Uskonnot on ideologioita

siinä missä poliittisetkin ideologiat ja jeesus oli pitkätukkahippi maailmanparantaja.

10

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rapanhapakko

      Niin, jääräpäinen poliittinen ideologia ja uskonto eroavat vain siinä, että uskonnossa valehdellaan päälle jumalallinen arvovalta ja salatieto. Kukin uskonto tahollaan niin, vaikka ovat miten erimielisiä. Vielä niljakkaampaa kuin poliittiset aatteet.

      Jeesus ja jenginsä olivat protohippejä. Jättivät työnsä ja perheensä ja vaeltelivat maaseudulla kulttijohtajaa seuraten. Miten tämä oli mahdollista, löytyy Raamatustakin: Varakkaat naiset avustivat heitä.

      Jeesuksen moraaliset opetuksetkin ikävä kyllä taitavat perustua siihen, minkä jo Albert Schweitzer huomasi: Se oli tyypillinen välitöntä maailmaloppua odottava kultti, joten millään maallisilla realiteeteilla ei ollut niin väliä.

    • RJW3

      Maalauksissa jeesus on ihan Che Quevaran näköinen,niin ovat veljekset kuin ilvekset.

      • O'ou

        Ainakin yksi oleellinen ero kristinuskon ja kommunismin välillä kuitenkin on.

        Kommunismissa paremman ja oikeudenmukaisemman maailman piti toteutua täällä maapallolla ja vieläpä jossakin kohtuullisessa ajassa ja kehityksen sitä kohti piti olla havaittavissa aika pian. Kun sitä kehitystä parempaan ei tullutkaan, niin aatteen kannatus ymmärrettävästi alkoi hiipua.

        Kristinuskossa ne lupaukset uskovien palkitsemisesta ja täydellisestä olotilasta sijoittuvat kuoleman jälkeen. Niinpä kukaan ei koskaan voi pettyä lupauksiin, kun kukaan ei tule kuoleman jälkeen takaisin kertomaan, pitivätkö lupaukset paikkansa.

        Paras huijaus on sellainen, ettei sitä kukaan huijattu edes huijaukseksi huomaa.


    • PelottaaksJoku?

      Kertoisitko aloittaja..Mikä profeetta muhammed on sinun mielestäsi.Nääs kun monta kertaa näkyy tälläkin palstalla olevan kommenttia mm.Jeesusksesta,ja sinun mukaasi hän oli pitkätukka hippi niin osaat kai kertoa millainen oli muhamed?toki muutkin saavat vastata tänne.Tuntuu lähinnä siltä mitä olen huomannut tälläkin palstalla,että Kristinuskoa/Jeesusta,halveksutaan,kerrotaan mielipiteitä suuntaan tai toiseen jne.mutta islamista ja muhamedista pysytään vaiti visusti.Pelottaako teitä kenties kertoa mielipidettä muhamedista yhtä avoimesti,kuin jeesusksestakin?! On myös monia muita uskonto kuntia ja"profeettoja",mutta lähinnä ateistit ovat vain keskittyneet kristinuskon kyseenalaistamiseen.uskooks ateistit sittenkin johonkin jumalaan,eivät ainakaan jeesukseen,mutta tosiaan uskontoja on monia ni onks niistä joku sitte teidän juttu?

      • satuolentokone

        "Pelottaako teitä kenties kertoa mielipidettä muhamedista yhtä avoimesti,kuin jeesusksestakin?!"

        Ei. Se, että erityisesti kristinusko on täällä kritiikin kohteena johtuu vain siitä, että täällä ei juurikaan muiden uskontojen kuin kristinuskon edustajia näy. Lisäksi kristinusko on se uskonto, jolla on eniten yhteiskunnallista vaikutusta täällä Suomessa.


      • Kilimantzaro

        Muhammed perusti uuden uskonnon. Sen ajan Rooman Paavi (joskus 600 luvulla) ei pystynyt valloittamaan pyhää maata (Israelia) ympäristineen ja antoi siksi Muhammedille tehtäväksi levittää uskoa ja hän teki tynsä oikein hyvin - tosin ei niinkuin Paavi oli asian ajatellut - mutta kuitenkin.. sai esimerkiksi hevetin-ikuisen piinan mukaan ja ihmisen kuolemattomuuden..


      • Kantapää

        "Tuntuu lähinnä siltä mitä olen huomannut tälläkin palstalla,että Kristinuskoa/Jeesusta,halveksutaan,kerrotaan mielipiteitä suuntaan tai toiseen jne.mutta islamista ja muhamedista pysytään vaiti visusti.Pelottaako teitä kenties kertoa mielipidettä muhamedista yhtä avoimesti,kuin jeesusksestakin?!"

        Sinä tulit juuri demonstroineeksi viestissäsi ilmiötä, josta monet meistä tykkäävät käyttää nimeä "fatwakateus", eli olet kateellinen muslimeille, koska heidän ääriliikkeidensä sekopäät saavat kiihkoilullaan kristilliset fundamentalistit näyttämään harmittomilta tyhjänhölisijöiltä..
        Itse kysymykseen vastaan, että ei pelota.

        "On myös monia muita uskonto kuntia ja"profeettoja",mutta lähinnä ateistit ovat vain keskittyneet kristinuskon kyseenalaistamiseen."

        Syy miksen itse kritisoi muslimeja yhtä kärkkäästi kuin kristittyjä johtuu puhtaasti siitä, ettei yksikään muslimi tai koraanipapukaija ole koskaan tullut jauhamaan minulle jargonia muhammedistaan tai allahistaan, eikä tunkemaan "Muhammed pelastaa"-mainoslehtisiä postiini; kristityt ja raamatullapäähänhakkaajat sen sijaan ovat kohdallani harrastaneet vastaavaa häirintää.
        Lisäksi kun meidän maassamme vastustetaan lainsäädännön kehittämistä nykyistä sekulaarimmaksi, niin tämän vastustuksen takana ovat lähes järjestään kristityt. Eli minä ilmaisen kristinuskoa kohtaan enemmän kritiikkiä, koska se aiheuttaa tässä maassa islamia tai muita maamme marginaaliuskontoja enemmän epätasa-arvoista kohtelua ja syrjintää..


      • "Mikä profeetta muhammed on sinun mielestäsi."

        Pedofiili lapsenraiskaaja.

        "Pelottaako teitä kenties kertoa mielipidettä muhamedista yhtä avoimesti,kuin jeesusksestakin?!"

        Juuei.

        "uskooks ateistit sittenkin johonkin jumalaan"

        Aloita itsesi sivistäminen vaikka täältä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Ateismi


    • Kilimantzaro

      mutta sinä tuskin olet ... siis mikään maailman parantaja.. tai hippi ..

    • iututoiu

      olen huomannu että hipit on niitä jotka kääntää vaikka toisen poskensa jos joku lyö,mutta kiihkoilevat jeesushihhulit niitä hakkaakin.
      uskovaiset on aika väkivaltasia muita kohtaan,saattavat tappaakkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      57
      753
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      624
    9. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe