Fundamentalismia islamilaissa maissa

123567

Pakistan – Jumalanpilkasta syytetty lainvastaisesti vankilassa

Puolivuotiaan tytön äiti on ollut jo yli kuukauden vankilassa valheellisesti syytettynä jumalanpilkasta, vaikka viranomaiset eivät ole nostaneet syytteitä häntä vastaan lain vaatiman 14 päivän kuluessa.

Shamim Bibi (26) Chak No. 170/7R Colony –kylästä Bahawalpurin maakunnassa on syytettynä jumalanpilkkalain 295-C nojalla sen jälkeen, kun naapurit syyttivät hänen puhuneen Muhammedia vastaan. Hänet pidätettiin 28. helmikuuta. Shamimin asianajajan Mahboob A. Khanin mukaan poliisien olisi pitänyt rekisteröidä syytteet häntä vastaan 14 päivän kuluessa siitä, kun poliiseille oli tehty ilmoitus. Poliisit sanovat toimittaneensa syytepaperit syyttäjän virastoon, mutta sieltäkään ei ole kuulunut mitään, hän sanoi. ”Oikeusprosessit ovat tuskallisen hitaita ja vielä hitaampia, jos asia on arkaluontoinen”, Khan sanoi. ”Toivon vain, että tuomari näkee tapauksessa olevat aukot ja vaikka ei näkisikään, keräisi rohkeutta tapauksen hylkäämiseksi. Shamim pitäisi ainakin päästää vapaaksi takuita vastaan.”

Shamim Bibin perhe kertoo, että häntä syytetään, koska neljä päivää ennen pidätystä hän oli kieltäytynyt kääntymästä muslimiksi. Alkuperäisessä rikosilmoituksessa todistajaksi merkitty Abdul Qayyum on jo kiistänyt kuulleensa Shamimin puhuneen Muhammedia vastaan. Toinenkaan todistajaksi merkitty naapuri ei ollut kotonaan, kun väitetyn pilkan kerrotaan tapahtuneen.

- Compass Direct

Intia – Äärimuslimit hakkasivat, pilkkasivat kristittyjä

Länsibengalilaisen kylän kristittyjen rukousryhmään hyökättiin vain kuukausi sen jälkeen, kun kristitty nainen ajettiin pois kylästä.

Islamistit tunkeutuivat Nutangramin kylässä sijaitsevaan kristityn Gaffar Shaiken kotiin 30.3., jonne 11 kristittyä oli kokoontunut lounaalle ja ylistämään Jumalaa. Aiemmin 9.3. ääri-islamistit olivat ajaneet 22-vuotiaan Rekha Khatoonin pois kylästä, koska hän antoi kiitoksen parantumisestaan Kristukselle muslimienemmistöisessä kotikylässään. Nuoren naisen vanhemmat auttoivat islamisteja hakkaamaan hänet lähes tajuttomaksi.

Aluksi seitsemän Mohammed Aanu Shaiken johtamaa äärimuslimia tunkeutui pastorin kotiin, kertoi Bashir Pal, Nutangramin kylän Believers’ Church –seurakunnan pastori. Myöhemmin noin 100 islamistia kokoontui talolle ja tungeksi sen 21 metriä pitkään ja 2,5 metriä leveään eteiskäytävään huutaen kristittyjen vastaisia iskulauseita ja uhaten tappaa heidät, samalla potkien ja lyöden uskovia. Suuri joukko kyläläisiä kokoontui katsomaan tapahtumaa. Lopulta kristityt onnistuivat pääsemään ulos talosta ja pakenemaan. Useat kristityt saivat vammoja hyökkäyksessä.

- Compass Direct

Turkki – Pastori hakattu pääsiäisjumalanpalveluksen jälkeen


Yli 96 prosenttia turkkilaisista sanoo olevansa muslimeja

Ryhmä kirkkoon tunkeutuneita muslimeja hakkasi pastorin ja uhkasi tappaa hänet, jos hän ei lausu islamilaista uskontunnustusta.

Semih Sertekin (58) kimppuun hyökättiin hänen protestanttisessa seurakunnassaan Istanbulin Bahçelievlerin kaupunginosassa illalla 7.4. heti pääsiäisjumalanpalveluksen jälkeen. Pastori kertoo: ”Joku koputti voimakkaasti rukoushuoneen oveen. He olivat kiihtyneitä. Oven avattuamme he tunkeutuivat väkisin sisään, pilkaten samalla meitä. Minua huolestutti. Pyysin heitä tulemaan takaisin seuraavana päivänä, mutta he jatkoivat loukkausten laukomista. ’Tämä on muslimikaupunginosa, täällä ei ole sijaa kirkolle’, he sanoivat. He uhkasivat tappaa minut, jos en käänny muslimiksi. Yksi heistä lausui islamilaisen uskontunnustuksen ja pyysi minua toistamaan sen. Hän potkaisi minua rintaan ja sen jälkeen he pakenivat.”

Pastori Sertek uskoo, että hyökkäys häntä vastaan ei ollut sattumanvarainen, vaan hänet oli valittu kohteeksi. Hän oli toiminut mentorina kolmelle kristitylle, jotka murhattiin Malatyassa huhtikuussa 2007. Tapauksen oikeudenkäynti on yhä kesken.

Hyökkäys pastori Sertekiä vastaan on herättänyt pelkoa seurakuntien johtajien keskuudessa Turkissa, sillä tämänkaltaiset hyökkäykset ovat yleistyneet. Izmirissä toimiva Protestanttisten seurakuntien uskonnonvapaus- ja lakiasioiden yhdistys raportoi alkuvuodesta 2012, että hyökkäykset protestanttisia seurakuntia ja uskovia vastaan lisääntyivät vuonna 2011 verrattuna vuoteen 2010.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • totuudellinen

      Myös suomessa on monia jumalanpilkasta syytettyä "noitia"

      Vaikka nimi on muutettu hienommaksi uskonrauhan häirintä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe