Lapuan vuokra-asunnot

AsuntoHakusessaLapua

Mistä kannattaisi kysyä Lapualta vuokra-asuntoja? Kolmio hakusessa joko rivitalo tai kerrostalo.

Onko lapuan kaupungilla asuntoja niinkun Seinäjoella on Sevas?

Entäs mitkä on ne pahamaineiset asuinalueet, me kun emme tiedä!

Kiitos etukäteen ! :)

30

1374

  Vastaukset

  • Vältä ainakin Välilää ja Teoranteitä!
   Teorantie on Lapuan Monaco. Siellä ei kukaan maksa veroja...

  • Kaupungilla on vuokra-asuntoja ympäri kylää.Niitä voit kysyä teknisestä keskuksesta.Välilä on ihan ok.Teorantiellä on vain omakotitaloja....

   • No voi voi sitä bulleruksen matikkapäätä.
    Itse jo 12 vuotta Teorantiellä asuneena voin kyllä korjata tietojasi vähän lähemmäs totuutta. Teorantiellä on tasan yksi omakotitalo, jakymmenittäin kerros ja rivitaloasuntoja.
    Asuinpaikkana mitä mainioin lähes Kaupungin sydämessä.


  • Löytyy vuokraasuntoja monta lapsiperhettä on joutunut muuttamaan pois Lapualta homekouluongelmien vuoksi .

  • Ok. Mies on saamassa vakipaikkaa Lapualta joten siksi muutto sinne aiheellinen. Poika on vasta 3v niin ei koulu vielä ajankohtainen kuitenkaan. :)

   Onko kolmiot siellä minkä hintaisia per kk?

  • kolmion vuokra päälle 600 euroo

  • Lapualla uskotaan omistusasumiseen. Älä ole kurja torppari, vaan marssi pankiisi ja ota halpakorkoinen asuntolaina ja osta omistusasunto. Nyt asuntojen hinnat ovat laskeneet ja asuntolainakorko on alempi kun inflaattio.
   Omistuskoti on ihmisen paras sijoitus.
   Vain köyhät ja kurjat asuvat Lapualla vuokralla.

   • ....tai sitten sellaiset jotka haluavat vielä tutkailla onko Lapua sittenkään se paikka johon haluaa jäädä asumaan.


   • Vain ne, jotka vielä luulevat, että Lapua on maailman napa ryhtyvät pankkien torppareiksi ja hankkivat omistusasunnon Lapualta.


  • Olen asunut elämäni aikana seitsemällä paikkakunnalla. Lapua on ylivoimaisesti
   paras paikka näistä. Tänne aion jäädä loppuelämäkseni, kun eläkeikäkin
   jo hääm¨ttää vajaan kuuden vuoden päästä.

   • Kerropa meille jotain niistä paikoista ja Lapuan ylivoimaisuudesta!


  • Olisi aika pitkä kertomus. Myönnän toki, että tämä on vain minun näkemykseni.
   Tunnen monia, jotka eivät missään tapauksessa voisia/haluaisi asua Lapualla.
   Joku tykkää asua Lontoossa, Pariisissa, Utsjoella, Kinnulassa tai vaikkapa
   Seinäjoella.
   Itse tykkään Lapuan rauhallisuudesta, kohtuullisen hyvistä palveluista, luonnonläheisyydestä, hyvistä liikenneyhteyksisä ja koko maata ajatellen
   keskeisestä sijainnista. Olen tosi tyytyväinen lapualainen, ja jos en olisi,
   muuttaisin sinne missä tuntisin oloni kotoisaksi, enkä valittaisi
   näillä palstoilla kurjuuttani, koska sillä oloni tuskin korjaantuisi.
   Uskon, että suurin osa Lapuan asuinpaikakseen valinneet ovat
   tyytyväisiä.

   • Hämmästyttävää, että noinkin tavanomaisilla ja suurimpaan osaan maamme pikkukaupunkeja sopivilla kriteereillä -rauhallisuus, luonnonläheisyys, kohtuulliset palvelut, liikenneyhteydet ja keskeinen sijainti- voi jonkun paikkakunnan nostaa ylivoimaisesti parhaaksi paikaksi viettää loppuelämä. Onnea kuitenkin kirjoittajalle siitä, että hän on löytänyt tämän ylivoimaisen paikkakunnan pitkän etsiskelyn jälkeen.


   • hyvä näin kirjoitti:

    Hämmästyttävää, että noinkin tavanomaisilla ja suurimpaan osaan maamme pikkukaupunkeja sopivilla kriteereillä -rauhallisuus, luonnonläheisyys, kohtuulliset palvelut, liikenneyhteydet ja keskeinen sijainti- voi jonkun paikkakunnan nostaa ylivoimaisesti parhaaksi paikaksi viettää loppuelämä. Onnea kuitenkin kirjoittajalle siitä, että hän on löytänyt tämän ylivoimaisen paikkakunnan pitkän etsiskelyn jälkeen.

    Pitää paikkansa, mitä Maailmaa nähnyt kirjoittaa. Monessa mielessä Lapua ei ole sen pöllömpi paikka kuin moni muukaan Suomenmaassa, mutta täydellinen se ei ole. Siksi me täällä asujat saamme ihan vapaasti valittaa ilman poismuuttopakkoa.

    Kysymys Lapuankin sietämisessä on lähinnä siinä, viihtyykö itsensä kanssa ja itsessään. Murehtiiko maailmanmenoa ja sen ilmiöitä vai ei. Näkeekö ettei keisareilla ole vaatteita. Tiedostaminen tuo tuskaa.

    Tiedostaminen tuo myös epätäydellisyyden hyväksynnän, mutta oman kyvyttömyyden ja vaikutusmahdollisuuksien vähäisyyden tiedostaminen herättää ajoittain isoa kiukkua ja agressioita ja se näkyy täällä. Ja hyvä niin.

    Siinä Maailmaa nöhnyt on täysin väärässä, ettei tällä palstalla valittaminen muka korjaa oloa. Se korjaa monessakin mielessä. Käyhänhän hän itsekin täällä. Syitä jään arvailemaan.


  • Tottakai Suomesta löytyy paljon, paljon parempia paikkoja kuin Lapua, mutta
   asuntojen hintataso palvelutasoon nähden täällä on oikeassa suhteessa.
   Itse en tarvitse oopperaa, musiikkitaloa, väenpaljoutta tai muita etuja, joita
   esim. Helsinki tarjoaa. Siksi tykkään Lapuasta. Itse asun keskustassa, mutta
   voisin kyllä asua esim. Ruhassa. Tiistenjoella tai Hellanmaassa, jotka ovat
   kohtuullisen elinvoimaisia kyliä ja asukkaat mukavia ja toisiaan auttavia.
   Sekin on tärkeä asia, joka heikentyy sitä enemmän mitä suuremmalle
   paikkakunnallle mennään. Esim Turussa asuessani tutustuin vain
   kouralliseen ihmisiä, joilta olisin voinut pyytää jotain pientä palvelusta.
   Lapualla naapuriapu on vielä voimissaan, sekin on aikamoinen etu, jonka
   huomaa vasta sitten, kun sitä ei ole.

  • Lapualta on edullisempaa ostaa osake vanhasta kerrostalosta kuin vuokrata. Vuokrat ovat muun maan tasoa, mutta omistusasunnot halpoja, jos et osta aivan uutta. Kolmioita saata 65.000 euroa lähtien. Sellaista 80.000 € kolmiota pystyt hyvin hoitamaan n. 500€ lainalla per kuukausi. Vastikkeet jäävät usein 200 € tuntumaan.

  • Jos ostat vanhan osakkeen tuolla 65000 eurolla, ikä on silloin n. 40-50 v.,
   putkiremontti odotettavissa muutaman vuoden sisällä, ja se on kallista.

   • Lapualla on useissa 60-70-luvun kerrostaloissa tehty jo putkiremontti viime vuosikymmenellä. Näin esim. Välilänkadun taloissa, joissa voin kokemuksesta sanoa asumisen olevan edullista ja rauhallista. Suuri osa asukkaista eläkeläisiä, jotka ovat asuneet taloissa alusta lähtien. Remonttitarve asunnoissa vaihtelee, mutta tiskikoneen asennuksella ja pintatöillä pääset eteenpäin.


  • Lapualla vuokralla asuvat eivät tuo mitään lisäarvoa Lapualle ja lapualaisille ja ovat rasite, koska kuormittavat kaupungin sosiaalitointa yleensä.

   • Ootsä aivan pöljä vai muuten vain vinoon kasvanut. Tunnen monta vuokralaista Lapualtakin, jolla ei oo mitään tekemistä kaupungin sosiaalitoimen kanssa.


  • Vuokralla-asuminen on myös tietoinen valinta oman elämänkatsomuksen mukaan. Se ei huononna kenenkään ihmisarvoa, mutta sen sijaan "kurjat" nimimerkin takaa löytyy valitettavasti se kurja ihmisryhmä, josta lapua tunnetaan. Lapuan kaupunki puolestaan laiminlyö asuntojen kunnossapidon ja itseasiassa tällätavoin leimaa asukkaitaan slummiasujiksi, vaikka suuriosa on työssäkäyviä normaalia elämää eläviä ihmisiä. Kaupunki ei täytä mm. tätä vaatimusta: "Huoneiston ns. normaali kuluminen on vuokranantajan vastuulla. Hänen vastuulleen kuuluvat mm. vesi- ja keittiökalusteet sekä kaapistot, ellei toisin ole sovittu." jos itse otan hoitaakseni ko. asiat, revin ne myös mukaani mahdolllisen poismuuton yhteydessä. Kaupungin huonokuntoisista asunnoista kun maksetaan jo liki samaa vuokraa kuin yksityisten uusista vuokra-asunnoista. Miksi tästä ei puhuta ja miksi tähän ei puututa? Olisi mielenkiintoista tietää mitä uudistuksia uudet päättäjät tajuavat tehdä kaupungin maineen hyväksi. Kahdeksankymmentäluvun alun jälkeen ei esim. tässä missä asumme, ole tehty mitään kuntokartoitusta mikä saamani tiedon mukaan olisi tehtävä viiden vuoden välein? En silti vaihda vuokralla-asumista varmaankaan koskaan omistusasumiseen vaikka tuloni sen mahdollistaisivatkin. Arvoni vain ovat sellaiset. Inhimillisiin asumisoloihin meillä on silti oikeus kaikilla.

   • On totta, että kaupungin vuokra-asunnot ovat usein huonokuntoisia. Tyhjillään olevia asuntoja on yllättävän paljon. Kun PYYTÄÄ jotakin korjaamaan se on kiven takana tai pitkänajan kuluttua, taas pyytämisen jälkeeen, jos ollenkaan. Onko niin, ettei niitä kannata remontoida
    hinnan takia ja tuleeko edullisemmaksi pitää ne tyhjillään??? Vuokrasta tulisi
    kaupungille rahaa. Tuntuu oudolta tämä käytäntö!
    Kaupunki tekee järkyttävän velan alankoon, kun vertaa mitä menisi vuokra-asuntojen kunnossapitoon, ihmisten koteihin.
    Vuokralla asuminen ei ole yhtään sen alentavaa kuin omistusasunto. Meillä ei ole velkaa silmät ja korvat täynnä. Onneksi.
    Nostetaan päät pystyyn ja laitetaan parvekkeelle kukkia ja nautitaan
    aamukahvit parvekkeela :)


  • Aika moni Lapualla vuokralla asuva saa yhteiskunnalta asuntotukea sosiaalisen asemansa perusteella.
   Hyvinvoivat perheet Lapualla asuvat omistusasunoissa.

  • aika moni lapualla vuokralla asuva on asunut aiemmin omakotitalossa---talo menny myyntiin jostakin syystä esim avioero tai talos hometta---monessa talossa vesivahinko ja tullaan vuokralle

   • Onneksi me nuoremmat oollaan jo eri maata kuin nuo leimaavat nimikerkit. Aika moni meistä haluaa säilyttää mahdollisuuden vaihtaa asuntoa, työpaikkaa, paikkakuntaa jne. helposti eikä myöskään elää kituutella velkavankeudessa hillittömän asuntolainan kanssa.


  • Olen samaa mieltä. Itse koen saavani säilyttää elämän vapauden ihan eritavalla vuokralla kuin omistusasunnossa. Ja omistusasunto ei ole hyvinvoinnin mitta perheissä, senhän nyt ymmärtää jokainen ihminen. Minulla on elämässään pärjäävät, hyväntuuliset lapset, vaikka asummekin kaupungin vuokra-asunnossa. En rällästä baareissa tai muuta vastaavaa eikä lapseni riehu kylillä kännipäissään vaan mieluummin urheilee. Väärin leimata vuokralla-asujia. Avatkaapa vaan leimaajat silmänne mitä tapahtuu kauniissa kulisseissa -jotenkin tuntuu ettei nimimerkki "elämä on valintaa" ole oikein perillä siitä mitä yhteiskunnassa tapahtuu. Liekö elämänkokemusta vielä hieman liian vähän, joten ymmmärretään sitä kautta. Mutta itse asiahan oli siis se, miksi kaupunki nimenomaan leimauttaa asukkaitaan huonokuntoisilla asunnoilla? Mihin jatkuvasti nousevat vuokrat uppoavat?

  • ritavuorellakin tehty hulppeita ok- taloja ja kuulemma erojakin tullut saman tien---joten eiku vuokralle vaan vaikkei huvittaiskaan---kulisseissa turhaa elellä

  • Mietin, että kun tälläinen tavallinen tallaaja on aika voimaton vaikuttamaan vuokra-asuntojen kuntoon (puhun tässä nyt lähinnä Lapuan kaupungin vuokra-asunnoista) ja suhteesta vuokran määrään, niin ehkä kätevää olisi tästäkin aiheesta tehdä jonkinlainen julkinen kuvasarja asuntojen kunnosta, että joku edes heräisi tähän asiaan :) Hmm, siinäpä suunnitelmaa pimeiden talvi-iltojen ratoksi ihan vaan vaikka tutkimuksen nimissä.. Toisaalta jos haluaisi edullisemman asunnon ja vaikka valmis tinkimään siinä tapauksessa kunnostakin niin sitäkään ei vuosien hakemisen tuloksena löydy. Mutta ylempään kommenttiin viitaten, ennemmin tämä kuin kestämättömät kulissit, totuus on tarua ihmeellisempää....

  • Lapalla kannattaa ostaa oma asunto ja nostaa yhteiskunallista asemaansa ja siiryä omistavaan luokaan.
   Köyhyys ei ole synti, mutta vähän se hävettää.

  • lapua on hieno kaupunki toivotaan että se ei yhdisty pysyis omana vaan paskaa vaan tuloo jos yhdistyy se on nähty jo

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Uuden henkilötunnuksen koodi

   Puuhaillaan uutta henkilötunnusjärjstelmää josta tavan taallaaja ei voi päätellä yhtään mitään. Vastaavasti koodien lukuoikeus ja tiedonpurku tulee ol
   Maailman menoa
   161
   3405
  2. Muut maat tiukentaa korona toimia, suomi ei

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006643856.html Miksi suomessa taas odotetaan että tartunnat räjähtää. Jo nyt helsingissä enemmän tartuntoja kuin O
   Maailman menoa
   242
   2999