Lumeavioliitot

Me suomalainen mies

Katsoiko kukaan televisiosta, kun ajankohtaisohjelmassa näytettiin ns, suomalainen taistelu lumeavioliitosta. No, kyseiseen tapaukseen en halua ottaa kantaa, sen sitten molemmmat osapuolet näkevät 4 vuoden jälkeen, kun jatkuva oleskelulupa myönnetään.

Itselläni on useita tuttuja, sekä miehiä että naisia. jotka ovat solmineet avioliiton ulkomaalaisen puolison kanssa. Miesten kohdalla kysymyksessä suurimmassa osassa on venäläinen tai aasialainen(thai tai filippiiniläinen) puoliso. Naisilla yleesä Etelä-Euroopan maista, Turkista tai Pohjois-Afrikan muslimimaista(Marokko, Egypti tai Tunisia). Yhteistä näille maille ovat ne, että ne ovat ns. suosittuja turistikohteita.

Tuttavieni kohdalla ehkä kymmenestä avioliitoista on onnistunut noin 2.. Aikaisemmin avioero oli helppo laittaa vireille jo aikaisemmin, mutta onneksi maassamme voimaan tullut tiukennettu versio ulkomaalaislaista velvoittaa näiden avioliittojen olemista kasassa ainakin sen 4 vuotta, ennenkuin voi toinen osapuoli lähteä sitten kävelemään ja hakemaan uusia valloituksia ja tuomaan omakulttuurisen uuden puolisonsa Suomeen, kun lait tämän mahdollistavat.

Seuraan tällä hetkellä läheltä kahden ystäväni avioliittoa läheltä. Mies, joka on solminut avioliiton venäläisen naisen kanssa ( naisella takana jo yksi eroonpäättynyt avioliitto Suomessa ja luojaties kuinka eroonpäättynyttä avioliittoa Venäjällä, kiitos Venäjän helpon avioerolain). Toisessa tapauksessa on kysymyksessa vanhempi naishenkilö, joka solmi avioliiton etelämaalaisen, itseään yli 20-vuotta nuoremman miehen kanssa. Olen pystynyt heillä käydessään seuraamaan molempien aviopuolisojen käyttäytymisiä suomalaista puolisoaan kohtaan ja voi vaan sanoa, että kun se yhteinen kieli puuttuu. niin omalla vieraalla kielellä on mukava sanoa hymyssä suin vaikka millaisia loukkauksia omalle aviolpuolisolle ilman että toinen ymmärtää.

Itse minun oli helppo seurata, koska puhun näitä molempia kieliä. Toivottavasti nämä suomalaiset osapuolet ovat tehneet ns, avioehdon, koska esim tämä vanhemman naishenkilön kohdalla on todella suuri omaisuus kyseessä.

Onko kysymyksessä sitten sitten erikulttuurisissa avioliitoissa ns, todellisesta rakkaudesta vaiko ei, sen jokainen voi näkeä, mutta arki alkaa aina kaikessa. Minun mielestäni maahanmuuttovirasto Suomessa vetää kaikesta huolimatta asiallista ja oikeaa linjaa näiden liittojen kohdalle, ettei muutaman vuoden päästä tule uusia aviopuolisoita tänne sosiaaliturvamme elätettäväksi. Tämä on silkka totuus. En ole rasisti , vaan ainoastaan realisti,

42

2573

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kun ei ymmärrä?

      Ensiksi, varmasti joku katsoi ohjelman, todennäköisesti monikin. Miksi epäilet, ettei kukaan olisi katsonut (vrt. kysymyksen asettelu, "katsoiko kukaan")?

      Jos osaat molempien osapuolien kieliä, mikset auta heitä, puutu asiaan ja kysy suoraan ystäväsi avioehdosta? Mikä ystävä se tuollainen on, joka selän takan juoruilee ja nettiin kirjoittelee ystävistään?

      Mikä sun viestin agenda muuten oli?

      • Me suomalainen mies

        Anteeksi, kun tämä tyhmä pääni ja pitkä aika koulussa olosta aiheutti, sen etten osasnnut ehkä jakaa asetella kertomustani oikein?? No, mutta enhän voinut heti tietää, että vastaajana on suomenkielen lehtori tai aina pikkutarkka kieliopin ja jäsentelyn viilaja, No, anteeksi minun tyhmyyteni tässä asiassa.

        Siis vastaan kysymykseesi: Tarkoituksenani oli siis avata keskustelu ns, monikultturisista avioliitoista ja lumeliitoista? toivottavasti nyt korjasin nämä puutteet.

        Lopuksi se, miksi en ole puuttunut asiaan ja miksi kirjoittelen siitä nettiin? Olen todellakin puuttunut siihen ja varoittanut molempia kertomalla asian todellisen laidan. Mutta rakkaushan on sokea ja kaikki varoitukset menee kuuroille korville. Ja todellakin näistä jutuista ei pysty tunnistamaan ketään, niin fiktiivisiä eivät ne kuitenkaan ole.

        Ps.. hyvää kesää sulle "kun en ymmärrä". Anteeksi maalaisuuteni ja huono-oppisuuteni, mutta nythän ollaan koulusta kesälomalla ja niin myös suomenkielen tunneilta!!!!


    • terveisiä Tatjanalta

      Ensinnäkin "lume"avioliitoista. Miksi kaikkien mielestä ne ovat niin kauhistuttavia? Noh, viranomaisen aina ymmärtää – sitä kylmempää, jäykempää ja mielivaltaisempaa ajattelutapaa kuin byrokraatilla on, ei maailmasta löydykään. Viranomaisen elämän tarkoitus kun on pykälien noudattamisessa. Jos laki käskisi pitämään kesken kuumaa kesää karvalakkia päässä, niin löytyisi kokonainen armeija lakeijoja noudattaamaan / pakottamaan muita noudattamaan tätäkin pykälää. Mutta jos sitten lähestytään asiaa IHMISEN näkökulmasta? Lumeavioliitoissa on sentään selkeät pelisäännöt ja selkeät päätökset, jotka kaksi aikuista tekee molempien (itsensä) hyväksi. Toinen osapuoli esim. saa kauan kaipaamansa seksiä ja miksei myös hellyyttä, jota vailla on elänyt koko ikänsä ja jota mitkään ”hyvää tarkoittavat” neuvojat ja ystävät eivät voi korvata kaikista yrityksistään huolimatta, sekä jonkun elävän olennon yksinäisyyttään laimentamaan (koirat, joita Suomessa pidetään perheenjäseninä , eivät - ihme kyllä  - ihmistä korvaa). Ja toinen – paremmat elinolot ja tilaisuuden aloittaa uusi elämä, jossa turvata hyvät ansiot ja tulevaisuuden itselleen ja lapsilleen. Miten nämä olisivat alempiarvoisia tavoitteita kuin tilanteessa, jossa pääkopassa tapahtuvien kemiallisten reaktioiden ja feromonien ylituotannon seurauksena kaksi yhteiseloon, yhteisvastuuseen ja suhteeseen täysin kelpaamatonta henkilöä, jotka ovat muodostaneet näkemyksensä ”aidosta rakkaudesta” länsimaisista TV-sarjoista, Cosmopolitan- ja Jallu -lehdistä sekä omista yöfantasioistaan, perustavat ”perheen”, hankkivat lapsia (muuten kummallinen ja myös paljosta puhuva kielellinen hirviö - ikäänkuin kyse olisi jostain tavaran hankkimisesta) ja lopulta eroavat vihollisina edelleen tajuamatta, miksi menivät yhteen, loputtomasti riitelevät omaisuudesta, lapsista ja muuten vain. Avioeroprosentti kasvaa maassa vuosi vuodelta, yhdessäolon pituus laskee – eikä tämä ole suomi-ulkkis-parien ansiota vaan niiden aitojen suomalaisten parien, joilla olettamuksesi mukaan ”pitää” mennä hienosti kun kerran kotimaisuusprosentti on mallikkaasti 100:ssa: http://www.stat.fi/til/ssaaty/2011/ssaaty_2011_2012-04-20_tie_001_fi.html

      Maassa ajetaan hirveällä painovoimalla samaa sukupuolta olevien liittojen oikeuksia (jopa lasten hankkimiseen asti), otsikoissa viime päivinä ollut tytön murhatapauksesta syytetyn pariskunnan ikäeroasetelma (mies 34, nainen 47) ei kiinnittänyt kenenkään huomioita eikä tuollainen ikäero ole tässä maassa mikään poikkeus. Mutta auta armias, jos sattuu olemaan ulkomaalainen puoliso – heti epäillään lumeliittoa ja ties mitä, ja sehän kaikki on niin paha, niin paha... Eikö ole kotimaista ”laatua”? Pthyi!

      Jostain syystä kuvitellaan, että ulkomaalainen nylkäisee kaiken mammonan suomalaiselta puolisoltaan vaikka todellisuudessa noilla pareilla suomalainen puoliso on lähes poikkeuksetta tähtitieteellisen kaukana satumaan prinssistä/prinsessasta niin ulkoisten parametriensa kuin mammonankin osalta, että siltä ylipäätään löytyisi mitään, mitä nylkäistä. Pahimmassakin (lumeliitto) tapauksessa ulkomaalainen tyytyy oleskelulupaan, jonka myöntää ulkomaalaisvirasto eli suomalaisella puolisolla ei ole siinäkään kovin paljon ansiota, millä leveillä, ja silti kuvitellaan, että ulkomaalainen olisi hamaan loppuun asti korvausvelvollisuudessa suomipuolisolleen suomiviranomaisilta saadusta mahdollisuudesta aloittaa uusi elämä (mikä on sinänsä kunnioitettava elämäntavoite, toisin kuin suomipuolison kanimainen seksinhaku). Mitä nylkäisemiseen tulee, niin se on jo parisuhdeoppaisiinkin kirjattava itsestäänselvyytenä mm. kuinka suomalainen nainen järjestää asiansa miehen avustuksella ja kuinka mies lopulta lähtee maksamastaan talosta kalsarit muovikassissa ainoana omaisuutena. Olen nähnyt myös tapauksia, joissa suomipuoliso yrittää erilaisten järjesltelyiden kautta ja suomalaisia juristeja käyttäen saada haltuunsa omaisuutta ulkomaalaisen puolisonsa sukulaisiltakin, vaikkei luulisi sille kuuluvan. On lapsilisiä kähmitty ja on laitettu puoliso duuniin itse ollessaan työkkärin kortistossa vakioasiakkaana ja pahoinpidelty ja milloin mitäkin ”onnelaa” täällä suomipuolison kanssa. Toinen perisuomalainen myytti on juuri tuo ”sosiaaliturvamme-elätettävät” –mantra. Haluaisin nähdä selkeät tilastot, jotka kertoo, kuinka moni ulkomaalainen puoliso on kuuluisan ”sosiaaliturvamme” elättinä ja kuinka kauan/kuinka moni itse elättää suomalaista ukkoaan/akkaa tai suomalainen ukko/akka muulla tavoin hyödyntää sosiaaliturvaa ulkomaalaisen puolison avulla. On ainakin tilastollinen fakta, että idästä tulevat maahnamuuttajat ovat keskimäärin koulutetumpia kuin paikallinen väestö, sen ja iän puolesta Suomen valtion ei tarvitse kovin paljon satsata henkilöön saadakseen lypsettyä hänestä hyötyä verrattuna perisuomalaiseen, jonka päivähoitoon, terveydenhuoltoon, kouluihin yms. uppoaa runsaasti rahaa aivan syntymästä asti.

    • terveisiä tatjanalta

      Jatkoa edelliseen.

      Olen samaa mieltä, ettei suomi-ei-suomi –suhteet kovin helppoja ole, eivätkä omasta mielestäni suositeltavia pidemmän päälle: suomalaiset ovat monessa mielessä sen verran joustamatonta, itsekeskeistä, kylmäveristä ja ulkomaalaisten silmissä jopa autistista porukkaa, että eipä kovi moni mokuavioliitto kestää. Esim. kun puhutaan ulkomaalaisesta naisesta ja suomalaisesta miehestä, jos suhde on päässyt kestämään yli 3 vuotta, niin kyse on lähinnä naisen pitkästä pinnasta. Sinä kun ymmärrät molempia kieliä ja tunnet tarvetta opettaa kavereitasi kuinka suhde rakennetaan, ehkä voisit itsekin oppia jotain noista salakuuntelemistasi puheista ja – jos haluat onnea kavereillesi etkä vain hajotat kaiken, mistä itse et tykkää – voisit neuvoa kavereitasi muokkaamaan jotain heidän omissa asenteissaan, sivistyksessään, ulkonäössään ja tottumuksissaan vastaamaan puolisoiden odotuksia. Sillä juuri olettamus, että suomalaisen ei tarvitse mukautua toiseen ihmiseen millään lailla eikä varsinkaan opetella puolisonsa kieltä ja kulttuuria koska suomalaiset ovat (omasta mielestään) niin täydellisiä ja suomalainen sivistys ja kulttuuri - niin ylivertaisia, tuottaa melkoisia ongelmia. Kaikki siitäkin huolimatta, että itse ei välttämättä osata laittaa pisteetkään lauseiden perään, ainut maa, minne on matkustettu, oli Viro ja sielläkin – vain ne paikat, mistä saa halpaa viinaa, parhaat kulttuurielämykset ovat lätkämatsi ja juhannussauna, viimeksi luettu kirja oli Aku Ankka, kauhtunut villapusero ja putkimieshousut käy juhlapuvuksi ja lenkkimakkara on mitä herkullisin ruoka. Näillä eväillä on ymmärtääkseni kovin vaikeaa rakentaa pysyvä suhde sellaisen henkilön kanssa, joka on tullut tänne maasta, jolla itsenäinen kulttuurihistoria in hieman pitempi kuin Suomen alle 100 vuotta.

      • White_trash_man

        Kyllä tuntuvat ainakin amerikkalaisten miesten ja kiinalaisten naisten väliset avioliitot olevan onnistuneita. Ovatko nuo miehet parempia ja asialle enemmän omistautuneita, koska useimmat ovat olleet jo todella monta vuotta naimisissa?
        Suomesta taitaa olla aivan liian helppoa hakea muija venäjältä, eli suomalaismieheltä ei vaadita paljoakaan kykyä ja älyä. Venäläiset, voisitte karkottaa suomalaiset miehet pois, jos muututte telaketjufeministeiksi, otatte kunnon tatuoinnit ja lävistykset, värjäätte tukan siniseksi tai vihreäksi, sekä hommaatte vaikka 20 kg ylipainoa.

        Youtubesta löytyy Kiinaa käsitteleviä videoblogeja. Niihin liittyvissä keskusteluissa käy ilmi, että monet nämä avioliitot ovat olleet pitkäikäisiä eikä eroja ole tullut.


    • Chom chom

      Olipa Tatjanalla asiaa. Osin täyttä asiaa, mutta miksi pitää kirjoittaa niin katkerasti?

      Olen vahvasti lumeliittoja vastaan ja kieltäytynyt tällaisista tarjouksista, eli kun kyse on ollut liiton solmimisesta, jotta toinen pääsisi Suomeen ja toinen saisi siitä rahallisen korvauksen. Ongelma on siinä, miten avioliiton aitous voidaan määrittää. Suomalaisilta avioon aikovilta tai edes aviopuolisoilta ei edellytetä yhteiselämää saman katon alla. Suomi-Suomi -parit saavat mennä naimisiin ilman rakkautta ja ilman aikomusta elää yhdessä.

      Tilastojen perusteella tai sen perusteella, miten asiat ovat nyt, ei voi päätellä sitä, miten pitäisi olla. Tilastot puhuivat vahvasti mun ja mieheni suhdetta vastaan, jos tarkasteltiin ulkoisia seikkoja, mutta niin vain yhdessä olemme edelleen. Tosin mieheni ei tarvinnut minua oleskelulupaa varten, joten suhteessamme ei ollut sitä painolastia, että täytyisi pelätä toisen käyttävän hyväksi. Mulle itselleni mieheni äidinkielen opettelu ja yritys ymmärtää kulttuurisia kysymyksiä ovat tuoneet elämääni ja ajattelutapaani monipuolisuutta. Opin tuntemaan mieheni paremmin ja uusista näkökulmista, kun ymmärsin, mitä puhuttiin esim. sukulaisten tai ystävien kanssa. Varmaan mieheni koki samoin oppiessaan suomea ja täkäläisiä tapoja.

      Voisi sanoa, että vakka kantensa valitsee. Joustamattomat ja itsekeskeiset ihmiset eivät yleensä tuppaa kestämään liitoissaan, ellei liiton syynä ole muita vaikuttimia kuin tunteet.

    • terveisiä Tatjanalta

      Lumeliitto on syntiä vain uskovaisille hihhuleille. Kirkossa ei tietenkään edes ateistin ole kovin soveliasta valehdella aikomuksistaan alttarin ja todistajien edessä (tosin valehteluksi osoittautuu sekin, jos vilpittömästi hokee rakastavansa "kunnes kuolema erottaa" ja sitten eroaakin parin vuoden sisällä - ihmisen on parasta olla lupaamatta yhtään mitään, minkä on tarkoitus tapahtua tulevaisuudessa: huomenna vaikka tiiliskivi putoaa päähän, niin avot, lupausta ei pidettykään). Mutta ajattelepa sitten maistraattia: koko proseduuri on mitä byrokraattisin, ei häivääkään mistään "pyhyydestä", oikeasta tai keksitystä. Tässä rutiinitilanteessa on kyse vain ja ainoastaan yhteiselon rekisteröinnistä ja paprujen saamisesta. Se, että viranomaiset pyrkii säätelemään ihmisen valinnanvapautta ja itsemäärämisoikeutta tässäkin vedoten milloin mihinkään, on vain keskiajalta perityn mielivaltaisuuden jäämiä. Ajattele lumeliittoa vaikka työsopimuksena: kenellekään ei tule mieleen pitää työnantaja- ja työntekijäosapuolten tekemää vapaaehtoista kahdenvälistä sopimusta vääränä asiana puhumattakaan moraalipohjan kyseenalaistamisesta ja työsuhde kuuluukin ainoastaan näille kahdelle vaikka eri näkökulmasta katsottuna kyse on käytännössä siitä, että toinen yhtälailla myy itseään toiselle. Kenellekään ei kuulu esim. pankin myöntämän asuntolainasopimuksen yksityiskohdat - nämä ovat salaisuuksia, joihin ei viranomaisilla ole mitään asiaa. Kenellekään ei kuulu (ihmisoikeusjulistuksenkin mukaan!), mitä teet kotonasi - nämä ovat sinun yksityiselämää, johon ei puututa. Mutta jostain syystä kahden ihmisen liitto ja sen tarkoitusperät, etenkin kun toinen sattuu olemaan ulkomaalainen, kiinnostaa niin monia. Ja siitähän syntyy varsinaista järjettömyyttä kun viranomaiset alkaa säädellä, miten ja kenen kanssa ihmisen kuuluu elää. En koskaan ollut ko. tilanteessa, mutta olisi varmaan hauska kokemus olla selittelemässä jollekin läskiperseiselle tantalle, mikä on rakkaus ja missä asennossa ja kuinka usein harrastetaan seksiä, sillä varmaan olisi taulukotkin valmiina, joiden avulla määritellä suhteen aitouden aste.

      • Chom chom

        Mulle itselleni avioliitolla on myös henkistä merkitystä (vaikkei uskonnollista). Meidät on vihitty maistraatissa, ja koimme, että kyse oli muustakin kuin rekisteröinnistä, vaikka viranomaisten silmissä sopimus ja sen rekisteröinti tietysti oli tärkeintä. Ymmärrän kuitenkin, että avioliittoa voidaan pitää myös puhtaasti juridisena sopimuksena, jolla on vaikutuksia mm. lasten asemaan ja omaisuuskysymyksiin. Eihän avioliiton solmiminen sinällään mitään muuta, jos esim. ollaan vuosia asuttu yhdessä.

        Tästä huolimatta tai juuri siksi olen sitä mieltä, että avioliiton osapuolilla pitäisi olla myös tunneside toisiinsa. Avioliiton solmiminen huijaamistarkoituksessa on mielestäni yksiselitteisesti väärin. Näen, että avioliiton tavoitteena on molempien puolisoiden yhteinen hyvä ja liiton pysyvyys, vaikka eihän tosielämässä näin aina käy. Asiat muuttuvat, sopimuksia puretaan. Silti lähtökohtana pitäisi olla puolisoiden sitoutuminen toisiinsa. Jos ei tähän kykene tai halua, voi sopia sitten vaikka työsopimuksen.

        Se, miten ja missä kukin sitten puolisonsa kanssa elää, ja miten rakastaa tai rakastaako, ei ole lainsäädännön asia.


      • w3q323

        "Mutta jostain syystä kahden ihmisen liitto ja sen tarkoitusperät, etenkin kun toinen sattuu olemaan ulkomaalainen, kiinnostaa niin monia. Ja siitähän syntyy varsinaista järjettömyyttä kun viranomaiset alkaa säädellä, miten ja kenen kanssa ihmisen kuuluu elää."

        Kysymys on maahantulon säätelystä ja lain noudattamisesta. Lumeliitossa on kyse maahantulosäännösten kiertämisestä ja sellaisena laittomasta toiminnasta. Oletko sitä mieltä, että maahantuloa ei tulisi rajoittaa millään tavalla? Ilmeisesti laillisuusperiaate ei myöskään ole sinulle kovin tärkeä.


      • terveisiä Tatjanalta
        w3q323 kirjoitti:

        "Mutta jostain syystä kahden ihmisen liitto ja sen tarkoitusperät, etenkin kun toinen sattuu olemaan ulkomaalainen, kiinnostaa niin monia. Ja siitähän syntyy varsinaista järjettömyyttä kun viranomaiset alkaa säädellä, miten ja kenen kanssa ihmisen kuuluu elää."

        Kysymys on maahantulon säätelystä ja lain noudattamisesta. Lumeliitossa on kyse maahantulosäännösten kiertämisestä ja sellaisena laittomasta toiminnasta. Oletko sitä mieltä, että maahantuloa ei tulisi rajoittaa millään tavalla? Ilmeisesti laillisuusperiaate ei myöskään ole sinulle kovin tärkeä.

        "Laillisuusperiaate" ... :) Tiedätkö, mitä laki on? Vielä eilen homoutta on pidetty psyykkisenä sairautena, nykyään jos joku esittää tämän ajatuksen julkisesti, niin joutuu vastuuseen syrjinnästä. Näin se ilmapiiri muuttuu ja "laillisuusperiaatteet" sen mukaan kuin tuuliviiri, tosin hyvin jäljessä. Viime aikoina uutisoitu kuinka terveystalot ja mehiläiset harrastavat "veronjärjestelyä": mitään laitonta ne eivät tee, mutta eduskunnassa on parhaillaan valmisteilla laki, joka supistaa mahdollisuudet kiertää verot ulkomaisten bulvaaniyhtiöden kautta. Toiminta muuttuu kertaheitolla laittomaksi. Ja niin kauan kuin laki nykymuodossa on voimassa, toiminta on laillista, eikö vain?
        Kun lailla yritetään puuttua kahden ihmisen välisen suhteeseen rajoittavasti, tämä on paitsi typerää, myös hyödytöntä - missä rajoitteet, siinä kapinakin. Kuka valvoo ja miten? Kuka takaa, ettei synny ylilyöntejä, joista valitetaan EUn ihmisoikeustuomioistumeen asti? Maahantulon säätely rajoittamalla kansalaisilleen kuuluvat henkilövapaudet eivät oikein ole linjassa ihmisoikeusjulistuksen kanssa. Rautaesirippua tänne ei kukaan kaiva, paitsi ehkä joku homehtunut byrokraatti maahanmuutovirastosta.


      • 234234234
        terveisiä Tatjanalta kirjoitti:

        "Laillisuusperiaate" ... :) Tiedätkö, mitä laki on? Vielä eilen homoutta on pidetty psyykkisenä sairautena, nykyään jos joku esittää tämän ajatuksen julkisesti, niin joutuu vastuuseen syrjinnästä. Näin se ilmapiiri muuttuu ja "laillisuusperiaatteet" sen mukaan kuin tuuliviiri, tosin hyvin jäljessä. Viime aikoina uutisoitu kuinka terveystalot ja mehiläiset harrastavat "veronjärjestelyä": mitään laitonta ne eivät tee, mutta eduskunnassa on parhaillaan valmisteilla laki, joka supistaa mahdollisuudet kiertää verot ulkomaisten bulvaaniyhtiöden kautta. Toiminta muuttuu kertaheitolla laittomaksi. Ja niin kauan kuin laki nykymuodossa on voimassa, toiminta on laillista, eikö vain?
        Kun lailla yritetään puuttua kahden ihmisen välisen suhteeseen rajoittavasti, tämä on paitsi typerää, myös hyödytöntä - missä rajoitteet, siinä kapinakin. Kuka valvoo ja miten? Kuka takaa, ettei synny ylilyöntejä, joista valitetaan EUn ihmisoikeustuomioistumeen asti? Maahantulon säätely rajoittamalla kansalaisilleen kuuluvat henkilövapaudet eivät oikein ole linjassa ihmisoikeusjulistuksen kanssa. Rautaesirippua tänne ei kukaan kaiva, paitsi ehkä joku homehtunut byrokraatti maahanmuutovirastosta.

        Minkälaisia rajoituksia maahanmuutossa tulisi mielestäsi olla?


      • terveisiä Tatjanalta
        234234234 kirjoitti:

        Minkälaisia rajoituksia maahanmuutossa tulisi mielestäsi olla?

        Jaa, miksi pitää olla rajoituksia? Ai niin, se kakku... Mitenkähän maailma eli aiemmin kun ei rajojakaan joskus oikein ollut?? Ajatella: ei viisumeita, ei oleskelulupia eikä sen ympärille kasvanutta tulli-, virkamies- ja voimainstituuttipaisetta, miten ilman kaikkia niitä pärjättiinkin? Vastaus on ehkä siinä, että jokainen oli vastuussa omasta elämästään itse eikä odottanut, että valtio tule ruokalusikan kanssa eteen tilanteessa kuin tilanteessa. Koska ei tullut. Liikkua sai, mutta minne ikinä muutat, elantosi hankit itse. Nyt taas on luotu sellainen systeemi, että toisaalta virkavalta ei ole velvollinen järjestämään riittävän määrän työpaikkoja kansalaisille ja toisaalta kansalaiset eivät ole velvollisia tekemään töitä. Ja sitä systeemiä suojellaan kynsin hampain niitä vastaan, ketkä "tuli-viemään-meidän-työpaikat" tai - vaihtoehtoisesti - "elävät-veronmaksajien-rahoilla". Valtion johtajia eivät tulevaisuuden näkymät hetkauta - annetaan perusteollisuuden valuta kiinoihin ja maatalouden kuihtua, kukaan ei tee elettäkään trendin pysäyttämiseksi, ei maan rajojen sisällä eikä EUn tasolla. Virasto, jonka tehtävänä on hoitaa työmarkkinat, ei sitä tee, ei esim. velvoitetta ilmoittamaan kaikki vapautuvat työpaikat keskitettyyn järjestelmään, mikä helpottaisi kortistoasiakkaiden työllistymistä, vaan suurin osa töistä menee pöydän alta, kuinka paljon, siitä ei ole mitään kunnon tilastointia. Omassa tuttavapiirissäni nuoret hankkii elantonsa pelaamalla nettipokeria ja asustelemalla opintorahoilla Thaimaassa, mistä on - tämä liittyy nyt alkuperäiseen aiheeseen - vastapalveluksena hankittu lumeliittovaimoke. Pääasia ettei elämässä olisi kovin rankkaa. Toki tuollaisesta ei kannata jakaa palaakaan yhdellekään mamulle tai muuten joutuu luopumaan koko kakusta. Sehän olisi kestämätöntä!


      • *.*.*
        terveisiä Tatjanalta kirjoitti:

        Jaa, miksi pitää olla rajoituksia? Ai niin, se kakku... Mitenkähän maailma eli aiemmin kun ei rajojakaan joskus oikein ollut?? Ajatella: ei viisumeita, ei oleskelulupia eikä sen ympärille kasvanutta tulli-, virkamies- ja voimainstituuttipaisetta, miten ilman kaikkia niitä pärjättiinkin? Vastaus on ehkä siinä, että jokainen oli vastuussa omasta elämästään itse eikä odottanut, että valtio tule ruokalusikan kanssa eteen tilanteessa kuin tilanteessa. Koska ei tullut. Liikkua sai, mutta minne ikinä muutat, elantosi hankit itse. Nyt taas on luotu sellainen systeemi, että toisaalta virkavalta ei ole velvollinen järjestämään riittävän määrän työpaikkoja kansalaisille ja toisaalta kansalaiset eivät ole velvollisia tekemään töitä. Ja sitä systeemiä suojellaan kynsin hampain niitä vastaan, ketkä "tuli-viemään-meidän-työpaikat" tai - vaihtoehtoisesti - "elävät-veronmaksajien-rahoilla". Valtion johtajia eivät tulevaisuuden näkymät hetkauta - annetaan perusteollisuuden valuta kiinoihin ja maatalouden kuihtua, kukaan ei tee elettäkään trendin pysäyttämiseksi, ei maan rajojen sisällä eikä EUn tasolla. Virasto, jonka tehtävänä on hoitaa työmarkkinat, ei sitä tee, ei esim. velvoitetta ilmoittamaan kaikki vapautuvat työpaikat keskitettyyn järjestelmään, mikä helpottaisi kortistoasiakkaiden työllistymistä, vaan suurin osa töistä menee pöydän alta, kuinka paljon, siitä ei ole mitään kunnon tilastointia. Omassa tuttavapiirissäni nuoret hankkii elantonsa pelaamalla nettipokeria ja asustelemalla opintorahoilla Thaimaassa, mistä on - tämä liittyy nyt alkuperäiseen aiheeseen - vastapalveluksena hankittu lumeliittovaimoke. Pääasia ettei elämässä olisi kovin rankkaa. Toki tuollaisesta ei kannata jakaa palaakaan yhdellekään mamulle tai muuten joutuu luopumaan koko kakusta. Sehän olisi kestämätöntä!

        Oletko oikeasti noin tyhmä vai esitätkö vain tyhmää?
        Kun maassa ei ole sosiaaliturvaa, elitasoerot ovat valtavat ja kuolleisuus on korkea.
        Näissä maissa elossa pysymisen ehto on se, että perhe tai suku auttaa (jos pystyy) heikommassa asemassa olevia.
        Kehittyneissä länsimaissa asia on viety sen verran inhimillisempään suuntaan että tuo "perhe" on valtio joka tasaa omien kansalaistensa elintasoeroja ja auttaa niitä jotka eivät omillaan pärjää.
        Monissa länsimaissa täysi sosiaaliturva koskee kuitenkin vain ko. maan kansalaisia mutta Suomessa sosiaaliturva kuuluu jostan syystä kaikille Suomessa laillisesti asuville.

        Koska Suomen kokoinen valtio ei millään pysty elättämään kaikkia tänne pyrkiviä, haluatko että Suomikin muuttaa lainsäädäntöään sosiaaliturvan osalta koskemaan vain Suomen kansalaisia vai haluaisitko että Suomi peräti poistaisi kaiken sosiaaliturvan jolloin Suomi ei olisi enää niin houkutteleva vaihtoehto?

        Entäs maahan saapuvat rikolliset? Pitäisikö niillekkin taata vapaa pääsy tänne vaikka nyt jo muutamien vankiloiden osalta ulkomaalaisedustus on jo suurempi kuin suomalaisten.


      • terveisiä Tatjanalta
        *.*.* kirjoitti:

        Oletko oikeasti noin tyhmä vai esitätkö vain tyhmää?
        Kun maassa ei ole sosiaaliturvaa, elitasoerot ovat valtavat ja kuolleisuus on korkea.
        Näissä maissa elossa pysymisen ehto on se, että perhe tai suku auttaa (jos pystyy) heikommassa asemassa olevia.
        Kehittyneissä länsimaissa asia on viety sen verran inhimillisempään suuntaan että tuo "perhe" on valtio joka tasaa omien kansalaistensa elintasoeroja ja auttaa niitä jotka eivät omillaan pärjää.
        Monissa länsimaissa täysi sosiaaliturva koskee kuitenkin vain ko. maan kansalaisia mutta Suomessa sosiaaliturva kuuluu jostan syystä kaikille Suomessa laillisesti asuville.

        Koska Suomen kokoinen valtio ei millään pysty elättämään kaikkia tänne pyrkiviä, haluatko että Suomikin muuttaa lainsäädäntöään sosiaaliturvan osalta koskemaan vain Suomen kansalaisia vai haluaisitko että Suomi peräti poistaisi kaiken sosiaaliturvan jolloin Suomi ei olisi enää niin houkutteleva vaihtoehto?

        Entäs maahan saapuvat rikolliset? Pitäisikö niillekkin taata vapaa pääsy tänne vaikka nyt jo muutamien vankiloiden osalta ulkomaalaisedustus on jo suurempi kuin suomalaisten.

        Kieltämättä sosiaaliturvaa tarvitaan siellä, missä työnteolla ei oikein tule toimeen eikä ansioista pysty säästämään ja/tai työtä ei ole kehnon työpolitiikan takia ja/tai kahden edellisen ansiosta on kasvanut kokonainen sukupolvi, joka ei haluakaan tehdä töitä paitsi jos tarjotaan siistiä hyvinpalkattua paperinpyörityshommaa arkkitehtuurisesti arvokkaassa miljöössä. Huonossa taloustilanteessa kuuluisa sosiaaliturva on kuitenkin silkka mahdottomuus kaikille, suomalaiset voivat kuvitella olevansa maailman paijatuin kansa ja että sosiaaliturva putoaa taivaalta, mutta harhaluulot valuvat aikoinaan pois kuin hiekka läpi sormien. Vastikkeetonta turvaa työikäiselle ei saisi antaa, olipa kuka tahansa saaja.
        70-80-luvulla Suomen talous elää porskutti kiitos paljon parjatun Neuvostoliiton - ei taideta enää palata samalle elintasolle ikinä, joka romahti kun ei enää ollut ruokkivaa kättä. Siitä ajasta on menty kokoajan alaspäin ja sama suunta jatkuu. Alkaa olla huolestuttavia merkkejä koulujärjestelmänkin rapistumisesta etenkin jos on tottunut mediassa joka vuosi esiintyvään rummutukseen PISA-tutkimuksista (joiden tuloksia olen aina epäillyt): http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Kehuttu koulumallimme alkaa repeillä reunoilta/a1347762487067
        Suomalaista koulujärjestelmää on pitkään pidetty tasoittavana sosiaalisena tekijänä, johon perinteisesti kannattaa satsata verotuksellisesti. Tulokset saattavat kuitenkin tulevaisuudessa osoittautua laihoiksi. Alle 25-vuotiaiden väliinputoaminen on viime vuosina kasvanut, sosiaaliturvako syynä? Kyllä osittain, käänteisesti: osa sukupolvea passivoitui.
        Sosiaaliturvalla toki voidaan tasata elintasoa jonkun verran suljetussa yhteiskunnassa, mutta pitkässä juoksussa seinä tulee vastaan yksinkertaisesti taloudellisista syistä: nykymaailmassa suurimmat työnantajat kaikoavat muualle ja maksavat veronsa sinne ”muualle”. Kun ei ole olemassa minkäänlaisia rajoitteita markkinataloudelle globaalissa mittakaavassa, lopputuloksena on valtion kassavirran ja kansalaisten tulojen tyrehtyminen sieltä, missä yhteiskunta on kilpailuttanut itsensä ulos. Vaarat – ja pahat sellaiset - siis ovat aivan muualla kuin ulkomaalaisissa. Siinä mielessä on mielenkiintoista, että suurimmat ulkomaalaisvirrat suuntautuvat sinne, missä sosiaaliturva ei ole kummoinen, mutta on mahdollisuuksia ansaita, esimerkkinä vaikkapa USA tai lähinaapuri Venäjä, jossa Moskovassa sanotaan olevan pelkästään laittomia maahanmuuttajia puoli miljoonaa (paljonkohan olisi laillisia...). Samat kuviot on edessä aktiivisilla suomalaisillakin:
        http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2012/09/16/mita-tapahtuu-jos-tuhat-insinooria-lahtee-suomesta/201237700/139


      • 213321321
        terveisiä Tatjanalta kirjoitti:

        Jaa, miksi pitää olla rajoituksia? Ai niin, se kakku... Mitenkähän maailma eli aiemmin kun ei rajojakaan joskus oikein ollut?? Ajatella: ei viisumeita, ei oleskelulupia eikä sen ympärille kasvanutta tulli-, virkamies- ja voimainstituuttipaisetta, miten ilman kaikkia niitä pärjättiinkin? Vastaus on ehkä siinä, että jokainen oli vastuussa omasta elämästään itse eikä odottanut, että valtio tule ruokalusikan kanssa eteen tilanteessa kuin tilanteessa. Koska ei tullut. Liikkua sai, mutta minne ikinä muutat, elantosi hankit itse. Nyt taas on luotu sellainen systeemi, että toisaalta virkavalta ei ole velvollinen järjestämään riittävän määrän työpaikkoja kansalaisille ja toisaalta kansalaiset eivät ole velvollisia tekemään töitä. Ja sitä systeemiä suojellaan kynsin hampain niitä vastaan, ketkä "tuli-viemään-meidän-työpaikat" tai - vaihtoehtoisesti - "elävät-veronmaksajien-rahoilla". Valtion johtajia eivät tulevaisuuden näkymät hetkauta - annetaan perusteollisuuden valuta kiinoihin ja maatalouden kuihtua, kukaan ei tee elettäkään trendin pysäyttämiseksi, ei maan rajojen sisällä eikä EUn tasolla. Virasto, jonka tehtävänä on hoitaa työmarkkinat, ei sitä tee, ei esim. velvoitetta ilmoittamaan kaikki vapautuvat työpaikat keskitettyyn järjestelmään, mikä helpottaisi kortistoasiakkaiden työllistymistä, vaan suurin osa töistä menee pöydän alta, kuinka paljon, siitä ei ole mitään kunnon tilastointia. Omassa tuttavapiirissäni nuoret hankkii elantonsa pelaamalla nettipokeria ja asustelemalla opintorahoilla Thaimaassa, mistä on - tämä liittyy nyt alkuperäiseen aiheeseen - vastapalveluksena hankittu lumeliittovaimoke. Pääasia ettei elämässä olisi kovin rankkaa. Toki tuollaisesta ei kannata jakaa palaakaan yhdellekään mamulle tai muuten joutuu luopumaan koko kakusta. Sehän olisi kestämätöntä!

        Niin todellakin, se kakku. Millaistakohan täällä olisi elämä ilman sitä kakkua, joka yhteisesti maksetaan. Mieti hetki kaikkia niitä yhteiskunnan palveluita ja infraa, joita verovaroin rahoitetaan.


      • mun mielestä
        234234234 kirjoitti:

        Minkälaisia rajoituksia maahanmuutossa tulisi mielestäsi olla?

        Minun mielestä sellaisia, jos ulkomaalainen avioituu suomalaisen kanssa ja eroaa, niin karkotus omaan maahan. Jos yhteisiä lapsia, katsotaan onko se ulkomaalainen edes kiinnostunut lapsistaa, eli maksaako elareita ja tapaako säännöllisesti lapsiaa.
        Jos eroaa ja avioituu oman maan kansalaisen kanssa, hyvin voivat mennä asumaan omaan kotimaahansa. Jos yhteisiä lapsia suomalaisen kanssa ja kaikki kunnossa lapsiin, niin ei ainakaan uudelle oman maan kansalaiselle puolisolle oleskelulupaa Suomeen, hyvin joutaa asua omassa kotimaassaan.

        Näin kun toimittaisiin, niin alkaisi lumeliitotkin loppua. Kova kovaa vastaan, ei muu auta.


      • nainen23v.
        mun mielestä kirjoitti:

        Minun mielestä sellaisia, jos ulkomaalainen avioituu suomalaisen kanssa ja eroaa, niin karkotus omaan maahan. Jos yhteisiä lapsia, katsotaan onko se ulkomaalainen edes kiinnostunut lapsistaa, eli maksaako elareita ja tapaako säännöllisesti lapsiaa.
        Jos eroaa ja avioituu oman maan kansalaisen kanssa, hyvin voivat mennä asumaan omaan kotimaahansa. Jos yhteisiä lapsia suomalaisen kanssa ja kaikki kunnossa lapsiin, niin ei ainakaan uudelle oman maan kansalaiselle puolisolle oleskelulupaa Suomeen, hyvin joutaa asua omassa kotimaassaan.

        Näin kun toimittaisiin, niin alkaisi lumeliitotkin loppua. Kova kovaa vastaan, ei muu auta.

        jaa. monet ulkomaalaiset muuttavat Suomeen ainoastaan kumppaninsa takia. Neljan vuoden aikana moni oppii kielen, saa toita ja luo uuden turvaverkoston. Pitaisiko heidat erottaa toista ja karkottaa takaisin kotimaahan, jos avioliitto ei jostain syysta toimikaan? miten voidaan todistaa, etta mies tapaa lapsiaan, jos katkera ex-vaimo vaittaa muuta? mita jos mies esim. opiskelee eika nain ollen kykene maksamaan elareita? onko oikein rajoittaa kenen kanssa mies saa tulevaisuudessa avioitua, jos liitto suomalaisen kanssa ei onnistu? puolet suomalais avioliitoistakin paatyy eroon.


    • tamaseon

      Ihan sama minkä maalaisen kanssa solmii avioliitto, kunhan molemmat ymmärtävät toisensa kielellisesti sekä hengillisesti. Kansalaisuudella ei ole väliä. Ellei ulkomaalaisavioliittoja olisi - Suomessa syntyisi vain kehitysvammaisia.

      • seonse2

        Sitä paitsi Suomessa on niin kylmä ja rasistinen ilmapiiri, että kukaan ulkomaalaisista edes vilkaisi suomalaista ellei täällä olisi hyvä palkka. Suomi ei ole mikään unelma, vaan suorastaan vankila, jossa ei hyväksytä ulkomaalaistaustaisia henkilöitä. Sitä totuutta ei mikään muuta. Eihän se ulkomaalaisten vika ole, että he syntyivät huonossa maassa, jossa ei ole hyvä palkaa jne.


      • terveisiä Tatjanalta

        Tämä pätee mihin tahansa kansaan: mitä pienempi keskenään lisääntyvä väestöryhmä on, sitä isompi on mahdollisuus geneettisille vääristymille ja populaation degeneroitumiselle lopulta. Omat riskinsä lisäävät luonnonkatastrofit, ravinnonsaannin tyrehtyminen ja kulkutaudit. Jos maailmanhistoriassa ei olisi kansanvaelluksia, sukupuuttoon olisivat kuolleet todennäköisesti ei pelkästään suomalaiset (jotka ovat itsessään sekoitus useasta kansasta - muinaisitämerensuomalaisista heimoista sekä muinaisruotsalaisista) vaan koko ihmiskunta, joka on joskus menneisyydessä käynytkin tuhon partaalla (jos muistan oikein tutkijoiden väittämät, niin populaatio supistui jopa muutamaan sataan yksilöön). Yritykset pitää rajat kiinni ja rotu "siistinä" on kuin sahaisi puunoksan oman takamuksensa alta. Yhtä "fiksua" siis. Yleensä rajoitteet toki asetetaan kun ei haluta omasta kakustaan jakaa muille, mutta se on toinen juttu, millä ehdoin kakusta kuuluu jakaa paloja ulkopuolisille.


      • *.*.*
        terveisiä Tatjanalta kirjoitti:

        Tämä pätee mihin tahansa kansaan: mitä pienempi keskenään lisääntyvä väestöryhmä on, sitä isompi on mahdollisuus geneettisille vääristymille ja populaation degeneroitumiselle lopulta. Omat riskinsä lisäävät luonnonkatastrofit, ravinnonsaannin tyrehtyminen ja kulkutaudit. Jos maailmanhistoriassa ei olisi kansanvaelluksia, sukupuuttoon olisivat kuolleet todennäköisesti ei pelkästään suomalaiset (jotka ovat itsessään sekoitus useasta kansasta - muinaisitämerensuomalaisista heimoista sekä muinaisruotsalaisista) vaan koko ihmiskunta, joka on joskus menneisyydessä käynytkin tuhon partaalla (jos muistan oikein tutkijoiden väittämät, niin populaatio supistui jopa muutamaan sataan yksilöön). Yritykset pitää rajat kiinni ja rotu "siistinä" on kuin sahaisi puunoksan oman takamuksensa alta. Yhtä "fiksua" siis. Yleensä rajoitteet toki asetetaan kun ei haluta omasta kakustaan jakaa muille, mutta se on toinen juttu, millä ehdoin kakusta kuuluu jakaa paloja ulkopuolisille.

        "mitä pienempi keskenään lisääntyvä väestöryhmä on, sitä isompi on mahdollisuus geneettisille vääristymille ja populaation degeneroitumiselle lopulta"

        Ei väestön koko sinäänsä siihen vaikuta vaan se kuinka laaja / suppea väestön geeniperimä on.
        Kai tiesit sen että suomalaisten geeniperimä on laajin koko Euroopan kansoista juuri siitä syystä että Suomea on asutettu sekä idästä, lännestä, että etelästä, joten suomalaisilla ei sen vuoksi ole syytä huolestua :).


      • terveisiä Tatjanalta
        *.*.* kirjoitti:

        "mitä pienempi keskenään lisääntyvä väestöryhmä on, sitä isompi on mahdollisuus geneettisille vääristymille ja populaation degeneroitumiselle lopulta"

        Ei väestön koko sinäänsä siihen vaikuta vaan se kuinka laaja / suppea väestön geeniperimä on.
        Kai tiesit sen että suomalaisten geeniperimä on laajin koko Euroopan kansoista juuri siitä syystä että Suomea on asutettu sekä idästä, lännestä, että etelästä, joten suomalaisilla ei sen vuoksi ole syytä huolestua :).

        Kirjoitinkin "keskenään lisääntyvä". Onneksi itämerensuomalaiset eivät lisääntyneet pelkästään keskenään, muuten synnynnäisiä poikkeamia olisi vielä enemmän. En tiennyt, että suomalainen geeniperimä on laajin, tiesin - ja oli uutisoitu - että suomalaisesta geeniperimästä on löytynyt a) muusta Euroopasta poiketen suuria alueellisia eroavuuksia ja b) yllättäviä aineksia, joita ei oikein osattu odottaa (tai haluttu) löytyvän, kuten yhtäläisyydet Venäjän tiettyä aluetta asuttavien venäläisten kanssa.


      • buahahahhaaaa
        seonse2 kirjoitti:

        Sitä paitsi Suomessa on niin kylmä ja rasistinen ilmapiiri, että kukaan ulkomaalaisista edes vilkaisi suomalaista ellei täällä olisi hyvä palkka. Suomi ei ole mikään unelma, vaan suorastaan vankila, jossa ei hyväksytä ulkomaalaistaustaisia henkilöitä. Sitä totuutta ei mikään muuta. Eihän se ulkomaalaisten vika ole, että he syntyivät huonossa maassa, jossa ei ole hyvä palkaa jne.

        Eihän se suomalaistenkaan vika ole, jos Kaakkois-Aasian seksimaissa ei kerätä yleistä veroa ja rakenneta toimivaa yhteiskuntaa.


    • ah, sitä tapahtuu!!!

      Usein avioliitto on lumetta vain toisen osapuolen taholta. Se hullaantunut (yleensä suomalainen osapuoli) ei osaa tulkita sen toisen motiiveja ajoissa. Se vaikeampaa elämää elävä saa yleensä vielä sukunsa ja ystäviensä tuen tähän lumesuhteeseen joten kun kaikki ovat "onnellisia suhteesta" on vääristymä valmis.

      onhan se aika vaikeaa selittää vanhemmalle suomisedälle/tädille että nyt olet vaan auttamassa eurooppaan tämmöistä nuorempaa henkilöä joka on täynnä unelmia ja suunnitelmia joihin tämä vanhempi henkilö ei kyllä enää ole laskettu mukaan. Se on niin vaikea ottaa vastaan se tieto kun intiimielämääkin on jo ollut.

    • ouchhit

      Olemme olleet lumeliitossa jo 14 vuotta ja yx poikakin on tupsahtanut mukaan.
      Milloinkahan vaimoni karkoitetaan :-)

    • Lumeliiton kasite

      Viestiketjun otsikko on lumeavioliitto, mutta itse lumeavioliiton kasite jaa pahasti vaaristyneeksi. Tatjanan mukaan lumeavioliitossa toinen osapuoli saa kauankaipaamaansa hellyytta ja seksia ja toinen osapuoli vastineeksi paasyn paremman elintason aarelle... Kovin romanttinen maaritelma.

      Lain edessa avioliitto on lumeavioliitto, kun avioparin tarkoituksena ei ole viettaa kiinteaa perhe-elamaa eli asua saman katon alla avioparina. Jos pariskunta on elanyt avioliitossa ulkomailla ennen Suomeen tuloaan, ei ole epailysta siita, etta kyseessa olisi lumeliitto. Jos yhdessa asumisen historiaa ei ole, maahantuloviranomaisten tulee selvittaa, onko liitto splmittu maahantulosaannosten kiertamiseksi.

      Avioliitto on lumeliitto, kun se salskea ja komea nuorimies / kaunis ja kurvikas tyttonen nai vanhemman, ei enaa niin hyvassa kuosissa olevan suomalaisen. Suomalainen osapuoli on hyvassa uskossa rakkauden sokaisemana. Tama ei kuitenkaan ole ainoa lumeliiton muoto. Vahintaan yhta yleista on, etta ulkomaalainen osapuoli maksaa Suomessa asuvalle osapuolelle rahaa avioliitosta. Kun oleskelulupa on saatu, ollaan paperilla naimisissa tarvittava aika, minka jalkeen erotaan. Lumeavioliiton maaritelma taytty molemmissa tapauksissa: Avioliittoa ei ole solmittu siksi, etta olisi tarkoitus viettaa yhteista perhe-elamaa avioparina. Ensin mainitussa tapauksessa suomalainen osapuoli ei vain tieda sita.

      Itse olen asunut jo vuosia aviopuolisoni kotimaassa. Tyoviisumilla, en aviopuolisostatuksella :)

    • Terveisiä Tatjanalle

      Tatyanalla on paljon asiaa ja hyviäkin pointteja , mutta tosi aggressiivinen tyyli. Mulla paljon venäläisiä kavereita , muttei noin yllimielisiä. Ei tarvi haukkua toisia nostaakseen itseään toisten yläpuolelle !

      • jos se on ruma

        Rumat "anu saagimit" yleensä haukkuu kaikki suomalaiset, jos ne ei opi kieltä eikä integroidu maahan. Hyökkäys on paras puolustus.


      • terveisiä Tatjanalta
        jos se on ruma kirjoitti:

        Rumat "anu saagimit" yleensä haukkuu kaikki suomalaiset, jos ne ei opi kieltä eikä integroidu maahan. Hyökkäys on paras puolustus.

        Tutkimus: Ihminen tekee järkevämpiä päätöksiä vieraalla kielellä
        9.10.2012 8:47 | 5 |
        Helsingin Sanomat

        Jos haluaa harkita jotakin asiaa viileästi, kannattaa ajatella sitä vieraalla kielellä, yhdysvaltalaistutkijat havaitsivat. Vieras kieli nimittäin vähentää harhaanjohtavia ja syvälle juurtuneita ajattelun vinoutumia...

        ...Koehenkilöiden käskettiin ratkaista ongelmia. Kun ratkaisu tehtiin vieraalla kielellä, ratkaisut perustuivat enemmän järkeen ja vähemmän tunteisiin. Syy on tutkijoiden mukaan se, että vieras kieli antaa sekä ajattelulle että tunteille enemmän etäisyyttä ongelmaan.

        Tutkimuksen julkaisi Psychological Science.

        http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2216173/lasten-huostaanotoista-tulossa-megaluokan-bisnes

        PS: Tämä liittyy kysymykseen siitä, miksi ulkomaalaiset anu saagimit saattavat nähdä suomalaisten asiat paremmin kuin suomalaiset itse.


      • ohitit väitteen
        terveisiä Tatjanalta kirjoitti:

        Tutkimus: Ihminen tekee järkevämpiä päätöksiä vieraalla kielellä
        9.10.2012 8:47 | 5 |
        Helsingin Sanomat

        Jos haluaa harkita jotakin asiaa viileästi, kannattaa ajatella sitä vieraalla kielellä, yhdysvaltalaistutkijat havaitsivat. Vieras kieli nimittäin vähentää harhaanjohtavia ja syvälle juurtuneita ajattelun vinoutumia...

        ...Koehenkilöiden käskettiin ratkaista ongelmia. Kun ratkaisu tehtiin vieraalla kielellä, ratkaisut perustuivat enemmän järkeen ja vähemmän tunteisiin. Syy on tutkijoiden mukaan se, että vieras kieli antaa sekä ajattelulle että tunteille enemmän etäisyyttä ongelmaan.

        Tutkimuksen julkaisi Psychological Science.

        http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2216173/lasten-huostaanotoista-tulossa-megaluokan-bisnes

        PS: Tämä liittyy kysymykseen siitä, miksi ulkomaalaiset anu saagimit saattavat nähdä suomalaisten asiat paremmin kuin suomalaiset itse.

        Ei se mitään, Rumakin ihminen voi pitää itsestään ja terveydestään vaikkapa meikeillä ja vaatteilla huolta. Mutta jos olet vielä noin ylimielinen...Huh huh...


    • meeetooo

      me jouduttiin lumeliittoepäilyksen alle koska menimme naimisiin 3kk sisällä tutustumisesta. Jouduimme molemmat poliisikuulusteluihin joissa mitattiin se "tunnetaanko toisemme" siellä oli n.100kysymystä jotka esitettiin molemmille erikseen ilman että saimme olla missään tekemisissä sinä aikana. Mieheni on länsimaalainen eikä mikään 3.maan kansalainen jolle avioliitto on lippu parempaan elämään.

      Poliisi myönsi avioliittomme oikeaksi ja totesi että tunnemme toisemme paremmin kuin monet suomalaiset pariskunnat jotka avioituvat noin nopeasti. Olemme siis yhä naimisissa ja meillä on 2 lasta ja enkä usko että eroamme. Jos eroamme taitaa mieheni palata takaisin meren toiselle puolelle toteuttaa unelmaa jota ei ole mahdollista toteuttaa suomessa. Emme siis tarvitse toisiamme maahanpääsyn takia vaan rakastamme toisiamme ja lapsiamme.

      • terveisiä Tatjanalta

        Lumeavioliitot liitetään yleensä ulkomaalaisiin, mutta motiivina voi periaatteessa olla lähes mikä tahansa avioliiton mukanaan tuoma etu, vaikka verotushelpotukset tai hieno nimi. Jotkut perisuomalaiset pariskunnat eivät tunne toisiaan vielä kolmenkin kymmenen vuoden kuluttua. Yksi tuttu oli vaimonsa kanssa niin hyvissä väleissä että jopa kattilat ja ulko-ovet oli talossa erikseen kummallekin omansa. Näin kuolla kupsahtikin lopulta, vaimo tuskin huomannut. Tämä sadan kysymyksen lomake olisi niiden pitänyt täyttää, niin ei olisi päässyt vahinkoa tapahtumaan.


    • älykäs Tatjana

      Minusta Tatjanan tekstejä ovat rehellisiä, fiksuja ja tyyli on suora! Vaikea uskoa että kirjoittaa " Tatjana"-ulkomaalainen... ehkä kasvanut täällä ja oppinut kielen jo lapsena....
      Suomalaisia pitävät itseään rehellisinä, mutta eivät koskaan puhuu suoraan, vaan monet ovat tekopyhiä, kaksinaamaisia, on vaikea uskoa että ovat maailman lukevin kansaa, lähes 5 millionaa ihmistä toistaa samat typerät kliseet, kukaan ei ajattelee omilla aivoillaan tai...jos ajattelee, niin pelkkää lausua niitä...mitäs muut ajattelevat jne.jne.
      Otin raskaasti "ryssävihan" joskus.... en välitä enää....maanne on jo kuitenkin menetetty, max.100 vuoden päästä se on muslimivaltio...se on siitä teidän nationalismi...ha-ha-ha!

      • ryssä puhuu taas

        Hyi olkoon, etten voi sietää teitä ryssiä !!!


      • terveisiä Tatjanalta
        ryssä puhuu taas kirjoitti:

        Hyi olkoon, etten voi sietää teitä ryssiä !!!

        it's YOUR problem


      • Bashir dudajev

        Noinhan Venäjällekin tulee käymään tulevaisuudessa. Kaikkihan sen tietävät.


    • Talsa

      Harmi, että terveellä pohjalla olevia rakkausavioliitojakin joutuu lumeavioliittoepäilyjen kohteeksi.

      Tosin on olemassa miehiä ja naisia, jotka haluavat lumeavioliittoon. Usein ulkomaalainen puoliso hyötyy valeavioliitosta rahallisesti.

      Suomalaisetkin voivat hyötyä näistä kulissiavioliitoista rahallisesti. Netin deittipalstoilla on ulkomaalaisia, jotka ehdottelevat avioliittoa maksusta.

      Täältä löytyy vinkkejä, miten selviytyä lumeavioliiton viranomaistutkinnasta:

      http://www.asumaansuomeen.fi/kulissiavioliiton-tutkinta/#content-content-inner

      • 13231231

        "Harmi, että terveellä pohjalla olevia rakkausavioliitojakin joutuu lumeavioliittoepäilyjen kohteeksi."

        Ja tämä johtuu siitä huutavasta epäkohdasta, että viranomaiset eivät ole selvänäkijöitä tai ajatustenlukijoita.


    • JämptiOnNäin

      Kaikki vähänkin lumeavioliitolta vaikuttavat täytyisi heti karkoittaa, mieluummin liian paljon karkoituksia ja maahantulokieltoja, kuin liian vähän. Jos avioliitto on oikea, niin sitten se toinenkin muuttaa pois Suomesta

      • jotkutvaankuvittelee

        Just niin, mutta sivistysvaltiossa tutkitaan ensin asiat ennen kuin tuomitaan.
        Ei riitä että vaikuttaa joltakin jonkun mielestä.


    • ihmettelijä

      sain seurata läheltä kun miesystäväni tytär meni avikseen bangladesiläisen miehen kanssa!kun heidät vihittiin maistraatissa mies huuteli vihkitodistusta heiluttaen:YES!! ja liukeni toiseen kaupunkiin yksin! kehtasi vielä haukkua vaimoaan ja uhkailla ! mies on saanut käännytyspäätöksen mutta avioeron jälkeen on avioitunut uudelleen suomalaisen naisen kanssa! on se kumma kun oleilee edelleen maassa ja lusmuilee minkä kerkee!

    • Anonyymi

      Mun tuttavapiirissä nuo monikulttuuriset avioliitot ovat onnistuneita ja hyvin pitkäikäsiä. Toisaalta nämä ovat hyvin kielitaitoisia ihmisiä, joten ehkä kommunikointi on avain tässä asiassa. Olen itsekin taitava kielissä ja se auttaa ymmärtämään toista kulttuuria kun pystyy kertomaan ja puhumaan laajan sanavaraston turvin asioista. Kyllä erilaiset kulttuurit ovat rikkaus ja omassa tuttavapiirissäni on tosiaan kaikenlaisia kokoonpanoja eikä pelkästään meitä suomalaisia. Kaikkialla maaimassa solmitaan monikulttuurisia avioliittoja. Se ei ole mikään uusi asia. Ehkä omassa lähipiirissäni sitten liitot on tehty kestämään ja koostuvat fiksuista ihmisistä kun liitot ovat pitkiä.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3720
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      209
      1823
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1384
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1275
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      165
      923
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      883
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      880
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      860
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      49
      840
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      839
    Aihe