Tärinä korkeilla kierroksilla ja muuta pientä

rysleri85

Auto on Chrysler Neon vm. 2000. Huomasin auton suorituskykyä "testatessani" ratin ja korin alkavan täristää, kun kierroksia on vähintään 4000-5000 rpm. Kun kierrokset laskevat, tärinä lakkaa heti. Voisiko mitenkään liittyä pakoputkeen? Se ei ole enää parhaimmassa kunnossa (meni tosin vielä katsastuksesta läpi 1,5 kk sitten). Auton sisälle tunkeutuu myös pakokaasun haju esim. liikennevaloihin pysähtyessä. Tarkka kun olen, niin vielä kolmas huomautettava asia on. Automaattilaatikko pitää sellaista lievää viheltävää ääntä kiekoilla 2000-3000 rpm, onkohan normaalia? Kuuluu varmaankin momentinmuuntimesta? Laatikko kyllä muuten tuntuu pelaavan hyvin, öljytkin vaihdettu siihen keväällä.

4

1252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemusta...........

      itsellä kone alkaa pätkimään,kun ajan 1 sellä:)..*rajoitin hakkaa vastaan*ei sulla oo tietoa tekniikasta ja pakoputki voi resonoida ja silloin vuotaa kunnolla.kuurokin sen tuntee ja db:beetjo liiat.vie tai anna kokeneen ei uusio peukalo keskellä handua.vie jonnekin huoltoonjossa ei ole edellä maituttuja tyyppejä.netissä ei kannata alkaa arvailemaan.

      kädet öljystä etc jo 10 vuotiaasta.

    • El Pollo del Muerta

      Kuvauksen perusteella oletan, että tärinä ilmenee ajaessa. Mahdollisia aiheuttajia ovat : renkaat, vanteet, pyöräntuenta, laakerit, vetoakselit ym.
      Tämän ikäisessä autossa joka paikassa alkaa jo olemaan välystä, jota ei ehkä muuten huomaa, mutta ääriolosuhteissa ne havaitsee.
      Moottorin / vaihteiston kannatinkumit voivat olla väsyneet, jolloin kaikki moottorin ja voimansiirron värinä tulee läpi. Näihin viittaa myös pakokaasun haju; moottoripaketti pääsee kiertymään yli rajojensa ja on aiheuttanut murtuman pakoputkeen.
      Jos vaihteiston öljymäärä on kohdallaan, niin viheltävän tyyppistä ääntä yleensä aiheuttaa tukkeutunut lauhdutinputkisto, öjypumpun ohivuoto, vikaantunut vapaakytkin ja myös vaihteenvalitsimen kaapeli, jos se on irti oikeista kiinnikkeistään ja ottaa kiinni vaihteistoon / moottoriin.

    • Högi

      Höh. Todennäköisesti ääni tulee turbiinista, joka on aivan normaali ääni neonissa Kun kaasua painat ja kierrokset nousevat niin ääni häviää. vai kuinka? Samaa "vikaa" ihmettelin kun ostin kuusi vuotta sitten neon -02:sen.

    • Högi

      Niin, ja tarkista pakoputken viimeinen liitos ennen takapönttöä, siitä yleensä alkaa vuotamaan muutaman vuoden kuluttua vaihdosta. Putket ruostuvat paljin nopeammin kui itse vaimennin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1220
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      885
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe