Kelan korvaus maitoallergiassa

ihmettelijä2

Hain Kelasta korvausta apteekin maidonkorvikkeeseen Kelakorvausta ja sieltä tuli perjantaina päätös, että oikeus korvaukseen on hylätty ja perusteluina oli seuraava.

Oikeus kliinisten ravintovalmisteiden korvaukseen sairausvakuutuslain mukaan myöntää, kun sairaus on vaikea ja täyttää asetetut edellytykset.

Oikeus kliinisten ravintovalmisteiden koravukseen sairaudessa pienten lasten lehmänmaitoallergia voidaan myöntää pienille lapsille, jotka tarvitsevat luotettavasti osoitetun lehmänmaitoallergian takia erityisvalmistetta. Lääkärinlausunnon B edellytetään perusturvan erikoissairaanhoidon lastentautien yksikössä tai vastaavissa olosuhteissa suoritettuun tutkimukseen.

Korvaukseen oikeuttavien pienten lasten lehmänmaitoallergian toteaminen edellyttää tyypillistä oireistoa, suotuisaa eliminaatiovastetta ja lehmänmaitoaltistuksessa todettuja haitallisia oireita.

Lääkärinlausunnon ja siihen liittyvien selvitysten mukaan maitoaltistusta ei ole tehty. Tämän vuoksi sairautta ei voida pitää sellaisena, että se oikeuttaisi kliinisten ravintovalmisteiden korvaukseen.

Oikeutta kliinisten ravintovalmisteiden korvaukseen voi hakea uudelleen sen jälkeen, kun lehmänmaitoaltistuksessa on todettu haitallisia oireita.

Olemme kuitenkin käyneet verikokeissa ja siinä todettiin, että lapsellamme on maitoallergia. Miten voi olla niin ettei rahaa korvaustuotteista saa takautuvasti????

Maitoaltistus tehdään vasta tämän kuun puolessa välissä, joten siihenkin mennessä korvikkeisiin menee rahaa. Ei se allergia juuri sinä päivänä tule vaan se on jo ollut jo ainakin siitä saakka kun verikokeissa se todettiin.

9

2766

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allergisen äiti

      Verikoe ei ole luotettava osoitus maitoallergiasta. Eli verikoe voi näyttää allergiaa, vaikka todellista allergiaa ei ole ja vastaavasti allergiaa voi olla vaikka verikoe negatiivinen. Eli altistus on ainut varma keino todeta allergia.

      Sinänsä ole samaa mieltä, että ei se maitoallergia siitä altistuksesta ala ja ainakin täälläpäin altistusjonot on pitkiä eli parikin kuukautta saa altistukseen pääsyä odotella. Toisaalta sääntö on kaikille sama ja verovaroinhan nuo korvaukset maksetaan.

    • ihmettelijä2

      Kyllähän sitä altistus on tehty, kun olemme kokeilleet apteekin korvikkeita ja oireita on ilmennyt. Neocate on ainoa mikä tuntuu sopivan.

      • kokemusta on

        Siis maitoaltistus tehtävä erikoislääkärin tarkkailussa ennen kuin korvausta saa. Ihmettelen että joku lääkäri on b-lausunnon sinulle kirjoittanut ennen altistusta koska altistus on ainut luotettava koe.


    • allergisen äiti

      Varoitan vielä, että korvauksen saamiseksi Neocatesta pitää altistaa ensin tavallinen korvike (tutteli tms.) ja todeta siitä oireita ja näin saada oikeus kelakorvaukseen maitoallergian vuoksi. Sen jälkeen pitää altistaa joku pilkotusta lehmänmaidosta valmistettu korvike (Nutramigen, Althera, Pepti Junior...) ja tämän lisäksi kotialtistuksessa kokeilla jotai muuta näistä (tämänhän te olette tehneet) ja sitten vasta saa kelakorvattavuuden Neocaten VAIKEAN maitoallergian vuoksi.

      Eli varautukaan toiseenkin altistukseen ennen kuin saatte korvattuvuuden Neocateen.

      http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/041105123850KA?OpenDocument

    • ÄIDE

      Meillä altistettiin yksityisellä lääkäriasemalla. Jos jonot on pitkät, yksityinen tulee nopeasti halvemmaksi. Sieltä saa myös lausunnut nopeasti.

    • pisti naurattamaan

      Yksityinen ei todellakaan tule halvemmaksi, jos sieltä kaikki lausunnotkin ottaa :D .
      Kaikilla kun ei ole sitä vakuutusta, ei edes varaa siihen.

      • soittele perään

        Siis kyllä normaalistikkin pääsee nopeesti -siis ei tarvi mennä yksityisella-, kun vain viitsii vähän soitella perään (kuten minä tein, että joka päivä) ja kysellä peruutus aikoja.
        Ja jos se ei auta, niin pitää kirjaimellisesti hermostua..onhan lapsesta kyse!


    • 2 maitoallergista

      ite kysyin just apteekista, että tuleeko takautuvasti, kun jouduttiin peptiä reseptillä hakemaan, kun pitää juottaa 4viikkoa ennen altistusta, että tuleeko se (veiläkin, 12vuotta sitte ainakin tuli) takautuvasti. Niin kyllä saa, heti kun saa altistuksesta B-lausunnon ja kelalta päätöksen ja uuden kela-kortin, niin puolenvuoden aikana ostetut maidot saa korvaukset takautuvasti. Tällänen tieto mulla ainakin on. Sitä en tiedä, tarviiko maito hakea reseptillä.... esikoisen kanssa silloin hain ihan ite maidon apteekista ilman reseptiä ja kun sitten saatiin päätös korvattavuudesta, niin saatiin kaikki siihen mennessä ostetut takautuvasti.

      • allergisen äiti

        Nykyisin korvattavuus alkaa siitä hetkestä, kun kelalle on toimitettu lääkärin lasusunto maitoallergiasta. Eli ennen lausunnon toimittamista ostetuista korvikkeista ei korvausta saa. Eli se päivä ratkaisee milloin kela on saanut lausunnon, ei lausunnon kirjoittamispäivä.

        Lausunnon toimittamisen jälkeen ostetuista korvikkeista korvikkeista korvaus pitää hakea jälkikäteen, kunnes uusi kelakortti tulee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5022
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2332
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      42
      1553
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe