Kuntotarkastaja Älvsby-talolle Hki/Espoosta

Talon ostaja

Olen tehnyt tarjouksen Älsvsby-talosta ja nyt haluaisin suositusta luotettavasta ja hyvästä kuntotarkastusfirmasta pääkaupunkiseudulla (Hki/Espoo, miksei Vantaakin). Kuntotarkastuksen moitteettomuus on ehto kaupalle, joten haluaisin varmistua siitä, että talo on ok, eli tarvitsen pätevän kuntotarkastajan. Välittäjältä tuli suositus Raksystemsistä, mutta sillä on kyseenalainen maine. Tiedän, että Älvsby--talosta on myös kriittisiä näkemyksiä, mutta olen nyt kuitenkin päättänyt tehdä tarjouksen. Kuntotarkastuksella vähän kiire, joten jos joku osaa vastata suoralta kädeltä niin kiva.

9

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sfsfds

      No et ensinnäkään tarvitse FIRMAA siihen kuntotarkastukseen. Tarvitset motivoituneen ja rakennusalaa tuntevan ihmisen, joka ei pelkää likaisia ja pölyisiä paikkoja.

      Toisekseen teidän pitäisi päättää, että minkä tasoisen tarkastuksen teette. Esimerkiksi että avataanko rakenteita.

      Karkeasti ottaen pitäisi tutkia kolme paikkaa:

      - Älvärin puinen alapohja. Sinne pitää päästä jotenkin. Ei muuta kuin ryömien
      - Alajuoksut (ei näe ilman rakenteiden jonkinlaista avaamista
      - Yläpohja... hankala jos on puolitoistakerroksinen ja yläkerta on tehty.

      Märkätiloja on turha katsoa... ne ovat ihan susia katsomattakin. Samoin alapohjan notkuminen on ihan normaalia, joten älä ihmettele kun hypit olohuoneessa, että koko talo heiluu.,

      Eipä noissa muuten mitään ihmeellistä ole... lämmitys on pattereilla tod.näk. Aivan sama, että toimiiko ne vai ei, on niin halpoja uusia. Sama juttu ilmanvaihtokoneen kanssa... maksaa tonnin ostaa uusi vehje, jos ei se rimpula toimi mikä siellä vakiona on.

    • ap

      Ok, kiitos vinkeistä, mutta tuollaisen motivoituneen ja rakennusalaa tuntevan ihmisen löytäminen tuntuu kyllä ihan yhtä vaikealta kuin hyvän kuntotarkastusfirman. Suosituksia? Asialla on siis aikalaisen kiire, kun tarjous on nyt tehty.

      • Lisä kommettia...

        "Kuntotarkastuksen moitteettomuus on ehto kaupalle"

        Tuo on erittäin ongelmallinen vaatimus. Ei sellaista käytettyä taloa olekkaan, että kuntotarkastus antaisi tulokseksi "moitteeton". Tai ainakaan yksikään tarkastaja ei tuollaista sanaa kirjoita raporttiinsa.

        Lisäksi tarkastusten pintapuolisuuden vuoksi ei raportti kerro oikeastaan mitään sellaista, mitä et itsekkin voisi huolellisella talon läpikäynnillä havaita.

        Ehdotukseni:

        - Ota kuntotarkastus joltain firmalta. He kirjoittavat siitä kauniin raportin, missä on myös paljon pintamittauslukemia. Lisäksi koko raportti on TÄYNNÄ lausahduksia, että "koska rakenteita ei avattu, ei rakenteen todellisesta kunnosta ole varmuutta". Voit elää onnellisena elämäsi loppuun asti siinä moitteettomassa talossa... tai sitten et.

        - Etsi itsellesi joku rakennus alan ammattilainen (== käytännössä, koulutuspapereista viis), joka lähtee käymään talollasi sinun kanssasi ja käyttää siellä muutaman tunnin. Keskustelette läpi asiat, käytte yhdessä ryömimässä alapohjassa ja kiipeätte katolle tarkastamaan vesikattoa. Sitten sen jälkeen päätät, että ostatko sen talon vai et. Kirjallisista raporteista viis veis.


    • aä'ölsäöäas

      Maalaisjärjelläkin pärjää pitkälle eli paikkoja voi tutkia itsekin. Rossipohja on siitä hyvä että sen alle pääsee katsomaan josko vaurioita on syntynyt.

    • Ei kiinnosta t.ins

      Motivoitunut rakennusalan ammattilainen ei halua sotkeentua rakennuksen kunnon tarkastukseen vastuukysymysten vuoksi. Rakennusten vioista on tullut bisnestä jossa ostaja pyrkii maksattamaan kaikki asunnon normaaliin elinkaareen kuuluvat korjaukset entisellä omistajalla, kuntotarkastusfirmalla tai kenellä hyvänsä ulkopuolisella taholla. Koko vastuukysymys on kääntynyt päälaelleen. Tarkoitus oli alunperin turvata ostaja huijarikauppiailta ja nyt onkin käynyt niin että huijariostajat pääsevät k.settamaan rehellisiä myyjiä.

    • pakko tehdä

      Tässä keskustelussa unohtuu nyt yksi tärkeä pointti eli se, että lainoittava pankki voi edellyttää kuntotarkastusta ja silloin se on tehtävä tai etsittävä lainatarjouksia muilta pankeilta....

    • ap

      Kiva että on tullut vastauksia, mutta harmi, että se varsinainen kysymys jäi vastaamatta, eli ei tullut yhtään suositusta siitä mihin tahoon kannattaisi ottaa yhteyttä kuntotarkastuksen suorittamiseksi. Välittäjä käyttää Raksystemsiä, johon varmaan nyt sitten kallistun, vaikka laadusta onkin sanottu sitä sun tätä. Paremmastakaan ei tullut vinkkiä. Omaan arviooni en voi mitenkään luottaa esim. kosteushajun suhteen, koska en ole koskaan asunut omakotitalossa ennen jne. Kuntotarkastaja pitää päättää tänään aamupäivällä, eli jos vielä tulee joku Raksystemsiä laadukkaampi tekijä mieleen, niin vinkin saa antaa!

      • fsfsdsdf

        Sinulta meni vähän ohi pointtini: RakSystems ei tee raporttia. Sen tekee joku ihminen. Ja ihminen on tärkeämpi kuin se firman nimi.

        Raksystemsilläkin on asiantuntevia tekijöitä. Joten ota sieltä. Turha vaivata asialla sen enempää päätään.

        Mitä tulee erilaisiin mielipiteisiin firmojen palvelun laadusta... on _erittäin_ vaikea löytää maailman viiden tähden hotellien joukosta sellaista, joiden asiakasarvosteluissa ei olisi kaikkea yhden ja viiden tähden väliltä. Kaikkia on mahdoton miellyttää ja ne valittajat ovat aina äänekkäin joukko.

        Suurin ongelma kuitenkin kuntokartoituksissa on niiden pintapuolisuus. Ne eivät kerro talon "moitteettomuudesta" juuri mitään. Ja tuo ei riipu juurikaan tekijästä, vaan yleisestä ohjeistuksesta ja myös niistä vastuukysymyksistä. Kukaan ei varmasti kirjoita lappuun että "Talo on moitteeton". Ei koskaan, vaikka talo olisi rakennettu millintarkasti rosterista hitsaamalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. 166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe