Ostin järvenrannalta tontin ja rajapyykki on noin 3 metrin päästä rannasta. No menin sitten kaupungin virastosta kysymään että miten on että eikö sitten tuo ranta olekkaan minun omaisuutta? Sanoi että kartan mukaan siitä rajapyykistä meni vielä viiva rantaan saakka ja puhui jostain alueesta ja jäin sellaiseen käsitykseen että tonttini menisi aivan vesirajaan saakka? Onko kenelläkään ollut kokemusta kyseisestä jutusta itseltä meni hiukan ohi kyseinen episodi :)
Tontin rajoista
38
7778
Vastaukset
- ....................
Ei kai sitä rajapyykkiä järveen yleensä laiteta , missä on ongelma???...
- rannakas
Ihan samaa tulin myös sanomaan, että kyllähän se laitetaan tietysti mahdolisimman rantaan, mutta ei järveen kuitenkaan :) eikä edes siten, että keväällä veden ollessa korkeimmillaan olisi vedessä. Meilläkin on rantatörmällä, vaikka ei nyt ihan 3m päässä rannasta. Jos rajaviiva kerran menee rantaan asti, niin silloin se on niin.
- lkjdkjk
Mulla on rantatontti ja vastaavasti merkattu rajapisteet reilun metrin päähän rantaviivasta. jos sulla ei ole karttaotetta kiinteistösti (tilasta) niin nykyään kansalaisen karttapaikkakin näyttää tilarajat.
hae tonttisi kartalta ja valitse astuksista kiinteistöjaotus ja napsauta ota käyttöön painiketta. tilasi numero ja rajat tulee näkyviin.
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?lang= - mk
Kai muistit laittaan kauppakirjaan että tonttiin kuuluu maa ja vasioikeus niin ei koskaan tqrvitse vesijättöä lunastaa kun tämä pykälä on kauppakirjassa ja se takaa että tontti rajoittuu vesistöön että silleen.
- rannakas
Niin, tässäkin voi olla kyseessä se, että rannassa on vähän vesijättöä , kuten erittäin monissa paikoissa on, niin meilläkin pienellä matkalla, ja paljastuu matalan veden aikana. Käytännössähän sillä ei ole mitään merkitystä. Jos sitä on kapea suikale rannassa, niin kannattaa antaa vaan olla, mitään haittaa sitä ei todennäköisesti tule koskaan koitumaan. Monin paikoin kun ostaa valmiiksi kaavoitetun ja määritellyn tontin, esim. Bonvesta ja Laatumaa tai mikä muu hyvänsä, niin siihenhän ei tule kauppaan vesialueita.
- iuipop
Harvoin rantatontin yhteydessä pystyy hankkimaan koko vesistön vesioikeuden joten sillä ei ole juurikaan merkitystä mahdollisen vesijättömaan lunastuksessa.
- mieti nyt
ei tuo päde jos aletaan keskustella vesijätöstä...ei voi sitävoi myydä mitä ei omista eli vesijättöä.
- Dibadaapa
Itsellä on kartassa myös niin että että kartalla että raja ei mene rantaan saakka! Kysyinkin rakennusvirastosta että kenen maata on sitten tuo ohut kaistale maata joka ei kuulu itselle niin virkailija sanoi että se on meidän kaikkien yhteinen.
Kysynkin että miten ihmeessä sen suikaleen voi muka lunastaa itselle saatikka saada siihen maa/vesioikeus sillä tuollainen tontti oli edelliselläkin omistajalla! Itse en ainakaan usko että sitä saa lunastettua itselle? Eli periaatteessa sille suikaleelle saa tulla kuka vaan viettämään aikaansa esim kahvinkeiton ja makkaranpaiston kera.- öfkölrkö
Vesijättömaan saa lunastettua kun laittaa vireille toimituksen. Tuosta maakaistaleesta joutuu kuitenkin maksamaan. Tuon vesijättömaan omistavat vesialueen omistajat.
- rannakas
Kuten tuossa jo aiemmin oli puhe, niin noita vesijättömaita on erittäin monin paikoin suikaleen verran rannassa. Itse asiassa erittäin monet hienonnäköiset hiekkarannat ovat vesijättöä. Tällöinhän ne tietysti kannattaa lunastaa itselle. Mutta jos meidän rantaan haluaa tulla joku kahvinkeittoon märälle 1m x 4m kaistalle pajupuskan siimekseen, niin olkoon hyvä vaan. Eli vesijätön määrä ja se, onko joku siitä kiinnostunut esim. maihinlaskupaikkana, vaihtelee paljon.
- turhaa höpinää
miksi pitäisi omistaa se rannan vesi? Vaikka on vesijättömaata niin kyllä se käytännössä on omistajan käytössä ja järvialueella ei periaatteessa ole edes vesijättöä..se ei ole sama asia kuin vedenkorkeuden vaihtelu vaan länsirannikolla kun siellä maa nousee joka vuosi...se on vesijättömaata.
- rannakas
Kyllä järvialueillakin on vesijättöä. Meillä esim. kartassa näkyy yhdessä paikkaa rantaa vesijättöä kapea suikale, mutta kun vesi on korkealla, se peittyy veden alle ja vastaavasti kesemmällä on näkyvissä. Eli kyllä vedenpinnan vaihtelu voi vaikuttaa. Tokihan tässäkin kohtaa on kyseessä hyvin pieni alue ja kapea, mutta sen vertainen, että näkyy kartoissakin. Eli ei mitään merkitystä käytännössä ole.
- LKV 28 vuotta
rannakas kirjoitti:
Kyllä järvialueillakin on vesijättöä. Meillä esim. kartassa näkyy yhdessä paikkaa rantaa vesijättöä kapea suikale, mutta kun vesi on korkealla, se peittyy veden alle ja vastaavasti kesemmällä on näkyvissä. Eli kyllä vedenpinnan vaihtelu voi vaikuttaa. Tokihan tässäkin kohtaa on kyseessä hyvin pieni alue ja kapea, mutta sen vertainen, että näkyy kartoissakin. Eli ei mitään merkitystä käytännössä ole.
ei tuo ole vesijättöä kuten kerroin jos jättö ei ole pysyvää kuten tässä tapauksessa on. Siis vedenkorkeuden vaihtelu ei ole vesijättöä mutta jos järven pintaa on säännöstelty pysyvästi niin se on jättöä....
- 100 tuhatta nettosin
Vesijättöä vai ei? Vesijättöä on myös sisämaassa monen järven rannalla. On monia järviä joiden vedenpintaa ollaan laskettu isojaon jälkeen, syynä monesti on ollut peltojen saanti ranta-alueelta tai puutavaran uittoon liittyen. Lähes kaikkien reittivesien vedenpintaa ollaan laskettu. Monesti luullaan vesijätöksi maata joka paljastuu normaalin veden pinnan korkeuden vaihtelusta, vesijättö määritellään keskiveden korkeuden mukaan. Usein ei tiedetä vesijätön olemassa olosta rannassa, saattaa kasvaa jopa tukkikokoista metsää. Sisämaassa järviä joiden pintaa laskettu yli metrin ja mökit rakennettu vesijätölle ja omistajat eivät tiedä mikä tulevaisuudessa heitä odottaa.........
Aloittajalle kannattaa hankkia KAIKKI lohkomiskirjat tilansa alueelta siihen saakka kunnes siitä selviää että tontin raja on käyty vesialuetta vastaan. 99% rajaa ei olla käyty vesialuetta vastaan ja silloin on olemassa mahdollisuus että rannassa on vesijättöä. Sekin voi olla mahdollista että nyt olemassa oleva pyykki on vesijätöllä eli et omista edes tuota maata. Monta tonttia ollaan myyty vesijättöalueelta ja kun asia selviää ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lunastaa alue uudestaan omistajalta.
Vesijätön omistajana yleensä on kylän yhteisalue eli osakaskunta, mutta on myös mahdollista että sen omistaa joku kantatilallinen, jos vesialueet on jaettu. Näitä sikaa säkissä myytäviä tontteja on pilvin pimein myytävänä kiinteistövälittäjillä, joiden luulisi ottavan asioista selvää, mutta heidän ammattillinen osaaminen on...........
Eli rajankäynti vesistöä vastaan määrittelee rajan paikan. Maanmittauslaitos oikea paikka selvittää asia, sielläkin asiointi pienellä varauksella on tarpeen......Ostin itse maa-alueen kiinteistövälittäjältä joka myi palstaa EI rantaan ulottuvana, myyjä ja välittäjä luulivat että rannassa valtion maata 20 metrin kaistale. Tiesin vesijätöstä ja sen omistajasta ja tein hyvät kaupat tilasta ja vesijätön lunastus vireille. 1 euro /neliö tuli lunastukselle hintaa kiinteät kulut. Naapuri eli valtionmaan ostanut valitti maaoikeuteen ja hävisi jutun ja joutui maksaan minulle oikeudenkäyntikulut. Paikallinen tieto ja ostajan ammattitaito ottaa selvää asioista ennalta on kaiken perusta. Sananlasku: Viisas ei puhu ja tyhmä ei huomaa, pitännee paikkaa rannoilla käytäviin maakauppoihin.- LKV 28 vuotta
ei vesijättömaa ole edes valtionmaata? Mistä tuon olet saanut päähäsi vaan sen omistaa paikallinen vesialueen omistaja...ei tässä valtiolla ole mitään tekemistä ja minua ihmetyttää että keksit vielä ihan oikeuden käynnin ja kaikki...on siinä hevosmiehillä taas jutun tynkää...
- MP vesijätönlunastaj
LKV 28 vuotta kirjoitti:
ei vesijättömaa ole edes valtionmaata? Mistä tuon olet saanut päähäsi vaan sen omistaa paikallinen vesialueen omistaja...ei tässä valtiolla ole mitään tekemistä ja minua ihmetyttää että keksit vielä ihan oikeuden käynnin ja kaikki...on siinä hevosmiehillä taas jutun tynkää...
Väitinkö LKV 28 vuotta että tuon vesijätön omisti valtio? Sinun toverisi LKV(koulutukseltaan metsänhoitaja) luuli että tuon myytävän maakaistalen ja rannanvälistä omistaa valtio, myyjänä oli perinnön saanut tavis. Miksi olisin alkanut välittäjälle ja myyjälle kertoon että on mahdollista lunastaa tuo maakaistale omaksi? Ja tiesin kyllä kuka ko vesijätön tässä tapauksessa omistaa. Lueppa LKV 28 tarkkaan mitä tässä kirjoitin:
"Vesijätön omistajana yleensä on kylän yhteisalue eli osakaskunta, mutta on myös mahdollista että sen omistaa joku kantatilallinen, jos vesialueet on jaettu. Näitä sikaa säkissä myytäviä tontteja on pilvin pimein myytävänä kiinteistövälittäjillä, joiden luulisi ottavan asioista selvää, mutta heidän ammattillinen osaaminen on..........."
Siis vesijätön voi myös omistaa valtiokin kuin kuka muukin tahansa kiinteistön omistaja Suomessa,huomaa sana VOI!. Ehkä 98% vesijätöistä omistaa kylän yhteisalue eli osakaskunta. Sinun ei ainakaan LKV28 kannata alkaan neuvoon täällä ketään jos et tuota ymmärrä! Vedestä puheen ollen älä edes harkitse sekaantuvasi koskivoiman käyttöoikeuksiin vai onko tuttu aihe kiinteistönvälittäjälle ja joka päiväinen?
Kuten aikaisemmin kirjoitin raja kulkee siinä vesistön osalta mihin se on rajan käynnissä käyty. Maaoikeuden tuomio 10.11.2009 M 09/20 kannattaa sinun LKV28 lukea ja siitä selviää kuka minä olen, ehkä olen hevosmies, mutta en paskan kirjoittaja kuin sinä suorine housuineen.
Isojaossa oltiin määritelty rajan paikka ja vesistöä laskettu sen jälkeen ja eikun lunastaan maata itselle halvalla:
"Toimituksessa lunastetun vesijätön raja rannalla olevia kiinteistöjä
vastaan on käyty ensimmäisen ja tähän saakka ainoan kerran 15.4.1791"
Eli ihan selviä asioita missä raja kulkee rannassa vai mitä?
- hoo moi
kyllä se raja menee rantaan pyykki on ylhäällä vain veden ja jään vuoksi oli jättömaata tai ei vesijätön saa lunastaa jos haluaa
- LKV 28 vuotta
Nykyisin vesijättömaata syntyy pääasiassa maan kohoamisen seurauksena, harvoin enää järvenlaskun myötä. Vesijättömaan omistusoikeus kuuluu sille, joka omisti vesialueen ennen kuin vesi pysyvästi jätti rantamaan. Jos omistatte rantanne edustalla olevan vesialueen, omistatte myös siitä vapautuneen vesijätön. Jos taas vesialue on ollut yhteisomistuksessa, vesijättömaa kuuluu yhteisomistajille. Mökkirannan omistajalla on tapauskohtaisesti oikeus ja myös velvollisuus lunastaa rantansa edustalla oleva vesijättömaa itselleen.
- Mp lunastaja
LKV 28 vuotta kirjoitti:
Nykyisin vesijättömaata syntyy pääasiassa maan kohoamisen seurauksena, harvoin enää järvenlaskun myötä. Vesijättömaan omistusoikeus kuuluu sille, joka omisti vesialueen ennen kuin vesi pysyvästi jätti rantamaan. Jos omistatte rantanne edustalla olevan vesialueen, omistatte myös siitä vapautuneen vesijätön. Jos taas vesialue on ollut yhteisomistuksessa, vesijättömaa kuuluu yhteisomistajille. Mökkirannan omistajalla on tapauskohtaisesti oikeus ja myös velvollisuus lunastaa rantansa edustalla oleva vesijättömaa itselleen.
Velvollisuus lunastaa jos vesijätön omistaja vaatii lunastaan.........
- sekavaa...
Kyllä se niin on että usein vesistö on jonku muun omistamaa ja usein rajat ei ole ihan tarkasti vesirajassa.
Tontteja on myyty paljon ilman vesioikeutta. Toinen hauskuus on kalastusoikeus, sillä vesialueitä on voinut myydä pois, mutta pitää kalastusoikeuden kyseiseen vesialuseeseen.
Itselläni on tontti Kemijoen rannassa ja omistan palasen joka on vanhaan jokiuomaan asti, eli kymmeniä metrejä nykyisestä rannasta veden puolella. Alueella on ihmisiä joilla on kalastusoikeus vanhaan jokiuomaan, mutta ei näihin veden alle jääneisiin alueisiin mikäli niissä on säilynyt kalastusoikeus samalla joka omistaa vesialueen.
Erittäin epäselviä ja sotkuisia asioita, veikkaan etttä suomessa on atojatuhansia ranotojen ja vesialueiden omistajia, jotka ei todellisuudessa itedä tarkasti mitä omistavat ja mihin se oikeuttaa.- Mp lunastaja
Totta puhelet tuosta että on satojatuhansia rantojenomistajia jotka eivät tiedä miten asiat on. Kiinteistöväittäjät luulevat tietävänsä ja onnellinen ostaja ostaa..........
- kokennut
Joku väitti että sille kastaleelle voi joku ulkopuolinen tulla paistamaan makkarat,
ainoastaan silloin joss se on tarkoitettu viheralueeksi, saattaa olla myös niin että
se tontti on niin vanha että siihen rantaan on tullut niinsanottu maanjättö,kannattaisi
mennä keskustelemaan maanmittaus insinöörin kanssa. Voi olla että sen saa
lunasta manjättönä,muittenkanssa ei kannata asiasta keskustella. Itse tein aikanaan näin, se ei paljon maksa,silloin asia on ainakin varma.- kokennut
Maanjättössä joutuu myös maksamaan veden omistajill niille joiden vedet ulotuu
kyseiselle vesialueelle, maanmittaus insinööri tekee siitä laskelmat.
- lkjdkjk
LKV 28 vuotta kertoo asiat ihan tismalleen oikein. Maanmittari ehti säikäyttää minutkin vesijätöllä kunnes löysi dokumentit siitä että vesijättömaat on aikanaan lunastettu ja lohkottava kiinteistö ulottuu rantaviivaan.
- on tonti rannassa
Voihan näitä lausuntoja.
Hae jostain se virallinen karttaote niissä on Xmetriä eli kulmapaalun ohi jatkuu se luku rajaviivan suuntaisena veteen asti "sidonnaksikin" joku tätä mittatapaa sanoo.
Kansalaisen karttapaikka antaa paljon tietoa mutta ei kerro tätä metrilukua kun katsot kiinteistöä vesirajassa.- lkjdkjk
minulla oli kyllä kartat ja paperit tarjolla kun ostin tonttini (oikeammin tila tai kiinteistö) kunnalta. määräalana myytiin ja myöhemmin muodostettiin kiinteistö. itse olin mittaamassa pyykit ja pisteet paikoilleen toimituksessa. kunta oli lyönyt nuo oranssit tolpat paikoilleen ennen mittausta. toimituksen jälkeen minulle toimitettiin karttaote kiinteistöstä. itse pääsen työni puolesta kiinteistötietojärjestelmään ja näen siltä pyykit, rajapisteet ja mitä ikinä tarvitsen. halusin vain viestiketjun aloittajalle kertoa että k-karttapaikan palvelu on parantunut tilarajojen myötä ja sieltä voi verrata tilan rajaa ja rantaviivaa. jos ne poikkeaa reilusti toisistaan niin kyse on aikamoisella varmuudella vesijättömaasta. pieniä poikkeamia viivoissa on aina eikä niistä kannata huolestua.
- Tekee mieli ostaa???
Tässä on pohdintaa ostajalle missä kulkee vesijätönraja ja mikä suunnittelutarveratkaisu?
http://www.etuovi.com/crometapp/product/realties/common/public/search/item/item.jsp?portal=eo&list_id=13355598680070&itemcmd=move1&listSize=12&doListClickStat=true&itemgroup_id=50.6&item_id=41.1478951
Kun taas katsoo karttapaikan kiinteistönrajoja:
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/asetukset/asetukset.html?feature=ktjraja&mapSize=600x600&styles=normal&showSRS=EPSG:3067&e=378659&n=6833580&scale=4000&tool=siirra&mode=&lang=fi
Joku tässä ilmeisesti mättää näissä myytävän tontin rajoissa? Lkv28 kertookoon mikä?- Totuus julki.......
Ja vielä selvyyden vuoksi välittäjän ilmoituksessa myydään tonttia eikä määräalaa. Maanmittauslaitoksen karttako ei pidä paikkaansa? Eli kiinteistövälittäjällä parempaa tietoa missä tontin rajat vesistöä vastaan kulkee?
Välittäjällä on unohtunut kertoa mainoksessaan että 100 metrin päässä on wanha käytöstä 80 luvulla poistettu kaatopaikka, jota varmaan käytettiin huolella -50 -70 luvulla kaikkien ongelmien ratkaisuun. Ai niin totta toki välittäjä kertoo sen tontin ostajalle ennen kuin hän edes lähtee katsoon tonttia.........
Miten voitaisiin estää tämmöiset ihmisten suurien unelmien kauppojen turvallisuus? Teeveestä tulee huijarirakentajat, olisiko pelastajaksi kiinteistövälittäjistä ohjelma ........... vai onko kaatopaikoilla tilaa? Vai mitä välittäjä 28 vuotta?
- iuipop
Vaikuttaisi siltä että nyt myydään tuo kartalla oleva kiinteistö palanen aikaisemmin lunastettua viereiseen kiinteistöön kuuluva vesijättömaata. Ostajan harmiksi jäänee uuden uuden vesijätön lunastaminen mikäli se ylipäätään on mahdollista.
Suunnittelutarveratkaisu tarkoittaa sitä että alueella ei ole rantakaavaa tai oikeusvaikutteista yleiskaavaa jonka perusteella rakennuslupa voitaisiin myöntää. Pitää siis hakea lupaa hakea rakennuslupa tuolle maa-alueelle. Koska maapalanen on myynnissä niin rakentamiselle todennäköisesti on olemassa edellytykset. Tällaisessa tapauksessa kaupat kannattaa aina tehdä ehdollisena. Oman epävarmuustekijän tuo tietysti nykyinen vesijättö.- Laillistettua sököä
Ei ole suunnittelutarveratkaisulla mitään tekemistä tuon tontin rakentamiseen suhteen. Alueella ei ole oikeusvaikutteista kaava, joten pitää hakea poikkeamispäätöstä ELY-keskukselta maankäyttö- ja rakennuslain 72§:stä. Myönteisen poikkeamispäätöksen jälkeen voi hakea rakennuslupaa.......Mutta tuon tontin kohdalla on vaikeata saada poikkeamispäätöstä, emätilasta 1959 myyty ja rakennettu aikaisemmin paljon lomarakennuksia.
Tontti on tontti eikä mikään määräala ja kun vertaa kiinteistövälittäjän karttaa ja maaanmittauslaitoksen karttaa, jossain mättää pahasti....vesijätön ulottovuus on todella pitkälle tuolla maa-alueella, järveä laskettu 1930 noin 1,3 metriä.
Tämä olkoon mökkitonttia ostaville varoituksen paikka mitä voi olla kiinteistövälittäjillä myynnissä, vaikka on "luotettava" välitysliike myymässä. Maata jolle ei ehkä saa lomarakennukselle lupaa, lähellä vanha kaatopaikka ja vesijätön ulottovuutta ei olla määritelty ostajalle luotettavasti ja onko edes sitä mahdollista lunastaa.....
Olen kiinteistöjä ostanut ja myynyt, mutta en ole kiinteistövälittäjä ja olen huomannut välittäjien ammattitaidon olevan monesti hyvin heikko. Vaikka välittäjä on suorittanut LKV tutkinnon heillä on paljon puutteita kiinteistökaupassa, kuten tuo yllä olevan kohdemainos osoittaa. Toisaalta joskus on hyvä ostaa heiltä kun etu on toisten päin ja myyjänä wanhukset tai muuten ymmärtämättömät tavikset. Metsäkiinteistöjä silloin tällöin myynnissä joihin laittaa hakkuun, niin saapi rahaa enempi heti mitä maksoi.
- iuipop
Jos kunnassa kerrotaan että vaatii suunnittelutarveratkaisun niin silloin se vaatii. Kyllä kiinteistönvälittäjät yleensä tällaiset tiedot tarkistavat ennen kuin ottavat kohteen myyntiin. Asian voi tarkistaa kunnan viranomaisilta.
Ilmoituksessa on selvästikin kartta ajalta jolloin tuo kiinteistö on lohkottu emätilasta. Tuolloinen rantaviiva näkyy kartalle piirrettynä. Kansalaisen karttapaikasta voi nähdä kuinka emätilan raja noudattelee vanhaa rantaviivaa. Nykyinen ranta on karannut kauemmaksi. Myyjä omistanee sekä emätilan että lohkotun tilan ja myynee vain sellaista aluetta joka on hänen omistukseen. Myyjä ei halunne ryhtyä vesijättömään lunastukseen syystä tahi toisesta. Onhan myytävällä tilalla joka tapauksessa tuo lampi. Myynti-ilmoituksessa ilmoitetaan rehellisesti että myytävä maa-alue rajoittuu vesijättömaahan. - Sökö vai jokeri?
Olen keskustellut kaupungin virkamiehen kanssa tuon tilan rakentamismahdollisuudesta ja jäin siihen käsitykseen että ELY-keskuksen poikkeamislupa tarvitaan ja kunnan virkamiehen kannanotto oli että Oriveden kaupunki ei tule puoltaan hakemusta. Perusteena oli emätilan jo käytetty rakennusoikeus. Orivedellä on kaavoitus meneillään ja emätilaselvitykset ovat nähtävillä heidän sivuilla. Kaupungilla ei ole päätänvalta vaan ELY-keskuskuksella.
Katteleppa vielä kerran tarkempaan kuinka rajat on piiretty kartoilla. tuo tontti mitä myydään ei rajoitu vesijättöön, vaan siinä on yksi tila välissä. Toinen vaihtoehto on että myyjä omistaa nuo molemmat tilat, mutta silloin EI SAA myydä tonttina, vaan määrä-alana. Ja vielä olisi hyviin välitystapoihin kuuluvaa arvioida vesijätön suuruus, jos se on huomattava kuten tässä, järveä laskettu 1,3 metriä. Lunastushintaa vesijätölle määrätessä käypähinta on yleensä puolet tonttimaanhinnasta eli tässä tapauksessa 6 euroa neliö ja lunastettavaa noin 3000m2 eli hintaa lisää tontille 18000 euroa, jaahas kannattaako ottaa riski?
Kyllä tää välittäjä on joko täysin ammattitaidoton tai sitten tulee mieleen että onko jotain tekemistä tämän tontin omistavan kiinteistösijoitusyhtiön kanssa? Lampi on vanha kivenottokuoppa, joita alueella on paljon, joista yhdessä on käytöstä poistettu kaatopaikka. Tätä kohdetta ollaan myyty jo kohta 1,5 vuotta ja kauppa näköjään käy nihkeästi. - Hintava ainakin on
Vesijättöä tontin rajalta 60 metriä ennen kuin ollaan vesillä. Myyntiesitteen kartta johtaa hieman harhaan. Ei taida löytyä ihan rannalta rakennuspaikkaa, jos ei rakenna tuon lammenrannalle.
- iuipop
Kommentoin vain nähdyn ilmoituksen perusteella. Sökön pelaajalla on tarkempaa tietoa joten en tietenkään aseta sitä kyseenalaiseksi. Vaikka rakentaminen olisikin tilalle mahdollista niin myyntiesitteen karttaliite on tosiaan harhaanjohtava Asian oikea laita myyntiesitteessä mainitaan mutta harva ymmärtää että kartan rantaviivan takana onkin aikamoinen alue vesijättömaata. Lisäksi puhutaan 60m rantaviivasta joka onkin lammen rantaa.
Valitettavasti tällaista vedätystä aina tapahtuu. Espoossa yritettiin jokin aika sitten myydä asuintonttia joka oli selkeästi yleiskaavassa moottoritielle varatulla alueella. Asiasta oli jo jokunen vuosi sitten annettu kielteinen suunnittelutarveratkaisupäätös mutta sinnikkäästi taas kiinteistön omistaja oli yrittänyt uudestaan.- iuipop
huomaathan sökö vai jokeri että kirjoitin:
Vaikuttaisi siltä että nyt myydään tuo kartalla oleva kiinteistö palanen aikaisemmin lunastettua viereiseen kiinteistöön kuuluva vesijättömaata.
siis palanen viereiseen kiinteistöön kuuluvaa. - Jokerit rannoilla
iuipop kirjoitti:
huomaathan sökö vai jokeri että kirjoitin:
Vaikuttaisi siltä että nyt myydään tuo kartalla oleva kiinteistö palanen aikaisemmin lunastettua viereiseen kiinteistöön kuuluva vesijättömaata.
siis palanen viereiseen kiinteistöön kuuluvaa.Ei ole vesijättöä lunastettu tuolta kohtaan järven laskun jälkeen 1930. Itse olen oppinut kokemuksesta tuolta järveltä vesijätöt. Paikallistuntetumus alueesta on auttanut paljon ja kun lunastin itse vesijättöä tuolta järveltä, naapuri valitti maaoikeuteen. Uusi naapurini oli tehnyt maakauppoja Metsähallituksen Laatumaan kanssa ja he kuvittelivat vesijätön kuuluvan heidän tilaan. Huvittaa ja kiinteistövälittäjien ammattitaidon osoitus on kun Laatumaan kiinteistövälittäjä Liljeroos kirjoitti minulle jälkeen päin että kyllä hän tiedosti rannalla olevan vähäisen vesijätön........onko vesijättö vähäistä jos järveä ollaan laskettu 1,3 metriä ja ulottovuus on 30 metriä metsään rannasta tilani kohdalla? Tilojen välinen raja tuli viistosti kohti vesistöä
ja lunastuksessa se käännettin kohti järven keskipistettä eli naapurilta lähti vesijättöön rajoittuvaa rantaviivaa pois ja luulisi harmittavan?
Tuolla järvellä on monta kesämökkiä rakennettu vesijätölle ja tonttia lohottu myös jätölle. Toisella puolelle tilaani, toiselle naapurille selvisi, että hänen 2000 neliön tontti on reilu 1000 neliöö ja lunasti vesijätön ja ihmetteli kun kaksi kertaa joutuu ostaan samaa maata.....
- niimpäniin
Joo joo, mutta kulkeeko kiinteistön raja vedessä? Naapurini väittää, että se kulkee suoraa jären yli rantarajapyykistä eteenpäin. Tämä raja on keskellä venepoukamaa, jossa lapset käyvät uimassa. Naapuri vahtii, ettei kukaan ui hänen puolellaan.
- Anonyymi
Vesijättömaan voi ostaa vain ko maanomistaja!
Toimituksen perushinta on n1800€ m2 hinta jotain 0,50-1€/m2
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.3127272Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill662136- 1751817
epäonnen perjantain rikos yritys
onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä151337- 1121277
Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"
Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie81213Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa
- Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 181691200RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.
Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j541136Kirjoitin sinulle koska
tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j411071Martina pääsee upeisiin häihin
Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.2901009