Miksi suunnitella "loppuelämä"

tyttö20v

Suunnittelin ennen elämäni pitkiksi ajoiksi kerrallaan, tiesin milloin haluan lapset mieheni kanssa ja milloin teen mitäkin. Joka ilta kertasin seuraavan päivän suunnitelmat ja aikataulut. Jos päivässäni oli tyhjä hetki, ahdistuin ja aloin miltei pakkomielteisesti siivota tai tehdä jotain "hyödyllistä".

Sairastuin syöpään. Mieheni otti minusta eron. Parannuin, mutta se vei vuoden päivät, joista suurimman osan jouduin viettämään sängyn pohjalla. Elämäniloni oli täysin mennyt.

Kun sain terveen paperit, päätin elää elämääni kuin jokainen päivä olisi viimeinen. Jos on kaunis päivä, saatan istua puistossa tunnin, kaksi, katselemassa ihmisiä ja miettien elämän onnellisia asioita. Kuunnellen linnunlaulua, katsellen lasten leikkimistä. Enkä ole koskaan ollut näin onnellinen.
Tutustun uusiin ihmisiin, koska en pelkää lähestyä enää ketään. En tunne pelkoa, enkä häpeää. Me kaikki olemme kuitenkin samassa veneessä täällä, joten miksi emme jakaisi tätä matkaa keskenämme, iloiten elämän pienistä asioista ja siitä mitä teemme.
Olen palannut entiseen työhöni, ja nautin siitäkin aivan eri tavalla nykyisin. En ota stressiä, vaan otan vaikeat paikat töissä haasteina, joista selviän kyllä. En stressaa ulkonäöstäni tai painostani, vaan iloitsen jokaisesta terveestä solustani kehossani.

Ota hetki ja pysähdy. Katso ihmisiä, joita rakastat ja iloitse heistä. Nauti päivistä, kun työ antaa sinulle haasteita. Pysähdy ulkona hetkeksi, kuuntele linnunlaulua, tuulen huminaa tai sadepisaroiden ääntä. Muistele sitä, miltä nuo äänet kuulostivat lapsena. Elämä on ainut mitä sinulla on, miksi käyttää se stressaten ja valittaen.

3

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • z<<<<<

      haluan jossain vaiheessa päästä ulkomaille < ruotsiin. tanskaan.saksaan.italiaan. sveitsiin. ranskaan tms ja jopa afrikkaan < senegal. norsunluurannikko

    • l i f e

      Paljon oleellista ja syvällistä asiaa lyhyessä kirjoituksessa.

      Tokihan elämää ja erilaisia tavotteita voi suunnitella edeltä, joka toimii myös moottorina ja motivoivana elementtinä, mutta maltillisella ja rakentavalla otteella omaten ja kehittäen samaan aikaan sopeutumista uusiin ja erilaisiin muuttuviin tekijöihin.

      Useimmat suunnitelmillaan haluavat rakentaa materiaalista perusturvallisuutta itselleen ja perheelleen ja materialinen perusturvallisuus myös osaltaan mahdollistaa ( edesauttaa ) tietyn henkisen levollisuuden.

      Kuinka paljon ihmiset kuluttavatkaan aikaa, energiaa ja voimavaroja suoastaan itselleen ja kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnileen vahingollisten asioiden kanssa, tarpettomine pikkuasiosta kinasteluineen jne.

      Milloinkaan ei voi tietää milloin on viimeinen päivä itselle tai jollekin rakkaalle läheiselle. Onnettomuudetkin sattuvat vain toisille. Samaan aikana ei tulisi olla ylenmäärin huoletunut, vaan osta arvostaa nykyhetkeä ja koettaa elää se hyvin.

      Terve suvaitsevaisuus, sekä rakentava asenne ja henki antavat itselle ja toisille.

      Oppia arvostamaan itse elämää ja ympäristöä, uteliaisuus elämän moninaisuuden edessä, elämä itse on paras huumeista ;-)

      Hyvää jakoa sinulle!


      "Näitä viittä asiaa ihmiset katuvat eniten kuolinvuoteellaan"

      "Vuosia parantumattomasti sairaita hoitanut sairaanhoitaja kertoo, mitä asioita ihmiset katuvat eniten hetkeä ennen kuolemaansa."

      - http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1410430/naita-viitta-asiaa-ihmiset-katuvat-eniten-kuolinvuoteellaan

      -

    • J K

      NINKÖ

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      171
      30865
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      247
      19855
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      412
      10294
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6485
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      26
      4468
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      195
      3922
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      63
      3622
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1557
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      84
      1397
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      50
      1349
    Aihe