Punaiset kääpiöt

Elämä linnunradalla ja yleensä avaruudessa saattaa olla aikaisempia arvioita huomattavasti yleisempää, koska joka toista punaista kääpiötä saattaa kiertää planeetta, jolla on vettä. Vastoin uutista, punaiset kääpiöt eivät ole planeettoja, vaan erittäin yleisiä hyvin pitkäikäisiä pieniä tähtiä, jonka vuoksi myös elämän kehittyminen pidemmällä saattaa olla niillä mahdollista.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/tuore-tutkimus-miljardeilla-linnunradan-planeetoilla-voi-olla-elamaa/art-1288458384363.html

33

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • evokki homo!

      Punainen kääpiö on housuissas, hinttari!

      • Kas, kreationistikin päätti osallistua keskusteluun.


      • hahahaha

        LOL


    • Hiski+naapurin.kissa

      "Kääpiö" on halventavaksi tulkittava sana ja toimikunta ehdottaa sen tilalle ilmaisua "pienikokoinen tähti". Vastaavasti halventaviksi tulkittavat sanat "lapsi" ja "vanhus" korvataan ilmaisuilla "alle 18-vuotias" ja "yli 65-vu...

      Hups. Emmehän me olekaan Ameriikassa jossa "pet" on aina välillä kehotettu korvaamaan ilmaisulla "animal friend".

    • NÄKYVÄÄ AJALLISTA ELÄMÄÄ VAIN MAASSA

      Väite "mahdollisesta elämästä maapallon ulkopuolella" ei ole tieteellinen vaan uskomuksellinen koska kyseisestä väitteestä ei ole tieteellisiä todisteita. Väite perustuu vain kehitysopilliseen filosofiaan jossa uskotaan että materiasta voisi oikeissa olosuhteissa kehittyä elämää. Tällaisesta uskomuksesta ei kuitenkaan ole tieteellistä havaintoa.

      Havainnot eli tämän hetkiset tieteelliset todisteet kertovat ettei elämää ole muualla kuin maapallolla. Tämä tieteellinen havainto myös jälleen vahvistaa Raamatun ilmoituksen että Jumala loi vain maahan elämää.

      Näissä kahdessa kysymyksessä "elämän synty" ja "onko elämää muualla kuin maapallolla" kokeellinen tiede on tällä hetkellä vahvistanut vain sen mitä Raamattu asiasta opettaa. Elämä syntyy vain elämästä ja elämä luotiin vain maapallolle. Nämä tieteen vahvistamat totuudet tyrmäävät kehitysopillisen-uskomusjärjestelmän ja todistavat Herra Jumalasta joka on Luoja!

      Jes.45:18 Sillä näin sanoo Herra, joka on luonut taivaan - hän on Jumala - joka on valmistanut maan ja tehnyt sen; hän on sen vahvistanut, ei hän sitä autioksi luonut, asuttavaksi hän sen valmisti: Minä olen Herra, eikä toista ole.

      • "Väite "mahdollisesta elämästä maapallon ulkopuolella" ei ole tieteellinen vaan uskomuksellinen koska kyseisestä väitteestä ei ole tieteellisiä todisteita."

        On se tieteellinen hypoteesi. Ei kuitenkaan varma tieteellinen tosiasia, kuten vaikkapa evoluutio ja Maan n.4,54 miljardin vuoden ikä.

        "Väite perustuu vain kehitysopilliseen filosofiaan jossa uskotaan että materiasta voisi oikeissa olosuhteissa kehittyä elämää. Tällaisesta uskomuksesta ei kuitenkaan ole tieteellistä havaintoa."

        Vaikka emme vielä tiedä kuinka elämä Maassa alkoi, elämä on kuitenkin materian ominaisuus.

        "Havainnot eli tämän hetkiset tieteelliset todisteet kertovat ettei elämää ole muualla kuin maapallolla."

        Sen vuoksi todisteita elämästä etsitäänkin mm. muilta planeetoilta ja jopa muilta tähdiltä.

        "Tämä tieteellinen havainto myös jälleen vahvistaa Raamatun ilmoituksen että Jumala loi vain maahan elämää."

        Missä kohtaa Raamattua sellaista väitetään?

        "Näissä kahdessa kysymyksessä "elämän synty" ja "onko elämää muualla kuin maapallolla" kokeellinen tiede on tällä hetkellä vahvistanut vain sen mitä Raamattu asiasta opettaa."

        Vaan tulevaisuudessapa kokeellinen tiede tulee todennäköisesti löytämään elämää muualtakin.

        "Elämä syntyy vain elämästä ja elämä luotiin vain maapallolle."

        Sellaisesta ei ole kokeellisen tieteen todisteita.

        "Nämä tieteen vahvistamat totuudet tyrmäävät kehitysopillisen-uskomusjärjestelmän ja todistavat Herra Jumalasta joka on Luoja!"

        Unohdit ne kokeellisen tieteen todisteet luomisista ennen kuin ryntäsit hurmokseen.


      • Niin ja sinulla on edelleen vastaamatta kysymykseen, että oliko jääkalojen lajiryhmien synnyt sinusta mikro- vai makroevoluutiota.


      • cxfdbxbnxbfzb

        Tieteeseen kuuluvat myös vaihtoehdot ehkä ja kenties erotuksena uskonnollisista dogmeista joissa niiden sisältämä oletus: ehdoton varmuus, "totuus" karsii vaihtoehdot helposti kahteen: kyllä tai ei.

        Se ettei elämästä oman aurinkokuntamme ulkopuolella ole havaintoja vaikka sellaista olisikin on varsin ymmärrettävää jo teknologiamme rajoitusten vuoksi. Havaintojen puute ei siis ole millään muotoa todiste sen puolesta ettei elämää voisi muuallakin olla.

        Ja kyllä tämä maapallommekin kiersi aurinkoa jo ennen havaintoja asiasta.


      • BlackNemo

        Raamatussa on tasan yksi varma fakta ja se on etukannessa oleva painopaikka ja -aika. Kaikki muu on mutuilua.


      • mitä käsität?

        Kuinka paljon Torpan Tollo näet itse ymmärtäväsi kaikista copy/pasteamistasi teksteistä?


      • puolimutka t

        Torpan tollo saa kahteen lauseeseen ahdettua hämmästyttävän määrään typeryyttä ja valheita:

        1. "Havainnot eli tämän hetkiset tieteelliset todisteet kertovat ettei elämää ole muualla kuin maapallolla."

        Tämän hetkiset tieteelliset havainnot että elämää on toistaiseksi löydetty ainoastaan maapallolta ja se on kehittyny evoluution myötä monimuotoiseksi. Mitään tieteellisiä havaintoja ei oo siitä etteikö elämää vois olla muuallakin maailmankaikkeudessa. Eli ei oo tieteellisesti todistettu että elämää on vain maapallolla.


        2. " ... Tämä tieteellinen havainto myös jälleen vahvistaa Raamatun ilmoituksen että Jumala loi vain maahan elämää."

        Missä kohtaa Raamattu ilmoitetaan , että Jumala loi elämää VAIN maapallollemme? Mitään tieteellistä todistetta ei oo siitä, että Jumala olis luonut jotain. Mutta on murskaava tieteellinen näyttö siitä, että maapallo on 4.7 miljardia vuotta vanha, eämää maapallollalla on esiintynyt jo yli 3 miljardia vuotta ja että eliölajit ovat kehittyneet yhteisestä kantamuodosta evoluution.

        Miksi valehtelet Torppa? Onko se osa liiketoimintaasi Saulusrahastuksessa?


      • torppa uskon kiimas

        Sinun logiikkasi on nyt hiukan sellainen muiila tähdillä ei ollut edes aurinkokuntia ennen havaittiin? Jumala luo niitä sitä mukaa lisää kun uusia löydetään?


      • >=3

        "Elämä syntyy vain elämästä"

        Siinä tapauksessa, mistä Jumala syntyi? Jos elämää syntyy vain elämästä, niin silloinhan Jumalankin on täytynyt syntyä jostakin.

        Ja jos väität, ettei Jumala olekaan elämää, niin eihän Jumala olisi voinut silloin luoda mitään elämää.


    • ilkimyksen isävainaa

      Ja sinä siunaaman päivänä kun saadaan ensimmäiset kiistattomat todisteet Maan ulkopuolisesta elämästä, JC kääntää takkinsa ja sanoo että se on täysin kreationismin mukaista, sillä tottakai Jumala on luonut elämää kaikkialle mihin vain voi, oltiinpa sitten maailmankaikkeuden keskuksessa tai ei.

    • Eräs parrakas tähtitieteen luennoitsijani tapasi kutsua Maan asukkeja "universumin kehittymättömimmiksi olennoiksi". Tällä hän viittasi siihen, että oma Aurinkomme on tähdeksi itse asiassa aika hiljattain syntynyt. Muistelisin, että tähtien keski-ikä omassa galaksissamme on n. 10 miljardia vuotta. Muualla kehittyvällä elämällä on ollut siis tuplasti aikaa kehittyä. Toiseksi oma Aurinkomme on myös suhteellisen lyhytikäinen tähti, joten sitä aikaa ei tule koskaan hirvittävästi olemaankaan.

      • tieteenharrastaja

        Tuossa päätelmässä on logiikkaa, mutta ei välttämättä järkeä. Jos miljardit vuodet olisivat älykkyyden kehitykselle ratkaisevia, galaksimme vanhempien ja pienempien tähtien mahdollisilla planeetoilla olisi tosiaan meihin nähden vahva etulyönti.

        Silti, nykyihminen on ollut olemassa noin 200´000 vuotta, kehittänyt järjestettyä yhteiskuntaa (kulttuurievoluutiota) alle 20´000 ja harjoittanut nykyaikaista tiedettä noin 200. Ellei yllättävää takapakkia tai lamaantumista satu, Auringon jäljellläoleva 500 miljoonaa vuotta riittää moninkerroin varautumiseen aika monenlaiseen kohtalon käänteeseen.


      • sdfghjgfds

        Tässä on vanha Ursan esitelmä:

        http://www.ursa.fi/yhd/komeetta/esitelma/kokko.htm

        Siinä esitelmöijä pudottaa M-luokan tähdet pois mahdollisina elämän ylläpitäjinä ja asettaa vakaan pääsarjavaiheen vähimmäiskestoksi auringon nykyisen iän mutta nykyisin taas monet katsovat, että osa ainakin M0-luokan tähdistä voisi ylläpitää elämää eikä elämän kehitys vie välttämättä miljardeja vuosia.

        Kaksoistähtijärjestelmiäkin pidettiin elämälle ennen vihamielisinä, nyt sitäkin epäillään. Tuossa tarjotaan jo kolmoistähtijärjestelmää kandinaatiksi:

        http://en.wikipedia.org/wiki/Gliese_667


    • jotakin on selittämä

      Mitään tieteellistä havaintoa tai uskottavaa teoriaa elämän spontaanista syntymisestä ei ole olemassa. Vaikka evoluutio olisikin kaiken elämän monimuotoisuuden selittäjä, elämän synty on arvoitus huolimatta siitä että kemian ja biokemian lait tunnetaan ja tutkimukseen on uhrattu valtavat rahasummat sekä kyvykkäimpien tiedemiesten työpanos.

      • "Mitään tieteellistä havaintoa tai uskottavaa teoriaa elämän spontaanista syntymisestä ei ole olemassa."

        Itse asiassa tutkimus on edennyt viime vuosina valtavasti ja mallit alkavat olla jo kohtalaisen selittäviä.

        "Vaikka evoluutio olisikin kaiken elämän monimuotoisuuden selittäjä, elämän synty on arvoitus huolimatta siitä että kemian ja biokemian lait tunnetaan ja tutkimukseen on uhrattu valtavat rahasummat sekä kyvykkäimpien tiedemiesten työpanos."

        Älä hätäile, ongelma ratkeaa kyllä lähivuosina.


      • tieteenharrastaja

        Tuo leikkaa myös toiseen suuntaan:

        "Vaikka evoluutio olisikin kaiken elämän monimuotoisuuden selittäjä, elämän synty on arvoitus,,"

        Vaikka elämän synty olisikin vielä arvoitus, havainnot näyttävän silti sen saaneen monikuotoisuutensa evoluutiolla.



      • miten asia on?
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Usko evoluutioon saa aikaan uskoa avaruusolioihin - http://mikaeltorppa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/154480-usko-evoluutioon-saa-aikaan-uskoa-avaruusolioihin"

        Evoluutioon uskominen on ymmärrystä reaalimaailmasta. Tällöin on myös helpompi ymmärtää avaruuden laajuutta ja sen sisältämiä mahdollisuuksia. Sinä sen sijaan et uskomustesi pohjalta kykene edes rehellisesti tunnustamaan jääkalojen lajiryhmän syntymisiä makroevoluutioksi.

        Kumpaa tämä Torpan haluttomuus vastata nyt sitten tarkoittaa: hän tosiaankin ymmärtää jotakin evoluutiosta ja on siksi haluton vastaamaan vai ei ymmärrä ja ei kykene vastaamaan?


      • he heh

        Ja fundamentalistisuus taivaista laskeutuvaan kaupunkiin, Uuteen Jerusalemiin?


      • voi tolloa

        Torpan Tollo veti sitten blogissaan överit:

        "No entäs sitten lukuista humanoidi ja ufo havainnot? Uskon että jotkin näistä havainnoista voivat olla totta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että uskoisin maan ulkopuoliseen näkyvään elämään. Uskon että jotkut humanoidi ja ufo havainnot ovat havaintoja "demoneista" eli riivaajista jotka ovat ilmestyneet näkyvässä muodossa. Demonit ovat langenneita enkeleitä he ovat sitä toista näkymätöntö luomakuntaa. Kuitenkin he voivat ottaa myös näkyvän hahmon. Tästä esimerkkinä Jumalan pojat jotka yhtyivät ihmisten tyttärien kanssa joista polveutui jättiläiskansaa. Demonit olivat näitä Jumalan poikia jotka ottivat näkyvän hahmon ja yhtyivät ihmisiin."


      • miten asia on? kirjoitti:

        Kumpaa tämä Torpan haluttomuus vastata nyt sitten tarkoittaa: hän tosiaankin ymmärtää jotakin evoluutiosta ja on siksi haluton vastaamaan vai ei ymmärrä ja ei kykene vastaamaan?

        "Kumpaa tämä Torpan haluttomuus vastata nyt sitten tarkoittaa: hän tosiaankin ymmärtää jotakin evoluutiosta ja on siksi haluton vastaamaan vai ei ymmärrä ja ei kykene vastaamaan?"

        Hän ei vastaa, koska ymmärtää nyt, että kaikki mitä hän on selittänyt makroevoluution mahdottomuudesta olikin silkkaa tuubaa ja ns. "asiantuntijat", joiden väitteisiin hän vetosi, eivät puhuneetkaan totta. Tämä ei tietenkään estä häntä pitämästä edelleen luolakalaesimerkkiään blogissaan esimerkkinä evoluution rajoista, onhan hänellä bisnes pyöritettävänä.


      • lol lol lol

        Tuon blogin kommenttiosio on hupaisaa luettavaa. Torppa on todellakin vauhdissa,Humphreysin vesipalloteoriat, 90% ajoitusmenetelmistä vääriä, tiede todistanut maapallon eritysiaseman...


      • voi elämän kevät...
        voi tolloa kirjoitti:

        Torpan Tollo veti sitten blogissaan överit:

        "No entäs sitten lukuista humanoidi ja ufo havainnot? Uskon että jotkin näistä havainnoista voivat olla totta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että uskoisin maan ulkopuoliseen näkyvään elämään. Uskon että jotkut humanoidi ja ufo havainnot ovat havaintoja "demoneista" eli riivaajista jotka ovat ilmestyneet näkyvässä muodossa. Demonit ovat langenneita enkeleitä he ovat sitä toista näkymätöntö luomakuntaa. Kuitenkin he voivat ottaa myös näkyvän hahmon. Tästä esimerkkinä Jumalan pojat jotka yhtyivät ihmisten tyttärien kanssa joista polveutui jättiläiskansaa. Demonit olivat näitä Jumalan poikia jotka ottivat näkyvän hahmon ja yhtyivät ihmisiin."

        Hoitoon ton sekopään pitäs mennä. On se vaan jännää että uskonnon varjolla saa olla hyväksytysti aivan sekaisin ja sitä vielä kunnioitetaan hienona asiana.


      • voi tolloa kirjoitti:

        Torpan Tollo veti sitten blogissaan överit:

        "No entäs sitten lukuista humanoidi ja ufo havainnot? Uskon että jotkin näistä havainnoista voivat olla totta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että uskoisin maan ulkopuoliseen näkyvään elämään. Uskon että jotkut humanoidi ja ufo havainnot ovat havaintoja "demoneista" eli riivaajista jotka ovat ilmestyneet näkyvässä muodossa. Demonit ovat langenneita enkeleitä he ovat sitä toista näkymätöntö luomakuntaa. Kuitenkin he voivat ottaa myös näkyvän hahmon. Tästä esimerkkinä Jumalan pojat jotka yhtyivät ihmisten tyttärien kanssa joista polveutui jättiläiskansaa. Demonit olivat näitä Jumalan poikia jotka ottivat näkyvän hahmon ja yhtyivät ihmisiin."

        Tonimikael jättää tuossa itselleen kätevän takaportin: jos sitova todiste Maan ulkopuolisesta elämästä löytyy, hänellä ei ole mitään vaikeuksia soveltaa siihenkin Raamattua. Jos alienit ovat hyväntahtoisia, ne ovat enkeleitä, jos pahantahtoisia niin demoneja, ja sitten Jaakobkin pääsee sanomaan, että mitään ristiriitaa ei ole.


      • Tiede on perin kiusallinen asia. Se tutkii maailmaa, todellisuutta eikä pelkää kysyä, eikä kertoa havainnoista, joka taasen lisää exponentiaalisesti ihmisten mielenkiintoa ympäröivään maailmaan. Ja tämä jos mikä on perin kiusallista uskonnollisille piireille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      195
      4815
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      123
      2997
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2334
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      139
      2334
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1972
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1546
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      115
      1472
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1383
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1210
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe