Raskauden keskeytyminen ja sen vaiheet omalla kohdallani.

Möltti

Raskauden keskeytyminen rv. 8.

Raskaus – tunteiden sekametelisoppa!
Eräänä iltana teimme miesystäväni kanssa ClearBlue digitaalitestillä raskaustestin, sillä minusta oli tuntunut jo jonkin aikaa oudolta ja kuukausia ei ollut näkynyt hetkeen. Testi sanoi ” 3 raskaana”. Emme voineet uskoa sitä. Kaiken maailman tunteet valtasivat meidät. Olimme hämmästyneitä, onnellisia, paniikissa ja huh, kaikkea.
Aikamme keskustelimme raskaudesta ja elämän tilanteestamme. Olisiko itsekästä pitää lapsi vai itsekästä tehdä abortti? Elämäntilanteemme oli lapsen tuloon epävakaa. Molemmat opiskelijoita, rahattomia ja asuimme eri asunnoissa, mutta rakasti(a)mme toisiamme ja lastamme jo paljon.

Abortti – en pystynytkään.
Menin yksityiselle lääkärille ultraan, jossa todettiin, että olen rv. 6 4 ja, että kaikki oli hyvin. Lääkäri totesi myös, että minulla on kaksoinraskaus!!! Tämä muutti aikalailla ajatuksiamme. Ainakin sillä hetkellä. Päädyimme miesystäväni kanssa kuitenkin raskauden keskeytykseen ja meninkin keskussairaalaan naistentautien poliklinikalle, että saisin keskytyslääkkeet.. En vain pystynyt siihen.. En millään.. Lähdimme kotiin, terveet lapset mahassani... Olimme onnellisia!!

4

930

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei Möntti,

      Luin viestisi ja ainut mitä voin sanoa on - I've been there I've seen that.

      Minulla on yksi lapsi, hänen jälkeen useampi km/ulkopuolinen. Nyt olen jo niin vanha että uuden miehen kanssa en edes halua raskautua (vaikka hän sitä haluaisi)

    • Sade***

      Sain juuri keskenmenon rv 12 5. Sairaalassa ei tehty lääkkellistä tyhjennystä tai kaavintaa. Viisi päivää kesti kohduntyhjentyminen kotona kipujen, kyynelien ja surun kanssa. Lapsi olisi ollut toivottu ja kaikki suunnitelmat tulevalle vauvalle kerkesin suunnitella.
      Menetin tulevan lapseni ja siihen liittyvä suru on niin kauheaa, ettei sellaisia tunteita tiedä olevan, ennenkuin tälläistä kokee.
      Voimia kaikille keskenmenon saaneille!!!

    • 2p+1enkeli

      Tunnen tuskan. Eilen mentiin ensimmäiseen ultraan ja ruudulla näkyi pieni ihminen. Viikkoja piti olla 11 4. Pelko oli ollut takaraivossa ja se sai päätöksen kätilön todetessa ettei sykettä ole. Pieni rakas oli kuollut 10 4. Tätä tuskaa ei voi mitata millään. Sain tyhjennyslääkkeet kotiin ja otin ne kotona klo 16.00. 21.00 supistukset olivat hirveät ja pieni vauva syntyi. Ei mennyt vessanpönttöön, koska käteni sattui juuri olemaan alhaalla, kun vauva tuli pois. NIin pieni ja niin täydellinen sormineen ja pienine varpaineen. Verta tuli kuin hanasta. Itku ja menetyksen tuska järjetön. Suihkussa pyörryin ja heräsin lattialta pää ja olkapää kipeänä. Tänä aamuna toivoin, että kaikki olisi pahaa unta. Mutta ei. Ei se ole unta. Pieni ei jaksanut, pystynyt elämään. Itsesyytökset käyvät mielessä, vaikka tiedän ettei olisi voinut estää. Sanoja kuvailemaan sitä tuskaa ei ole. Verenvuoto on heikentynyt. Eilen tuli suuria hyytymiä vauvan syntymän jälkeen ja suihkuun syntyi istukka. Pieni ihminen nukkuu pihalla, ruusujen alla. Ikävä on sanaton.

    • Sade***

      Voimia sinulle 2p 1enkeli! Käyt juuri samaa vaihetta, kuin minäkin. Viimeiset palat tuli kohdusta ulos vasta tällä viikolla, vaikka keskenmeno alkoi viime viikolla.
      Minua jäi harmittamaan pienen vauvan syntymä wc - pönttöön. Näky oli niin hirveä - pikkuinen kellui pöntön vedessä ja erotin pään, sekä selän. Menin niin hirveään paniikkiin, että vedin pöntön ja sitä en ikinä unohda, kun se siinä pyöri veren seassa ennen huuhtoumista.
      Jälkeenpäin ajattelin, että olisin halunnut nostaa sen sieltä ja haudata. Tai olisi edes syntynyt sairaalaan, niin olisi saanut arvokkaamman lähdön. Mutta mitään en voi enää muuttaa, tapahtunut täytyy hyväksyä ja jäljelle jää niin syvä suru. Nyt olen miettinyt syitä, mutta ei sekään auta, kun syy voi olla missä vaan. Tämä suru tuntuu liian suurelta ja kesäkin pitäisi olla iloista aikaa... Mutta ei, nyt tämä kesä menee surussa.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe