Myror i byxorna ?

ADHD

Pois pakoruotsi kunde ta det litet lugnt,inte försvinner pakkoruotsi idag ännu.

34

128

  Vastaukset

  • Mutta sen pitäisi kadota - heti. Meidän lastemme elämä on mittaamattoman arvokas, sitä ei saa haaskata mokomaan järjettömyyteen!

   • Och våra barn har inget värde ?


   • pakkosuomi kirjoitti:

    Och våra barn har inget värde ?

    Kanske det är det enda som finns där ?


   • pakkosuomi kirjoitti:

    Och våra barn har inget värde ?

    Mitä pakkoruotsin poistaminen kaikilta lapsilta on pois sinun lapsiltasi? Ei luulisi liikuttavan yhtään.


  • Int försvinner det inom de närmaste 300 åren åtminstone.

  • Pakkoruotsi poistuu varmasti, sillä suomenkieliset eivät enää pidä ruotsia tärkeänä. Se näkyy erityisen selvästi ylioppilastutkinnossa.

   • Yhä enenevässä määrin surut ovat alkaneet kannattamaan kielivapautta. Ja se voi olla jopa ratkaisevampaa kuin suomalaisten kanta!

    Mikä kertoo kaiken oleellisen tästä svekokratiastamme...


  • Hör du, om jag skulle gå omkring och fråga folk om de sku vilja avstå från tvångsgymnastiken eller tvångsmatematiken i skolan, skulle de nästan alla troligtvis tacka ja.

   Det är ju elementärt psykologi. Och det vet vi ju alla.

   Men riksdagsledamoterna är inte lika dumma. Så att svenskan kommer nog att stanna kvar som ett av de obligatoriska ämnen i vårt land.

  • Politika kirjoitti :"Men riksdagsledamoterna är inte lika dumma."

   En uko, että kovinkaan moni väittäisi kansanedustajia tyhmiksi. Kyllä he ovat keskimääräistä paremmin koulutettuja sekä kyvykkäämpiä. Kyse on lähinnä heidän moraalisesta selkärangastaan, mikä kieliasioissa näyttää usealta valhtaneen lahkeeseen.

   Politika :"Så att svenskan kommer nog att stanna kvar som ett av de obligatoriska ämnen i vårt land."

   Ei muuten säily, ja tästä olisin kyllä valmis lyömään vaikka vetoa. Pakkoruotsi poistunee suomenkielisten kuntien kouluista viiden vuoden sisällä, kaksikielisissä kunnissa muutos saattaa tapahtua tätä hitaammin. Tällä hetkellä huomattava osa niistä, jotka näistä kielten opetusasioista jotakin tietävät, ovat valmiit myöntämään (eivät tosin julkisuudessa), että nykyinen ruotsin opetusmalli ei kertakaikkiaan toimi, ja siksi sitä on muutettava. Ei ole järkevää istuttaa ruotsin tunnilla joukoittain sellaista väkeä, jolta kerrassaan puuttuu motivaatio ruotsin opiskeluun. Heille on tarjottava muita kieliä vaihtoehdoiksi. Jääräpäinen pakkoruotsissa roikkuminen vain turhauttaa tuota ruotsia vieroksuvaa joukkoa, ja saa heidät vihaamaan koko kieltä ynnä suomenruotsalaisia. Kuka kummassa voi tällaisesta systeemistä hyötyä?

   Oma käsitykseni on se, että myös RKP:n johdossa sisäistetään se, että pakkoruotsista on luovuttava. Kyse onkin nyt siitä, mikä on kokonaispaketti, ja mitä RKP vaatii vastapalvelukseksi. On tietenkin selvää, että RKP pitää pakkoruotsia viimeiseen asti omana pelimerkkinään uhratakseen sen sitten muita etuuksia vastaan.

  • Kysy keneltä tahansa, niin pakkomatikkaa ei kukaan halua opiskella, eikä muitakaan pakkoaineita. Miksi vain ruotsin opiskelusta pitäisi tehdä valinnainen tai vaihtoehtoinen? Jos kaikista oppiaineista tehdään vaihtoehtoisia, sitten tietysti voisi kuvitella ruotsinkin jonain päivänä olevan vaihtoehtoinen muiden kielten kanssa. Tosin valtaosa valitsisi kuitenkin toisen kotimaisen kielen eli ruotsin.

   • Tuo on viiden huonoimman pakkoruotsin perustelun joukossa IKINÄ.
    Sanottakoon nyt taas kerran vaikka noin huonoon ei pitäisi edes vaivautua: ruotsi ei ole yleismaailmallinen perusaine missään päin maailmaa, paitsi ruotsalaisten äidinkielentunneilla. Suomalaiset ovat suomenkielisiä äidinkieleltään 95%:sti, eivät ruotsin. SIKSI.


   • Ei pakkomatematiikkaa kirjoitti :"Kysy keneltä tahansa, niin pakkomatikkaa ei kukaan halua opiskella, eikä muitakaan pakkoaineita."

    Matematiikka on kiistatta yleissivistävä aine, jota tarvitaan monessa sellaisiesa ammtissakin, jota ei heti oivaltaisikaan. Matematiikka on pakollinen oppinaine kaikissa maailman maissa. Se ei ole sattumaa.

    Ei pakkomatematiikkaa:"Miksi vain ruotsin opiskelusta pitäisi tehdä valinnainen tai vaihtoehtoinen?"

    Kyse on siitä, että vieraan kielen opiskelussa motivaatio on paljon suurempi tekijä kuin monessa tavallisessa" aineessa. Siksi koululaisen pitäisi saada vaikuttaa siihen, millaisen kielipaletin hän yrittää itselleen hankkia. Aikaikkuna tehokkaaseen oppimiseen on vieraiden kielten osalta oleellisesti pienempi kuin muissa aineissa. Fysiikkaa tai bilogiaa voit oppia hieman myöhemmällä iäälläsikin, muta kieten opiskelu tulisi aloittaa mahdollisimman aikaisin. Koska melko suurella osalla koululaiissta on vaikeuksia vieraiden kielten oppimisessa, ja lähes puolet heistä tyytyy kahteen vieraaseen kieleen, niin pakkoruotsin muita kieliä varjostava vaikutus on kasvanut muutamassa vuosikymmenessä sitä mukaa kun vieraiden kielten opiskelijoiden määrä on pienentynyt.

    Ei pakkomatematiikkaa :"Jos kaikista oppiaineista tehdään vaihtoehtoisia, sitten tietysti voisi kuvitella ruotsinkin jonain päivänä olevan vaihtoehtoinen muiden kielten kanssa. Tosin valtaosa valitsisi kuitenkin toisen kotimaisen kielen eli ruotsin."

    Kaikista oppinaineista ei koskaan tehdä vaihtoehtoisia, mutta kielten valinnanvapaus tulee nykyisestään kasvamaan. Englanti tulee olemaan ylivoimaisesti suosituin vieras kieli jatkossakin. Jos ruotsista tulee vaihtoehtoinen kieli, niin sitä opiskelisi ilmeisesti noin 40-50% koululaisista. Tämä olisi vain hitusen pienempi määrä kuin nykyään pakkoruotsin aikana (aikamoinen osa koululaisista ei nykyään välitä opiskella ruotsia, he vain istuvat tunneilla), mutta valtapoliittisesti pakkoruotsista luopuminen olisi RKP:lle raskas tappio. Ilmeisesti RKP on kuitenkin valmistautumassa tähänkin vaihtoehtoon.


   • lpsdiofu9 kirjoitti:

    Tuo on viiden huonoimman pakkoruotsin perustelun joukossa IKINÄ.
    Sanottakoon nyt taas kerran vaikka noin huonoon ei pitäisi edes vaivautua: ruotsi ei ole yleismaailmallinen perusaine missään päin maailmaa, paitsi ruotsalaisten äidinkielentunneilla. Suomalaiset ovat suomenkielisiä äidinkieleltään 95%:sti, eivät ruotsin. SIKSI.

    Skandinavian yhteiskieli on ruotsi! Suomenkieli on täysin turha marginaalikieli joka kuolee pois muutaman vuosikymmenen päästä. Nuoret osaavat jo englantia paremmin kun suomea,yliopistojen kursseja käydään englanninkielellä jo nyt. Suomenkielisissä kouluissa on siirryttävä samaan käytäntöön kuin ruotsinkielisissä kouluissa,toinen kotimainen aloitetaan jo 3 luokalla!
    Englanti ja ruotsi ovat kielet joita tulevaisuudessa tarvitaan Suomessa,suomenkielellä ei tee mitään,se on yksinkertaisille ihmisille aikoinaan keksitty kieli!


  • Ei se mikään arvovaltakysymys ole, Vesa. Paitsi ehkä sinulle itsellesi.

   Kyse on demokratiasta, siiitä että suomalaisilla lapsilla on oikeus saada opetusta toisessa kotimaisessa asuinpaikasta riippumatta. Sitä oikeutta heiltä ei saa riistää. yleissivistävät aineet ovat tulevaisuudessa entistäkin tärkeämpiä, kun media kaventaa uusien sukupolvien näköpiiriä.

   Tiedämme hyvin, että ruotsia tarvitaan tulevaisuudessa enemmän kuin koskaan.

   • Tulipa taas svekopotaskaa tuutin täydeltä!

    Vai on muka suomalaisilla lapsilla OIKEUS pakkoruotsitukseen!? ;)


   • Oikea valinta kirjoitti :"Ei se mikään arvovaltakysymys ole, Vesa. Paitsi ehkä sinulle itsellesi."

    Väitänpä, että on. Ja nimenomaan RKP:n takan olevien säätiöiden johtohenkilöiden piirissä. Itse RKP:ssä asenteet pakkoruotsia kohtaan ovat hyvinkin jakautuneita. Koska yleisesti tiedetään, että pakkoruotsi on suomenkielisten sumoalaisten keskuudessa hyvinkin epäsuosittu, niin RKP:ssä pohditaan, kannattaako pakkoruotsista pitää kiinni, jos se johtaa kaksikielisyyden aidon kannatuksen romahtamiseen. Näinhän on hyvää vauhtia tapahtumassa.

    Omalla kohdallani pakkoruotsin poisto on tärkein tavoitteeni politiikassa. Se on paljon enemmän kuin vain arvovaltakysymys.

    Oikea valinta:"Kyse on demokratiasta, siiitä että suomalaisilla lapsilla on oikeus saada opetusta toisessa kotimaisessa asuinpaikasta riippumatta."

    Tuota vastaan tuskin monellakaan fennomaanilla on mitään.

    Oikea valinta:"Sitä oikeutta heiltä ei saa riistää. yleissivistävät aineet ovat tulevaisuudessa entistäkin tärkeämpiä, kun media kaventaa uusien sukupolvien näköpiiriä."

    Yleissivistävät aineet kuten matematiikka ja historia ovat toki tärkeitä, mutta en katso, että ruotsia voidaan nykyisin Suomessa pitää yleisivistävänä aineena. Pari sataa vuotta sitten oli toisin. Muistutan, ettei Ahvenanmaalla enää ole pakkosuomea. Jollei suomi ole Ahvenanamaalla yleisisvistävä aine, niin kuinka kummassa ruotsin pitäisi olla sitä manner-Suomessa? Täällä ruotsinkielisiä on suunnilleen sama prosenttiosuus kuin suomenkielisiä Ahvenanamaalla.

    Oikea valinta :"Tiedämme hyvin, että ruotsia tarvitaan tulevaisuudessa enemmän kuin koskaan."

    Älä viitsi väittää aivan täyttä moskaa. Tiedät oikeinkin hyvin, että ruotsin kielen merkitys on Suomessa koko ajan vähentynyt. Pitkässä juoksussa on varsin todennäköistä, että suomenruotsi hiipuu kokonaan, mutta riikinruotsia tullaan Suomessa kyllä aina jossain määrin opiskelemaan ja osaamaan.


   • "oikea valinta"

    Suomessa opetellaan ruotsia suomenruotsalaista vähemmistöä
    varten. Kaikki muut ulkopuoliset syyt, kuten Pohjoismainen
    yhteistyö ovat tekosyitä. Suomenkielen asemaa pitäisi
    nostaa, eikä laskea Pohjoismaissa.
    Kuka hyötyy ruotsinkielestä joka on kuitenkin paikallinen
    pikkukieli jopa Euroopassa ? Ruotsalaiset yrityksetkö,
    joilla on kielellinen kilpailuetu Suomessa?
    Eikö Suomen ja Ruotsin kaupalliset ja muut suhteet pidä
    hoitaa esim. Englanniksi joka on molemmille osapuolille,
    tasapuolisesti vieras kieli ?

    Jos ruotsinkieli olisi niin tarpeellinen kuin "oikea valinta"
    väittää, miksi esim. Baltian maissa se ei ole pakollinen ?
    Miksi VAIN Suomessa tämä kieli muuttuu välttämättömyy-
    deksi ?
    Toisin sanoen: Kirjoitat täyttä roskaa.


   • Vesa Kaitera kirjoitti:

    Oikea valinta kirjoitti :"Ei se mikään arvovaltakysymys ole, Vesa. Paitsi ehkä sinulle itsellesi."

    Väitänpä, että on. Ja nimenomaan RKP:n takan olevien säätiöiden johtohenkilöiden piirissä. Itse RKP:ssä asenteet pakkoruotsia kohtaan ovat hyvinkin jakautuneita. Koska yleisesti tiedetään, että pakkoruotsi on suomenkielisten sumoalaisten keskuudessa hyvinkin epäsuosittu, niin RKP:ssä pohditaan, kannattaako pakkoruotsista pitää kiinni, jos se johtaa kaksikielisyyden aidon kannatuksen romahtamiseen. Näinhän on hyvää vauhtia tapahtumassa.

    Omalla kohdallani pakkoruotsin poisto on tärkein tavoitteeni politiikassa. Se on paljon enemmän kuin vain arvovaltakysymys.

    Oikea valinta:"Kyse on demokratiasta, siiitä että suomalaisilla lapsilla on oikeus saada opetusta toisessa kotimaisessa asuinpaikasta riippumatta."

    Tuota vastaan tuskin monellakaan fennomaanilla on mitään.

    Oikea valinta:"Sitä oikeutta heiltä ei saa riistää. yleissivistävät aineet ovat tulevaisuudessa entistäkin tärkeämpiä, kun media kaventaa uusien sukupolvien näköpiiriä."

    Yleissivistävät aineet kuten matematiikka ja historia ovat toki tärkeitä, mutta en katso, että ruotsia voidaan nykyisin Suomessa pitää yleisivistävänä aineena. Pari sataa vuotta sitten oli toisin. Muistutan, ettei Ahvenanmaalla enää ole pakkosuomea. Jollei suomi ole Ahvenanamaalla yleisisvistävä aine, niin kuinka kummassa ruotsin pitäisi olla sitä manner-Suomessa? Täällä ruotsinkielisiä on suunnilleen sama prosenttiosuus kuin suomenkielisiä Ahvenanamaalla.

    Oikea valinta :"Tiedämme hyvin, että ruotsia tarvitaan tulevaisuudessa enemmän kuin koskaan."

    Älä viitsi väittää aivan täyttä moskaa. Tiedät oikeinkin hyvin, että ruotsin kielen merkitys on Suomessa koko ajan vähentynyt. Pitkässä juoksussa on varsin todennäköistä, että suomenruotsi hiipuu kokonaan, mutta riikinruotsia tullaan Suomessa kyllä aina jossain määrin opiskelemaan ja osaamaan.

    No jos Ahvenanmaallakaan ei ole enää pakkosuomea, niin miksi sitten manner-Suomessa?

    Yksikielinen (ruotsinkielinen) Suomi on arvovalinta ja päämäärämme, kulttuurinen, poliittinen ja kaikkea siltä väliltä.


  • Stenbäck: Rkp:n oltava valmis kompromisseihin pakkoruotsissa
   23.12.2010 10:42 A A
   Mikko Välimaa
   HELSINGIN SANOMAT
   Pär Stenbäck
   Pär Stenbäck
   Entinen opetusministeri ja Rkp:n puheenjohtaja Per Stenbäck sanoo, että puoleen on valmisteltava keskuudessaan hyvin perusteltu kompromissiesitys ruotsin aseman turvaamiseksi, mikäli vaatimukset pakkoruotsista luopumiseksi jossain vaiheessa toteutuvat.

   Stenbäck kirjoittaa torstain Hufvudstadsbladetissa, että Rkp:n pitää suhtautua pakkoruotsikeskusteluun nykyistä realistisemmin. Häntä harmittaa, että keskustelu on viime aikoina kärjistynyt ja polarisoitunut.

   Stenbäckin kirjoitus on jatkoa Rkp:n varapuheenjohtajan Nils Torvaldsin ehdotukselle, että pakkoruotsista luovuttaisiin ja korvauksena kielilakia tulkittaisiin entistä tiukemmin. Torvalds ehdotti asiaa HBL:n kolumnissa keskiviikkona.

   Rkp:n puheenjohtaja Stefan Wallin kommentoi Torvaldsin kirjoitusta toteamalla, että ratkaisu tarkoittaisi vastaavasti suomen opetuksesta luopumista ruotsinkielisissä kouluissa.

   Stenbäck varoittaa paitsi liiasta vastakkainasettelusta, myös turhasta sinisilmäisyydestä.

   Hänen mukaansa Rkp:n ei pidä tuudittautua ajatukseen, että pakkoruotsista luopuminen riittäisi ruotsinkielen alasajoa vaativille "fundamentalisteille". Hän arvioi, että pakkoruotsin jälkeen vaatimukset kohdistuisivat ruotsin asemaan toisena virallisena kielenä.

   Stenbäck huomauttaa myös, että pakkoruotsista päättäminen ei ole vain ruotsinkielisten oma asia. Hän korostaa, että ratkaisu on ensisijassa suomenkielisen enemmistön ja suurten puolueiden käsissä.

   Stenbäck kehottaa Rkp:tä valmistelemaan hyvissä ajoin ja hyvin perustellun "suunnitelma B:n" ruotsin aseman turvaamiseksi.

   Hänen mukaansa maahan tarvitaan kansallinen kielistrategia, jossa linjataan, kuinka paljon venäjän-, ranskan-, espanjan- ja saksanosaajia EU-Suomi tarvitsee.

   Samalla tällaisen strategian pitäisi turvata riittävä ruotsin kouluopetus ja virkaruotsi sekä pohjoismaiset yhteydet, Stenbäck kirjoittaa.

   Stenbäckin mukaan tärkeää on turvata etenkin ruotsinkielisten koulujen asema, jota nakertaa nykytilanteessa paitsi kielipoliittiset vaatimukset, myös koulujen lakkauttaminen ja yhdistely.

   Muualla verkossa:
   HS.fi 22.12.2010: Rkp:n varapuheenjohtaja ehdottaa pakkoruotsista luopumista

   • ...Ja Rkp on pystynyt pitämään sekä pakkoruotsin että sai hallituksen hyväksymään kielistrategian - syntymättömille suomenkielisille lapsillekin...

    Katainen antoi tukensa....


   • veri rois--seisoo kirjoitti:

    ...Ja Rkp on pystynyt pitämään sekä pakkoruotsin että sai hallituksen hyväksymään kielistrategian - syntymättömille suomenkielisille lapsillekin...

    Katainen antoi tukensa....

    Savolainen pystyy siis pettämään jopa itseään...?


  • Pakkoruotsi on poliitiinen oppiaine, kiristyksellä ja lahjonnalla tullut.

   • Kiristyksellä tullut, lahjonnnalla pysynyt


   • ...tarkemmin kirjoitti:

    Kiristyksellä tullut, lahjonnnalla pysynyt

    Pysyy ja paranoo!


  • Jos antaisin lahjaksi surulle vaikka -täydennä-, sekä vain pysyis ja paranisi?

  • Borgbacken är för både barn, unga och äldre människor. Vad heter "hattara" på svenska?

   • Spunnet socker.


  • Pakkoruotsi on suomenruotsin tukimuoto. Muita tukimuotoja ovat mm kielikiintiöt, segregoidut koulut, terveyskeskukset, korttelit jne.

   Tukia riittää, mutta mikään ei riitä, koska tuilla halutaan muuttaa suomenruotsin vähemmistökielen todellinen asema lain mukaiseksi enemmistökieleksi.

   Pienestä 1 %:stä ei saa millään tuella enemmistöä.

   Yritystä toki riittää ja poliitikot harobvat hiuksiaan miettiessään keinoja, joilla jukuripäiset suomalaiset saatais ostamaan suomenruotsia, jotta sen asema edes jotenkin muistuttaisi lain mukaista enemmistökielen asemaa.

   Se maksaa tietenkin tolkuttomasti tukea sellaista mille ei ole luontaista elinvoimaa.

   • "Pienestä 1 %:stä ei saa millään tuella enemmistöä."

    Puhutko nyt pakkoruotsi-aloitteesta? Tosin siihen ei saada näköjään edes se 1% tuki!


   • Vesa Kaitera kirjoitti:

    "Pienestä 1 %:stä ei saa millään tuella enemmistöä."

    Puhutko nyt pakkoruotsi-aloitteesta? Tosin siihen ei saada näköjään edes se 1% tuki!

    Puhun suomenruotsalaisista jotka osaavat ruotsia paremmin kuin suomea. Heitä on n. 1 % väestöstä.

    Heitä on vähemmän kuin mitä tarvitaan pakkoruotsialoitteeseen.

    Silti heidän vuokseen on 2-kielisyys ja pakkoruotsi.

    Aika moista.

    Jos Suomi ei olisi 2-kielinen, meillä ei olisi pakkoruotsia niin suomenruotsalaisten määrä ei riitä edes kansalaisaloitteeseen.


   • Vesa Kaitera kirjoitti:

    "Pienestä 1 %:stä ei saa millään tuella enemmistöä."

    Puhutko nyt pakkoruotsi-aloitteesta? Tosin siihen ei saada näköjään edes se 1% tuki!

    "Pienestä 1 %:stä ei saa millään tuella enemmistöä."

    Nimimerkki Vesa Kaitera kommentoi tätä :"Puhutko nyt pakkoruotsi-aloitteesta? Tosin siihen ei saada näköjään edes se 1% tuki! "

    No minä satun nyt olemaan nimeltäni tuo Vesa Kaitera ja olen aktiivisesti osallistunut tuon kansalaisaloitteen nimien keräämiseen ja täytyy sanoa, että nyt olen TODELLAKIN tuohtunut. Tälä saitilla on ollut aiemminkn nimimerkkien kopioijia, mutta nyt tilanne on erilainen, koska kirjoitan omalla nimelläni. Pidän tuon nimimerkin käyttämistä identiteettivarkautena. Minua saa nimitellä ihan kuinka vaan ja päälleni voi kasata millaisia syytöksiä vain, kyllä minä osaan puoleni pitää. Mutta tämä tällainen on jo täysin ala-arvoista.

    Hyvät pakkoruotsittajat, kyllähän Te nyt tajuatte, että me tulemme saamaan ne 50000 nimeä, vaikka Te mitä tekisitte.


   • Vesa Kaitera kirjoitti:

    "Pienestä 1 %:stä ei saa millään tuella enemmistöä."

    Nimimerkki Vesa Kaitera kommentoi tätä :"Puhutko nyt pakkoruotsi-aloitteesta? Tosin siihen ei saada näköjään edes se 1% tuki! "

    No minä satun nyt olemaan nimeltäni tuo Vesa Kaitera ja olen aktiivisesti osallistunut tuon kansalaisaloitteen nimien keräämiseen ja täytyy sanoa, että nyt olen TODELLAKIN tuohtunut. Tälä saitilla on ollut aiemminkn nimimerkkien kopioijia, mutta nyt tilanne on erilainen, koska kirjoitan omalla nimelläni. Pidän tuon nimimerkin käyttämistä identiteettivarkautena. Minua saa nimitellä ihan kuinka vaan ja päälleni voi kasata millaisia syytöksiä vain, kyllä minä osaan puoleni pitää. Mutta tämä tällainen on jo täysin ala-arvoista.

    Hyvät pakkoruotsittajat, kyllähän Te nyt tajuatte, että me tulemme saamaan ne 50000 nimeä, vaikka Te mitä tekisitte.

    Pakkoruotsittajilla on niin suuri hätä, varmaan lähettivät itse niitä uhkailuviestejä omilleen.


  • Ei sillä niin väliä kuinka moni puhuu vaan sillä kuinka moni osaa.

   Näin.

  • Ruotsia käytetään enevässä määrin kissojen koulutuskielenä, koska ei ole toista niin yksinkertaistä kieltä, mitä kissatkin ymmärtäisivät.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   115
   6276
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   82
   3255
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2168
  4. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   60
   1744
  5. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1543