Sain ns sakon (yksityisoikeudellinen valvontamaksu) Helsingissä, koska unohdin laittaa kiekon.
Onko annettu ns sakko maksettava?
Faktatiedosta kiitollinen
Onko annettu ns sakko maksettava?
Faktatiedosta kiitollinen
Turvaa tilisi vahvistamalla puhelinnumerosi. Voit silloin palauttaa unohtuneen salasanan tekstiviestillä.
Näihin keskusteluihin ei ole vielä vastattu. Ole ensimmäinen.
Vastaukset 4
Vanhimmat
Ei tarvitse maksaa ja sitäpaitsi parkpatrolilla ei ole voimassa olevaa ERP:tä, eli ei ole hoitanut verojaan. Sun ei tarvii kuin kiistää olevasi kuski, kun sieltä tulee perintäkirjeitä uhkailuneen. Eivät varmasti haasta oikeuteen.
Ei tarvitse maksaa, sillä yksityinen parkkifirmalla ei ole mahdollisuuksia todistaa, kuka auton on tuonut kyseiseen paikkaan (sopimuskumppania ei ole).
Jos myöhemmin saat parkkifirmalta karhumakirjeitä, syyllistyy se mm. laittomaan henkilötetojesi käsittelyyn (henkilötietolaki 8 § 1 kohta), joka rikosoikeudellinen asia. Saman lain alainen on myös henkilökuvien (valvontakamera) käyttö tunnistamisessa, eli parkkifirmalla ei ole työkaluja laillistaa valvontamaksua perittäväksi.
Sakkofirmat eivät ole Saviaron jutun jälkeen uskaltaneet viedä yhtään maksamatonta valvontamaksua oikeuden käsittelyyn. Ilman oikeuden päätöstä juuri sinun sakostasi sinun ei ole mikään pakko maksaa.
Useimmat sakon saaneet odottelevat sitä ensimmäistä karhukirjettä ja vastaavat siihen lyhykäisesti: Lasku on aiheeton. En ole osallinen sopimuksessa johon lasku perustuu.
Yleensä uhkailuja ja väitteitä tulee. Osa perintätoimiston nimissä. Lopulta sitten lupaus viedä saatava oikeuden käsittelyyn. Sitten täysi hiljaisuus ja asia jää siihen.
Eli odottele rauhassa, äläkä missään tapauksesa soittele sinne maksulliseen asiakaspalvelunumeroon.
kiitos teille vastauksista....Näin vähän epäilinkin