Kontula asuinpaikkana

Asuntoa etsimässä

Voisiko joku kertoa millainen Kontula on asuinpaikkana? Mikä on Kontulan parasta aluetta? Olen huomannut että sieltä saisi asuntoja todella edullisesti, mutta alueen palvelut, levottomuus, julkinen liikenne arvelluttavat.

20

1226

  Vastaukset

  • En ehkä Kontulasta ostais.Mellunmäki tai Mwyllypuro parempi. Kontulan ostari kapakoita täynnä.Menee lähi vuosina remonttiin,koska vanha ostari.Kurkimäki ja Kivikko ok.

  • Kyllä kai Kontulasta saa asuntoja halvalla kun asunnot on rakennettu 1960-luvulla ja putki ja muut rempat tulossa. Remontit tulevat seuraavan 5 vuoden sisällä maksamaan ainakin tonnin neliö. Kun tämän ottaa huomioon ei ne asunnot enää niin halpoja olekaan.

   • Br puhuu asiaa Kontulassa tää on se mesta-biisissään.


   • Onhan se kallista, jos ei ole varauduttu. Omassa yhtiössä on jo vuosikymmen kerätty rahoitusvastiketta tulevaan putki-, iv- ja sähköremontiin, eikä rahoja ole makuutettu tilillä, vaan ne ovat tuottaneet ihan kivasti. Juurikaan ei lainaa tarvita, kun remontti tulee jonkun vuoden päästä eteen. Katto-, ikkuna-, julkisivu- ja piharemontit sadevesiviemäröinteineen on jo tehty 2000-luvun alussa.


  • Osta remontoidusta tai uudemmasta talosta. Mellunmäessä kämpät onkin jo plajon kalliimpia. Kontula on ihan rauhallinen nukkumalähiö kun pysyy erossa vuokataloista so. älä osta kämppää sellaisen vierestä.

  • Kunhan osaa liikkua oikeeseen aikaan, esim: Ostarille en suosittele menemään myöhään, varsinkaan viikonloppuisin.

  • Kontulan parhaat ja rauhalliset alueet ovat Keinutien ja Porttikujan ympärillä.
   Asuin Keinutiellä 15-vuotta ja nyt Porttikujalla asunut 5-vuotta.
   Kontulassa ei ole mitään muuta kun ilta aikaan vähän rauhaton Kontulan ostari.
   Jos Kontulan ostari Remontoitaisiin ja kapakat poistettaisiin voisin sanoa että Kontulassa ei ole mitään vikaa. :)

  • Kontulan paras alue on ehdottomasti se omakotitaloalue Vartiokylän, Vesalan ja Mellunmäen vieressä eteläosissa. Ostarista plussaa hyvästä nepalilaisesta ravintolasta.

  • Ostin vuosi sitten asunnon Kontulasta. Vähän uudemmasta talosta. Talo on rauhallin, ympäristö siisti. Tosin aitaan oli spreijattu jokuyö puumerkkejä. Ostarissa on hyvät palvelut, kauppoja, kirjasto, uimahalli. Ja liikenneyhteydet metron ansiosta sujuvat.
   Asuin aikaisemmin Kannelmäessä, ja Kontulan ostari on paljon rauhallisempi kuin Kantsun asemanseutu.

  • Itse olen asunut itä-kantakaupungissa. Spreijauksia on sata kertaa enemmän kuin Kontulassa, jossa asuin kans. On niitä toki sielläkin, mutta ei asuintaloissa juurikaan.

   • Mutta remppaa kyllä pukkaa reilusti lähivuosina noissa 60-luvun kohteissa. On Kontulassa kyllä jonkin verran uudempiakin, mutta ne ovat eri hinnoissa. Kaupunginisassa asuu paljon eläkeläisiä 2000-luvulla rakennettujen vanhustenkeskuksen vuoksi. Tuo omakotitaloalue idän lähiöiden reunoilla on tietysti parempi, jos on varaa. Mellunmäessä ja Kontulassa on fiilistä.


  • kontulassa on ainakin hyvät palvelut ja metro mut paljon mamuja muuten ihan ok.

   • Maahanmuuttajia on enemmän viereisissä kaupunginosissa, mutta Kontulan ostarilla heitä toki näkee koska siellä on ne palvelut. Nistejä ja mt-ongelmaisia sinne vetävät näille ryhmille tarkoitetut kuntoutuspalvelut sekä baarit. Kaupunginosan tasolla meno on aika rauhallista. Kirkon puolella on lähinnä virolaisia ulkomaalaisryhmistä. Varmaan ostarin pohjoispuolella on enemmän afrikkalaistaustaisia, filippiinoja ja venäläisiä. Kaupungin mitassa Kontula on noussut kymmenen maahanmuuttajapitoisimman kaupunginosan joukkoon stadissa, mutta ei kärkikahinoissa.


  • Minä olen asunut Kontulassa vuodesta 1987 lähtien enkä voi ymmärtää näitä "rauhaton lähiö" huhuja joita Kontulasta kerrotaan jokaisen siellä itse koskaan edes käyneen suusta.

   Minä olen asioinut Kontulan ostoskeskuksessa lähes päivittäin tähän päivään asti enkä ole koskaan nähnyt yhtäkään juoppoa siellä pyörimässä! Nämä on näitä perussuomalaisten levittämiä huhuja joilla yritetään mollata suomen laadukkainta lähiötä.

   Voin vakuuttaa ettei Kontulassa voi olla mitään ongelmia yhtään missään.

   • Olkoonkin että ketju on vanha ja aloittaja jo tehnyt päätöksensä, niin tässä oli kuitenkin kyseessä jollekin ihmiselle iso päätös, eli asunnon hankkiminen. Sen verran voisi löytyä solidaarisuutta muita ihmisiä kohtaan, että ei silloin tulisi trollailemaan noin, että asiasta mitään tietämättön saattaisi ottaa viestisi vakavasti.


   • Jotkut ei näköjään tunnista deekua


  • Asuin Kontulassa yli 20 vuotta ja nyt Kymenlaaksossa,jossa on tosi vähän palveluja. Kontulassa on palvelut lähellä ja monipuolista toimintaa. Alue on vehreä ja julkinen liikenne toimivaa.

  • Älä ihmeessä mene ja osta Kontulasta asuntoa suin päin, suurin osa niistä alkaa olla kalliin LVI- remontin tarpeessa, suosittelen Mikkolaa Korson vieressä. Asuin Mikkolassa lähes 15 vuotta, eikä kertaakaan minkäänlaista häiriötä.

  • Kontula paskan maineen leimaamana yleensä mielletään mustien ghetto poikien rellestyspaikaks mitä joskus on ollutkin mutta nykyään mukava mesta kaikki lähellä ja jos ahistaa metrolla pääsee helvettiin suosittelen kivikkoa hyvät ulkoilumahollisuudet ja kontulan palvelut lähellä

  • Nythän se on koko kaupunginosa rempassa uuden rakentamisen takia

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   174
   3935
  2. Puma hakee uutta elättäjää.

   Nyt on nahkahousut jalassa ja Kämpissä uuteen nousuun. Taitaa olla uus lompakko hakusessa kv-staralla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   1926