Voiko unelmastani tulla vielä totta?

avuton unelmoija

Olen 17-vuotias tyttö Helsingistä ja unelmani on näyttelijän ura. Olen pitkään miettinyt miksi haluan isona ja muutama vuosi sitten kiinnostuin teatterista ja näyttelemisestä. Olen käynyt teatteritaiteen perusopetuksen kursseja 4 kappaletta. Sitten lopetin ne, koska paikka ei tuntunut kovin tasokkaalta, se tuntui enemmänkin koulunäytelmien tasoiselta paikalta.

Sitten alkoi yhteishaku ja hain Kallion ilmaisutaitopainotteiseen lukioon. Jäi muutamia pisteitä vajaaksi, että olisin päässyt sinne, vaikka opettajat antoivat suosituksia ja sain harrastuksistani lausunnot. Pääsin toiseen lukioon, joka on kielipainotteinen. Ensin olin innoissani koulusta, mutta kiinnostus vähiten lopahti, koska en ollut kiinnostunut melkeen mistään aineesta. Tajusin, että haluan todellakin näyttelijäksi. Olen ollut koulussa ilmaisutaidon kursseilla, mutta se ei riitä. Haluaisin pyrkiä johonkin harrastelijateatteriin syksyllä, koska olen kuullut, että se on hyvä tie päästä alkuun. En kuitenkaan tiedä minkälaiset kriteerit siellä on, ketä sinne valitaan ja millä perusteilla? Haluaisin Teatterikorkeakouluun, mutta tiedän, että sinne on hyvin vaikea päästä. Tiedän myös, että kyseiselle alalle on erittäin paljon tunkua. Ja, että suomessa on vaikea menestyä tällä alalla. Haluaisin pyrkiä Lontooseen, mutta olen huolissani kielitaidostani ja siitä, että pärjäänkö yksin. Tiedän, että minun olisi tehtävä hillittömän paljon töitä, jotta pääsisin toteuttamaan unelmani näyttelijänä ulkomailla. Tekisin kuitenkin sen eteen mitä tahansa jos joku vain auttaisi minua.

Haluan tietää onko unelmai vielä saavutettavissa? Mitä minun pitäisi tehdä?

1

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leffaopiskelija

      Onhan toi näyttelijäksi ulkomaille pääseminen hieman hankalaa joo, mutta kuitenkin voin sanoa että halulla, oikealla halulla pääsee jo pitkälle tolla alalla. Itse olen 9-vuotiaasta(nyt 18v) halunnut päästä työskentelemään kameran taakse ja tämän halun avulla olen pyrkinyt nyt sitten erilaisiin suomalaisiin kokopitkiin/independent-elokuviin milloin avustajaksi, tuotantoassistentiksi, apulaisohjaajaksi, kuvaajaksi jne. Myös media-alaa nyt 2 vuotta opiskelleena on tullut osaamista ja tuttuja, joiden kanssa luoda, tuloksena jopa televisiolevitykseen päässyt dokumentti. Näiden duunien kautta on tullut suhteita, joiden kautta on kertynyt myös lisää duuneja ja suhteita, joiden avulla olen luonut tietynlaisen verkoston, jonka sisällä on helppo toteuttaa ja saada nimeään ja osaamistaan esille. Näin ollen katson eteneväni alalla jatkuvasti. Tarkoitus olisi Taideteolliseen korkeakouluun hakea ja jos sinne pääsen, katson olevani jo saavuttanut lähes kaiken ja olevani lähellä. Asiat ainakin helpottuisivat.

      Ehotan sulle samaa. Ota projekteja ja töitä vastaan, luo verkostoa, suhteita, joiden avulla voit itsekkin nousta tietoisuuteen ja saada näyttelijäosaamistasi esille. Lukion jälkeen hae Teatterikorkeakouluun, onhan sinne vaikea päästä muttei todellakaan mahdotonta. Hyvällä lukiopaperilla ja oikealla asenteella voin luvata että olet jo ainakin puoliksi sisällä. Siellä opiskele kunnolla ja tietenkin kerää suhteita;se lienee alallasi paras paikka siihen opiskeluja katsoen. Tämän jälkeen, kun osaamista ja suhteita on, käy koekuvauksissa, hae mukaan kaikkiin mahdollisiin projekteihin, rekisteröidy roolituspalveluun, luo portfoliota jne. Tällöin olet jo lähellä.

      Vastaus kysymykseen: unelmastasi tulee totta vain jos todella haluat sitä. työtä vaatii, mutta jos asenne on kohdallaan, ei näyttelijän duuni mikään mahdottomuus ole.

      Toivottavasti viesti auttoi tai ainakin piristi :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      77
      5756
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2516
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1758
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe