta on syömishäiriö!?
      Anteeksi sekaisesta kirjoituksestani mutta pointtina tässä tekstissäni on että minulla on BED, ei ehkä niin pahassa vaiheessa kuin muilla mutta tämä ohjailee koko ajan elämääni ja haluan todella sen loppuvan! Ei ole terveellistä syödä itseään joka pv ihan räjähtämis pisteeseen ja miettiä kokoajan vain milloin saa syödä ja kuinka monta koloria missäkin on..Olisi kiva yrittää lopettaa tämä sekoilu yhdessä ! yksin en ole siihen pystynyt..

    • fättie

      Ihanaa lukea täältä, etten ole ainut! :)

      Mun mahaan on tänään uponnut:

      300g Sourcream & Onion sipsejä
      300g pähkinöitä
      Puoli pellillistä omenapiirakkaa omenahilloa
      1 Paketti paahtoleipää ( paljon oivariinia, juustoa)
      Ranskalaisia ja nakkeja
      Lihapullia
      n. 100g lakuja
      Fetasalaattia
      Kermarahkaa ja vanilliinisokeria
      n. 3 L fantaa

      Ihan sairasta! Ja tänään olen vielä syönyt suhteellisen ''vähän''... Huomenna en aio syödä yhtään mitään, maanantaina on pakko ystävän synttäreiden vuoksi... helvetin helvetti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      256
      2432
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      73
      1836
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      334
      1559
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      175
      1539
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1085
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      86
      978
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      800
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      216
      773
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe