Apua kaivataan.

Äitivaan

Te joilla on myös normaaleja lapsia, tai jotka osaatte vastata. Miten normaali 2-vuotias käyttäytyy julkisella paikalla, esim ostoskeskuksessa, kaupassa, tai lääkärissä.

Minusta tuntuu, että meidän 2-v pojalla on ylivilkkautta.
Mihinkään ei oikein tee mieli lähteä tämän pikkumiehen kanssa, kun meno on aivan järkyttävää.

Lapsellamme on puheenkehityksen viivästymä ja sanoja on vasta muutama, joten hän rattaissa istuessaan, esim kaupassa huutelee "ÖÖÖ..ÄÄÄ.. ja osoittelee ohikulkijoita sormella. Onko tämä normaalia?

Äsken kun kävimme lääkärissä, oli odotushuoneessa aivan mahdoton olla. Perässä täytyy juosta ja kieltää kokoajan. Kirjasta katsoo sen yhden kuvan ja sitten kirja lentää lattialle, yrittää availla jokaista ovea ja haluaisi, että äiti juoksee hippana perässä. Kieltämisestä saattaa vetää sellaiset raivarit, että alkaa hakata päätään lattiaan ja huutaa, kuin mielipuoli. Hetkeäkään ei jaksa mihinkään leluun keskittyä. Eniten ihmetyttää, tuo täysin peloton asenne ventovieraita kohtaan. Saattaa yrittää koskettaa ohikulkevia lapsiakin, tai mennä vetämään ventovierasta ihmistä kädestä leikkimään.

Kotona asia on aivan toisin. Tuo minulle kirjoja luettavaksi yksi toisensa perään ja tutut kirjat luetaan aina uudestaan kannesta kanteen. Vetää raivareita kotonakin, muttei ole kuitenkaan tuollainen älytön hösöttäjä, niinkuin ulkona ollessa. Stressaanko vain turhaan, vai miten muiden 2-vuotiaat tuntuvat osaavan aina olla niin hienosti terveyskeskuksissa leluja katsellen?

3

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmiset on erilaisia

      Ihan kuin olisit kirjoittanut meidän tuttavaperheen pojasta, kun hän oli pieni. Tuolloin ajattelin, että ei herrajumala, tuo lapsi on ihan jälkeenjäänyt.

      Hän oppi vasta 3-vuotiaana puhumaan ja sai vielä 5-vuotiaanakin raivareita, mutta loppujen lopuksi taustalta löytyi vain dysfasiaa.

      Nykyään poika opiskelee ja on ujo kuin mikä eli pelkää vastakkaista sukupuolta, mutta on muuten normaali ja fiksu. Ehkä hiukan normaalia fiksumpikin :)

    • yhden elohopean muts

      No ei tuokaan mun kohta 5v ollu 2v paikallaan ikinä julkisilla paikoilla ja hirveä meno kokoajan. Mustakin tuntu että mun ei osaa ja kaikki muut osaavat. Oli raivareita ja kotonakin hösötti kokoajan. Ei kirjat kiinnostanu kun hetken.
      Tota osottelua en pitäisi epänormaalina. Puhumaan poika oppi yli 2v. Nyt sitten ollaan tutkimuksissa ja on neurologista häikkää, aistijuttuja jne...
      Mut 2v ei vielä voi sanoa onko jotain vai pelkkää pikkulapsi villiyttä. Se näkyy sitte isompana. 3v vielä poika meni rajoihin mutta 4v ei enää.

    • tuttua on

      Aivan kuin olisin lukenut oman poikani stooria.
      Meno oli sellaista, että ilman valjaita ei uskaltanut mihinkään lähteä ja aina oli oltava valpaana mitä lapsi milloinkin tekisi.

      Lääkärissä käynti oli sitä, että poika juoksi koko ajan ympäri lääkäriasemaa ja minä perässä. Sylissä pidettäessä huusi koko ajan. Sanojen alkaessa ilmaantua, huusi apua auttakaa : D

      Neuvolasta en saanut lähetettä, joten hain hänet tutkimuksiin yksityisen lääkärin avulla. Pojalla todettu kielenkehityksen viive ja kontaktihäirö. Voi olla että myöhemmin tulee joku autismikirjon dg.

      Onneksi pidin pääni ja vaadin tutkimuksiin pääsyä, sillä kuntoutus on parasta aloittaa heti. Käymme puheterapiassa ja kotona teemme harjoitteita päivittäin. Vuodessa lapsi on kehittynyt paljon ja nyt pystymme ulkoilemaan ilman valjaita, samoin kauppareissut sujuu ongelmitta.

      Kirjoituksessasi on paljon samaa kuin meillä tuon ikäisenä, Hypervilkkaus, raivarit, pään hakkaamista, lelut ei kiinosta, sosiaalinen sokeus (vieraiden luo meno), kotioloissa rauhallisempi, koska se on tuttu paikka ja lapsi on sen oppinut jäsentämään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1955
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      139
      1430
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe