Raisio laittaa vanhukset mielisairaalaan!

Tiedätte kyllä....

Kyllä nyt mättää raisiossa pahasti kun tilojen puutteessa(?) lähetetään iäkkäät vanhukset vanhainkodin sijasta uudenkaupungin mielisairaalaan!Viime viikolla sinne lähti Laina mamma ja ikää yli 90v!Olkoonkin,että kyseessä on dementikko mutta kyllä se viimeinen iltahuuto jossain muualla on vanhuksille pidettävä kuin mielisairaalan lukkojen takana!Olin näkemässä omin silmin jossa mukana ko.vanhus,kaksi kodinhoitajaa,kolme sairaankuljettajaa ja kaksi poliisia...Neuvottelivat tai kinastelivat keskenään kenelle asia kuuluu ja kyllä häijyä teki.Jos avuntarvitsija olisi ollut vaikka narkkari niin olisi oitis saanut avun mutta nyt poliisi sanoi,ettei kuulu heidän toimenkuvaan,ensihoitajat kertoi,etteivät saa autoon ottaa ja kodinhoitajat nuoria avuttomia tyttösiä jotka seurasivat tilannetta kauempana.Lääkärille alkoivat soitella kun poistuin paikalta itku silmässä tutun mummon kohtaloa miettien.Eilen sitten kuulin,että on viety mielisairaalaan kuolemaan...Kiitos päättäjille ja sosiaalitoimelle!!! PRKL...

16

2366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raisiolainentphj

      tsiisus. Kauhea tilanne. Meistä kaikista tulee vanhoja joskus. Huudelkaa oyt poliitikkojen perään ja juttua paikallislehtiin!

    • ekivaa

      kylla sinakin olet suvaitsematon

    • jussuf suleyman

      monikulttuurisuus on rikkaus

    • Herätkää nuoret GT

      Ei mene enää kauan kun tummaihoiset Suomeen tuodut lähihoitajat saattavat sinut aidan taa sanoen:"Sina et olla enaa tarpeen ja sinusta paljo vaiva" ja pum...Koeta nyt sinäkin nuori tajuta,että hetki vaan ja olet se vanha"tarpeeton"vanhus josta on vain vaivaa...

      • Anonyymi

        Sinä hermoheikko pelkuri, koeta nyt aikuistua.
        Pelkotiloihin auttavia lääkkeitä on olemassa.


    • et taida ymmärtää

      No, katsos se, että hoitajat eivät asiakkaansa kanssa pärjää, niin se on aina sen paikka että psykiatrin arviota tarvitaan. Olisiko jostain lääkityksestä apua vanhuksen sekavuuteen, aggressiivisuuteen, harhoihin, levottomuuteen!

      On se nähty laitoksissakin - siis vaikkapa vanhainkodissa tai terveyskeskuksen vuodeosastoilla, joissa näitä vanhuuden heikentämästä mielestä kärsiviä on. Jos mummo tai pappa on levoton, vaeltelee koko ajan käytävillä yötä päivää, vaatii hoitajien alituista huomiota, häiritsee muita asukkaita, äityy sitten lopulta aggressiiviseksi kun ei ymmärrä miksi on sitä ja tätä, hoitajat väsyvät, ja sitten pyydetään lääkäriä kirjoittamaan lähete psykogeriatrialle jotta saadaan rauhoittavat lääkkeet ja tilanne palautuu rauhalliseksi osastolla.

      Ketään toki ei hoitaja voi passittaa erikoissairaanhoitoon - kyllä siinä lääkärin lähete tarvitaan ja mitäpä ei lääkäri tekisi hoitsun mieliksi.

      EI se ollut varmaan ensimmäinen eikä viimeinen tapaus kun on kärrätty vanhuspsykiatrialle lääkityksen hakuun!

      Vanhusten sekavuus, aggressiivinen käytös, harhat jne. se on eri asia kuitenkin kuin joku nuoremman henkilön psykoottisuus!

      • heko heko heko

        Ja jos vanhainkodista tai terveyskeskuksen vuodeosastolta sinne psykogeriatrialle on lähetetty, niin yleensä käy niin, että sieltä asiakas palautetaan melko suoraan ja heti paikalla takaisin, todennäköisesti on hieman lääkitystä muutettu, kirjoitettu ainakin sivun mittainen loppulausunto ja se siitä.

        Tuskin sinun tapauksessasi ketään on viety minnekään kuolemaan, ehkä kiireesti vain etsitään jatkohoitopaikkaa, joka kaiketi on ensi alkuun ainakin terveyskeskuksen vuodeosasto, ja siellä sitten etsitään palveluasumispaikkaa tai vanhainkotipaikkaa jos ja kun on todettu että ei enää kotonansa pärjää!

        On niillä hyvä tarkoitus! Ainakin omasta mielestään.


    • Asiat asioina

      Kodinhoitaja nimike on jo kuollut. Kaikki nuoret ovat Lähihoitajia.
      On selvää, että jos ihminen ei pärjää yksin kotona on pakko turvautua laitoshoitoon.
      Ketään ei lähetetä huvikseen sairaalaan!!

    • RAKOOMUS alas

      "Asiat aioina"taitaa itse olla lähäri...Mielestäsi on hienompaa olla lähihoitaja kuin kodinhoitaja?Yhtäkaikki tunnen monta lähäriä jotka juuri ja juuri osaa laastarin haavaan laittaa ja siinä se taito sitten onkin...Ennen oli siivoojia nyt laitosapulaisia ,siistijöitä jne..Se nimike on joillekin tärkeä ja kokoomusta tietysti äänestetään kun ollaan niin hienoja vaikka nälkäpalkalla eletään!

    • Ruusutkinvanhenevat

      Tapaus sattui olemaan Raisiossa mutta se voisi olla lähes missä vain koko Suomen alueella. Eräs sotaevakko sai "kohtauksen" ja vei muuttotavaransa rivitalossa omalle pihamaalle. Eikös siitä heti joku ilmoittanut ja muuten yksinpärjäävä ja lohikeittoja keittelevä emäntä vietiin "hullujenhuoneeseen". Myös joittenkin väärienkäsitysten mukaan joutuu "syyttömiä" joko yleisissä sairaaloissa olevalle dementikko osastolle tai muuhun hoitolaitukseen. Yksi tuttava vaati kahdeksankymppiselle äidilleen oikeaa lääkärinhoitoa ja hän pääsi keskussairaalan ensiapuun tutkikukseen. Keuhkoihin oli valunut verta ja rintalastakivut olivat tietysti olleet kovia mutta yksikään lääkäri ei häntä terveyskeskuksen vuodeosastolla tutkinut. Mummeli joka on erittäin selväpäinen ja viisaampi kuin moni muu pääsi oikeaan hoitoon keuhko-osastolle ja sieltä kotiin ja eli vielä täyttä elämää pitkälle yli yhdeksänkymmenen. Liian paljon vanhuksia joutuu terveyskeskuksissa väärinkäsityksien seurseurauksena turhiina kärsimyksiin. Eli ne vanhukset joilla ei ole oikealla hetkellä puolustajaa joutuvat armottomalle poistolistalle ja siinä vaiheessa lääketieteellinen hoito (pitsi "huumepillerit") poistetaan heidän hoito-ohjelmastaan. Aivan hirvittää se mitä itsekkin olen näillä vanhustenosastoilla nähnyt. Vanhuus on näet tässä maassa pahin rikos mihin voi langeta ja siinä tuomitaan jo sen vuosiuvun mukaan mikä on "syntynyt" - kohdalla. Ei uskoisi ellei näkisi. Ihmiset on niin hyvin aivopesty "hyvää maa" kmpanjalla etteivät he edes ymmärrä miten itsekin sortuvat pitämään vanhusta jonain muuna kuin ihmisenä. Kaikki määritetään ulkokuoren perusteella. Jos tekee saman "virheen" kuin muutamakymmen vuosi sitten se arvoiodaan monta potenssia suuremmaksi ja aina vanhuudesta johtuvaksi ja sama monen pitkäaikaissairuiden kanssa: nekin muuttuvat yht'äkkiä vanhuudensairauksiski.

    • Anonyymi

      Mieluummin minne tahansa kuin Raision sairaalan akuuttiosastolle! Se paikka ei ole sairaalaa nähnytkään, ihmisjätteen väliasema ennen loppusijoitusta. Saattohoidettavat hautuvat märissä vaipoissa viimeisinä päivinään ja kuolevat yksin, jos omaisia ei ole. Muut potilaat likaisina ja hikisinä vuorokaudet ympäriinsä samassa pyjamassa. Lääkäri käy kerran päivässä, positiivista, mutta sulkee silmänsä "sairaalan" menolta. Ja kaupungin päättäjät eivät taatusti ole koskaan potilaina siinä paikassa olleet.

    • Anonyymi

      Juu mä oon samaa mieltä asiasta olen ollu töissä siellä näin kaikennäköistä sillon mun mies nukkui pois sairaala ei tutkinut hänen sydämessä oli vikaa hoitovirhe tapahtui

    • Anonyymi

      MAITOTEMPAUS METROSSA
      Jaff on myös esiintynyt videolla, jossa hän matkustaa Helsingin metrolla kaataen itsensä päälle maitoa. Someräppäri myös levitti maitoa vaunussa liukumalla vaunun lattiaa pitkin vatsallaan. Jaff tuomittiin vahingonteosta Helsingin käräjäoikeudessa vuonna 2020. Tuomio ei ole lainvoimainen.

    • Anonyymi

      Ole huoleti, jos ei dementian ohessa muuta, niin lähettävät takaisin tk-vuodeosastolle. Mielisairaalapaikoista on pulaa,.
      On tis yks mielisairas nelikymppinen äijä joka sinne joutais kyllä.

    • Anonyymi

      Ja aloitushan oli ikivanha, että kyllä on varmasti päässyt jo pois.

      • Anonyymi

        Raision kaupungin vahingonkorvaukset
        edellern maksamatta mm perättömästä lausumasta tuomioistuimessa lasten olosuhteista 27.5.2008, ja lasten vieraannuttaminen, aivopesu pois isästään ja läheisistään edelleen jatkuu yli 15 vuoden jälkeenkin Raision perhepalvelujen mielenvikaisuudessa, seköpäisessä m menettelysssä - perhepaövelujohtaja Sami Salmivirta estänyt isältä yhteydenotot ja avunpyynnön omassa rikollisessa menettelyssään johtava sosiaalityöntekijä Hannele Elo-Kuru kansaa vastoin Lounais-Suomen Avi lainvoimaista päätöstä syyllistyessään lapsen- ja ihmisoikeus rikokseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2793
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1496
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1450
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1173
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1090
    Aihe