tämä nyt ei varmaan ole hyvä palsta, mutta

kertaalleen kuivunut

taimihan se on ostotaimikin. Eli eilen kävin paikallisessa prismassa ihan vaan kun halusin yhden marketan vielä hankkia. No, siinähän niitä oli pihalla niin kuin ennenkin. Eivät olleet sentään pitkiksi venähtäneitä niin kuin hongkongin taimet. Näyttivät siis siinä auringonpaisteessa hyviltä, mutta kun siitä sen yhden otin ja ostin niin kotona sitten huomasin, ettei tainnut ollakaan enää mitään priimatavaraa. Vähän näytti ruskettuneelta ja auki olevat kukat pikkasen kärsineen näköisiä. Nuppuja toki paljon. Eli taisikin olla niin, että olivat jo päässeet pahemman kerran kuivumaan ja olivat vain sitten runsaasti kastelleet sen häkin missä kukat olivat... Että miltei huijausta - 2,50 euroa kuiteskii. No, katsotaan nyt miten se lähtee, ei kyllä hyvältä vaikuta.

7

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin itse teen

      Leikkaa päät poikki, kohta se kasvattaa uudet ja nuppujakin tulee.

    • garlic*

      Jos haluaa priimaa niin turhaan sitä marketista hakee. Kävin paikallisella taimitarhalla, olipa taimet eri luokkaa mitä marketissa!! Hintaakin toisin vähän enemmän mutta eivät ole altistuneet kasvitaudeille kuivumisen takia tms. Ja mielellään tukee paikallista yrittäjää :)

      • joo, niinpä.

        Heippa, kyllä tuo lähti ihan hyvin kasvuun, vaikka ensin näyttikin huonolta. Nuput ovat auenneet ja kasvi piristynyt. Toivottavasti vaan jatkaa samaa rataa. Sitä ennen olin jo yhden hakenut ja se oli priimakunnossa.

        Tiedätkö mitä: Ne kukat siellä paikallisen Prisman puutarhayksikössä ovat kyllä ihan kauppapuutarhasta tulleet - että ei nämä mitään sekundaa ole... Että kyllä sitä tuli paikallista yrittäjää tuettua tässäkin.


      • Jymäytettynä

        Just eilen kävin taimitarhasta Turtolasta hakemassa yrttiamppelin. Kun pääsin kotia ja katoin tarkemmin, niin pussiin oli lykätty taimi, jota en valinnut. Eli ruohosipuli oli keltainen osittain. Tiedän vaan sen ett kun ruohosipuli alkaa kellastua, niin sitä ei pidättele mikään, Niimpä meni rahat hukkaan. Edellispäivänä ostamaniClematis oli myös keskeltä kuivanut ja kun riivin kuivat pois, jäljelle jäi muutama hassu lehti. Ett huijatuksi jouduin. Ja kukkakaupassa saa olla muutenkin tarkkana: ei se ruusukimppu välttämättä kestä kahta päivää kauemmin, eli OSTAJAN pitäisi olla ASIANTUNTIJA. Ja rahojahan et saa takaisin. Kuuluu yleensä vastaus: "Meidän kukat/taimet ovat korkealaatuisia." (Onhan ne joskus varmaan olleetkin). Ehkä. Viereisen tavaratalon vihermyyjälle annan 10 pistettä! Hän sanoi suoraan että 'näissä heidän taimissaan on tänä kesänä ollut ongelmaa!' Rehellistä myyjää arvostan! Sitten vielä se, että kun menee ostamaan kukkakimppua, niin hyvännäköiseen kimppuun ujutetaan 1-2 huonoa kukkaa väkisin. Syy lienee siinä että kukkakaupoissa tuotteet pilaantuvat helposti.


    • nämä Prismat ja

      Kodin Terrat myyvät ihan alaarvoista bulkkitavaraa.Olen edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä,että pienissä puutarhoista saa laatutavaraa on hiukkasen kalliinpi.

      • Pohjoisen pimatsu

        Niin oli täälläkin Terrassa valtavat määrät kukkia myynnissä, mutta lähes kaikki todella huonoja. Puutarhalle siirryin sieltä ja aivan priimaa oli kukat ammattiviljelijällä. Hattua nostan ahkerille paikallisyrittäjille.


    • puuta heinää

      Marketeissa ei aina ehditä kukkia hoitamaan ja matka puutarhalta kauppaan rasittaa sekin kasveja. Varsinkin jos kyseessä on halpahintainen ulkomaan tuonti. Lisäksi asiakkaat toisinaan käsittelevät kaupassa kukkasia todella kovin käsin. Ei siis ihme jos marketista on vaikea löytää kauniita kasveja. Onneksi kukista suurin osa piristyy hyvässä kotihoidossa ja jaksaa kukkia koko kesän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1145
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      53
      840
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      741
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe