Auto hajosi katsastukseen, voinko valittaa?

sylkykuppi__

Käytin viime viikolla koslaani katsastuksessa, jonne tie sitten päättyikin kun koslani päästömittauksessa tyrkkäsi nesteet kentälle.
MUTTA: Auto alkoi päästömittauksessa ensin työntää höyryä konepellin alta, josta siis katsastusmies viis veisasi ja jatkoi polkemista. Loppu vaiheessa ennen "oksentamista" höyryä siis tuli jo häiritsevissä määrin, mutta huudatus jatkui, tasaisen pyörinnän seasta kuului muutama "pätkäisy" ja syyläri sanoi moro.
Kun rynnistin sitten katsastajan luo ja sanoin nesteiden tulleen pihalle, herra vaan rauhassa kierrätti vielä rustaillessaan päästöjä paperille.

Eikö herra katsastajankin olisi pitänyt hoksia, ettei kaikki ole kunnossa ja alkaa hälytyskellot soida viimeistää kun oikein höyrypatsas on keulilla ja keskeyttää katsastus? Miten tässä tilanteessa voi toimia?

26

5213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Satusedänkö

      Keksi parempia tarinoita, tuo ei vakuuttanut.

    • sylkykuppi__

      Samahan se saatana minulle on kuvitteletko tuon paskanjauhannaksi vai et, mutta kysyinkin että VOIKO TÄSTÄ VALITTAA JOS JA KUN NÄIN KÄY?

      ...Ja tervetuloa toki tarkastelemaan sitä autoa!

      • -----

        kyllä aina kaikesta voi valittaa ja vinkua.


    • Keke12345687

      Voit valittaa jos kone rikkoutui keittämisen takia, mutta tuskin siitä keittämisestä, sehän olisi tapahtunut muutenkin.
      Katsastajan olisi toki pitänyt keskeyttää katsastus välittömästi vahinkojen välttämiseksi.

      • nvikhb3089hg34

        ei ne siitä välitä, sehän on toisen omaisuutta, katsastusmies on tottunut vain rikkomaan toisen omaisuutta...


    • Tästä nimenomaisesta ja myöskin toisinaan tärkeästä asiasta ei ole mitään viranomaismääräyksiä. Diesel-mittauksista katsastusasema voi vaatia etukäteissuostumuksen, jos epälee moottorin epäkelpoisuutta. Bensa-koneessa mielestäni katsarin kuuluu olla sen sen verran ammattitaitoinen, että seuraa koneen käyttäytymistä kun pitää yllä n. 2000 rpm -kierroksia. Tällöin pitää ehdottamasti pitää silmällä koneen lämpömittaria ja öljynpainevaloa. Jos nämä varoittavat ja kaiken kukkuraksi vielä konepellin alta nousee höyryä, on päästömittaus heti keskeytettävä ja auto hylättävä moottorin epäkelpoisuuden vuoksi. Ei ole katsastusaseman vika, jos autossa epäkuntoinen kone, eikä sitä siellä tahallaan rikota. Kyseessä ilmeisesti ollut leväperäinen tai vihreä katsari, kun ei ole toiminut asianmukaisesti..

      • joukahainen

        Joillakin asemilla vain raha ratkaisee. Vuosikatsastukset pyritään tekemään neljässä minuutissa, ja tähän työnantajakin patistaa.


      • vanha_gubbe

        'silmällä koneen lämpömittaria ja öljynpainevaloa. '

        Mitä ihmeen valoja nuo on, joskus 70-luvulla tuollaisia oli


    • mieti vähän

      Uskotaan että autosi särkyi katsastuksessa päästömittauksen aikana. Tämä ei ole mitään uutta maailmassa. Auton tunnit ovat tulleet täyteen ja se otti ja särkyi.
      Aivan eri asia on oliko siinä katsastusmiehen autonkäytössä mitään vialla. Auto tuodaan katsastukseen ajokuntoisen liikennekäyttöön. Jos autosi meni rikki juuri katsastustilanteessa oli siinä onneakin, olisit jäänyt sillä kadulle alle kahden kilometrin ajon jälkeen, jos auto noin loppuunajettu.

      En menisi minnekkään valittamaan omasta viasta, kun toit autonromun katsastukseen. Kannattaisi kaltaisesi käyttää katsastuspalvelua, jossa auton vika olisi tullut ilmi. Ei tuollaiset vika tule kuin joko huolimattomasta käytöstä tai totaalisesta vauriosta. Kannentiiviste tai kansi on rikki mitä ilmeisemmin. Korjauta auto kuntoon ja sillä siisti, jos ei ole aivan ikäloppu ja kuntoonsaatto ei ylitä kannattavuuden rajaa.

      • Buahaja

        Selvästi et tiedä mitään autoista. Nimittäin myös uudet autot voi keittää 😂
        Eikä auton loppu tarvitse olla, vaan vaikka termostaatti maanantai mallia.


    • skeidobo

      Kysymyksen asettelu on tietenkin erikoinen. Jos olit paikalla miksi et itse keskeyttänyt katsastusta. Ilmeisesti sulla ei flekti toimi... Sinällään auton sammutus ei mitään auta, koska sittenhän se nesteet puhaltaakin ulos ilman kiertoa.

      • fraage.ist.unnaturlich

        Die Frage ist natürlich außergewöhnlich. Auf der einen Seite muss das Auto die Inspektion aushalten, auf der anderen Seite, wenn Anomalien auftreten, sollte der Inspektor die Inspektion stoppen.


    • katsastus mies japan

      katsastus mies toimi huolimattomasti ,katsatus olisi pitänyt keskeyttää .ota katsastus miehen nimi ylös löytyy paperista mene katsastus esimiehen juttusilli niin asia tutkitaan ja mietitään missä määrin on katsatus mies on syypää vahinkoon. kyllä asiasi selviää ilman palsta solvauksia , itselläni kävi vähän samalla tavalla mutta moottotori laskettiin tyhjä käynnille ja kytkettiin tuuletin väkisin pyörimään , seuras i että kansi pahvi meni mutta , asia sovittin ja kansiplaanattiin ja pahvi vaihdettiin . kustanuksiin otettiin osaa.sen vahingon sopinen kunnia asia ja pahoittelee toisen käytöstä

      • Provokuokka

        Ei muuten mene kansipahvi tuolla tavalla.
        Keksi parempi provo.


    • valitus

      Pitää hakea valituslupa ties mistä!

    • Ruikuttajat

      Kyllähän auton pitää kestää lakisääteinen päästömittaus, eli huonouttaan rupesi oireilemaan.
      Nyt suurella suulla ollaan vaatimassa hyvityksiä ja korvauksia.
      Jos Bentleyt ja Ladatkin kestävät päästömittauksen, niin kyllä myös sinun koslasi pitäisi siitä selviytyä ilman ongelmia siitä. Vedä vittu päähäsi turhan ruikuttaja.

      • Autoilija vai?

        Mitä ihme sontaa te täälä jauhatte?

        jos auto kiehuu yli koska katsastaja ei noudata riittävää varovaisuutta niin tietysti siitä tehdään valitus. Mahdollisesti saa myös korvausksen jos pystyy osoittamaan että syy on katsatajan toimintatavassa.
        Minä ainakin tekisin valituksen konttoriin, esim sähköpostin kautta.

        Katsastajan kuuluu käyttää päätään ja välttää tarkoituksellisesti tällaisessa tilanteessa kiehuttamasta autoa ylitse, jos huomaa että alkaa savu nousemaan konehuoneesta. Viallisesta moottorista näet ei katsota päästöjä jottei konttori joudu maksamaan korvauksia mahodollisista lisävioista.

        Toki ei katsastajakaan voi kaikkea tietää ja jos bensa-autosta tulee parin minuutin lämmittämisen jälkeen nesteet pihalle vaikka on seurannut moottorin lämpöjä niin kyllä se asiakkaan piikkiin siinä kohtaa jää.

        Tosin jos lämpötila käy hetkenkin punaisella niin nesteet tulee pihalle viimeistään kun sammuttaa auton. Tyhjä käynti ja kylmää vettä syylaria päin yleensä välttää tämän tilanteen.


    • Kiitä onneasi

      Säähän valitat jo, eli voi.

      Mutta vikahan on autossa eikä katsastajassa, jos se hajoaa siihen että painaa kaasua.

      Uskoisin että katsastusasemalla on vakuutus katsastusmiehen töpin varalle, mutta tuskin tuosta mitään korvausta saa.

      Hyvä että hajos konttorille eikä tienpäälle.

      • insinörttikö

        Ihmettelen teidän asiantuntioiden kommentteja.Tuo kaasun polkeminen viittaisi diesel-mittaukseen.Kyllähän auton se pitää kestää,mutta on niitä hajonnut mittaukseen ennekin eikä ne ole ollut loppuuajettuja. Varsinkin taas kovan pakkastalven jälkeen voi uudenki auton muovipäätyinen syyläri haljeta laakista ja vesiletkukin voi näin käyttäytyä yllättäen. Se paikallaan polkeminen kun tahtoo nostaa lämpöjä = painetta järjestelmässä. Ja älkää missään nimessä lisäkkö kylmää vettä syyläriin jos on ylikuumennut vaan lämmintä.


      • Autoilija vai?
        insinörttikö kirjoitti:

        Ihmettelen teidän asiantuntioiden kommentteja.Tuo kaasun polkeminen viittaisi diesel-mittaukseen.Kyllähän auton se pitää kestää,mutta on niitä hajonnut mittaukseen ennekin eikä ne ole ollut loppuuajettuja. Varsinkin taas kovan pakkastalven jälkeen voi uudenki auton muovipäätyinen syyläri haljeta laakista ja vesiletkukin voi näin käyttäytyä yllättäen. Se paikallaan polkeminen kun tahtoo nostaa lämpöjä = painetta järjestelmässä. Ja älkää missään nimessä lisäkkö kylmää vettä syyläriin jos on ylikuumennut vaan lämmintä.

        Juu ei toki syylariin aleta kylmää vettä lisäämään.
        Lämpöja saa alas suihkuttamalla syylaria päin viileää vettä jolloin puutuuva jäähdytysilma korvataan viileällä vedellä.


    • automies

      se heikko auto joka ei kestä ottaa pakokaasupäästöjä. hajoais liikenteessä kuiteskin kohta.

    • jurismia

      Haasta oikeuteen.

      Tossa on ihan selvät merkit että katsastuksessa ei olla noudatettu holellisuus vaadetta.

      Voitat varmasti.

      • Autoilija vai?

        Miksi haastaa oikeuteen? Tapella siitä asiasta vuosi tai pari ja maksaa korjauskuluihin verrattava summa moninkertaisena lakimiehelle?

        Kun voi vaan mennä valittamaan ja vaatia korvauksia, ja jos ei suostuta siihen edes huoltomiehen tarkistettua auton niin sitten aletaan uhkailla lakimiehillä.

        Emme elä vieläkään USA:ssa. Onneksi.
        Suomessa pystyy vielä sopimaan asioita ihan suullisestikkin eikä vain lakimiehillä.

        Tosin ei yhdysvalloissakaan oikeasti makseta jostain rikkinäisestä kurkkupurkista 3 miljoonaa euroa. Vaikka alkujaan niin näyttäisikin käyvän


    • Mittaus/ lääkitys

      "Loppu vaiheessa ennen "oksentamista" höyryä siis tuli jo häiritsevissä määrin, mutta huudatus jatkui, tasaisen pyörinnän seasta kuului muutama "pätkäisy" ja syyläri sanoi moro.
      Kun rynnistin sitten katsastajan luo ja sanoin nesteiden tulleen pihalle, herra vaan rauhassa kierrätti vielä rustaillessaan päästöjä paperille."

      Meniköhän päästömittauksessa kaikki aivan niinkuin kerroit.
      Epäilisin vahvasti autosi kunnon olleen hyvinkin puutteellisen; ei kestänyt lakisääteistä mittausta ja/ tai lääkityksesi ei ole aivan kohdallaan.

    • Zetecvelho

      Valittaa voi, mutta jos katsastaja huudattaa moottoria, se kuuluu asiaan. Minullakin katsastusmies rikkoi käsijarrun vaijerin kerran riuhtaisemalla kahvasta rajusti. Oli pakko laittaa uudet vaijerit omaan laskuun.

    • Stiinaxi

      Niin, ei kunnossa oleva vaijeri poikki mene vaikka kuinka vetaäisi kahvasta ja parempi että siellä meni kuin jossain muualla.
      Omalla kustanuksella auto pitää tietysti kunnostaa, paisi jos huoltosoppari... maksaa sekin..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe