Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ei diagnoosia, mutta oireita kyllä.

kyllästynytelämään

Ajattelin nyt kirjoittaa vaihteeksi tänne Suomi 24:n, jos vaikka täältä saisi jotain järkevääkin kommenttia? Ehkä.

Eli olen 18-vuotias ja kärsin ''sairaudesta'' ilman diagnoosia kylläkin ja ilman sairauden nimeä edes. Oireita on ollut oikeestaan koko elämän, mutta nyt kolmena viimisenä vuonna ne ovat olleet helvetillisen voimakkaita... Olen käynyt lääkärissä eri tutkimuksissa nyt nähä kolme vuotta, eikä mistään tiedetä mitään. Alkaa luotto noihin lääkäreihin mennä.

Oireita on huimaus, tasapaino vaikeudet, käsien vapina(erityisesti kirjoittaessa käsin tai vaikka juodessa), pään tärinä(kun on väsynyt ja jännittäessä tulee liiankin helposti ja voimakkaana), silmien liikehäiriöt, juodessa menee aika usein ''väärään kurkkuun'' ja alkaa yskittämään. Tuli ainakin haittaavimmat oireet siinä...

Olen usein vihainen, ärtynyt, surullinen ja alakuloinen tämän takia kun ei tiedetä mitä se on. Eikä kaverisuhteiden ongelmat, ongelmat koulussa, kotona jne. hirveästi edesauta tilannetta!

Voisin uskoa itselleni lievän masentuneisuudenkin(naurakaa vain), koska ajattelen usein itsemurhaa ja joskus voin suunnitellakin sitä. Olen itsetuhoinen, mutta yritän välttää viiltelyä. En halua mitään jälkiä käsiini tai muuallekkaan kehoa... viilsin jo kerran kyllä mutta se ei liittynyt kyllä sairauteen vaan kouluun :/

Olen melko turhautunut tämän sairauden kanssa... Todennäköisesti olenkin melkein ainut Suomessa jolla on tällainen joku ihme tauti. Periaatteessa on ihan kivakin olla ''ainoa laatuaan'' mutta ei se pidemmän päälle mitään herkkua ole. Haluaisin vain olla tervetai edes saada jonkun sairauden millä olisi joku nimikin!

14

1184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pyörätuolielämä

      Hei sinulle kyllästynytelämään!
      Minulla on todettu neurologinen sairaus, joka tosin on viittausta onnettomuudesta, jossa olen joutunut olemaan kärsivä osapuoli.
      Kyllä nuo viittaamasi kuvaukset voisivat hyvinkin kuulua johonkin neurologiseen sairausryhmään, mutta valitettavasti en siitä osaa sen enempää itse oireeisena sairastavana sanoa.
      Toivon sinulle kuitenkin voimia elämään ja onnea sairautesi vian pikaiseen löytymiseen! :)

    • laakari

      hermovika, ota diapam kolmme kertta paivassa!

    • elämä on ihanaa

      Onko sulle tehty pään ja niskan magneettikuvausta? Onko pääkipuja? Mulla oli/on samoja oireita joitain muita, eikä syytä löytynyt ennen ko. kuvausta. Mene MS-liiton sivuille ja lue sieltä harvinaiset neurologiset sairaudet- osiosta Chiari 1. Ja pyydä lähete neurologille/magneettiin. Mulla diagnoosin saaminen vei 18 vuotta... Jaksamista.

    • kiitos!!!

      !!! Luin tuon jutun CM1-n taudinkuvasta ja muista, osui muuten aika nappiin!! Jo innostuin että tästä voi jopa parantua vähän... :) Oletko ite parantunut siitä tms. käynyt leikkauksessa? Melkeinpä toivon että mulla on toi sairaus, ettei tarvii enää ihmetellä ja kärvistellä niin paljon. Tuli helpottuneempi olo jo kun tietää vähän:)

      Pään magneettikuvat on otettu, ekat n. vuosi sitten ja toisissa olin 2 kuukautta sitten. Mitään poikkeavaa ei löydetty.. Niskan magneettikuvaa ei olla otettu, mutta kun tuo pään tärinä ja ne säryt vain voimistuivat niin ajattelin itsekin että johtuukohan tää niskasta... Täytyypä puhua seuraavalla lääkärireissulla..
      Minkälaisia pääkipuja tarkoitat? Mulla särkee usein pää, voi tuntua painetta, särky menee silmiin tai ''silmien taakse'', joskus särky tulee räjähdysmäisesti esim. jos on kauan kaupoissa, jos pää liikahtaa liian nopeasti jne.

      Hyvä että sulla on jo diagnoosi! ei ole helppoa olla mitään tietämättäänkään.

      Kiitos erittäin paljon! Jaksamista sinullekin ja hyvää syksyä!

      • Neurologi auttoi

        Käy neurologilla joka ymmärtää tärinät ja muut vaivasi. Hyvä että magneettikuvat otettu.Pään tärinä ja kivut, huimaus tasapainovaikeudet varmasti hankaloittavat tätä päivää. Yksityinen neurologi, jos muuten ei apua löydy, diagnoosi voimuuten venyä suhteettoman pitkään. Kyllä sä apua saat, siitä olen ihan varma.


      • päälii
        Neurologi auttoi kirjoitti:

        Käy neurologilla joka ymmärtää tärinät ja muut vaivasi. Hyvä että magneettikuvat otettu.Pään tärinä ja kivut, huimaus tasapainovaikeudet varmasti hankaloittavat tätä päivää. Yksityinen neurologi, jos muuten ei apua löydy, diagnoosi voimuuten venyä suhteettoman pitkään. Kyllä sä apua saat, siitä olen ihan varma.

        täällä sulle kohtalo toveri... juuri nyt mieli ihan maassa eikä jaksasis millään näitä oireita joita yksi on kaiken kaatava uupumus :(
        voimia sinulle ja rohkeutta!!!! itse en jaksa enää edes mennä lääkärille valittamaan..en vaikka vaikeitakin oireita on hankaloittamassa elämää.. kerran ovat neuron puolelta minut ulos potkaiseet ilman dg tä, ja silloin päätin että en mene enää ikinä...


      • --------------

        Itselläni Chiari ja oireet voivat sopia . Joka tapauksessa niska kuvattava. Chiari oireita voi tietääkseni olla vaikka ei pikkuaivot työnny alas,on vain muuten liian ahtaalla. Ongelma on että Suomessa ei kyllä tunneta asiaa hyvin,ikävä kyllä. Olisi voinut näkyä jo pään kuvauksessa mutta jos ei näy niin kuvattu vähän "säästäen"
        Siis nyt niskakuvaukseen


      • Jojoko

        Hei, näköjään suurin osa on laittanut nämä viestit jo aikoja sitten, mutta laitanpa nyt tännekin foorumille viestiä. Ne kenellä on neurologisia häiriöitä, mutta ei ole löydetty diagnoosia tai on epäselvyyksiä niin suosittelen, että tulisitte ryhmäämme jota olemme perustamassa. Siellä voisimme jakaa näitä ajatuksia ja ideoita lisää. Tarkoituksena olisi perustaa järjestö, mikäli on paljon sellaisia tarvitseville. Pohjoismaiden ryhmämme on Funktionella neurologiska symptom ja löytyy Facesta.


    • LK

      Ottaen huomioon että on tutkittu eikä vikaa ole löytynyt, pitäisin todennäköisimpänä veikkauksena jotain ahdistuneisuushäiriötä.

      • borreliapositiivinen

        Onko borrelia tutkittu?


    • borrelia

      en tiedä, mutta kai ne sen olisi huomanneet jostain verikokeesta tai jostain muualta.

    • Serotiini......

      Ahdistuneisuus ja paniikkioireet sekä kaikki nuo luettelemasi oireet ovat minulle tuttuja.Aivojen välittäjäaine-serotiinitaso liian alhainenSuvussa useilla ongelmia tämän asian kanssa.Olen käyttänyt useita vuosia serotiinipitoisia lääkkeitä,tällähetkellä 30 mg/pv Citalopram Orion.Voin hyvin.

    • ------------------

      Vielä kerran
      Joku yrittää taas täällä väittää että olet masentunut ym. Voin antaa jonkun vihjeen mille lääkärille kannattaa mennä mutta en voi levittää tietoja täällä . Jos haluat voit laittaa postia niin kerron lisää
      christian [email protected]

    • --------------

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2288
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1984
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1812
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1628
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1542
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      25
      1422
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1382
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      40
      1375
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe