AMK ja pakkoruotsi YLEn aamu-TV:ssa

14.5.2012 YLEn aamu-TV:ssa oli esillä AMK tutkintojen viivästyminen pakkoruotsin takia. Siinä haastateltu rehtori kertoi tason olevan niin surkea, että pitää vakavasti harkita pakkoruotsin poistamista tutkintovaatimuksista!

Nytkin on suuri joukko valmistuvia AMK-opiskelijoita, joilta todistusten saanti viivästyy tai jää kokonaan saamtta VAIN pakkoruotsin takia.

Lisäopetus aiheuttaa kovasti lisäkustannuksia oppilaitoksille ja eräskin haastateltu sanoi siitä aiheutuvan 200 000 euron kustannukset kun järjestetään peruskursseja ruotsista.

Ainoa järkevä toimenpide on poistaa idioottimainen virkamiespakkoruotsi, HETI!

Katsokaa uusintana ko. ohjelma!
Ilmoita

Koulujen pakkoruotsin poistaminen johtaa automaattisesti yleisen virakruotsipakon poistoon. Ne kuuluvat yhteen.

On aivan sama kumpi lähtee ensiksi. Joten virkaruotsipakko voidaan myös lopettaa ensin ja heti perään kouluje pakkoruotsi.
Ilmoita
Yleensä koko touhu on pakkoruotsittamista jota nykyisin eräs röyhkeä
puolueryhmittymä yrittää säätiörahoituksillaan herättää kuolleista.
Ilmoita
Jos 5% vähemmistölle halutaan turvata tietyt viranomaispalvelut tarvittaessa ruotsin kielellä, niin kertoohan se poliitikkojen typeryydestä, että tähän ei keksitä muuta ratkaisua kuin pakottaa loput 95% opiskelemaan ruotsia (ja tämä ratkaisu ei edes toimi...)! Miten tällaiset vähä-älyiset poliitikot sitten pystyisivät mitään ymmärtämään esim. eurokriisistä, kun tällainen yksinkertainen asiakin tuottaa vaikeuksia?
2 VASTAUSTA:
Niin ja nämä samaiset poliitikot ovat ratkomassa EU:n sisäisiä ongelmia. Jos viisiprosenttisen vähemmistön ongelmien ratkaisuun ei keksitä muuta kuin yli 90-prosenttisen enemmistön kiusaaminen pakkoruotsilla niin tuskinpa EU:n ongelmien ratkaisukaan onnistuu. Suomessa on yritetty muutaman vuosikymmenen ajan koko kansan pakkoruotsitusta mutta huonolla menestyksellä. Jos tässä on epäonnistuttu niin luultavasti EU:n talouskriisin ratkaisussa lopputulos on vieläkin heikompi. Mistä näitä sekopäisiä poliitikkoja sikiää?
Ihmiset tappavat lapsiaan pakkoruotsin vuoksi ja sitten läpimädät poliitikot vaativat lisää etuoikeuksia ruostinkielisille eli perhemurhat tulevat räjähdysmäisesti lisääntymään. Suomenkielisiltä on viety tässä maassa kaikki. Enemmistö on sortovallan uhri.
+Lisää kommentti
Jess sööööööör!!!
1 VASTAUS:
Mistä näitä sekopäisiä poliitikkoja sikiää?

No, näköjään KOKOOMUKSEN riveistä, Siilinjärveltä, ja tottakai RKP:n, Vihreiden ja
VASEMMISTON porukoista!

POIS PAKKORANGAISTUSRUOTSI
+Lisää kommentti
Tulkkaus on nykymaailmassa helppo järjestää. Virastoissa vain kuulokkeet
päähän ja sitten voi valita haluaako somalian suomenruotsin venäjän tai jonkun
muun kielen tulkkausta. Siitä olisi oikeasti apua kaikille viranomaisille. Sitten
voisi kansallistaa suomenruotsalaiset verovapaat säätiöt,ja rakentaa vaikkapa
niillä rahoilla pisararata Helsinkiin ja jatkaa esimerkiksi metroa parantaa rataverkkoa
maanteitä ja niin edelleen.
Ilmoita
Ei tuollaista AMK-rehtorin lausumaa löydy tämän päivän aamu-tv:stä YLE areenassa? Onko sensuroitu?
Ilmoita
On sensuroitu!!!
Ilmoita
Ehtikö kukaan tallentaa tuota aamu-tv:n lähetystä kokonaan?
Ilmoita
Opiskelijaparat.

Kyynel vierähtää poskelleni kun ajattelen heitä. Yli kunnaiden yön sävel soi, surumielin se vaikeroi. On kallis arpa kun kohtalo leikkiä lyö. Pian kaiken jo peittävi yö. Onnen polku joskus kaidaks käydä se voi.
Ilmoita
2 VASTAUSTA:
Linkkisi oli kai Porista ?

Seinäjoella on sama tilanne!

http://toimarinloki.blogspot.com/2012/04/ruotsin-kieli-hanskaan.html

"Ruotsin kieli selvästi on kuuma aihe joka suhteessa. On syytä ottaa tässäkin asiassa rauhallisesti. Ruotsin kieli ei ole katoamassa tutkintovaatimuksista mihinkään. Toki voidaan keskustella siitä onko välttämätöntä, että ruotsin kielen melko vaativa koe on tutkintovaatimusten osa. "

Myös Mikkelissä on asia nostettu keskusteluun!

Eli pinnan alla kuplii!
Sama mies taitaa olla kyseessä.

"Meidän pitää hoitaa sellaista perusopetusta, jota olisi pitänyt hoitaa jo aikaisemmin."

- Satakunnan ammattikorkeakoulun rehtori Seppo Pynnä

http://yle.fi/uutiset/virkamiesruotsi_on_ongelma_ammattikorkeakouluissa/6085788
+Lisää kommentti
Virkamiesruotsi on ongelma ammattikorkeakouluissa/YLE Satakunta 8.5.2012

Ammattikorkeakoulujen opiskelijoista vain murto-osa selviytyy ruotsin kielen opinnoista ilman tukiopetusta. Heikon lähtötason omaaville opiskelijoille ruotsin kurssi aiheuttaa runsaasti lisätöitä ja vaikeuttaa usein myös valmistumista. Valmentavat kurssit lisäävät myös ammattikorkeakoulujen opetuskustannuksia.
• Opiskelijoiden ruotsin kielen lähtötaso on liian heikko ammattikorkeakouluopintoihin.
• Virkamiesruotsin suorittaminen pitkittää joidenkin opiskelijoiden valmistumista.
• Ammattikorkeakoulut joutuvat järjestämään runsaasti kallista tukiopetusta, jotta opiskelijat pääsevät läpi ruotsin kurssista.

Selvityksen mukaan ammatillisen tutkinnon suorittaneista opiskelijoista vain 2 % läpäisi ruotsin lähtötasotestin puhtailla papereilla vuonna 2007. Ylioppilaistakin vain joka viides selvisi varsinaiselle kurssille ilman valmentavaa opetusta. AMK-tutkintoon vaadittavan virkamiesruotsin suorittaminen saattaa pahimmillaan muodostua kompastuskiveksi ja hidastaa opiskelijan valmistumista. Tapauksia on paljon.

Satakunnan ammattikorkeakoulun johdossa tilanne aiheuttaa harmaita hiuksia. Rehtori Seppo Pynnän mukaan ammattikorkeakoululle täysin ylimääräisten valmentavien opintojen hintalappu kohoaa jopa 200.000 euroon vuodessa.
Nykyisellään pakkoruotsi vie liikaa huomiota ammattiopinnoilta, joten vaihtoehtoja pohditaan. Yksi niistä on pakollisen ruotsin pudottaminen kokonaan pois tutkintovaatimuksista.
- Hyvin kriittisesti pitää miettiä, onko se järkevää pitää pakollisena, kun lähtötaso on näin alhainen. Jotakin pitää tehdä ennen ammattikorkeakouluun tuloa tai miettiä uudestaan tätä pakollisuutta, rehtori Seppo Pynnä sanoo.

Jos laskee yhteen yksi ynnä yksi, niin tulos saattaa hyvinkin olla Pynnä!
2 VASTAUSTA:
Allekirjoittaneen opinahjo on yliopisto ja ei tilanne ole siellä juurikaan parempi, ainakaan teknisellä ja matemaattis- luonnontieteellisellä puolella. Myös yliopisto on aiemmin tuskaillut julkisuudessa tuon pakkoruotsin tehottomuuden ja huonojen ruotsin kielen suoritusten kanssa.

Tiedän varmuudella ainakin yhdessä nimellä mainitsemattomassa yliopistossa tilanteen olevan tiettyjen tiedekuntien opiskelijoiden osalta se, että opiskelijoita päästetään virkamiesruotsista läpi kunhan nimi ja opiskelijanumero on kirjoitettu paperiin. Mikäli näin ei olisi, olisi pakkoruotsin vastustus vieläkin suurempaa kuin se nyt on.

Tilanne on samanlainen kuin keskiajalla, jolloin aurinko kiersi virallisesti maata, vaikka järjellä perusteltut faktatiedot jo kertoivat toista. Tänä päivänä edes kaikista fundamentalistisimmat uskovaiset eivät kiistä tunnettua faktaa. Samoin tulee käymään pakkoruotsin ja keinotekoisen kaksikielisyyden suhteen, ehkä hyvinkin nopeasti.
Nyt kiehuu ja pahasti
+Lisää kommentti
Asia on vaan niin, ainakin pääkaupunkiseudulla. Kun hallitset Ruotsin kielen sinulla on satakertaa paremmat mahdollisuudet työllistyä.
1 VASTAUS:
Juu kun hallitset ruotsinkielen, pääset ruotsinkieliseen perheeseen palvelemaan.! Mitkä ylenemismahdollisuudet sekä uralla eteneminen ja karriääri ..! Pääset varmaan kansainvälisiin tehtäviin osaamalla pakkoruotsin..! Sillä ruotti on portti muihin kieliin , mutta kukaan ei sano ettäö se on lähinnä estoportti.
+Lisää kommentti
Heh heh, pk seudulla varsinkin on isoissa firmoissa oikein inho näitä rkp:läisiä kohtaan, ja ruotsin kielellä ei todellakaan tee yhtään mitään.

Toinen juttu on tietysti muutamat tietyt suomenruotsalaisten firmat, viimeiset suojatyöpaikat näille poloisille..
Ilmoita
Jess söööööör!!!
Ilmoita
Virkamiesruotsi on täysin keinotekoinen rakennelma. Kielitaidon ja viranhoitokyvyn kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Se on kirsikka pakkovaahdon huipulla.

Ruotsinkielisten kuntien ulkopuolella virkamiesruotsi hoidettaisiin kaikkein kustannustehokkaimmin opettamalla virkamiehille ulkoa seuraavat lauseet:

Var så god och vänta här. Jag hämtar Gunilla.

Lause voisi olla myös painettuna pahvikortille jota ruotsinkielistä palvelua vaativalle voisi näyttää. Varmuuden vuoksi myös braillella, viitottuna tai videolla Jörn Donnerin puhumana. Med svensk text.

http://nikopol2008.blogspot.com/2012/05/kielitaidosta-ja-oppimiskyvysta.html
1 VASTAUS:
Kiitos, tämä kevensi sopivasti. :)

Voisin ottaa tämän kommentin itselleni talteen ja lisätä sen aina keskusteluun, jossa vaaditaan virkaruotsia ja palvelua ruotsiksi.
+Lisää kommentti
Hyvä , tuo pitää laittaa koululaisille mobiilitekstarina leviämään :)
Ilmoita
Virkamiesruotsi työllistää suruja. Suruille on kysymyksessä taloudellisen edun menetys, kun keinotekoinen virkamiesruotsi romutetaan. Ja että lääkäreiltä vaaditaan ruotsin osaaminen. Onko karmeampaa epäkohtaa olemassa?
Ilmoita
Heksa, mitä sä tällä palstalla teet?
Pysy pois koko netistä.
Ilmoita
""""Var så god och vänta här. Jag hämtar Gunilla.

Lause voisi olla myös painettuna pahvikortille jota ruotsinkielistä palvelua vaativalle voisi näyttää. Varmuuden vuoksi myös braillella, viitottuna tai videolla Jörn Donnerin puhumana. Med svensk text.

http://nikopol2008.blogspot.com/2012/05/kielitaidosta-ja-oppimiskyvysta.html"""""

Tämä on todellakin yksi parhaita naurattajia !!!!!!
Ilmoita
Hyvä Suomen nuoret!

Nouskaa kielirasismia vastaan!
Ilmoita
Var så god och vänta här. Jag hämtar Gunilla."

Tuohan mahtuu komeasti 160 merkkiin!
Voi tallentaa kännykkään, niin toimii myös viraston ulkopuolella!

Aina kun joku vaatii palvelua ruotsiksi, missä tahansa, voi näyttää tuon ja häipyä paikalta. Ruotsinkielinen palvelu on sillä hoidettu.
Jos Gunilla ei tule, se on sen Gunillan vastuulla.
Mutta pakkoruotsipalvelu on annettu!
Ilmoita
On mahdotonta yrittää lisätä pakkoruotsin opetusta amk:ssa ,eli lopputulos on selvä, pakkoruotsi poistu ensin sieltä ja sen jälkeen myös muista oppilaitoksista.

Terve järki voittaa !
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

AMK ja pakkoruotsi YLEn aamu-TV:ssa

14.5.2012 YLEn aamu-TV:ssa oli esillä AMK tutkintojen viivästyminen pakkoruotsin takia. Siinä haastateltu rehtori kertoi tason olevan niin surkea, että pitää vakavasti harkita pakkoruotsin poistamista tutkintovaatimuksista!

Nytkin on suuri joukko valmistuvia AMK-opiskelijoita, joilta todistusten saanti viivästyy tai jää kokonaan saamtta VAIN pakkoruotsin takia.

Lisäopetus aiheuttaa kovasti lisäkustannuksia oppilaitoksille ja eräskin haastateltu sanoi siitä aiheutuvan 200 000 euron kustannukset kun järjestetään peruskursseja ruotsista.

Ainoa järkevä toimenpide on poistaa idioottimainen virkamiespakkoruotsi, HETI!

Katsokaa uusintana ko. ohjelma!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta