Osaatko nauttia tästä päivästä?

Pienenä tyttönä olin köyhästä perheestä, mutta hyvä koulussa. Minua alettiin haukkua norsuksi ja silmälasikäärmeeksi. Pääsin pois kansakoulusta ja oppikoulussa minua ei enää haukuttukaan.
14-vuotiaana ihailemani muusikko raiskasi minut. Se oli ensimmäinen sukupuolikokemukseni. Jonkun aikaa pelkäsin seurauksia, mutta kun mitään ei ilmaantunut, huokasin helpotuksesta.
Parikymppisenä opiskelin kauppaopistossa ja meno oli huikeaa. "Kauppaopiston naiset, ne saa pyörälle pään." Taas erehdyin lähtemään tavoitellun poikamiehen kotiin ja hänkin yritti raiskata minut. Valehtelin, että minulla on vessahätä ja livahdin pojan äidin makuuhuoneeseen. Pyysin hänen apuaan ja pystyin pukeutumaan ja juoksemaan karkuun. Kyllä pelotti, että poika seuraa minua. Selvisin.
Kauppaopiston viimeisenä vuotena tulin vahingossa raskaaksi, kun petollisen miesystäväni kumi puhkesi. "Isä" ei innostunut roolistaan. Oma isäni oli kieltänyt äpärän kotiin tuomisen, joten teetin abortin. Sen koommin en tullut raskaaksi.
Kolmikymppisenä muutin Helsinkiin. Avopuolisoni petti minua. Ryhdistäydyin ja ostin (velkarahoilla ja vanhempieni takauksella oman asunnon). Seuraava miesystäväni oli narsisti ja yritti kuristaa minut ensimmäisellä ulkomaan matkallamme.
Äitini sairastui ALS-tautiin ja kuoli puolen vuoden kuluttua diagnoosista. Isä alkoi heti oireilla ja kuoli kolmen vuoden kuluttua sairastuttuaan Alzheimeriin ja eturauhassyöpään. Järjestin itse hautajaiset, koska sisaruksia ei ollut.
Työelämässä Helsingin kaupungilla minut lytättiin armotta, koska olin liian avoin ja puutuin työpaikan epäkohtiin. Minut siirrettiin toiseen virastoon. Tiimi ei hyväksynyt minua. Työkaveri kusetti lainaamalla minulta rahaa ja jätti lainan maksamatta.
Masennuin vasta silloin ensimmäisen kerran ihan totaalisesti ja jouduin pitkälle sairauslomalle. Kun loma oli loppumaisillaan, irtisanouduin. Pääsin eläkkeelle.
Elämäni alkoi uudestaan. Nyt kukaan ei voisi enää kiusata, alistaa eikä uhata minua.
Asun nyt täällä Etelä-Savossa. Minulla on kivoja harrastuksia. Syön (edelleen) terveellisesti, liikun ja iloitsen kissastani. En ole katkera, vaikka elämäni ei ole ollut helpoimmasta päästä. Onhan meillä jokaisella omat vastoinkäymisemme, joten olen hyvilläni, että itse olen selvinnyt haasteistani. Minulla on muutama hyvä ystävä ja tutustun helposti uusiin ihmisiin.
Nautin jokaisesta päivästä. En haikaile tulevaa enkä kiroa mennyttä. Elän elämäni parasta aikaa. Mistä asioista sinä voit iloita?

11

351

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .

      Osaatko nauttia tästä päivästä?

      ON ÄITIENPÄIVÄ.

    • hymyhuulet--

      Älä välitä noista ikävistä ihmisistä..:P On kiva kuulla että vaikka olet kovia kokenut-pärjäät hyvin! Kun on ollut vaikeita paikkoja-on hyvä kun huomaa iloita vaikka pikkujutuistakin...:) Elämä tuo kaikille huonoja aikoja ja se on ihan normielämää..tosille tietysti epäreilusti enemmänkin..Ole vaan avoin uusille asioilel ja pidä tuo asenne elämään-Sinä pärjäät kyllä! Hyvää Alkavaa Kesää!

    • seiskanpaparazzi

      muusikko raiskasi ? kuka ?!

    • mikäs täs ollessa

      Tästä la.19.5 on syytäkin monilla olla iloinen. Puuhaa riitti niettä selkä on kipeä raatamisesta. Tuntuu hyvältä päästä kohta pötkölleen.
      No hyvänen aika, alkukesä etelässä hehkeimmillään. Ihminen kuten kasvit ja ötökät elävät valosta. Useimmille parasta aikaa vuodesta.

    • JK

      KAIKESTA

    • onnellinen, nyt

      Synnyin narsisti-alkoholisti perheeseen. Isäni tyrannisoi, alisti ja pahoinpiteli perhettään jatkuvasti kännissä ja selvin päin, joka päivä, aina kun oli kotona.
      Olin ala-asteelta saakka koko kouluajan koulukiusattu. Kouluajan jälkeen työpaikkakiusaamista kesti kuusi vuotta ja jatko-opiskelupaikassa aikuisiällä olin useankin oppilaan ja parin opettajan kiusaama.
      Kaksi ensimmäistä poikaystävääni pettivät, ja kolmaskin petti ja hommasi minulle klamydian ja fyysisesti pahoinpiteli mustelmille ja ruhjeille neljän vuoden ajan. Yksi puolituttu onnistui osaksi raiskaamaan minut, ja kaksikymmentä vuotta kestänyt aviollinen seksi psykopaattinarsistin kanssa oli lähinnä pakottamista ja väksiinmakaamista. Tuosta liitosta on lapsi ja keskenmenojen myötä enkelinä seitsemän pikkuista.
      Kymmenen vuotta kestäneestä masennuksesta toivuttuani sain voimaa paeta väkivaltaisesta avioliitostani. Sen jälkeen olen tullut monien miesten hyväksikäyttämäksi rahallisesti ja seksuaalisesti. Kun ei ole koskaan saanut rakkautta, ei tiedä mitä se aikuisten ihmisten välillä on, ja helposti on vietävissä sitä sanaa valheellisesti käyttävien keskuudessa.

      Minulla ei ole ollut pariin kymmeneen vuoteen yhtään ystävää, eikä ole edelleenkään. En osaa enkä uskalla luoda ihmissuhteita. Lapsi ja koira ovat ainoat läheiseni.

      Iloitsen elämässä selviytymisestäni, lapsestani, koirastani, nykyisestä työpaikastani, jossa ei niin paljon kiusata, avioiliittovankilan jälkeisestä vapaudestani, perustarpeiden täyttymisestä.. Oikeasti kaikki on nyt paremmin kuin entisessä elämässäni, joten siitä kaikkein pienimmästäkin ilonaiheesta voi ottaa ilon irti!

    • day-off

      Todellakin osaa nauttia, niin paljon negatiivisia ja vaikeita asioita on tullut koettua joten nyt osaan nauttia vapaapäivästä mieheni kanssa kahvin, tupakan, auringonpaisteen ja hyvän ruoan kera!

    • riuttala76

      No aina välillä elämässä erilaisten asioiden takia on elämänhalu ollut ihan lopussa. Pahinta on kuitenkin ollut kun erilaisista syistä täällä Kuopiossa on minua
      aina välillä viety pakkohoitoon Julkulan mielisairaalaan. Yleensä syynä ollut liiallisen kannabiksen polttelun ja liian tosissaan otetun Shakin pelaamisen. Edellinen avovaimoni sanoi usein että kun mä innostun jostain asiasta niin en tunne siinä alkuunkaan mitä on kohtuus vaan vedän kaiken yleensä överiksi.
      No nyt taas pitkästä aikaa asun normaalissa mukavassa vuokra-asunnossa. Viime mielisairaalareissulta uloskirjatessa mut laitettiin aivan hirveään Neulamäessä sijaitsevaan tukiasuntoon nimeltä ykköskoti. Oon hyvin tyytyväinen kun oon itseni taistellut takaisin oikeaan normaaliin vapaaseen asuntoon. Vielä en oo jaksanut alkaa taistelua että pääsisin yleisestä edunvalvojasta eroon joka minun eläkettäni hautoo ja tekee elämän hyvinkin vähävaraiseksi, tosin oon oppinut jo hieman paremmin tulemaan edunvalvojani kanssa toimeen joten ei sekään mua niin kauheasti masenna. Elän päivän kerrallaan ja kun hieman rahaa saan pyrin ensisijaisesti nykyään täyttämään pakastinta hyvällä ruoalla. Usein oon asunut paikoissa joissa tarjolla ollut korkeintaan pieni pakastelokero joten iso pakastin tuntuu ylellisyydeltä. Toimiva tietokone ja nettiyhteys nykypäivänä riittää aika hyvin mulle viihteeksi ja tekemään päivästäni vähintäänkin kelvollisen. Suurinta iloa saan kyllä Netflix palvelusta. 4 euroa kuussa on todella edullinen hinta niin hyvästä palvelusta kuin www.netflix.fi

      • <3<3

        Jos ihminen ei osaaa iloita arjen pikku tapahtumista, kohtaamisista niin elämä on aika köyhää.

        Ilo on elämän voima ja suola.


    • inspiroivia tarinoita :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe