Yksinäinen isä ja äiti

Mummo1 ja pappa1

Minun murheeni on se, että lapset saatuaan omaisuutemme lahjoituksena jo vuosia sitten ovat muuttuneet meitä vanhempiaan kohtaan välinpitämättömiksi ja torjuviksi. Juuri äitienpäivä taas nosti tunteet pintaan. Sain toki kaksi tekstaria "Onnea äitienpäivänä". Aikaa ei kummallakkaan ollut tulla käymään. Tärkeintä, mitä lapsi voi vanhemmilleen antaa, on aika. Samoin kuin vanhempien aika lapsille, silloin, kun nämä olivat pieniä. Siitä ajasta ei ole minulla huonoa omaatuntoa, lapsilla oli (kertomansa mukaan) onnellinen lapsuus. Nyt vaan me vanhemmat nökötämme tässä mummonmökissä kahdestaan ja mietitään, kumpi meistä ennemmin kuolee, sitten ollaan tosi yksin. Yksi lapsenlapsi meillä on, hän ei meitä edes tunne, vaikka asuu lähes näköetäisyyden päässä. Viimeeksi olin kutsuttuna lapseni luo jouluaikaan kahville. Muutoin ei voi heidän luonaan vierailla, haluavat olla "omassa rauhassa". Toinen lapsi on psyykeltään häiriintynyt, ymmärrän paremmin, että hän ei sairautensa vuoksi halua vanhempiaan tavata, eikä myöskään hae apua mistään ammattiauttajalta.. Häntä en ole nähnyt kuin auton ikkunasta vuosi pari sitten. Itse kyllä aikoinaan kävin vanhempieni luona,samoin anoppini luona ja muistin heidän merkkipäivänsä, joten lapset ainakin saivat normaalit käyttäytymismallit kotoaan. Ja perheemme oli tosi onnellinen silloin, kun lapset olivat vielä sinkkuja ja elimme ydinperheen aikaa. Vuorovaikutus oli avointa ja reilua. Ihmettelenkin, mikä heidät on muuttanut. Olisko sittenkin pitänyt jättää omaisuus lahjoittamatta ja nauttia siitä itsekkäästi, mutta sitä halusi lapsille parempaa mitä itsellä on ollut. Nyt on jäljellä olevista varoista tehty keskinäinen testamentti ja sen jälkeenkään lapset tuskin enää pääsevät osille.......

8

356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kanssaeläjä

      Nykypäivänä kertomasi on enemmän sääntö, kuin poikkeus..
      Vanhennilta odotetaan van rahaa...

      Ystäväpiirissänikin on sellainen tapaus, etä lapsi, saatuaan pyytämänsä rahat, lopetti kokonaan yhteydenpidon äitiinsä.

      Me itse olemme tehneet keskinäisen testamentin, ja kerroimme sen asiallisesti lapsellemme. Aikansa mietittyään, lapsemme kävi kertomassa, että joka tapauksessa hänelle kuuluu lakiosuus. Joo...

      Ehkä tämä sukupolvi on ensimmäinen, jotka kaikki, pääsääntöisesti ovat päässeet helpolla, Eivät tiedä elämän kovuudesta paljoakaan.

      Pahaltahan nämä asiat tuntuvat, mutta ottakaa se ilo, minkä vielä voitte saada, irti elämästänne ja tehkää siitä paras mahdollinen. Ajatelkaa vain itseänne, niin lapsetkin tekevät.

      Voimia ja jaksamista.

    • mietteitä

      Voi hyvä yksinäinen isä ja äiti:

      Teidän kannattaa yhdessä harrastaa jotakin mukavaa. Kun on omia harrastuksia, menoja ja ystäviä, niin säilyy mieli reippaampana ja virkeämpänä. Ei olla riippuvaisia vain lastemme ja lastenlastemme tekemisistä.

      Usein on niin, kun lapset elävät omaa elämäänsä ja lastenlapsillakin kasvaessaan on omat vakituiset rientonsa ja kaverinsa, niin seuranpito meihin vanhuksiin jää vähemmälle.

      Vaikka vanhemmat eivät enää tarvitse edes lastenhoitoapua, niin voittehan pyytää lastenlapsia käymään joko vanhempiensa kanssa tai ilman. - Emme mekään tyrkytä seuraamme arkisin, mutta joskus ajoissa soittelemme viikonloppuvierailusta puolin ja toisin ja ainakin merkkipäivinä ja joskus juhlapyhinäkin tapaamme puolin ja toisin. (Syntymäpäivät sentään muistamme ja ainakin kukkasin - joskus 'pikku lahjuksen kera').

      Näin meillä pelaa nuo kanssakäymiset hyvin, vaikka minäkin olen todennut samoin kuin avaaja: joskus tuntuu vähän yksinäiseltä, kun ennen niin eläväiset ja läheiset lapsemme elävät niin omissa ympyröissään - että tuntuvat melkein vierailta ihmisiltä. Mutta yhtä rakkaita he silti ovat meille samoinkuin lastenlapsemmekin. Mutta kai se meneekin noin, jokainen ihminen elää sitä omaa elämäänsä tavallaan - yksi välittää muista enemmän toinen vähemmän ja joku ei huomioi muita ollenkaan.

    • kunnolla kaikki

      Hei

      Tehkää myös keskinäinen testamentti lopuista omaisuuksistanne niin että vaikka toinen kuolisi ennen toista ei omaisuuttanne jaeta ennenkuin toinenkin kuolee.Pankin lakimies on halvin.Näin jää turva vielä elävälle ja lapset ja heidän puolisonsa ei sotke lesken loppuelämää.
      Tulimme juuri pankista ja näin tehtiin.Ei ne välttämättä ne omat lapset tilannetta sotke,mutta ne teille vieraat aviopuolisot.
      Teimme niin että olemme jo lahjottaneet kiinteistöjä lapsillemme ja meidän jälkeen loput on niin että vain mol. kuoleman jälkeen lapset saa lakiosan ja lapsenlapset loput.Verotuskin on halvempaa näin.Kertokaa tilanteenne lakimiehelle pankissa hän tekee tahtonne mukaisen testamentin.
      Kiittämättömyys on aina ollut maailman palkka.Ette tekään voi tietää miten sairaiksi tulette kahdestaan tai leskenä turvatkaa se nyt testamentilla.Ja tehkää elinhoitotestamentti myös .Se on uutta jos dementoituu esim.toinen.Kysykää mikä se on lakimieheltä.Me teimme sen kumpikin erikseen.Tilatkaa heti aika lakimiehelle pankkiin. Laskumme oli pankissa 500e ja siitä maksoimme bonuksilla puolet kun olemme op- asiakkaita.

    • 50v avioliitto

      Kyllä ne sen lakiosan saavat paitsi siinä tapauksessa että käytätte varat täysin loppuun.Se kannattaisikin tehdä että siirtää tai lahjoittelee hyväntekeväisyyteen nyt eläessä liikoja pois.Kunnallinen hoito on hyvää vaikka toisin puhutaan.Eläkää nyt tätäpäivää ja matkustelkaa jos on varaa.Kivoja seuramatkoja ja tutustutte muihin isovanhempiin siellä.Suomessakin tehdään taas kesän aikana kivoja bussiretkiä eri kohteisiin.Vain yhdenkin päivän retki virkistää.Tai alkakaa käymään niillä sukulaisilla jotka ovat vielä elossa,lapsuusmuistojen aika on nyt.Hyvä kun pysyvätkin pois lapset omissa perheissään.Itselleen kuoppaa kaivavat tulevaisuudessa kun ei ole mummola muistoja kun ovat vanhoja.
      Minä olen aikoja sitten alkanut uskoa että esimerkillä ei ole mitään merkitystä millaisia lapsista tulee aikuisena.Ainakin tuo 40 ikävuosi on se joka muuttaa heistä aivan vieraita.Te olette tehneet hyvän mielen itsellenne hyvin kaikki tekemällä,nyt on aika nauttia.Älkää syyttäkö toisianne vaan keskustelkaa avoimesti ja halatkaa kun teillä on vielä toisenne.

    • ideanpoikanen

      Rupeatte varamummoksi ja varapapaksi jollekin muulle perheelle. Eiköhän kohta ala ne omat mukulat roikkumaan nurkissa, silkkaa kateuttaan.

    • Unnukka

      Inhimillisyys ja läheisistä välittäminen/rakastaminen ovat katoava "luonnonvara", valitettavasti.
      Melkoisen tylyä, ja välinpitämätöntä touhua, jos ei edes äitienpäivänä "ehditä" käymään. Jos aikuisilla ihmisillä ei ole lämpöä tuolla korvien välissä, ei sitä voi väkisin sinne taikoa. Surulliselta kuulosti aloittajan teksti. Eikö tämä sairas lapsenne ota apua vastaan, sitä hän todella tarvitsisi.

    • mummo1 ja pappa1

      Kiitos kannustavista kommenteista asiaan. Testamentti siis on, muutta elinhoitotestamentista en ole kuullutkaan. Ja onhan meillä elämää ilman lapsia, reissataan kyllä ja meillä vielä on ystäviä, jotka käyvät ja me puolestamme heillä. Puoliso reissaa enemmänkin, minä vielä töissä käyvänä tykkään olla kotonakin. Lapsenlapsemme on vielä pieni, ei osaa mummolaan tulla yksin (ei tiedä meitä olevankaan), Vanhempi lapsemme lähentelee 40 vuottaan,sairastaa syömishäiriötä, joten siihen ei pysty tarttumaan. Ja ymmärrän, että hänen persoonallisuutensa muutos johtuu siitä. On sairastanut yli kymmenen vuotta ja ihmettelen toisaalta, että hän on vielä elossa. Mutta nyt on käynyt niin, että puolison kanssa ei lapsista puhuta mitään. Hän ikään kuin leikkii, että kaikki on kunnossa. Ei ole koskaan halunnut ikäviä asioita nostaa esille. Kyllä muistetaan lasten merkkipäivät , laitan lahjakortin tai rahaa ja lapsenlapselle lahjan. Harvoin tulee minkäänlaista kiitosta, miniä ei kiitä koskaan, mutta olenko kiitoksen kipeä. Äitienpäivänä viestitin pojalle, että tulisivatko sitten jonain arki-iltana käymään, kun tietysti viettivät omaa äitienpäivää ja miniän äidin kanssa tietysti juhlivat, niin siihen ei koskaan tullut mitään vastausta, joten varatut tarjoomukset jäivät pakkaseen.
      Joku kirjoittaja ehdotti, että ruvetaan varamummoiksi jne. Sitä harkitsen kyllä, jahka eläkepäivät koittavat. Ja rahaa vastedes annan eräille sukulaisperheen lapsille, jotka sitä totisesti tarviivat. Itse olen hyvin köyhistä oloista lähtöisin ja muistan, miten pienikin summa olisi ilahduttanut, jos olisin jostain sen saanut. Jouduin ottamaan henkivakuutuksen opintolainaa saadakseni ja kas, se vakuutusaika tulee vuoden päästä täyteen ja saan sieltä mukavan pesämunan eläkepäiviksi. Taidetaan törsätä se ihan kahdestaan...

    • test.omaava

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1345
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      76
      888
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      807
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      737
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      688
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      665
    Aihe