Kerava ja teippi

ei ne välitä!

Jutussa peräänkuulutetaan, että vanhemmat vähän katsoisivat mitä lapset tekee. Vaan eipä katso, lapset saavat tehdä mitä huvittaa. Meidänkin naapurustossa, en tiedä asuvatko samassa talossa vai viereisessa, mutta joka ilta 4 lasta, nuorin taatusti alle kouluikäinen, juoksevat pihallamme ja lähistöllä klo 22 jälkeen. Talon nurmikolla mm. Huutavat kamalalla äänellä. Minä en vielä silloin ole nukkumassa, mutta talossa asuu paljon lapsiperheitä ja heillä varmaan on pienimmät lapset jo nukkumassa, ainakin jos seuraava päivä on arkipäivä. Kesällä monella on ikkuna auki ja totisesti karmea herätys kun lapset ikkunan alla rääkyvät. Minullakin on neljä lasta, nyt tietysti jo aikuisia. Vaikka asuttiin omakotitalossa, en koskaan antanut lasten olla kesälläkään ulkona noin myöhään. Ajattelin naapureitakin!

3

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vapaus=ongelma

      Vapaan kasvatuksen loisäpäröitä pitäisi saada kunnon kansalaisten kurittaa ilman seuraamuksia ja samoin näiden kasvatuksen laiminlyöviä Ö-luokan whitetrash-vanhempia. Tällaiset pennut on todennäköisesti pistetty alkuun jossain lähiräkälän käymälässä, ja kaikkihan sen tietävät miten käy kun pistää vahingon kiertämään: kakaroista tulee samanlaisia pää täynnä keltaista nestettä olevia ihmiskuonia kuin näiden alkuunpanijoista. Pahin yhteiskunnallinen ongelma on kuitenkin nuorison vapaus, jota täytyy rajoittaa valtavasti, jotta yhteiskunnan rakenteet kestävät tulevaisuudessa. Ei kenelläkään riitä resurssit jatkuvien tuholaisten torjumiseen nykyisen yltiöliberalismin aikakaudella!

    • Lapsi vuodesta...

      Vanhemmat on vaan yksinkertaisesti kusessa kakaroidensa kanssa.
      Ei uskalleta/viitsitä/jakseta/osata kurittaa ja pelätään konflikteja heikkopäisinä.
      Kurittamisella en tarkoita ruumiillista väkivaltaa,vaan painostamista oikealla tavalla ja lisätä auktoriteettia.
      Ei muksut enää kunnioita nysvääjiä yms, vaan haluavat kokeilla rajojaan minne asti tahansa.
      Ystävällä on oikein kuriton pentu, n. 13 v. ja alkoi sitten meillä möykkäämään oikein kunnolla äidilleen kun olivat kylässä.
      No...en yleensä moiseen puutu mutta kotonani kyllä ja istuin pojan viereen, katsoin tiukasti silmiin sanoen "jos et nyt lopeta äitisi syyttelyä ongelmistasi, et lopeta sitä koskaan" ...hetken päästä poitsu pyysi äidiltään anteeksi ja homma toimi.
      Se vain eniten harmittaa,kun kasvatat omasta muksusta fiksua niin taiten kuin pystyt niin juuri noiden onnettomien kasvattajien jälkikasvu pilaa monesti heidänkin elämän.
      Työkaveri soittelee lapsilleen töistä vähänväliä ja jatkuvasti sanoo "älä huuda....hei sano nät...sitten luuri kiinni ja taas sama laulu. - Vanhemman auktoriteetti puuttuu ja vajotaan samalle viivalle lapsen kanssa ja se jos mikä ei ainakaan lisää muksun turvallisuuden tunnetta, päin vastoin.
      Rajoja paljon enemmän peliin.
      Entisajan sananlasku pitää tässäkin loistavasti paikkansa;
      "ken lastaan kurittaa,hän lastaan rakastaa"
      Ja ihan vain vertailun vuoksi, tällaisia ongelmia ei esiintynyt juurikaan niillä sukupolvilla,jotka saivat selkään ja turpiin pahanteosta,mutta entäs nyt?

      • kysyn vaan!

        Aivan. Minunkin lapset ovat syntyneet 60-70 luvulla. Silloin sai antaa tukkapöllyä tai koivuniemen herraa. Olin neljän lapsen (poikia kaikki) yksinhuoltaja ja joskus käytin noita keinoja lempeästi. Pojista on tullut ihan kunnollisia, eivät edes tupakoi, koska minäkään en polttanut. Alkoholia joskus ottavat juhlissa, mutta eivät he mitään juoppoja ole. Joten ihan turhaa on kielletty tukkapölly. On ihan eri asia antaa tukkapöllyä kuin pahoinpidellä. Onkohan näiden kieltäjien omien lasten suhteet kunnossa??! Eivät ilmeisesti erota mikä on kasvatusta ja mikä pahoinpitelyä, siksi kaikki kielletty!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2511
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1513
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1055
    Aihe