Selventäkää?

mukulajasenlapsi

Voisko joku nyt selventää että missä sitten se raja menee ettei ole enään teiniäiti? onko se teiniäiti sitten vielä silloin 40-vuotiaanakin jos on saanut lapset 17-vuotiaana? Ihan vaan näin mielenkiinnosta kyselen...
Täällä laittaa silmään myös tämä Hyvä-äiti, onko kukaan kuullut riittävän hyvästä äitiydestä? Kyllähän nyt jokaisella on oikeus välillä hermostua tai viettää vapaata tai olla väsynyt jne, eikä se tarkoita sitä että olisi jotenkin "huono". Riittävän hyvä riittää, ei kukaan ole mikään Super-Äiskä (korkeintaan paidassa tai pipossa niin lukee, tai saattaapi olla kahvikupissakin)

7

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teiniäiti

      Itse katson teiniäideiksi alle 18- vuotiaat, vaikka englanninkielessä vielä nineteen (19) ois teini..
      Ja sitte ku oon joku 40v ni en kyllä enää sano itseäni teiniäidiksi,vaan entiseksi teiniäidiksi, tai sitte vaan kerron muille että sain lapseni 16v eli teininä :)

      Ei hyvää äitiä voi laittaa tiettyihin raameihin, jokainen katsoo sen erilailla.

    • yksinuoriäiti

      Teiniäidiksi/nuoriksi äideiksi luettelisin itse kaikki alle 25-vuotiaat vanhemmat. Sillä ihmisen aivothan kehittyvät yksilöllisesti sinne asti. Ja toki kehitystä tapahtuu vielä edelleen. 25-vuotias osaa suhteuttaa asioita nuorempia paremmin, hänellä on koulutus, tai ainakin viimeisiä viedään, tietenkin mahdolliset lisäkoulutukset. Hän on itsenäinen tai lähes itsenäinen ja on töissä tai ainakin työkokemusta löytyy. Hän todennäköisesti on edelleen opiskelija, joten suurta budjettia hänellä ei ole, mutta tarpeeksi kuitenkin.

      Alle 25-vuotiaat elävät enemmän hetkessä ja tulevaisuutta ajatellaan usein vain lyhyen aikajakson verran. Heillä ei ole ollenkaan tai on vain vähän työkokemusta ja opiskelut ovat pahasti kesken. Hän on osittain tai täydellisesti riippuvainen vanhemmistaan ja kokee ystävyyden maailman tärkeimpänä asiana. Päihteiden käyttö ja muu epävakaa käytös ovat myös tyypillisiä alle 25-vuotiaille.

      Mielestäni teiniäitiys/nuori äitiys on tavallaan aina olemassa, sillä ikäero lapsiin ei koskaan katoa. Toki vanhempi kehittyy ja lapsi auttaa siinä, mutta tavallaan ensisynnyttäjyys näkyy loppuun asti, viimeistäänkin niin, että saa itse lapsenlapsia varhain.

      Hyvän äidin määritelmä mielestäni on se, että kykenee henkisesti ottamaan vastuun lapsestaan ja on valmis tekemään mitä tahansa lapsensa eteen. Lapsen täytyy olla rakastettu ja pääsääntöisesti vanhempiensa hoidossa. Vanhemman tulee kyetä ajattelemaan lapsensa etuja vaikeissakin tilanteissa. Lisäksi hyvä vanhempi miettii asioita useista eri näkökulmista ja osaa punnita tilanteiden vaikutuksen lapseen. Hyvä vanhempi turvaa lapselleen hyvän elämän mm. huolehtimalla omasta parisuhteestaan ja näinollen koko perheen hyvinvoinnista ja ilmapiiristä. Hyvä vanhepi osaa myös huolehtia itsestään ja taloudestaan kokonaisvaltaisesti.

      Eli toisin sanoen: hyvä vanhempi saa hermostua ja väsyä tilapäisesti. Mutta jatkuva väsymys ja hermostuneisuus ovat merkkejä ongelmista. Mielestäni lapsen voi ja kuuluukin laittaa välillä hoitoon, jotta voi viettää aikaa puolison kanssa, ihan omaa aikaa tai muuten vain vähän ottaa taukoa arjesta, jotta lapsi saa hoitokokemuksia ja oppii hyväksymään uusia ihmisiä.

      • ...

        Hahhahahaaaa, mitä yleistystä.. Itse en ole ollut riippuvainen omista vanhemmistani sen jälkeen kun täytin 18v ja muutin opiskelemaan eri paikkakunnalle. Ihan itse siis maksoin kaikki laskuni ja opiskeluni.

        Ja olen osannut kyllä ajatella pitkälle tulevaisuuteenkin jo kauan. Olen "vasta" 23v ja osaan jo tuon :P Alta 20v ei missään muotoa ole enää teinivanhempi minun mielestä, sillä teini -sanan "virallinen" (?) määritys tulee englannin kielen sanoista 13-19, eli teen -lopusta.

        Kaveruutta en ole myöskään laittanut etusijalle aikoihin.. Olisinko edes ikinä? Jo yläasteella minulle perheeni oli kavereita tärkeämpi.

        Ja on varmasti monia muitakin, jotka näin ovat tehneet ja ajattelevat. Että ethän yleistä KAIKKIA alta 25 vuotiaita tuollaisiksi? :D Toki myönnän, että tuollaisia on paljon nykyisin (ja varmasti ennenkin ollut).

        Hyvän vanhemmuuden määritelmän kanssa olen samaa mieltä kanssasi :) Juuri noin pyrin itse hoitamaan lastani.


    • yksinuoriäiti

      No ei nyt sentään kaikki, mutta poikkeus vahvistaa säännön.

      Teini-ikäinen ei pohjaudu englanninkielen sanasta "teen", vaan siihen löytyvät muita tekijöitä, joista on puhuttu tällä sivustolla paljon. =)

      Ja pieneksi täsmennykseksi, useimmat ihmiset tajuavat riippuvuutensa muihin ihmisiin vasta n.30 vuotiaina, kun on oma perhe ja elämä. Riippuvuus vanhempiin voi näkyä muutenkin, kuin vain että eletään vanhempien siivillä. Vanhempien tietynlainen hyväksyntä ja mielipiteet vaikuttavat ihan aikuisiin ihmisiinkin ihan huomaamatta. Nuorille vanhempien hyväksyntä merkitsee enemmän.

      • .....

        No, sinä voit uskoa mitä haluat :D Kyllä tuo on ihan yleisesti jopa koulussa opetettu mistä teini sana on pohjautunut. Ehkä sitä Suomessa käytetäänkin juuri teini-ikäisistä tarkoittaen eri asiaa, mutta kannattaa käydä koulut, jos ei perusasiaa tiedä :D Tämä palstahan ei ole virallinen lähde mihinkään.

        Ehkä joillekin on vanhempien hyväksyntä tärkeää, mutta ei kyllä kaikille. Kuinka moni ihminen OIKEASTI jättäisi ystävänsä tai vaikka puolisonsa, jos vanhemmat eivät näitä hyväksyisi? Tai kuuntelisi musiikkia, josta ei pidä, mutta kun vanhemmat ei hyväksy musiikkia, josta oikeasti pitää. Tai vaihtaa ostamansa bemarin volvoon, koska vanhemmat sanovat. Ja puhun nyt omillaan asuvista ja pärjäävistä. Tuskin kovinkaan moni :D

        Vanhemmilta opituista mielipiteistäkin voi päästä eroon. Ei aina tarvitse orjallisesti noudattaa kotona oppimaansa. Usein lapsien synnyttyä ja omaan kotiin muutettua alkaa omat näkemykset maailmasta tulla esiin ja vanhempien näkymekset on vasta toisella sijalla.


    • yksinuoriäiti

      No en sinusta tiedä, mutta meille ainakin on opetettu, että suomessa on käytetty käsitettä "teini-ikäinen" jo kauan ennen englanninkielen rantautumista.

      Vanhempien hyväksyntä on mitä useimmiten sellainen asia, johon itse ei edes kiinnitä huomiota. Vanhempien hyväksyntä ei tarkoita sitä, että jos vanhemmat eivät hyväksy poikaystävääsi niin sinun on jätettävä hänet. Tarkoitan vanhempien hyväksyntää yksilöä itseään kohtaan. Mitä useimmiten nuoret ja vähän vanhemmatkin soittavat vaikean tilanteen edessä vanhemmilleen. Vanhempien mielipiteellä on merkitystä, ja se näkyy esimerkiksi jotain tuotetta ostaessa, kun nuori alkaa miettiä "mitäköhän se vanhempi tästä sanoo, kun ostankin tämän vaihtoehdon sen edullisemman sijaan?"

      Ja vanhempien ja kotiympäristön vaikutus näkyy etenkin perhettä perustaessa. Ne omien vanhempien arvot ja asenteet vaikuttavat ihan huomaamatta kasvatus tyyliin ja kurinpitoon. Esimerkiksi tutkimuksilla on todistettu että lyödyistä vanhemmista tulee usein lyöviä vanhempia. Joka kertoo lapsen vanhempien suhtautumisesta väkivaltaan, joka sittemmin siirtyy heidän lapselleen jne. Voi myös olla, että väkivaltainen lapsuus kääntää väkivaltaan suhtautumisen myös kokonaan. Jotkut lapsena väkivaltaa kohdanneet vanhemmat muistavat vain epäoikeudenmukaisuuden ja vahingon, jolloin he eivät halua siirtää sitä eteenpäin. (toisilla taas väkivaltaisuus johtuu vahingon kierrosta). Tällä samalla ilmiöllä selitetään myös teiniäitiyttä. Tällä sivustolla törmää usein väitteisiin, jossa väitetään teiniäitiyden periytyvän. Joka pohjautuu kodin arvoihin ja asenteisiin. Vanhempien näkemykset ovat olemassa, mutta niitä ei näe. Sama ilmiö pätee kaikenikäisiin vanhempiin, mutta on nuorilla huomattavampaa.

      • .....

        "Vanhempien mielipiteellä on merkitystä, ja se näkyy esimerkiksi jotain tuotetta ostaessa, kun nuori alkaa miettiä 'mitäköhän se vanhempi tästä sanoo, kun ostankin tämän vaihtoehdon sen edullisemman sijaan?' "

        Ehheh, täytyy kyllä olla todella outo ihminen, jos tuollaisessa asiassa pitää miettiä vanhemman mielipidettä :'D

        Minulle on annettu piiska, joten minun pitäisi tuon mukaan antaa omilleni. Ei, ehei en voi sietää väkivaltaa missään muodossa. Myös oma isäni on alkoholisti, mutta itse en käytä alkoholia lainkaan. Meillä ei kotona kierrätetty tai ajateltu luontoa lainkaan, mutta minä kierrätän kaiken ja käytän kestoja. (äitini ei kierrätä vieläkään eikä välitä tuollaisista asiosta lainkaan)

        Mies kävi sivarin OMASTA HALUSTAAN vaikka tulee hyvin armeijamyönteistä perheestä. Mies itse on pasifisti.

        Myös monet tuttuni tekee erilailla kuin kotonaan opittu.. Saisinko nähdä jotain tutkimuksia väitteestäsi. Sillä olisi mielenkiintoista lukea tuosta enemmänkin :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3239
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2956
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2268
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      25
      1796
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe