Kirkko suojelee +50v. kirkot, kuka maksaa?

Pappa betalar inte!

Kirkolliskokouksessa on esitys, että kaiki yli 50 vuotta vanhat kirkkorakennukset suojellaan, ja harkinnan mukaan nuorempiakin. Voisivat samalla pohtia miten niiden ylläpidon kustantavat. Ja vastaus Ei ole, että valtio, eli veronmaksajat kustantaa.

10

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kas kun ei 10 v.

      Kirkko yrittää ahnehtia kaikki mahdolliset romukasat suojelukelpoisiksi, koska se tietää, että kulttuurihistoriallisesti tärkeiden kirkkorakennusten ylläpito katetaan yhteisöverolla. Kohta jokainen tönö onkin sitten lain piirissä, ja kirkko anelee, että nostakaa yhteisöveroa, meidän pitää saada kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Kontulan kirkon jätevesiviemärit uusittua! Siinä sitten kansalaiset köyhtyvät, kun kirkko laittaa seiniinsä yhteistä rahaa.

    • Kimmo Koo

      Kirkko ei mieti turhaan jääviyttä. Kirkon kulttuurihistoriallista arviota ei pidä sellaisen tehdä joka pohtii mitä kirkkoa seurakunta tarvitsee ja mitkä joutaa myydä.

    • dfsdfsdf

      Kansa maksaa.

    • erotkaa kaikki

      Minun mielestäni niitä kansankusetusbömbeleitä ei tarvitse suojella, koska ovat häpeäksi Suomen kansalle, jota on onnistuttu kusettamaan näinkin kauan pelkän satukirjan avulla. Kirkot purkuun ja pian!

    • asdtju

      Kirkon kieroudella ei ole rajoja, kun rahanahneudesta on kyse.

      Vanhat kerskailevat kirkkorakennukset, joita rakennettaessa ei oltu köyhiä eikä kipeitä, suojellaan "kulttuurisiksi muistomerkeiksi" ja valtiota eli veronmaksajia huudetaan maksumiehiksi. Näin kirkko pääsee eroon ylläpito- ja käyttökustannuksiltaan, vähäiseen käyttöönsä nähden, kalliiksi tulevien kirkkorakennusten aiheuttamasta taloudellisesta rasitteesta. Kirkkojen kävijämäärät on laskussa, varsinkin jumalanpalvelusten osalta.

      Ja samaan aikaan toisaalla kirkko rakentaa uusia pytinkejä, hiljentymiskappeleita, kirkoiksi niitä ei enää kehdata kutsua, keskeisiin paikkoihin joissa ihmiset liikkuvat jostain muusta syystä kuin yhteyttä jumalaan etsiäkseen, esim. kauppakeskukset.

      Ja em. pytinkienkin maksumieheksi kirkko pyytää kuntaa, ja valitettavasti esim. Hgissä hyvällä menestyksellä. Kampin ostoskeskuksen viereen, yksi Hgin keskeisimmistä paikoista, rakennetun kirkon hiljentymiskappelin tonttivuokra on lähes ilmainen ja lisäksi kaupunki maksaa puolet kappelin suntioiden palkoista.

      Tarpeettomat, puoliautiot ja kalliit vanhat kirkot suojellaan hulluuden muistomerkeiksi valtion, veronmaksajien, kustannuksella, ja samaan aikaan rakennetaan kuntien tuella uusia kappeleita ihmisvirtojen ääreen, sillä hurskaalla toiveella, että joku sattuisi eksymään sisään. Kampin vetonaulana on kaupungin sos.toimen tilat samassa rakennuksessa.

      Kohta kirkko varmaan haluaa samaan kiinteistöön Alkojen kanssa niin kuin Prismat, CM:t, jne. Saman katon alla oleva Alko kun tuo asiakasvirtoja niihinkin.

    • papujenlaskija

      Kun jotain tilaa käytetään uskonnon harjoittamiseen, kuuluu sen ylläpitö ko. kirkolle. Sillä sipuli.

      Jos tilaa ei käytetä uskonnon harjoittamiseen, museovirasto päättää suojellaanko veronmaksajien varoilla.

    • 15+18

      Mikä vittu niissä piruntorjuntabunkkereissakin on niin tärkeää että jokainen pitää suojella? Miksi erityisesti kirkkoja pitäisi suojella jotenkin erityisellä tavalla enemmän kuin maan kaikkia muita rakennuksia? Ymmärrän että tarveharkintaisesti jotain tiettyjä rakennuksia voidaan suojella jos ne ovat jotenkin erityisen merkityksellisiä, mutta menee vähän yli käsityksen että automaattisesti KAIKKI lahonneet pikkaset kappelit suojeltais? Koska maksajahan olisi automaattisesti me kaikki välillisesti yhteisöveron muodossa, sillä valtio maksaa kirkolla sen yhteisöveron osuuden hautausmaiden, kirkonkirjojen ja rakennusten ylläpidosta. Oishan se kätevää varmaan kirkolle mennä tässä asiassa valtion kukkarolle mutta mitä jos menisivät kuitenkin vaikka panemaan toisiaan perseeseen?

    • Huussi 50 v.

      Meillä on maalla yli 50 vuotta paskahuussi, saisinko valtiolta rahaa sen suojeluun? Ihan yhtä arvokas sekin on kuin joku kappelinrähjä, ellei arvokkaampi. Ja se on jopa käytössä.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tuolla on varmaan ollut Kari Kanala heti ensimmäisten joukossa lutraamassa ja pokaamassa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4623
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe