Suomen petopolitiikka.

PoronSuojelija.

Suomen pitäisi siirtyä samaan petolpolitiikkaan kuin ruotsi, petokantoja, varsinkin susikantoja on pienennettävä, julkisuudessa esitetyt luvut eivät pidä paikkaansa susien lukumäärästä.
Sudet "istutettava" poronhoitoalueen eteläpuolelle, kuitenkin niin, ettei kukaan niistä kärsi.
Lapsilla oltava turvallinen koulumatka.
Pihat oltava turvallisia myös maaseudulla.
Toivoisin, että jokainen itseään luonnonsuojelijaksi kutsuva tutustuisi näihin susiasioihin, eikä menisi toitottavan susitorven mukana.

Pelastetaan poroelinkeino!!
http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194765070445/artikkeli/ennatysmaiset suurpetovahingot poronhoitoalueella.html

Suojellaan lampaita, poroja, hevosia etc.. Pedoilta.

Siirrytään Ruotsin malliin
http://yle.fi/uutiset/ruotsin_susijahti_menestyksekas_-_lupakiintio_kohta_kaadettu/5479057
ja vielä edemmäs.

26

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PoronSuojelija

      Eikö kenelläkään ole kantaa asiaan? Vai olenko oikeassa.. harva "luonnonsuojelija" tietää oikeasti mitään luonnon asioista?

    • Turvallinen koti

      Kyllä se lasten turvallisuus lähtee siitä että lapset saa kasvaa kodissa jossa ei ole aseita eikä ihannoida aseiden käyttöä.
      Tämän päivän 13.9 lehdessä oli uutiset:
      "metsästäjä ampui miestä metsona"
      "metsästäjä sai hauleja kasvoilleen"

      • poronsuojelija

        Ei.
        Aseita on käsiteltävä oikeilla tavoin, samoin säilytettävä.
        Ase yksin ei ole vaarallinen, jos tilastoja lukee, on leipäveitsi vaarallisempi kuin ampuma-ase.

        Turvallista on lapselle kasvaa kodissa jossa saa tuoretta puhdasta lihaa, eikä mitään vakuumihöpötyksiä.

        Terveisiä sinne betnibunkkeriin täältä susien keskeltä.


      • Anonyymi

        Metsästäjät yrittävät puhua ja vetää Lapsi kortin. Ongelma on metsästäjät suuri himo päästä tappamaan


    • kiinnipito aikaaa

      Mikäli viranomaiset ei kuuntele maaseudun asukkaita, seuraavaksi lakia ei noudateta.

      Pahimmillaan luontoon aletaan asettaa myrkky syöttejä.

    • T. Vuorinen

      Keski-Suomessa susia liikkeellä

      http://www.äks.fi/kaamea_loppu_yli_20_lampaalle

    • Metsämies85

      Suomen petopoltiikka ei ole kovinkaan järkevää pitkällä aikajänteellä katsottuna. Tätä perustelen muunmuassa väärillä informaatioilla, mitä RKTL kertoo eri kantojen voimakkuuksista eri alueilla. Esimerkiksi ilvespopulaatio on Suomessa liian suuri monilla alueilla ja tästä johtuen metsäjänispopulaatio on romahtanut. Suojellaan jäniksiä myös.

      Suomen susikannan todellinen määrä valehdellaan medialle ja suurin osa ihmisistä uskovat sen mitä kirjoitetaan. Maaseudulla asuvat muutamat ihmiset tosin tietävät hyvinkin tarkkaan oman alueensa yksilöt ja määrät. Seuranta ei ole kovinkaan vaikeaa jos yhtää tunteen eläimien elinympäristöt ja tavat.

      Annetaan vain susi ja ilves määrien kasvaa Suomessa äärimmilleen, niin katsotaan kymmenen vuoden kuluttua kun ikiaikaiselle ja hienolle metsästys perinteelle ei olekaan enää jatkajia. Metsästyskoirien kasvatus on turhaa työtä, jos todennäköinen elinikä koirilla on joku 5 vuotta. Nykyinen korvausmenettely ei varmasti korvaa metsästäjien/koiranomistajien/perheenjäsenten mielipahaa menetetystä perheenjäsenestä.

      Monille metsästäjille esimerkiksi hirvenmetsästys on vuoden kohokohta, jota jaksetaan odottaa koko vuoden. Joillekin ihmisille samanlainen odotus on kesälomaa, etelänlomaa tai vastaavaa kohtaan. Ihmisten pitäisi enemmän yrittää edes ymmärtää toisten harrastuksia ja mitä ne harrastukset vaikuttavat oikeasti ihmisten jaksamiseen töissä ja nyky-yhteiskunnassa.

      Euroopassakin pyydetään petoeläimiä säännöllisesti, jolloin esimerkiksi isokauris, metsäkauris yms. kannat pysyvät hyvinä ja vanhoille perinteille löytyy lisää jatkajia. Liian voimakas petojen suojelu johtaa väkisinkin konflkteihin. Pohjoismaisten ja Venäjän susikanta pitäisi suhteuttaa määrällisesti sen ikiaikaiselle elinalueelle niin, että yksittäisiä tihentymiä ei sallittaisi missään. Aivan kuten hirvilläkin pitäisi myös susille asettaa jokin kpl/ha suositus. Suosituksessa pitäisi ottaa huomioon alueen petokanta, muu riistakanta niin, että minkään lajin tulevaisuus ei vaarannu mutta myös ihmisten virkistys toiminnalle kuten metsästykselle luodaan mahdollisuuus.

    • Metsän henki

      Ihminen ei ole jumala. Ei ole ihmisen tehtävä päättää kuinka paljon mitäkin eläintä on luonnossa, luonto hoitaa kyllä omansa. Miksi me emme kaikki voisi vain elää täällä rintarinnan? Susia on ollut Suomessa kauemmin kuin ihmisiä samoin kuin ilveksiä ja karhuja. Eikö olisi meidän tehtävämme sopeutua elämään niiden kanssa eikä toisin päin? Tai siis kauan aikaahan me suomalaisetkin kunnioitimme luontoa ja elimme rintarinnan eläinten kanssa mutta sitten jostakin syystä ihminen sai jonkun jumaluus kompleksin ja alkoi kuvittelemaan että hän on maailman herra.
      Sanoin jostakin syystä vaikka kyllähän se tiedetään että se johtui pakanauskontojen häviämisestä ja kristinuskon leviämisestä.

      Me olemme sopetuneet kylmään talveen, siksi meillä on talot jotka pitävät meidät lämpiminä, olemme sopeutuneet lyhyeen kesään siksi me viljelemme vain tiettyjä viljoja. Missä vaiheessa me sopeudumme eläimiin joita luonnossa elää? Sen sijaan että ratkaisu on eläinten hävittäminen, emmekö voisi miettiä millä tavalla voisimme sopeutua tilanteeseen? Kuten vaikka rakentaa susi aitoja tms. Ihminen on oppinut matkustamaan kuuhun ja lähettämään luotaimia Marsiin mutta ei ole oppinut elämään lähimetsän eläinten kanssa. Eikö ole aika hassua! Pitäisiköhän meidän pistää pari uunituoretta insinööriä miettimään miten voisimme suojella lapsiamme ja karjaamme pedoilta ilman että petoja tarvitsee tappaa!

      Ja se että jokin meidänkin saaliseläimemme vähenee siksi että susia on niin paljon.. Niin? Mitä sitten? Meidän elämämme ei siitä riipu, meillä on lehmämme ja lampaamme mitä voimme syödä. Sudella on vain ne eläimet mitä metsästä löytyy. Metsästys ei ole ihmiselle enää välttämättömyys vaan ainoastaan harrastus ja viihdyke. Aina ei saa mitä haluaa (vaikka me lapsemme näin ilmeisesti kasvatamme) ja jos jonakin vuonna on hirvikanta niin pieni että siitä ei riitä kaikille niin sitten se on, odotellaan seuraavaan vuoteen! Ei tämä maailma ole mikään ihmisen kaupantiski josta voi valita vain mitä haluaa ja niin paljon kuin haluaa, joskus joku on lopussa ja sitten on vain odoteltava ja annettava luonnon hoitaa itsensä. Harrastan rullaluistelua ja siinä on se huono puoli että sateella ei voi luistella. Joskus kesä on niin sateinen että en ehdi luistelemaan kuin ehkä pari kertaa ja kyllähän se harmittaa mutta eihän sateelle mitään voi! Pitää sitten aurinkoisena kesänä muistaa se sateinen kesä ja ottaa kaikki ilo irti luistelusta! Olisikohan teidän metsämiesten pitänyt ottaa oppia tästä ajattelusta?

      Luonnon kiertokulku hoitaa nämä asiat. Jos saaliseläimiä on runsaasti, on pedoilla paljon syötävää ja ne lisääntyvät runsaasti. Koska petoja on runsaasti on paljon nälkäisiä suita joten saaliseläimet vähenevät. Koska saaliseläimet vähenevät, loppuu pedoilta ruoka ja paljon pentuja kuolee nälkään sekä taudit leviävät nälän heikentämien petojen keskuudessa. Koska pedot ovat vähentyneet, saaliseläimet lisääntyvät koska ei ole petoja niitä metsästämässä ja kierros alkaa alusta. Näin luonnon kiertokulku toimii eikä missään kohtaa tarvittu ihmistä! Ei se saalis sieltä luonnosta häviä petojen takia, jos se jostakin syystä häviää niin se syy on ihminen! Luonnon kiertokulkuun puuttuminen tulee varmasti potkimaan meitä takaisin ja pahasti ja siinä sitten istumme mättäällä (betoniporsaalla) ja mietimme missä meni vikaan.

      • poromiehenvaimo.

        Jumala loi ihmisen, ihminen kuuluu maapallolle siinä kuin susikin. Ehkäpä ihminen on jumalan suunnitelma susien vähentämiseksi?

        Aikojen alusta ihminen on susia tappanut ja tappaa vastakin.

        Herrandyydeli että olet naiivi ja sinisilmäinen pieni tytteli vielä.
        Tutustuhan kunnolla maailmaan ja ala sitten sitä parantamaan.

        Terveisin pienten lasten äiti, poronomistaja ja poromiehen vaimo.


      • metsän henki
        poromiehenvaimo. kirjoitti:

        Jumala loi ihmisen, ihminen kuuluu maapallolle siinä kuin susikin. Ehkäpä ihminen on jumalan suunnitelma susien vähentämiseksi?

        Aikojen alusta ihminen on susia tappanut ja tappaa vastakin.

        Herrandyydeli että olet naiivi ja sinisilmäinen pieni tytteli vielä.
        Tutustuhan kunnolla maailmaan ja ala sitten sitä parantamaan.

        Terveisin pienten lasten äiti, poronomistaja ja poromiehen vaimo.

        No jumalastasi en sano mitään mutta miksi ihminen ja susi eivät voi elää rinta rinnan? Milloin susi on viimeksi hyökännyt ihmisen kimppuun, saatika tappanut ihmisen?

        Sudet syövät poroja ja sudet ovat syöneet poroja silloin kun porot olivat vielä peuroja. Ennen susien aiheuttamat porojen tapot hyväksyttiin "luonto vain otti omansa", miksei niin voi nykyään olla? Ettei vain olisi ne euron kuvat silmissä jotka sinunkin järjen sumentaa.
        Ja jos porot eivät riitä elättämään perhettä niin oletteko koskaan ajatelleet alkaa tekemään jotain muuta? Ei tämä maailma ole vain meitä ihmisiä varten, meidänkin olisi joskus sopeuduttava niinkuin muidenkin eläinten.

        Voisin sinulle sanoa että tutustu kunnolla maailmaan ennenkuin alat sitä tuhoamaan..


      • Metsän henkin
        metsän henki kirjoitti:

        No jumalastasi en sano mitään mutta miksi ihminen ja susi eivät voi elää rinta rinnan? Milloin susi on viimeksi hyökännyt ihmisen kimppuun, saatika tappanut ihmisen?

        Sudet syövät poroja ja sudet ovat syöneet poroja silloin kun porot olivat vielä peuroja. Ennen susien aiheuttamat porojen tapot hyväksyttiin "luonto vain otti omansa", miksei niin voi nykyään olla? Ettei vain olisi ne euron kuvat silmissä jotka sinunkin järjen sumentaa.
        Ja jos porot eivät riitä elättämään perhettä niin oletteko koskaan ajatelleet alkaa tekemään jotain muuta? Ei tämä maailma ole vain meitä ihmisiä varten, meidänkin olisi joskus sopeuduttava niinkuin muidenkin eläinten.

        Voisin sinulle sanoa että tutustu kunnolla maailmaan ennenkuin alat sitä tuhoamaan..

        Niin ja lisäyksenä vielä! En tiedä pitäisikö tuo nyt ottaa loukkauksena vai kohteliaisuutena vai minä tuo "pieni tytteli"?

        Terveisin Pauli 43v.


      • poromiehenvaimo.
        Metsän henkin kirjoitti:

        Niin ja lisäyksenä vielä! En tiedä pitäisikö tuo nyt ottaa loukkauksena vai kohteliaisuutena vai minä tuo "pieni tytteli"?

        Terveisin Pauli 43v.

        No heipä hei "Pauli 43v". Taisi olla hätäinen heitto, ei kukaan yli 40-vuotias voi suinkaan olla noin yksinkertainen?


        Minun pöydästäni ja minun lasteni pöydästä sudet syövät, sinuun ne eivät taida vaikuttaa?
        Minun mieheni suku on aina ollut poronhoitajia, minun sukuni on aina ollut poronhoidosta leipänsä saava.
        Minä kuljen muissakin töissä, joskus jopa useammassa työssä jotta leipä riittää, mies on metsällä ja aina kun vaan ehtii ja pystyy poronhoidolta tekee muitakin töitä hänkin.
        Se on hirveää elää sen pelon kanssa, onko susi jo syönyt meidän porot. Ja kun ennen sudet ovat ottaneet sen muutaman poron vuodessa, joista osasta on saatu korvaukset (kaikki raadot eivät löydy) on nykyinen malli sellainen, että raatoja löytyy, korvauksia haetaan, korvauksia ei saada kun ei ole varattu korvausrahoja tarpeeksi..
        Ennen sudet on pidetty aisoissa ja niitä on silti suomen luonnossa liikkunut, ennen niiden lukumäärää pidettiin kunnolla merkillä, nykyään vain valehdellaan. Tämä lisää myös salakaatojen lukumäärää.
        Suomessa on paljon enemmän susia kuin sinä "Pauli 45v" uskotkaan.
        En tiedä oletko ikinä ollut oikeissa töissä ja onko sinulta koskaan "viety leipää nenäsi edestä", mutta meille se on arkipäivää tämän susimäärän kanssa.
        Tässä sinulle tällainen yksinkertainen "laskelma":
        Miehellä on 100 poroa, noista saa elantonsa hänen perheensä.
        Susien määrää suomessa lisätään.
        Miehen poroista vain 50 saadaan kotiin elävänä, 20 löytyy raatona loput 30 on kadonnut.
        Mies hakee korvauksia 20 porosta, koska korvausrahat ovat lopussa mies saa korvauksen vain 5 porosta.
        Ottaisi se päähän sinullakin?
        Sama sinun ymmärrykselle käännettynä:
        Paulilla on kasassa 100 työtuntia, joista hän saa palkan ja elättää siis perheensä.
        Kun tilipäivä tulee pomo kuitenkin väittää Paulin tehneen vain 50 tuntia töitä, Pauli yrittää todistaa tehneensä 100 tuntia, onnistuu todistamaan 20 tuntia lisää. 30 Tuntia on kadonnut, eli pauli ei voi todistaa tehneensä niitä.
        Pomolla on kuitenkin rahat vähässä ja konkurssi uhkaa joten loppujen lopuksi paulin tekemistä 100 tunnista pomo maksaa palkkaa vain 55h..

        Ymmärsitkö?

        Tunnen perheen jonka arkipäivää on susien jäljet pihassa, lasten kouluun vieminen ja pelko oman koiran puolesta (kun se koirakin on eläin ja haluaa olla ulkonakin ei vain sisällä).
        Onko sekään oikein?

        Luontotutkijat ja susitutkijat myöntävät pedon tulevan ihmisasutuksen lähelle vain, jos riistaa ei ole tarpeeksi, sehän tarkoittaa silloin, että susia on liikaa! Ne tulevat hakemaan ruokaa ihmisten läheisyydestä silloin.
        Sekö todella on niin "Pauli 45v" että suden pitää se ihminen tappaa tai ainakin raadella ennen kuin asiaan voidaan tarttua?
        Menetkö sinä, hyvä "Pauli 45v", vessaan vasta sitten, kun paska on jo housuissa?


        Ruotsin malli suomeen, saadaan pedot vähenemään.

        Niin ja; Ennen sudet lisääntyivät ihan eritavalla, kuin nykyään isoksi osaksi.
        Toki osa on edelleen ihan "luonnon omia susia".
        Mutta:
        Niitä ei löysätty irti eläintarhoista, eikä kukaan idiootti kasvattanut niitä, kesyttänyt ja sitten löysännyt luontoon.. Nykyään ne sudetkin on ihan erilaisia, kuin ne entisajan luonnossa syntyneet ja kasvaneet arat eläimet.


      • Metsän henki
        poromiehenvaimo. kirjoitti:

        No heipä hei "Pauli 43v". Taisi olla hätäinen heitto, ei kukaan yli 40-vuotias voi suinkaan olla noin yksinkertainen?


        Minun pöydästäni ja minun lasteni pöydästä sudet syövät, sinuun ne eivät taida vaikuttaa?
        Minun mieheni suku on aina ollut poronhoitajia, minun sukuni on aina ollut poronhoidosta leipänsä saava.
        Minä kuljen muissakin töissä, joskus jopa useammassa työssä jotta leipä riittää, mies on metsällä ja aina kun vaan ehtii ja pystyy poronhoidolta tekee muitakin töitä hänkin.
        Se on hirveää elää sen pelon kanssa, onko susi jo syönyt meidän porot. Ja kun ennen sudet ovat ottaneet sen muutaman poron vuodessa, joista osasta on saatu korvaukset (kaikki raadot eivät löydy) on nykyinen malli sellainen, että raatoja löytyy, korvauksia haetaan, korvauksia ei saada kun ei ole varattu korvausrahoja tarpeeksi..
        Ennen sudet on pidetty aisoissa ja niitä on silti suomen luonnossa liikkunut, ennen niiden lukumäärää pidettiin kunnolla merkillä, nykyään vain valehdellaan. Tämä lisää myös salakaatojen lukumäärää.
        Suomessa on paljon enemmän susia kuin sinä "Pauli 45v" uskotkaan.
        En tiedä oletko ikinä ollut oikeissa töissä ja onko sinulta koskaan "viety leipää nenäsi edestä", mutta meille se on arkipäivää tämän susimäärän kanssa.
        Tässä sinulle tällainen yksinkertainen "laskelma":
        Miehellä on 100 poroa, noista saa elantonsa hänen perheensä.
        Susien määrää suomessa lisätään.
        Miehen poroista vain 50 saadaan kotiin elävänä, 20 löytyy raatona loput 30 on kadonnut.
        Mies hakee korvauksia 20 porosta, koska korvausrahat ovat lopussa mies saa korvauksen vain 5 porosta.
        Ottaisi se päähän sinullakin?
        Sama sinun ymmärrykselle käännettynä:
        Paulilla on kasassa 100 työtuntia, joista hän saa palkan ja elättää siis perheensä.
        Kun tilipäivä tulee pomo kuitenkin väittää Paulin tehneen vain 50 tuntia töitä, Pauli yrittää todistaa tehneensä 100 tuntia, onnistuu todistamaan 20 tuntia lisää. 30 Tuntia on kadonnut, eli pauli ei voi todistaa tehneensä niitä.
        Pomolla on kuitenkin rahat vähässä ja konkurssi uhkaa joten loppujen lopuksi paulin tekemistä 100 tunnista pomo maksaa palkkaa vain 55h..

        Ymmärsitkö?

        Tunnen perheen jonka arkipäivää on susien jäljet pihassa, lasten kouluun vieminen ja pelko oman koiran puolesta (kun se koirakin on eläin ja haluaa olla ulkonakin ei vain sisällä).
        Onko sekään oikein?

        Luontotutkijat ja susitutkijat myöntävät pedon tulevan ihmisasutuksen lähelle vain, jos riistaa ei ole tarpeeksi, sehän tarkoittaa silloin, että susia on liikaa! Ne tulevat hakemaan ruokaa ihmisten läheisyydestä silloin.
        Sekö todella on niin "Pauli 45v" että suden pitää se ihminen tappaa tai ainakin raadella ennen kuin asiaan voidaan tarttua?
        Menetkö sinä, hyvä "Pauli 45v", vessaan vasta sitten, kun paska on jo housuissa?


        Ruotsin malli suomeen, saadaan pedot vähenemään.

        Niin ja; Ennen sudet lisääntyivät ihan eritavalla, kuin nykyään isoksi osaksi.
        Toki osa on edelleen ihan "luonnon omia susia".
        Mutta:
        Niitä ei löysätty irti eläintarhoista, eikä kukaan idiootti kasvattanut niitä, kesyttänyt ja sitten löysännyt luontoon.. Nykyään ne sudetkin on ihan erilaisia, kuin ne entisajan luonnossa syntyneet ja kasvaneet arat eläimet.

        Niin paljon oli epäasiallista kommenttia että en valitettavasti jaksanut lukea kuin siihen asti jossa epäilit minun työhistoriaani. Jotenka päätän ihan näin ronskisti jättää tämän tähän. Mutta onnea teille vaan poronhoitohommissa vai mitä lie te siellä touhuatte.

        t: Pauli


      • pormiehenvaimo.
        Metsän henki kirjoitti:

        Niin paljon oli epäasiallista kommenttia että en valitettavasti jaksanut lukea kuin siihen asti jossa epäilit minun työhistoriaani. Jotenka päätän ihan näin ronskisti jättää tämän tähän. Mutta onnea teille vaan poronhoitohommissa vai mitä lie te siellä touhuatte.

        t: Pauli

        Faktoja minä sinulle tiskiin lyön ja ilmeisesti myös jauhot suuhun.

        Sinun työhistoriasi epäily "Pauli 45v" loukkaa sinua, mutta olisit itse viemässä monilta ihmisiltä työpaikan?

        Aika tekopyhää.


    • Asiat rempallaan

      Vuosikymmeniä sitten päättäjämme näyttivät käsittävän, että petokannat on pidettävä aisoissa. Kaatolupia saatiin aiemmin tarvittava määrä.

      Mihin on nykypoliitikkojemme järki kadonnut niin monessa asiassa? Ehkä liikaan rahanhimoon ja oman edun tavoitteluun. Katsokaa tätäkin sivua: http://vallanvahdit.weebly.com/politiikan-todellinen-luonne.html

      • Toinenkin asia

    • aku13

      Sudet eivät ole tappaneet lapsia pitkiin aikoihin.

      • Anonyymi

        Susia tulee ampua. Pumpam Sudet vekee


    • Kettu kiittää!

      http://9gag.com/gag/5881897

      Katselkaapa tuota kuvaa tarkkaan ja miettikää, oikeasti MIETTIKÄÄ, antakaa niiden aivonystyröiden kihelmöidä ja pohtikaa mikäs tässä maailmassa nyt on oikein mennyt vinksalleen ja haluatteko ihan oikeasti tosissaan jatkaa samaan tahtiin?? Koetteko eläinten tappamisessa mitään väärää vai onko tämä maailma tiedän mielestänne edelleen vain Jumalan rakentama leikkikenttä ihmisille jota ihminen saa hyväksikäyttää niin että lapsiemme lapsenlapset eivät tule näkemään oikeaa luontoa kuin historian kirjoissa. Miettikää! Ei tarvitse kommentoida mitään, kunhan vain uhraat hetken tälle ajatukselle samalla kun katsot tuota kuvaa.

    • Anonyymi

      Petoeläinten ruokkiminen on myös kiellettävä ehdottomasti. Nämä eläimet eivät osaa enää itse pyydystää ruokaansa luonnosta joita syötetään porsailla valmiiksi. Lisäksi ne tulee talojen lähistöille ja niiltä puuttuu normaali ihmispelko. Ihmiset pilaa itse petoeläimet ja niiden luontaisen käyttäytymisen Pedot tuo myös tauteja.
      Yksikään ihminen joka ei asu juuri nyt jatkuvasti niissä maisemissa missä petoeläimiä ja muita vahinkoeläimiä pyörii, ei voi ymmärtää mitä ne aiheuttaa ihmisille, heidän puolustuspuheet ovat aivan turhia!!
      Hanhipellot ovat myös viimeisin typeryys, Eläimillä EI OLE ymmärrystä etsiä omia peltojaan. Eläimiä inhimillistetään ja se on paha virhe. Hanhet levittää myös tauteja, lintuinfulenssa??? Eläinten suojelijat menee liian pitkälle näissä älyttömyyksissään tuntematta todellisuutta luonnosta ja luonnon aiheuttamista haitoista. Maaseudun ihmiset ymmärtää, heillä on vahva kokemus ja heille on myös suotava rauhalliset asuinsijat. Eläimille riittää korpea ja niitä kesyttää vain ajattelemattomat ihmiset omalla käytöksellään pihapiireihin. Kuljettakaa pedot kaupunkeihin syömään koirianne ja kotieläimiänne silmienne edessä ja suojelkaa lapsenne itse niin että eivät voi edes ulkona leikkiä yksin oppikaa ymmärtämään kiusantekonne maaseudun ihmisille koska juuri sitä te ylisuojelijat teette! Olette maaseudun ihmisten kiusaajia!

    • Anonyymi

      Ei Suomen petopolitiikka perustu muuhun kuin näihin suomalaisiin meppeihin jotka valheita suoltaa Eu:ssa esim. susien uhanalaisuudesta, pitävät jopa erittäin uhanalaisina. Kuinka susi voi olla uhanalainen, kas kun ei kuole sukupuuttoon tuo lukematon susimäärä joka maapallolla asustelee. Tässä nähdään se järjen juoksu mikä on suomalaisilla suojelijoilla ja mepeillä. Valheita valheiden perään.

    • Anonyymi

      No nyt se tapahtui susi tappoi lapsen Kempeleessa ja poliisi hijaa eikä asiasta saa uutisoida.

    • Anonyymi

      Suomessa on ongelma metsästäjät tuhansien koirien kans

    • Anonyymi

      Porot polkee metsiä. Täys tuholainen. Susia on Suomessa aivan liian vähän. Suurin ongelma on metsästäjät ja tuhannet koirat. ei sudet

    • Anonyymi

      Susien suojelijat ovat sadistisia koska saavat nautintoa siitä kun sudet raatelevat eläimiä hengiltä. Eläin on vielä hengissä kun jalkapäätä jo syödään.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe