Kuinka lihavana voi aloittaa?

?

Jos jätetään "aamuvoimistelu"-taichi ja vastaavat lajit pois laskuista, kuinka pahasti lihavana voi osallistua peruskurssille?

31

3716

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EsimaistajaMauno

      Varmaan se on ihan itsestä kiinni miten pärjää ja pystyy tekemään. Ja siellä ne kilot karisee.

      Ei taida tähänkään olla yksiselitteistä vastausta. Pitää käyttää omia hoksottimia. Ja ymmärtää realiteetit. Oma kunto ja mitä lajia on aloittamassa.

      Rapakuntoinen parisataakiloinen karpaasi varmaan kykenee nyrkkeilemään vaikka varmaan onkin henkihieverissä kuntoharjoituksissa, mutta jokin taekwondo on sitten asia erikseen. Eikä sekään varmaan ihan mahdotonta ole.

      Ei ole yksiselitteistä painoraja vastausta tähänkään.

    • tuhatkeiju

      itse nuorena ja lihavana harrastin taekwondoa, jopa kilpatasolla vaikkakin huonolla menestyksellä. Nyt vanhana ja vieläkin lihavampana olen aloittanut kamppailulajit uudelleen.
      Ei lihavuus tai ikä estä harrastamista. Tietyt realiteetit tulee vain hyväksyä ja jos tekee aina parhaansa niin kukaan ei voi vaatiakkaan enempää.

    • Hai wakarimasu

      Totta kai voi. Kattokaa ny vaikka Steven Seagalia tahikka Sammo Hungia. Tosin eipä nuo mitää harrastajii enää oo mut läskejä kuitenki.

    • LÄSKI ON IHANAA

      MEIDÄN PULLUKOIDEN KANNATTAA VAAN LEPÄILLÄ SOHVALLA JA NAUTTIA HERKKUJA.

    • sanooko nimi

      Roy Nelson mitään?

    • fatsamoan

      Juu, kyl itekkin sellasen 15-20kg ylipainoisena harrastin savatea, potkunyrkkeilyä, lukkopainia ja vaparia, läski tummuu mutta yleensä peruskursseilla tehdään niin paljon kuntoa parantavia harjotteita että siinä samalla lähtee läskitkin..ja tekniiikka korvaa ylipainon monesti...riippuu mitä kamppailulajeilta haluat?

    • Pelko Pois

      No olipas kysymys, tottakai voi, ja pitääkin.
      Sinulle sopiva laji olisi vaikka sumo-paini, siinä kun eivät ihan pienet pärjääkkään.

    • Näin se on

      Tottakai voi. Eihän sumopainijatkaan mitään kuivankesän oravia ole.

    • tojo

      tottakai sumo painissa siitä on jopa etua..

    • sdgfsgfdgdfg

      Ei kannata mitään semmosta, joka on iskupainiotteinen (esim.nyrkkeily). Jonkinlainen itsepuolustuslaji olisi sopiva.

    • keinain

      Jos haluat arvioida, että voitko harrastaa kamppailulajeja vai et, niin kannattaa miettiä, että pystytkö juoksemaan edes 100 metriä, pääsetkö kyykkyyn ja pystytkö solmimaan kengännauhasi tai esim. pääsetkö kohtuullisen kevyesti seisaaltasi lattialle istumaan ja ylös ilman, että saat otettua käsillä tukea mistään.

      En ole kaikkia kamppailulajeja harrastanut, mutta ainakin niissä lajeissa, joita itse harrastin, oli lyhyt alkuverryttely, joka sisälsi yleensä juoksemista tai hyppelyitä sekä lyhyt tiukka verryttely esim. punnerruksia, vatsalihaksia jne. Sen vuoksi olisi hyvä, että olisi hieman kuntoa, ettei ole ensimmäisen 5 min päästä ihan kuollut.

      Riippuu lajista, mutta esim. judossa on sidontoja, joissa vaaditaan juuri sitä, että joudut olemaan lattialla polviltaan ja kumartumaan eteenpäin, joten jos on valtavan iso vatsa, niin saatat kokea olosi epämukavaksi. Myös treenikumppanillesi voi olla ikävää, jos hän on kovin paljon pienempi, että sinä "lösähdät" hänen päällensä sidontaan.

      Karatessa, taekwondossa yms. taistelulajeissa kontaktia ei ole niin paljon kuin judossa. Niissä esteeksi tulee enemmänkin se, että saatko nostettua jalkaa miten ylös ja kestätkö sen ajatuksen, että alussa ylipainosi ja huonon kuntosi vuoksi olet ehkä muita huonompi. Esimerkiksi vyökoe saattaa osoittautua haasteelliseksi, jollet tosissaan tsemppaa ja tee parastasi tunneilla.

      Sanoisin näin kylmiltään, että jos ylipainoa on 20 kg, niin pärjäät loistavasti. Jos ylipainoa on 30-40 kg, niin joudut tekemään kyllä töitä, että pärjäät. Jos ylipainoa on enemmän (= sairaalloinen ylipaino), niin saattaa olla, että jos et muuta ruokailutottumuksiasi ja jos olet aivan rapakunnossa, niin treenaaminen saattaa keskeytyä siksi, että treeni on liian haastavaa tai itsetuntosi ei kestä sitä, että et pärjää kunnolla.

    • ljugklö

      Itse juuri luin lehdestä, että kaupungissani alkaa taekwondon alkeiskurssi syyskuussa. Entisenä harrastajana ja 40 kiloa painavampana päätin aloittaa uudestaan. Ainakin ennen alkuverryttelyt tehtiin nimen omaan oman kunnon mukaan, kunhan vain sitoutui siihen, että joka viikko tavoitteet nostetaan hieman ylemmäs. Eli jos vaikka alottaisinkin 3 punnerruksesta, niin ensi viikolla päätänkin tehdä sitten jo vaikka 5 punnerrusta. Ainakin viime harrastuksen aikana kilot karisi ja kunto nousi tehokkaasti, vaikka ei itseään rääkännykkään henkihieveriin :) Että kurssille vaan ilmottautumaan ja itseään kehittämään!

    • Aikidotyttö

      Itse aikidon harrastajana (vaikka en ylipainoinen olekkaan) suosittelen lajia. Laji sopii kaikille iästä ja koosta katsomatta. Meillä on seurassa yksi ylipainoinen henkilö eikä hänellä ole ollut sillain ongelmia. On totta että hänellä on vähän vaikeampaa mutta hyvin on pysynyt meidän vauhdissa :) Vyökokeet on suorittanut samoihin aikoihin kuin minäkin jne.

      Käy kokeilemassa peruskurssilla. Oman lajinhan löytää vain kokeilemalla. Käy eri lajien peruskursseilla (yleensä pari kertaa ilmaisia). Ylipaino ei ole este, vaan EHKÄ hidaste. Lisätietoa saat esim aikidoliiton sivuilta (www.aikidoliitto.fi)

      Toivon sinulle hyvää syksyn alkua ja ihania hetkiä tatamilla :)

    • Oikea lajin valinta

      Sumopaimisessa laihuus voi olla esteenä suurempiin sarjoihin pääsemisessä.
      Ei vaiskaan kyllähän nyt kaikki otetaan mukaan kunnon budourheiluseuroissa
      kukin kykyjensä mukaan ja monesta lihavasta ylipainoisesta huonokuntoisesta
      kehittyykin viellä huippu. Kyse on enempi omasta ittestä kun kenestäkään muusta
      monessa muussakin asijassa kun aletaan nollasta ja edetään yli kympin ja yli100% suoritukseen.
      Joten rohkeesti mukaan tatamille vaan.
      Painoaan kuntoaan ja kykyjään epäröiville voitaisiin perustaa omia heille suunnattuja ryhmiä aikuisillekkin, ehkä noita jo onkin? Joissain seuroissa?
      Kaikissa lajeissa ei edes kilpailla kuten aikidossa, harrastaminen ´ja kuntoilu
      mukavammin on kanssa varmasti intresseissä johon maksukykyisiä jäseniä
      riittää seuroille.

    • hui hai hurate

      Kun alotin Krav magan joskus 1999 niin meillä oli siellä
      135 kg painonen tulokas...Lihavana alotti 8 kuukauden jälkeen se
      paino 98,5 kg...Et ei voi pysyy lihavana..Mut alottaa voi.

    • Normaali

      Lihava voi voi harrastaa mitä tahansa.Laihduttamista esim.jne..........

    • dfgfg

      Kannattaa ainakin alussa ottaa rauhallisesti, riippuen tietysti lähtökunnosta. Ylipainoisena rikkoo helpommin paikkansa, näin kävi esimerkiksi veljelleni. Mutta jos itsepuolustuslajit kiinnostaa niin mukaan vaan, on tärkeää että laji kiinnostaa jotta sitä jaksaa harrastaa.

    • 11+14

      Tottakai voi...Kilot siinä lähtee, kun treenaa ja oppii...Ei ne peruskurssit ketään sieltä käännytä pois, ellei ole odotettavissa että pienikin treeni tappaa harjoittelijan.

      • kumikuola

        Maksavia asiakkaita ei tietenkään käännytetä suoraan pois, koska raha on aina rahaa vaikka se tulisi millaiselta läskiltä. Ylipainoiset voidaan kuitenkin savustaa ulos seurasta teettämällä sellaisia treenejä, ettei plösöt pysy niissä mukana. Yleensä rima nostetaan liian korkealle pian sen jälkeen, kun maksut on maksettu eli läskiltä peruskurssilaiselta on saatu kaikki mitä siltä halutaan. Läskit harrastajat vie suhteettoman paljon tilaa tatamilla, joten pitkällä tähtäimellä on paljon parempi kun ne lähtee pois ja jättää enemmän tilaa laihoille harrastajille. Laihoja harrastajiahan mahtuu samaan saliin enemmän, ja mitä enemmän harrastajia on, sitä enemmän rahaa seura saa.


    • Tottakai voi! Eihän liikunta kerro kilojen määrää.

    • Ossaus

      Kyse on siitä että pitäisikö - ja se taas on kiinni siitä paljonko läskiä on korvienvälissä. Luonnevikaisilla ei ole sinne mitään asiaa.

      • Anonyymi

        On se sitte vaa helkkarin hyvä ettet sinä oo sinne menny. Näkyy meinaa sulla itelläs olevan se kaikkein pahin luonnevika ja ainaki ku sun juttuas lukee, ni voisin väittää kusen olevan korvien välissä paljo pahempi asia ku läski. Näköjään nimittäin aiheuttaa pahimman mahdollisen luonnevian...


    • SILLEE 8+1

      Lihakset tulevat ja menevät,läski on ikuista,vai miten se loru meni?Aloita toki lihakset kantavat itse itsensä.

    • Enemmän sitä miettii mitä muut ajattelevat. Jos se ei haittaa ei haittaa kilotkaan?

    • TeroMcMann

      KYLLÄ VOI HARRASTAA...itse sain SM finaalissa takkiini raskaassa sarjassa kaverilta, jolla oli ainakin 25 kg läskiä ja ylipainoa ehkä 30-40 kiloa.LÄSKI voi yllättävää kyllä olla sekä nopea että notkea sekä hyväkuntoinen

    • ihmettelijä787878

      Miksi et muka voisi harrastaa? Siis totta h*lvetissä voit harrastaa. Ei muutaku menoks :)

    • drfe

      En tiedä voiko..

      • Heinonen

        Tuksu stay home!


    • Keimo.

      Lähretähän nyt siitä että salin ovesta ku sisähän mahdut niin voit kyl aloottaa ihan hyvin

      • Keimo.

        Tosin..täytyy heti jatkaa et kerra yks kaveeeri oli nii iso ethei mahtunu ovestä sishään ni ei muutaku otethii viereisen nosto-oven kaut mies sisää


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      87
      3704
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      583
      3483
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3382
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      52
      2177
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2121
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      319
      1935
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1895
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      157
      1636
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1351
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1332
    Aihe