Kysymyksiä tietäville!

boaboa

1. Eli meneekö fretit kerrostalossa?
2. Tarvitseeko hirveästi seuraa(2 frettiä) kun opiskelen?
3. Joudunko kotiin tullessani huomaamaan että kämppä on tuhottu?
4. Saako hiekkalaatikkoja olla useammassakin huoneessa?
5. Miten fretit suhtautuu muihin lemmikkeihin(lähinnä käärmeeseen)?

Kaikkea kokemuksellisia asioita kerro myös ihmeessä! :)

7

873

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rosa

      1. Fretti sopii hyvin kerrostaloon jos sillä on tarpeeksi tilaa jossa se saa oleskella mieluiten vapaana koko asunnossa lukuunottamatta kylpyhuonetta/vessaa.
      2. Kaksi frettiä tarvitsee vähemmän huomiotasi kuin yksi, mutta niiden kanssa pitää silti viettää aikaa vähintään muutaman tunnin päivässä mieluiten niin, että ne saavat osallistua kokovaltaisesti aina kotona ollessa perheen arkeen eikä niitä pidetä eristyksissä ja käydä rapsuttelemassa vain silloin kun itseä huvittaa. Fretti tarvitsee samanlailla seuraa kuin esimerkiksi koira. Fretit tosin nukkuvat suuren osan päivästä, mutta niiden hereillä ollessa mitä enemmän vietät niiden kanssa aikaa sitä parempi.
      3. Jos freteillä ei ole tarpeeksi aktiviteetttejä se on hyvinkin todennäköistä. Ne saattavat myös tehdä protesteja jos ne ovat tyytymättömiä johonkin asiaan, mutta nämä kannattaa ja pitääkin ottaa huumorilla mikäli fretin aikoo hankkia, koska paikat tulevat varmasti monesti olemana sekaisin kotiin tullessasi. Välttämättä en menisi ihan sanomaan, että "tuhottu".
      4. Hiekkalaatikko on hyvä olla jokaisessa huoneessa missä fretti saa oleskella, koska ne eivät välttämättä jaksa vaivautua hädän yllättäessä hiekkalaatikolle joka on talon toisessa pääsä. Riippuu tietenkin minkä kokoinen asuntosi on.
      5. Fretti voi tulla hyvinkin toimeen esimerkiksi koiran tai kissan kanssa varsinkin jos ne on pennusta asti siihen totutettu. Saaliseläinten kuten jyrsijöiden kanssa frettiä ei saa pitää samassa asunnossa, koska ne haistavat toisensa ja ressaantuvat siitä. Jos fretti pääsee samaan tilaan vaikka pupun kanssa, on pupulta henki pois hyvinkin nopeaa. Samaa voisi soveltaa käärmeeseen varsinkin jos se on pieni ja fretti siitä kiinnostuu (pääsee siihen käsiksi) luultavasti tappaa käärmeen ja toinen huono asia jos käärme sattuu pääsemään puremaan sitä ja on myrkyllinen. Itse en pitäisi mitään terraario/häkki eläintä fretin kanssa samassa asunnossa.

      • SL

        Meillä saavat olla wc/kylppärissäkin. ;) On tehty siitä freteille sopiva ja sinne myös menevät mielellään nykyään nukkumaan. Vettäkin saavat siellä läikyttää ihan vapaasti, kun ei lattiat kärsi siitä.


    • Frettifani>3

      Minulla olisi samanlaiset vastaukset kuin Rosalla eli en ala nyt luettelemaan.
      Suosittelen, että freteilläsi olisi ihka oma huone. Sillä, jos niillä on koko asunto liikkumatilaa on tapaturmavaara todella suuri. Fretit nimittäin mahtuvat pienistä koloista. Ne ovat fiksuja eläimiä, jotkut oppivat siirtämään esim. tuolia jonnekin jos haluaa sen avulla kiivetä jonnekin. Mutta jos asuntosi on helppo fiksata frettiturvalliseksi, niin mikäpäs siinä, että ne olisivat koko ajan vapaana asunnossa.
      Ja olisi enemmän kuin suositeltavaa, että fretit saisivat olla vapaana koko asunnossa, kun olet itse kotona. Kun olet kaupassa tai ihan missä vain, niin laita fretit vain yhteen huoneeseen. Käy tsekkaamassa Tassujen tahdissa-blogia. Sieltä saa asiallista tietoa.

    • SL

      1. Eli meneekö fretit kerrostalossa?
      2. Tarvitseeko hirveästi seuraa(2 frettiä) kun opiskelen?
      3. Joudunko kotiin tullessani huomaamaan että kämppä on tuhottu?
      4. Saako hiekkalaatikkoja olla useammassakin huoneessa?
      5. Miten fretit suhtautuu muihin lemmikkeihin(lähinnä käärmeeseen)?

      1. Hyvin sopivat kerrostaloon... tietysti omakotitalo frettiturvallisella ulkoilualueella olisi ihan paras (henk. koht. mielipide), mutta kerrostalo ulkoilu (kaikki fretit tosin eivät ulkoilusta välitä) on myös riittävä. Kannattaa vain muistaa, että toiset asunnot kuumenevat aivan liikaa kesällä ja silloin pitää olla mahdollisuus jäähdyttää, asunto freteille sopivaksi. Helteillä väittäisin ilmastointilaitteen olevan pakollinen.

      2. Huomiota vaativat, eli pitkät opiskelijan bileputket eivät tule kuuloonkaan ellei löydy sopivaa hoitopaikkaa. ;) Itselläkin opiskeluaikana oli frettejä ja ei aiheuttanut mitään ongelmia... mitä nyt rahat saattaa olla joillakin joskus tiukilla.

      3. Kämppää ei tuhota, kun teet kodista freteille sopivan. Esim. huonekasvien sijoitteluun kannattaa kiinnittää huomiota ja siihen mihin fretit pääsevät kiipeämään.

      4. Meillä hiekkalaatikkoja on jokaisessa huoneessa koosta riippuen vähintään yksi, mutta usein useampikin. Varsinkin tytöt tuntuvat olevan nirsoja hiekkalaatikkojen suhteen. Matalareunaiset, riittävän isot ja siistit hiekkalaatikot nurkkiin toimii.

      5. Aivan yksilöistä kiinni. Mutta muistelisin muutamalla fretinomistajalla olleen käärmeitäkin ilman ongelmia. Jyrsijöitä/lintuja en missään nimessä haluaisi nähdä samassa taloudessa frettien kanssa ja isolla varauksella tietynlaisten koirienkin kanssa. Itselle tuskin koskaan muita elukoita tulee frettien lisäksi. Ei saa olla liian ahne ja fretit vievät hyvin kaiken vapaa-ajan. ;)

      • Syanidi

        Täsdä on kaikille avoin frettiblogi, josta varmasti saat vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin ihan joko tekstin seasta tai sitten kysymällä suoraan bloginpitäjältä.

        www.taskuvarkaani.blogspot.com

        Kaikkiin kysymyksiin ja kommentteihin vastataan asiallisesti, puolueettomasti sekä parhaan tiedon ja taidon mukaan. Huonoja tai vääriä kysymyksiä ei ole, joten saa kysyä aivan mitä tahansa. Blogissa kysymyksiin myös vastataan niin nopeasti kun on tarvetta, sillä jokaisesta kommentista menee suora ilmoitus bloginpitäjän puhelimeen.

        Mukavia lukuhetkiä freteistä kiinnostuneille. Blogissa saa myös käydä vain tutustumassakin fretteihin ja niiden elämään. (:


    • Fretittt

      Jos freteistä oikeaa ja asiallista tietoa haluaa ja on niistä kiinnostunut tai sairastaa frettikuumetta ja jos pohtii sitä sopisiko fretti itselle lemmikiksi ja mitä sen hoito ja kustannukset vaatii, suosittelen kaikkein eniten tätä blogia
      http://tassujentahdissa.blogspot.fi/

      • S

        Heh, täällä tätä vaan mainostellaan itse kukin. ;) Hyvä jos ihmiset täältä ohjautuvat muuallekin hakemaan tietoa ja totuttelemaan ajatukseen freteistä, tämä S24 kun ei mikään paras ja luotettavin paikka ole tuohon. /:


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      821
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      74
      736
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      661
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe