Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Uskonnon opetuksen

asia

voisi kouluissa lopettaa. Siellähän vain opetetaan asiat pääpiirtettäin, ja sitten unohdetaan. Eihän nyt joku opettaja/maisteri tiedä Raamatusta mitään!
Opettakoon jokainen lapsilleen kotona sen, mikä on tarpeen, jos uskonto ketä
kiinnostaa, ja on tärkeä. Onhan asia niin että valtaosa vanhemmista ei edes välitä mitä kouluissa opetetaan, kunhan vain läksyt tulee tehdyksi.

16

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 11+19

      Mielestäni olisi parempi jos kouluissa opetettaisiin neutraalilla, yleissivistävällä tavalla kaikkia vähänkin laajemmalle levinneitä uskontoja. Näiden lisäksi etiikan ja moraalin oppimäärää voisi lisätä.

      Kun itse suoritin vielä peruskoulua, ei kovinkaan monta vuotta sitten, uskonnon opetus rakentui näin:
      -Kristinuskoa koko ala-aste ja 7.luokka. Ortodokseista jotain jossain välissä.
      -8.luokka: käytiin hyvin pinnallisesti läpi kourallinen maailman suurimmista uskonnoista. Ateismille oli varattu muutama rivi, muille oli pari sivua.
      -9. luokka oli etiikkaa ja moraalia.

      Paranneltavaa riittäisi... Päähän ei jäänyt yhtään mitään muista uskonnoista. Hyvinhän se kristinusko on tähän asti Suomessa riittänyt, mutta maahanmuuttajia on Suomessakin enemmän ja enemmän, ja heillä on kaikilla oma kulttuurinsa. Emmekä me sitten tiedä kyseisistä kulttuureista yhtään mitään.

      • agnostikkotar

        Totta kirjoitat. Suomessa uskonnonopetus ei ole ns. tunnustuksellista, mutta siitä huolimatta pääpaino opetuksessa on siinä uskonnossa, johon suurin osa luokasta kuuluu eli ortodokseilla ortodoksisuudessa, juutalaisilla juutalaisuudessa, muslimeilla islamissa jne.

        Näin ollen mikään ryhmä ei saa sen laajempaa tai tasa-arvoisempaa kohtelua vaan kaikissa ryhmissä muiden uskontojen opetus on yhtä pintapuolista.

        Etiikan ja moraalin opetuskin on ihan yhtä retuperällä olipa kyseessä sitten uskonnon opetus tai elämänkatsomustieto.

        Mielestäni uskontojen opetus tulisi tällaisenaan kokonaan lopettaa ja tilalle ottaa vaikka yleinen uskontohistoria, jossa käytäisiin läpi oman alueen alkuperäisuskoinnoista lähtien laajentaen kaikkiin suurimpiin uskontoihin ja niiden vaikutuksiin kulttuuriin ja historiaan. Tämän lisäksi etiikka ja jopa filosofia voisivat olla ihan omina aineinaan viimeistään yläasteelta lähtien.


    • Ajatuksia ja ehdotuksia

      Jos ja kun uskontoja opetetaan, tulisi antaa kaikille uskonnoille (tunnetuimmille) tasapuolisesti arvoa. Tuntimäärät tulisi jakaa kaikkien kesken yhtä suuriksi. Kristinuskon suosimisen voisi jo pikkuhiljaa lopettaa. Lisäksi uutena tulisi enemmän keskittyä itämaiseen ajatteluun ja heidän uskonnolliseen kulttuuriin. Lisäksi tunneilla voitaisiin käytännössä opetella meditointia, vaikka ei ole uskonnollista sinänsä mutta elintärkeä työkalu koko elämälle, jota voi käyttää jokainen riippumatta mihin uskoo.

    • Tarkkailijalta

      Uskontoja on 11 erilaista "omaa uskontoa". Näissä uskontonsa opetuksessa ei paljoa kerrota, että Suomessa ja maailmassa on myös uskonnottomuutta. Lapset erehdytetään luulemaan, että uskonto on joku normijuttu. Tätä vaikuttamista täydenneteään koulujen uskonnollisilla tilaisuuksissa.

      • Tarkkailija
        Niin on uskontoja monen laisia,suomen kouluissa pitäis opetta oikeaa kristin uskoa.
        Mitä se pitää sisällään ja mihin se perustuu.
        Jos peruspilali puuttu niin hakoteille menään tarkotan kirjaimelliseti harhaan mennään.


    • Ei satutunteja

      Kuulija 1:n mukaan suomessa pitäisi opettaa oikeaa kristin uskoa. Oletko tosiaan sitä mieltä, että esim. syyttömien lasten tappamista, raiskaamista ja ryöstämistä pitäisi opettaa? Lueppa Mooseksen 4:s kirja luku 31. Siellä "jumala" käskee moosesta kostamaan Midianilaisille, koska Israelilaiset miehet kävivät köyrimässä vapaamielisiä Midianilaisia naisia. Mikä logiikka tässä on? Kyllähän asia on niin, että mooses näki valtansa luisuvan ja siksi käytti tätä "jumala" korttia, jota hän itse asiassa käytti aina, kun tahtoi ottaa komennon. Kyllähän mooses pelkäsi itsekkin näitä luonnonvoimia ja sentakia sitten uhrattiin päivittäin jokin elukka. Jokainen järkevä ihminen tietää, ettei mitään jumalaa oikeasti ole. Ei voi olla, eikä saa olla. Pois tunnustuksellinen uskonnon opetus kouluista!

    • Kalliosta kundi

      Kunnon entisjan kristinopin opetus takaisin kouluihin kansakoulun malliin. Kallion kansakoulussakin osattiin 10 käskyä ulkoa sekä myös hyvät tiedot raamatunhistoriasta. Tiedettiin hyvin Uuden Testamentin ydinsanoma.

      • KysynVaan-76

        "Kallion kansakoulussakin osattiin 10 käskyä ulkoa"

        Ihan mielenkiinnosta kysyn, olisitko mennyt tekemään jonkun noissa käskyissä kielletysitä asioista jos sinulle ei olei noita käskyjä päähän päntätetty?


    • Et-opelta

      Koulun (mahdollisesti) järjestämistä uskonnollisista tilaisuuksista (koululaisjumalanpalvelukset ja seurakuntapappien päivänavaukset, jotka Opetushallituksen ohjeissa katsotaan uskonnon harjoittamiseksi) on oikeus jäädä pois. Yleensä koteihin tulee tiedote ja palautuslomake, jossa huoltajat voivat ilmoittaa, että oppilas ei osallistu koulun uskonnollisiin tilaisuuksiin.

      Uskonnon harjoittamisesta pois jäämisestä voivat ilmoittaa et-oppilaiden vanhempien lisäksi myös uskonnon opetuksessa olevien ja kirkkoon kuuluvien lasten vanhemmat. Kaikki koulut eivät tiedota tästä mahdollisuudesta KAIKILLE niin hyvin kuin olisi asianmukaista.

      Jos vanhemmat eivät itsekään käy jumalanpalveluksissa, on oikein vapauttaa lapsensa moisesta pakosta. Näin siitä huolimatta - tai just sen tähden - että lapsi osallisutuu uskonnon opetukseen.

    • bgfhjmnhbgfvdswqefGR

      uskonto on yleissivistystä.
      Suurin osa juhlapyhistämme perustuu Raamattuun. Kaikki kirkolliset toimitukset kuten kaste, häät, hautajaiset perustuvat Raamattuun.
      Ja mikä lisäisikään suvaitsemattomuutta tulevaisuudessa kuin tiedottomuus uskonnoista. Siitä syntyisi älyttömiä vainoja ja sotia kun "tuommoisia ihme hippejä kävelee hunnut päässä lähi-idässä, varmasti ovat uhaksi". Taikka sitten uskonnot leimattaisiin mielenterveys viaksi ja siinäpä teille operaatio tunkea kaikki johonkin uskovat mielisairaalaan. Siinä teille maailmansota III.
      Ja luulempa että uskonnon opettaja käy kuitenkin jonkinnäköisen teologisen opiston jossa sitä Raamattua tutkitaan.

      • Ehei!

        " Siitä syntyisi älyttömiä vainoja ja sotia kun "tuommoisia ihme hippejä kävelee hunnut päässä lähi-idässä, varmasti ovat uhaksi"."

        Eipä suinkaan. Siitä ne vainot vasta tulevat kun toisilla on ne hunnut väärää mallia.


      • 11+19

        "Taikka sitten uskonnot leimattaisiin mielenterveys viaksi"

        Joskus siihenkin tuntuisi olevan aihetta, ei uskonto tosin aina aiheuta yhdyssanavirheitä kummempia oireita.


      • KysynVaan-76

        "Kaikki kirkolliset toimitukset kuten kaste, häät, hautajaiset perustuvat Raamattuun."

        Yllätys yllätys, kirkolliset toimitukset perustuvat Raamattuun. Jos eivät perustuisi, ne eivät olisi uskonnon oppien mukaisia. Silti ei tarvitse opetella koko Raamattua ulkoa että voi käydä jonkun häissä tai hautajaisissa.

        "Ja mikä lisäisikään suvaitsemattomuutta tulevaisuudessa kuin tiedottomuus uskonnoista. "

        Ja juuri sen takia pelkkä oman uskonnon opetus pitäisi korvata aidosti kaikkia uskoja samalta viivalta tarkastelevalla opetuksella. Nykyisellään muiden uskontojen opetus on hyvin pieni pintaraapaisi ja sitä omaa uskoa opetetaan senä "oikeana".

        "Ja luulempa että uskonnon opettaja käy kuitenkin jonkinnäköisen teologisen opiston jossa sitä Raamattua tutkitaan."

        No ainakin luterilaisen uskonnon pätevä aineenopettaja on käynyt ihan yliopiston ja siellä uskontotieteen opintoja...



    • Kyntäjä

      Samaa mieltä._ On Koraanissa kuitenkin yksi hyvä neuvo sukupuolielämää aloitteleville. "Mies yhtyköön vaimoonsa, niinkuin kyntäjä peltoon"

    • NyrkilläNaamaan...

      Uskonnon yhdistely kouluissa kaikkiin juhliin pitäisi lailla kieltää.
      Itse en suostunut menemään yhteenkään aamunavaukseen tai joulujuhlaan tai vastaavaan missä tarjoiltiin uskonto paskaa.
      Yksikään rehtori eikä opettaja ole voinut perustella miksi pitäisi koska en ollut tullut kristilliseen kouluun tai opistoon ja kun on uskonvapaus niin kaikkie lapsien ja nuorten pitäisi pitää oikeuksistaan kiinni ja olla menemättä missö esiintyy ja on heikkoja ihmisiä toitottamassa paskaansa...uskovainen on heikko ja sen todistaa tasan se että uskoo sellaiseen mitä ei ole olemassa tai pystytä todistamaan...
      Niin kauan kuin ei pystytä todistamaan mitään niin kauan kun uskon varjolla soditaan tai tapellaan niin ole sitä mieltä että uskovaisia saa lyödä ja hakata..eihän niissä tunnu mikään,,,eihän...nyrkki vanhin voitehista

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2348
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2123
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      79
      1745
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1557
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1546
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1495
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1459
    8. 55
      1323
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      78
      1268
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe