Raha asiat

Hetkellisen työttymyyden takia ja n 1500euron osarit ja muita laskuja erääntynyt ulosotto pisteeseen asti, en tiedä mitä pitäisi tehdä kun rahat kertakaikkiaan ei riitä hoitamaan nuita pois.. Haaveilen aina lottovoitosta tai Puumanaisesta joka ottaa nuoren pojan siivelleen - sen sijaan ajatukset ovat pahimpina aikoina itsetuhoisia ja yöt unettomia. Jakakaa omia mielipiteitä/kokemuksia/vinkkejä/apua

Kyse ei ole itsesäälistä bllaablaa vaan uskomattomasta vitutuksesta ja epätoivoon ajautumista!

Ja ikääkin vasta 20v.

4

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • romahduksen kokenut

      Varmasti vituttaa. Samoja ajatuksia aikanaan itselläkin n parikymmentä vuotta sitten pyöri mielessä. Summat olivat vain hieman suurempia.En niistä vuosista edelleenkään muista paljon muuta kuin ainaisen rahapulan ja tuskan siitä. Lopulta menivät suurimmilta osin ulosottoon ja luottotiedotkin menivät kun oikeuden kautta kierrätettiin.

      Hävetti ja harmitti oikein kunnolla, mutta tänäkään päivänä vanhempani ja ystäväni eivät tiedä siitä mitään. Peitin kaiken parhaani mukaan ja näyttelin säästäväisen elämäntyylin olevan oma valintani. Paljon sain kommentteja kun ilmoitin kavereilel ylpeästi ettei matkailu, ravintolat yms kiinnosta. Kuuntelin kiltisti moitteet siitä että nuorena pitää elää yms ja itkin itkuni yksin kotona. Tänä päivänä olen maksanut jokaisen pennin korkoineen pois ja rahaa riittää joskus ylimääräiseenkin. Vituttaa vain edelleenkin se että nuoruus meni työttömuyyden aiheuttamien velkojen maksuun, ja elämä jäi siltä osin elämättä.
      Kirjoitin tämän koska haluan sinun tietävän ettet ole yksin ja tilanteesta on mahdollista selvitä. Täytyy vain elää päivä kerrallaan ja yrittää katsoa parhaita puolia eli jos luottotiedot menevät, niin ei ainakaan tule lisää velkaa ja jos vouti vie rahat, niin ei voi kaikkea viedä ja tällä pakkomaksulla saa ainakin velkaa lyhenemään.
      Muista sekin että on oma valintasi miten kerrot asiat ystävillesi/vanhemmillesi tai kerrotko ollenkaan. Itse en olisi jaksanut sitä surkuttelua ja selän takana puhumista. Helpompi oli näytellä että "ei kiinnosta" ja eiväthän he tienneet sitä että joskus ei ollut varaa edes siihen päivittäiseen kaurapuuro lautaseen ja joutui kiertämään kauppoja tuote-eittelyjen toivossa saadakseen edes jotain syötävää. Onneksi keksin verenluovutuksen ja sen myötä tulevat ilmaiset kahvit ja kahvileivät. Hengissä selvisin niistä vuosista ja niiden ansiosta olen nykyään vahvempi, mutta myös kovempi ja hieman katkera.
      Niin, se ei ollut maailman loppu. Minulla on nyt perhe, omistusasunto pari autoa, lomaosake yms kivaa. Piheys jäi elämäntavaksi ja nykyäänkin mieluummin laitan rahan johonkin suurempaan ostokseen kuin ruokaan tai vaatteisiin.

    • köyhäilijä

      Rahan takia ei kannata itsetuhoajatuksia miettiä. Yöunet voi mennä tilapäisesti siihen asti, kunnes ratkaisu löytyy. Itselläni oli sinun ikäisenäsi 3500mk bensavelkaa luottokortilla ostettuna, vaikkei itselläni ollut edes autoa. Kustansin kaveripiirin ajeluja, kunnes tajusin summan nousseen niin isoksi, etten siitä ihan noin vain selviä. Soitin velkojalle ja kerroin etten pysty enää ilman erityisjärjestelyjä suoriutumaan velastani. Sain sovittua uudet pienemmät maksuerät ja leikkasin kortin kahtia.

      Ulosotto on paha, sillä siitä tulee lisäkuluja. Hakeudu velkaneuvojalle, jos et ole vielä käynyt. Hän voi opastaa sinut esim. Takuusäätiön asiakkaaksi. Myös työ-mikä-tahansa on nyt ajankohtainen ja mieluummin useampi työ. Itse tein kolmea työtä parhaimmillaan/ pahimmillaan, en velkojen, mutta perheen perustamisen ja kodinhankintojen takia. Yrittänyttä ei laiteta! Sitten on tämä yksi kaikenkattava laina pankista, mutta sitä ei saa, jos luottotiedoissa on huomauttamista. Voisit myös realisoida omaisuuttasi (auto?) tai muuttaa pienempään asuntoon..vai asutko lapsuudenkodissasi..Elämäntapojen uudelleenjärjestäminen (tupakointi, alkoholi, pikaruoka, kahvilassa kahvittelut?) mahdollistaa myös rahavarantojen muutokset.

      Muista, että kyse on nyt tilapäisistä ongelmista. Tärkeintä olisi sopia velkojien kanssa maksujärjestelyt, ettei lisäkuluja tulisi ja siksi aikaa kukkaronnyörit tiukalle. Olen itse aloittanut elämäni nollasta vielä lähempänä viittäkymmentä eron jälkimainingeissa. Raha on vain vaihdon väline.

    • volkkom i

      Kiitoksia viesteistänne! Salailin tätä jonkin aikaa, mutta tänään kerroin äidilleni ja eihän hän nyt iloinen ollu mutta minkäs tekee. Laitettii laskuja kasaan ja huomenna soitan aikaa velkaneuvojalle.

      Asia painaa mieltä paljon varsinkin kun eletään kesää ja olisi kaikkee menoa ja tekemistä kavereiden kanssa mihin tietty rahaakin tarvii mutta taitaa jäädä meikä pojan "juhlat juhlimatta". Lähitulevaisuus on juuri se mikä mieltä painaa, mutta asiat varmaan rupee rullaan kun saa ton ajan neuvojalle ja sovittuu kuvioista. Luojan kiitos velkaa ei nyt ole kymmeniätuhansia, se vähän lohduttaa mieltä, että kyllä tästä selvitään.

    • JKH J

      VAI IIN

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      105
      7431
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2392
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2093
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1789
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1369
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe