Kreationismin loukku

Eero Junkkaala kirjoitti äärettömän hienon blogikirjoituksen, joka kannattaa kyllä jokaisen lukea ajatuksen kanssa, tosin se voi olla liikaa pyydetty:

http://www.seurakuntalainen.fi/blogit/eeron_blogi/582/kreationismin_loukku

Kirjoitus aloitti kovan kommenttitulvan, jonka johdosta Eero kirjoitti uuden tekstin, edellisen pohjalta:

http://www.seurakuntalainen.fi/blogit/eeron_blogi/589/luomiskeskustelun_jatkoa

Sekin kannattaa lukea ajatuksen kanssa, jos onnistuu.

23

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pyh!

      Pyh!

      Junkkaala on tyypillinen epäuskova pappi, joka kieltää Raamatun arvovallan, vaikka itse pitää itseään konservatiivina (eikä sitä ole).

      • >> Junkkaala on tyypillinen epäuskova pappi, joka kieltää Raamatun arvovallan, vaikka itse pitää itseään konservatiivina (eikä sitä ole). >>>

        Adventtikirkosta ei taida löytyä yhtäkään henkilöä, joka olisi yhtä sivistynyt ja hieno ihminen, oikea kristitty, kuin Eero Junkkaala.


      • pyh!
        bushmanni kirjoitti:

        >> Junkkaala on tyypillinen epäuskova pappi, joka kieltää Raamatun arvovallan, vaikka itse pitää itseään konservatiivina (eikä sitä ole). >>>

        Adventtikirkosta ei taida löytyä yhtäkään henkilöä, joka olisi yhtä sivistynyt ja hieno ihminen, oikea kristitty, kuin Eero Junkkaala.

        Sivistynyt? Pyh! Ihmissivistys on yhtä tyhjän kanssa kun kerran kieltää Raamatun.


    • prof.

      Vlitettavasti adventistit ovat usein käytökseltään moukkia ja adventismi kerää jäsenikseen juuri niitä ihmistyyppejä, jotka luulevat tietävänsä, luulevat aina olevansa oikeassa ja väittävät sitten, että muut vain ovat väärässä.
      Luulo ei kuutenkaan ole tiedon väärti. Pitäisihän heidän se tietää?

      • voi mahoton

        Sinähän filosofi olet. Onko kenellekään toiselle koskaan tullut mieleen, että jos joku tuntee olevansa oikeassa, niin hänen mielestään toiset ovat väärässä?


    • Mielenkiintoinen blogi, joka, toisin kuin aina välillä tunnut sanovan, osoittaa, että änkyräkreationistien leiristä vain pieni nurkka kuuluu adventisteille. :)

      Kai

      • >> Mielenkiintoinen blogi, joka, toisin kuin aina välillä tunnut sanovan, osoittaa, että änkyräkreationistien leiristä vain pieni nurkka kuuluu adventisteille. :) >>>

        Voisin muotoilla tämän toisin.

        Kristinuskon leiristä vain hyvin pieni nurkka kuuluu ankyräkreationisteille.

        Siitä hyvin pienestä nurkasta aimo pala kuuluu nuoren maan kreationismia kannattavalle adventismille.

        Koska ne, jotka ovat siinä suuremmassa palassa kakkua, pelkäävät sen pienen mölyävän pienen porukan seurauksia omalle palalleen kakkua. Siinä voi käydä niin, että kohta ei ole sitä kakkua ollenkaan, jossa mölytä tai jota puolustaa.


      • pyh!
        bushmanni kirjoitti:

        >> Mielenkiintoinen blogi, joka, toisin kuin aina välillä tunnut sanovan, osoittaa, että änkyräkreationistien leiristä vain pieni nurkka kuuluu adventisteille. :) >>>

        Voisin muotoilla tämän toisin.

        Kristinuskon leiristä vain hyvin pieni nurkka kuuluu ankyräkreationisteille.

        Siitä hyvin pienestä nurkasta aimo pala kuuluu nuoren maan kreationismia kannattavalle adventismille.

        Koska ne, jotka ovat siinä suuremmassa palassa kakkua, pelkäävät sen pienen mölyävän pienen porukan seurauksia omalle palalleen kakkua. Siinä voi käydä niin, että kohta ei ole sitä kakkua ollenkaan, jossa mölytä tai jota puolustaa.

        PYH!


      • crednie veka

        Oliko Jeesus änkyräjuutalainen kun oli kaikkia vastaan..Ja Isänsä puolella


    • Bushmanni teki aloituksen:
      ## Eero Junkkaala kirjoitti äärettömän hienon ... ##

      Äärettömyydestä en tiedä, mutta Eero Junkkaala on minunkin silmissäni niitä vankimpia terveen raamatullisen uskon puolestapuhujia. Hänen luottamuksensa Raamattuun on realistista eikä taivaanrannan maalailemista. Eero on spesialistiasiantunjija todella monissa Raamatun kysymyksissä. Bushmannin laittamien linkkien lisäksi kannattaa lukea mm. nämä:

      Teol.tri - http://eerojunkkaala.net/vaitos/
      Tietoja Eersota - http://eerojunkkaala.net/tietoja/
      Ajankohtaista - http://eerojunkkaala.net/author/eerojunkkaala/

      Wikiepdiassa - http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Eero_Junkkaala

      Juutuupissa - http://www.youtube.com/watch?v=j_bCPcE9An4

      Etsi lisää googlettamalla!

      PALATAANPA BUSHMANNIN MIELENILMAUKSIIN

      ## Adventtikirkosta ei taida löytyä yhtäkään henkilöä, joka olisi yhtä sivistynyt ja hieno ihminen, oikea kristitty, kuin Eero Junkkaala. ## (bushmies)

      Junkkaala on hieno mies arvovaltaisine opetuksineen, mutta kyllä Adventtikirkosta voin ihan empimättä hetkessä luetella, sieltäkin, muutaman vahvan raamattuimehen, kuten esim. Kai Arasola, Kalervo Aromäki ja Aimo Helminen. Kun on puhe "sivistyneestä oikeasta kristitystä, nuo tulivat mieleen.

      antti

      • Kiitos Antti noista linkeistä, pitää tutustua niihin ajan kanssa. Olen kanssasi samaa mieltä seuraavasta:

        >>Junkkaala on hieno mies arvovaltaisine opetuksineen, mutta kyllä Adventtikirkosta voin ihan empimättä hetkessä luetella, sieltäkin, muutaman vahvan raamattuimehen, kuten esim. Kai Arasola, Kalervo Aromäki ja Aimo Helminen. Kun on puhe "sivistyneestä oikeasta kristitystä, nuo tulivat mieleen.


    • pitkään mukana

      Monien sivistyneiltä ja oikealta kristityltä vaikuttavien miehien tai naisien vaikutelmaan ei kannata paljon perustaa näkemystään henkilöstä itsestään.

      Olen itse huomannut, että rahan ja statuksen eteen ollaan valmiit näyttämään ulospäin kiillotettua ulkokuorta, mutta monien "sivityneiltä ja hienoilta ihmisiltä" vaikuttavien kaapit ovat luurankoja täynnä.
      Rehdin ihmisen ei tarvitse vaikuttaa, vaan hän on mitä on. Monta kertaa se "sivistymätön maajussi" on paljon sivistyneempi ja hienompi ihminen kuin nämä seurakunnan paimenet konsaan.

      Adventtikirkossa ja muissakin kirkoissa on paljon ns. leipäpappeja, jotka ovat sivistäneet itseään kirjaviisaudella, mutta oikea henki puuttuu.
      Puku, kravaatti ja kauniit sapatinaamun korulauseet puhujakorokkeelta eivät ole vielä minkään hengellisyyden tai sivistyksen takeena.

      • pyh!

        Eivätkä sinun väitteesi niiden puutteesta ole mikään todiste niiden puutteesta. Joten höpöhöpö.


      • ((((3)))
        pyh! kirjoitti:

        Eivätkä sinun väitteesi niiden puutteesta ole mikään todiste niiden puutteesta. Joten höpöhöpö.

        P yh! Hän ei suinkaan järkeile, mutta niille adventisteille jotka jolloinkin käyttävät järkeä ajatuksen tuloksena adventismissa, - sanon, että säästä ja käytä säästeleäälisti järkeä, älä tuhlaa sitä vähää' ajattelemalla, mikä on totuus, sillä siitä pitää huolen kirkkosi (lahkosi) teiloginen oppi järjestelmä?


    • Eräs koettaa vakuuttaa meidät lukijat hänen omasta hengellisestä erinomaisuudestaan seuraavanalisen fraasin avulla :

      ## Puku, kravaatti ja kauniit sapatinaamun korulauseet puhujakorokkeelta
      eivät ole vielä minkään hengellisyyden tai sivistyksen takeena. ##

      Mutta eiväthän tosiuskovat, olkootpa puvullisia tai puvuttomia, senvuoksi esiinnykään, että heidän hengellisyydestään vakuututtaisiin vaan pikemminkin aivan päinvastoin - uskovaiset koettavat saada ei-uskovaiset vakuuttumaan siitä, että nämä tarvitsevat Hengestä syntymistä ja hengellistä elämää.

      Jos siisti vaatetus auttaa edes hiukan sanoman vastaanottamisessa, niin toki laitan puvun päälle sellaiseen tilanteeseen, jossa monella kuulijallakin on siististi puku päällä. Jos tilanteen mukaisesti kaikki ovat arkihepenissä tai t-paidoissa, niin voipi olla helpompi lähestyä ilman frakkia. Mielestäni ei evoluutio-fannkaan ole järin viisasta alkuperäisessä luomunahka-asussaan esiintyä. Kannattaa olla nöyrä ympäristön ehdoille.

      antti

    • hupaisaa kretupellet
      • pyh!

        Ei minun tarvitse kaiken maailman evoluutiosatuja kommentoida.


      • oot kretupelle
        pyh! kirjoitti:

        Ei minun tarvitse kaiken maailman evoluutiosatuja kommentoida.

        Buuaaaaahhhhh! Et kykene, kretupelle. Eikö mielikuvituskaverisi kerro sinulle vastausta?


      • written by God

        hupaisaa. Itsestäsikö sanoit noin, vai sanoiko joku muu mustekalasta että se eli 150 miljoonaa vuotta sitten?

        " Jeesus sanoi: " Uskokaa minun sanojani,...sillä ihminen on valehtelija...ja valehtelija ei iankaiken väitä noin...koska valheen palkka on kuolema.


      • creation
        oot kretupelle kirjoitti:

        Buuaaaaahhhhh! Et kykene, kretupelle. Eikö mielikuvituskaverisi kerro sinulle vastausta?

        " Mutta luomakunnan alusta Jumala on luonut heidät mieheksi ja naiseksi" Mark 10: 6

        Eli Milloin oli luomakunnan alku? 100 milj. vai 500 milj vuotta sitten? Onhan ennustettu että " Vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee" Mark 13: 22

        Kristus on Luoja, ja vääriä kristuksia , luojia nousee ja ne sanovat: " Tämä mustekala luotiin yli 100 miljoonaa vuotta sitten.." ..tämä n. 4000v vanha mustekala on väärä tunnusteko ja väärä ihme, jolla on tarkoitus eksyttää..ne jotka uskovat näin:

        " Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumallallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa TARKATAAN, maailman luomisesta ASTI NÄHTÄVINÄ. niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa Room 1: 20....."Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet" jae 22


      • pyhä, pyhä, pyhä

        Pyhillä on tietoa. " Tässä on samanlainen totuus kuin paratiisissa " Ette suinkaan kuole, jos syötte siitä puusta josta Jumala on kieltänyt"

        Saatana vaihtoi Jumalan totuuden valheeseen..ja tässä mustekala jutussa on vaihdettu Jumalan totuus niinikään valheeseen..koska luomisviikko kesti 6 päivää, ja 7 nä pnä eli sapattina Jumala lepäsi kaikesta luomistyöstänsä.

        Jumala loi mustekalan ennen kuin Aadam luotiin..mutta Jumala toimitti kaikki eläimet luomisen jälkeen Aadamin nimitettäväksi...ja tästä kalasta Aadam sanoi " Mustekala on sen nimi oleva"!!

        " Nuo jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua ( tutkijaa) enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti" Room 1: 25 Sinä hupaisa pelle, ja hulikaani kunnioitat tutkijaa joka on henkissä Jumalan antaman hengen avulla.

        Jos hänellä olisi oma henki, niin hänhän sanoisi " perk..leen eutanasistit, multa ette mun henkeäni ota, minä en anna sitä, se on minun...minä elän 100 miljoonaa vuotta sitten..tai jos kuolen luistani on sanottava: " Tämä eli 500 miljoonaa vuotta sitten"!! Kannattaisko laittaa ruostumaton laatta mukaan, että muistasivat sitten niin sanoa!

        Tutkija ja hupi pelle on olemassa Jumalan sanan voimasta..vaikka luulee isiensä olleen 160 miljoonan vuoden takaa. Kuka on Jumalan luomakunnan alku?? Mustekalako?..vai ahvena


      • ## Mitenkä kretupellet selittää tän:
        http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/tiede/mustekalojen muste ei ole muuttunut ainakaan 160 miljoonaan vuoteen/a810578
        Onko pyhillä tietoa? ##

        Niin, mustekalan muste ei ole kuivunut. Ja mäntypihkassa hyttyset ovat amankokoisia kuin nykyhyttyset. Elikkä nauramme kehitysopille, jonka mukaan ihminen polveutuisi apinasta tai ahvenesta.

        KREATIONISTEJA KUNNIOITAN JA SYYSTÄ ETTÄ . . .

        Kreationistihan uskoo Luojaan. Jos Luojaa ei olisi, olisi kaikki niin tyhjää ja turhaa, ettei millään olisi mitään väliä, varsinkaan millään opeilla.
        Mustekalatieteesi todistaa evoluutio-oppia ja kehitysoppia vastaan ja on
        mitä parhain todiste Luojasta, Raamatun Jumalasta.

        ATEISMIN LOUKKU - BUSHMANIAN LOUKKU

        Room. 1:21
        Vaikka he ovat tunteneet Jumalan, he eivät ole kunnioittaneet ja kiittäneet
        häntä Jumalana, vaan heidän ajatuksensa ovat käyneet turhanpäiväisiksi
        ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.
        22 He väittävät olevansa viisaita mutta ovat tulleet tyhmiksi,
        23 ja he ovat vaihtaneet katoamattoman Jumalan kirkkauden
        katoavaisten ihmisten ja lintujen, nelijalkaisten ja matelijoiden kuviin.

        antti


      • creation kirjoitti:

        " Mutta luomakunnan alusta Jumala on luonut heidät mieheksi ja naiseksi" Mark 10: 6

        Eli Milloin oli luomakunnan alku? 100 milj. vai 500 milj vuotta sitten? Onhan ennustettu että " Vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee" Mark 13: 22

        Kristus on Luoja, ja vääriä kristuksia , luojia nousee ja ne sanovat: " Tämä mustekala luotiin yli 100 miljoonaa vuotta sitten.." ..tämä n. 4000v vanha mustekala on väärä tunnusteko ja väärä ihme, jolla on tarkoitus eksyttää..ne jotka uskovat näin:

        " Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumallallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa TARKATAAN, maailman luomisesta ASTI NÄHTÄVINÄ. niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa Room 1: 20....."Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet" jae 22

        Raamatun mukaan Jumala loi elämän tälle planeetalle n. 6000 vuotta sitten. Luomisessa maailma oli aivan erilainen kuin nyt, koska syntiinlankeemuksessa Jumala rangaistukseksi kirosi luomakunnan ja kaikki muuttui. Kuka tahansa voi lukea tämän Raamatusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1663
    2. 44
      1003
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      62
      958
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      929
    5. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      60
      908
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      879
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      840
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      785
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      768
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      752
    Aihe