Olen yrittänyt etsiä facebookin ohjekeskuksesta tietoa toimintojeni näkijöistä, mutta en ole löytänyt ymmärrettävää tietoa. Siksi kysyn, jos joku täällä osaisi vastata.
Jos haluan jakaa jonkin facebookissa näkemäni jutun vain yhdelle fb-kaverilleni, niin onnistuuko se niin, etteivät muut fb-kaverini näe, että olen jakanut jotakin jollekin kaverilleni, joka ei ole muiden fb-kavereideni kaveri? Siis muuten, kuin yksityisviestillä?
Kun painan fb:ssa "Jaa", niin avautuu valintaruutu, josta voin valita, kenelle jako menee. Jos valitsen "Mukautettu", niin aukeaa "Yksityisyyden muokkaaminen"- ruutu, josta voi valita "Näytä tämä seuraaville", "Nämä henkilöt tai listat". Jos valitsen tuosta valikosta kohdan "Tietyt henkilöt tai listat" ja valitsen sen alapuolella olevaan valikkoon vain yhden fb-kaverini, niin näkevätkö myös muut fb-kaverini, että olen jakanut tämän yhden kaverini seinälle jotakin? Kun tämän yhden kaverini nimen alapuolella lukee teksti: "Huomaa, että kaikki merkityt käyttäjät voivat myös nähdä tämän julkaisun". Ketä nämä merkityt käyttäjät ovat?
Tässä "Yksityisyyden muokkaaminen"-valintaruudussa on mahdollista valita myös "Piilota tämä seuraavilta, Nämä henkilöt, tai listat". Jos en merkitse ketään tuohon "Piilota"-kohtaan, niin ketkä kaikki saavat tiedon siitä, että olen jakanut yhdelle kaverilleni fb:ssa jotakin? Saavatko kaikki kaverini tiedon tällaisesta jaosta?
Mitä merkitystä sillä on, olenko merkinnyt jonkun fb-kaverini " Läheiseksi kaveriksi", "Tuttavaksi", vai "Rajoitettu"-kategoriaan? Jos lisään jonkun fb-kaverini esim. "Rajoitettu"-ryhmään, niin rajoittaako se myös sitä, mitä päivityksiä näen itse tältä henkilöltä? Vai koskeeko tuo rajoitus vain sitä, että tässä "Rajoitettu"-ryhmässä olevat fb-kaverini voivat nähdä vain julkiseksi määrittelemäni asiat, mutta minä voin nähdä halutessani kaikki heidän päivityksensä, joita he eivät ole määritelleet "salaisiksi" minulta?
Näkevätkö kaikki fb-kaverini uutisissaan aina, jos tykkään esim. jostain tilapäivityksestä jollain fb-sivulla, tai jos kommentoin jonkun seinälle, tai tykkään jostain fb-sivusta? Voiko näitä tapahtumia jotenkin estää näkymästä fb-kavereideni uutisissa? Näkevätkö "Rajoitettu"-kategoriassani olevat fb-kaverinikin tämä tapahtumat aina uutisissaan?
Jos merkitsen toimintalokissani jonkin tapahtuman kohdalla "Piilotettu aikajanalta", niin meneekö fb-kavereideni uutisissa silti automaattisesti tieto ko. tapahtumasta? Vai mitä merkitystä tuolla on, että onko toimintalokissa jokin tapahtuma piilotettu aikajanalta, vai ei?
Jos haluan jakaa jonkin facebookissa näkemäni jutun vain yhdelle fb-kaverilleni, niin onnistuuko se niin, etteivät muut fb-kaverini näe, että olen jakanut jotakin jollekin kaverilleni, joka ei ole muiden fb-kavereideni kaveri? Siis muuten, kuin yksityisviestillä?
Kun painan fb:ssa "Jaa", niin avautuu valintaruutu, josta voin valita, kenelle jako menee. Jos valitsen "Mukautettu", niin aukeaa "Yksityisyyden muokkaaminen"- ruutu, josta voi valita "Näytä tämä seuraaville", "Nämä henkilöt tai listat". Jos valitsen tuosta valikosta kohdan "Tietyt henkilöt tai listat" ja valitsen sen alapuolella olevaan valikkoon vain yhden fb-kaverini, niin näkevätkö myös muut fb-kaverini, että olen jakanut tämän yhden kaverini seinälle jotakin? Kun tämän yhden kaverini nimen alapuolella lukee teksti: "Huomaa, että kaikki merkityt käyttäjät voivat myös nähdä tämän julkaisun". Ketä nämä merkityt käyttäjät ovat?
Tässä "Yksityisyyden muokkaaminen"-valintaruudussa on mahdollista valita myös "Piilota tämä seuraavilta, Nämä henkilöt, tai listat". Jos en merkitse ketään tuohon "Piilota"-kohtaan, niin ketkä kaikki saavat tiedon siitä, että olen jakanut yhdelle kaverilleni fb:ssa jotakin? Saavatko kaikki kaverini tiedon tällaisesta jaosta?
Mitä merkitystä sillä on, olenko merkinnyt jonkun fb-kaverini " Läheiseksi kaveriksi", "Tuttavaksi", vai "Rajoitettu"-kategoriaan? Jos lisään jonkun fb-kaverini esim. "Rajoitettu"-ryhmään, niin rajoittaako se myös sitä, mitä päivityksiä näen itse tältä henkilöltä? Vai koskeeko tuo rajoitus vain sitä, että tässä "Rajoitettu"-ryhmässä olevat fb-kaverini voivat nähdä vain julkiseksi määrittelemäni asiat, mutta minä voin nähdä halutessani kaikki heidän päivityksensä, joita he eivät ole määritelleet "salaisiksi" minulta?
Näkevätkö kaikki fb-kaverini uutisissaan aina, jos tykkään esim. jostain tilapäivityksestä jollain fb-sivulla, tai jos kommentoin jonkun seinälle, tai tykkään jostain fb-sivusta? Voiko näitä tapahtumia jotenkin estää näkymästä fb-kavereideni uutisissa? Näkevätkö "Rajoitettu"-kategoriassani olevat fb-kaverinikin tämä tapahtumat aina uutisissaan?
Jos merkitsen toimintalokissani jonkin tapahtuman kohdalla "Piilotettu aikajanalta", niin meneekö fb-kavereideni uutisissa silti automaattisesti tieto ko. tapahtumasta? Vai mitä merkitystä tuolla on, että onko toimintalokissa jokin tapahtuma piilotettu aikajanalta, vai ei?
Vastaukset
Vanhimmat
Ei vielä vastauksia
Aloittaja odottaa vastauksia. Kerro oma näkemyksesi ensimmäisenä.