Lapsen pois antaminen?

epävarmapelkuri

Olen 17-vuotias ja viidennellä kuulla raskaana.
Raskaus ei ollut suunniteltu vaan ehkäisy petti, mutta kuitenkaan aborttia en voisi koskaan ajatella.
Siksi päätin "ottaa vastaan" tuon pienen joka sieltä on tulossa.

Olen kovin kiintynyt jo tuohon tulokkaaseen, mutta olen melko varma, etten pärjäisi sen kanssa. Minulla ei ole ketään kehen voisin turvautua ja siksi olen harkinnut vakavasti, että antaisin adobtioon pienokaiseni.

Onko suomessa mahdollista avoimeen adobtioon, eli saisin olla lapseni kuulumisia säännöllisesti ja voisin nähdäkin sitä joskus?
Minua surettaa ajatus luopumisesta, mutta pelkään etten pärjää sen kanssa. Enkä haluaisi sitä lopullisesti kadottaakaan.

17

673

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pellavapään äiti

      Mikä sinua konkreettisesti pelottaa lapsen saannissa? Taloudelliset huolet vai joku muu? Hae keskustelu apua ensin ennen kuin tosiaan teet sen päätöksen että annat lapsesi adoptioon.

      Avoimet adoptiot ovat kyllä mahdollisia,sitä en tiedä kuinka yleistä se on tai miten käytännössä tapahtuu.

      Minä oli muutaman vuoden vanhempi kun sain esikoiseni mutta yksin olin siis. Ei perhettä tai ketään tukena. Jotenkin sitä vaan jaksoi vaikka alku oli vaikeaa. Sain kyllä sitten apua sosiaaliviranomaisilta,pääsin töihin jne. Ja se arki helpottuu huomattavasti kun lapsi kasvaa.

      En ole oikea ihminen sanomaan mitä sinun tulisi tehdä,pitää lapsi vai antaa pois mutta mieti vielä. Tukea on saatavilla monessa eri muodossa;tukiperheitä,perhetyöntekijöitä jne. Puhu neuvolassa asiasta ja kysy sieltä neuvoa ja tukea.
      Sinulla on oikeus äitiyspäivärahaan,kotihoidontukiin,asumistukeen,toimeentulotukeen jne. Itse sain odotusaikana kaupungilta kivan vuokrakaksion hetkessä koska elin väkivaltaisessa parisuhteessa ja olin raskaana.. Odotusaika oli toisaalta yksinäistä mutta sain lohtua lapsesta vaikka hän ei vielä ollut syntynytkään.

      Siitä on nyt 12 vuotta kun lapseni sain. Itse olen kasvanut henkisesti näiden vuosien varrella ja on ollut ylä- ja alamäkiä mutten voi kuvitella päivääkään ilman lastani :) Opiskelemaankin aloin uudestaan.

    • mammotska

      Älä anna sitä pois, sillä tulet katumaan sitä katkerasti.
      Tarviit tukea ja tsemppiä ja uskoa itseesi.
      Valitettavasti en voi neuvoa sinua hakemaan tukea mistään virallisilta tahoilta, sillä useinkaan ne eivät tue vaan päinvastoin pitävät sitä tuen hakemista heikkouden merkkinä.
      Miten omat vanhempasi, sisaruksesi - ystäväsi? Mitä jos etsisit muita samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä, olisitte toistenne tukena ja turvana?
      Yksin jäämistähän ihmiset lopulta eniten pelkäävät.
      Oletan, että sinulla ei ole rahaa esim. palkata välillä lastenhoitajaa tai omaa terapeuttia tms. Jos suinkin on, käytä niitä.
      En ole samassa elämäntilanteessa täysin, mutta samastun. Nuoria äitejä kohdellaan aika paskasti tässäkin maassa. Jos kerrot jollekin esim. lääkärille, että et jaksa lapsen kanssa ja mietit adoptiota, hän saattaa lähteä juttuun mukaan sinun tukemisesi ja uskon luomisen sijaan.
      Se on sinun oma lapsesi, älä anna sitä pois "parempiin" hoiviin, vaikka täällä kuuluisi ilmeisesti olla 34,5-vuotias vähintään, kun saa lapsen.

    • kiitos teille

      Minulla on viikon päästä neuvola-aika, otan asian puheeksi siellä.

    • viestinaloittaja

      Vanhempani kertoivat kantansa, eivät suostu auttamaan minua selviytymään arjessa. Pääsen asumaan ensikotiin pienen kanssa.
      Isä ja äiti ovat luvanneet vaunut hankkia ja jotain tarpeellista, ennen kuin menen ensikotiin. Sen jälkeen yhteydenpito loppuu kuulemma.

      Aika kurjalta se tuntuu, mutta ainakin auttavat alkuun.
      Ja saan sinne ensikotiin mennä aluksi.
      Siellä sitten katsotaan seuraavaa vaihdetta.
      Sain itselleni oman edunvalvojan, joka auttaa minua noiden asioiden selvittämisessä yms.

    • -----

      Voi sinua raukkaa :/ kyllä vanhempasi vielä leppyvät (kokemusta on), he tarvitsevat vain aikaa miettiä asiaa, onhan tuo aika iso pala kerralta nieltäväksi..

      Voimia, kyllä se siitä!

    • -----

      Voi sinua raukkaa :/ kyllä vanhempasi vielä leppyvät (kokemusta on), he tarvitsevat vain aikaa miettiä asiaa, onhan tuo aika iso pala kerralta nieltäväksi..

      Voimia, kyllä se siitä!

    • kkiiitostavain

      kiitos.
      Olen helpottunut kuitenkin, että voin ensikotiin mennä ja sain edunvalvojaksi, mukavan naisen.
      Eiköhän tämä tästä lähde.

    • aloittajaonpaikalla

      muutin n. viikko sitten ensikotiin. Olen ystävystynyt erään 30-vuotiaan naisen kanssa joka on tässä samassa rakennuksessa turvakodin puolella 4-vuotiaan tyttärensä kanssa.

      Lapsi massussa liikkuu kovin ja minun tekisi mieleni vain nukkua. Siitä taitaa tulla jalkapalloilija. Äiti ja isä eivät ole lähtöni jälkeen ottaneet yhteyttä, enkä minäkään ole osannut heihin enää yhteyttä ottaa.

    • teenmama

      pieni tyttö saatettu maailmaan 55cm 2355g. Olen rakastunut pieneen. Tultiin toissapäivänä tänne ensikodille. Täällä oli äitiltä paketti missä oli söpö nallekarhu-huppariasu pienelle ja minulle pyjama.

      • laiheliini??????????

        Voisin sanoa, että melko "kummalliset mitat" vauvallasi on. Eihän tuo nyt kovin pieni ollut, kun on jopa 55 cm pitkä! Laihanpuoleinen kylläkin.
        Vertailun vuoksi vauvani oli vain 49 cm pitkä ja painoi 3690g.


    • kolmen äiti

      Tsemppiä ja jaksamista ja onnea ja muista että pidät itsestäsi huolta niin sitten jaksat huolehtia lapsestasikin. Muista että aikanaan lapsesikin kasvaa ja niiden on annettava tehdä ihan itse omat päätöksensä ole sitten silloin omasi turvana ja tukena!

    • ^^,

      Miksi haluat antaa pienokaisen pois? Totta kai sinä pärjäät oman lapsesi kanssa! Vaikka se tuntuukin todella oudolta ja uudelta asialta.

      Olin itse 16-vuotias kun tulin raskaaksi, eikä oikeen ketään muita ympärillä paitsi oma äitini. Mutta hyvin me ollaan pärjätty ja raha asiatkin on ok, kun suunnittelee vaan aina ostokset ennen kauppaan menoa rahan mukaan! :-)

      Minä ainakin uskon että voisit pärjätä hyvin, äidin vaistot kyllä vievät meijät tilaanteesta kuin tilanteesta yli... Ja juurikin tuo kun lapsi kasvaa niin helpottaa. Vastasyntyneet vauvat ovat helppoja >6kk rupee vaikeutuu kun kaikki on uutta ja opittavaa paljon mutta sitten 1v.> rupee jo huomattavasti helpottamaan!

      Toivottavasti teet oikean päätkösen etkä joudu katumaan!

      Tv. Yh-teinimamma

      • ^^,

        ^ enkä nyt sitten lukenut muutakun tuon aloitustekstin... Kyllä varmasti vanhempasi ajan mittaan haluavat sopia kanssasi ja tavata laspsenlasta :-)


    • huolestunut2

      Hei onko aloittajan tilanne edennyt mitenkään? Mites vanhemmat?

    • Malcesine1

      Hei!
      Hienoa, että päädyit pitämään itsellä lapsesi. Itse en ole onnistunut saamaan lapsia ja siksi ajattelen että on suuri onni saada lapsia. Jos haluat jutella ja ehkä joskus lapsenhoitoapua (Riippuen siitä missä asut) niin ota yhteyttä, [email protected]

    • teenmama-aloittaja

      Hei, hyvin on pienen tytön kanssa mennyt. Isä ja äiti on "ihme kyllä", ottaneen mummon ja papan roolit haltuunsa. Asun pienen kanssa isän hommaamassa kämpässä ja vanhemmat käy monta kertaa viikossa katsomassa, että meillä menee kaikki hyvin.

      Kiitos teille tsempparit.

    • KaikkiMeneeHyvin

      tippa meinasi linssiin tulla, kun luin tätä keskustelua. olet kyllä tosi vahva ihminen ja näin tuntemattomanakin voin sanoa olevani ylpeä sinusta. kaikkea hyvää sinulle ja vauvallesi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      127
      3147
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      106
      1273
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1066
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1020
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      924
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe