Löytöeläinkodin moraaliton toiminta

Luottamus meni

Pihapiirimme eksyi elokuussa 2012 puolivilliintynyt kesykissa, johon saimme parin viikon aikana luottamuksen syntymään ja kissa osoittautuikin varsin hurmaavaksi, ihmisrakkaaksi eläimeksi. Kissa halusi kovasti syliin ja sisälle asuinrakennukseen ja se myös päivysti lähes ympäri vuorokauden pihallamme. Kissa oli kuin lemmikki, rakastettava perheenjäsen. Koska kuitenkin arvelimme kissan luonteesta johtuen, että se saattaa olla jonkun kotikissa, niin kyselimme julkisesti ja naapurustosta mahdollisia oikeita omistajia. Koska niitä ei löytynyt, suositteli löytöeläinkoti, että eläin otettaisiin 15vuorokaudeksi heidän haltuunsa odottamaan mahdollisia alkuperäisiä omistajia. Tämä kaikenlaisia eläinpalveluja tarjoava löytöeläinkoti sijaitsee Turusta noin 30km. Luulimme tekevämme oikein, mikä myöhemmin osoittautui valtavaksi virhearvioksi.

Kissa nimittäin haettiinkin sitten löytöeläinkodin puolesta ja heti sen hakemisvaiheessa sovittiin, että kissan saisimme pitää, mikäli alkuperäisiä omistajia ei löydy. Tämän 15vrk:n aikana löytöeläinkotiin pidettiin tiivistä yhteyttä puhelimitse, kyseltiin kuinka kissa voi ja onko omistajia ilmaantunut. Niitä ei vielä 9.päivän aikana ollut ilmoittautunut ja aloimmekin totutella ajatukseen, että voisimme kissan ottaa takaisin sille jo tuttuun pihapiiriin ja ihmisiin. Tässä vaiheessa myös kissan tarvikkeita ja -ruokaa ostettiin jo kissaa odottelemaan.

Kun sitten soitimme tämän 15vrk:n umpeuduttua ja kyselimme milloin eläimen voisi hakea, niin löytöeläinkodista todettiinkin, että heidän omasta henkilökunnastaan olikin yksi hoitajista kiintynyt niin kovasti kissaan, että hän sen pitäisi! Tällaista tietoa ei tietenkään voitu uskoa todeksi, sillä kokoajan oltiin sovittu, että saamme kissan ’takaisin’ mikäli sen alkuperäisiä omistajia ei löydy. Tätä todeksi uskomatta soitimme vielä useaan otteeseen löytöeläinkotiin ja kyselimme onko tämä todella totta. He väittivät hoitajansa olevan etusijalla eikä mahdollisuutta saada kissaa takaisin enää ollut.

Puheluiden mennessä jo vähän hermostumisen puolelle, alkoivat löytöeläinkodista väittämään, että heillä muka olisi jonotuslista näihin löytökissoihin ja tämä heidän hoitajansa olisi ollut jonossa seuraavana. Tämän täytyi olla valheellista tietoa, koska siitä ei ollut mainittu aiemmin vaan annettu olettaa, että kissan saisi pitää jos alkuperäisiä omistajia ei löytyisi. Kaikkihan myös tietävät, että löytökissoille ei kotia tahdo löytyä sitten millään ja eläinkodeissa yms. on suoranainen ongelma kissojen paljoudesta, joten jonotuslistaa niitä haluavista ihmisistä tuskin on käytössä missään. Yrittivät vielä kaiken huipuksi tarjota meille kahta muuta kissaa tämän yhden kissan tilalle.

Törkeää valta-aseman väärinkäyttöä ja moraalitonta toimintaa. Tuntui kuin oma lemmikki olisi varastettu, koska kissaan olimme myös jo ehtineet kiintyä. Tännekkö verorahojamme syynätään? Uskomatonta toimintaa!

Kertokaa muutkin kokemuksia!

7

522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ikävä tapaus

      Ei todeksi uskoisi tuota. Todella outoa. Oletko koskaan käynyt tuolla löytöeläinkodissa? Kannattaisi varmaan käydä katsomassa mikä on homman nimi.
      Etteivät vaan " vahingossa" nukuttaneet kissaa ikiuneen?

    • xtr avoimuutta

      Mikä löytöeläinkoti on kyseessä? Ettei vaan muut erehdy viemään löytöeläimiä sinne?

    • <///<

      Olen seuraillut löytöeläinkotien sivuja, vähänkin erikoisemman näköisen kissan kohdalla lukee "varattu".
      Henkilökunta "syö kuormasta" muille jää, mitä jää. Eivät varmaan maksa 120 €.

    • Minun mielestä

      Pääasia että eläin löytää hyvän kodin !

    • Kaasukammio

      Itse en ole koskaan toimittanut löytökissaa paikalliseen löytöeläinhoitolaan ahtaaseen häkkiin. Olen vain ilmoittanut kissasta sinne. Löytöeläimiä ei ole pakko toimittaa löytöeläinhoitolohin, riittää, kun ilmoittaa sinne.

      Toinen syy on se, että aikoinaan toinen löytöeläinhoitolan pitäjistä tappoi kissoja kloroformilla, kun oli palkollisena ko. löytöeläinhoitolassa. Nyt siis omistaa toisen henkilön kanssa paikan.

    • Löytis

      Hei!

      Muistatko, kun et voinut millään pitää hetkeäkään enempää kissaa luonasi, koska olette erittäin allergisia. Emme sijoita kissoja allergisiin perheisiin.
      Terveisin Löytöeläintalo

      • Löytis

        Voisiko nimimerkki Kaasukammio tarkentaa, missä päin olevaa löytöeläinkotia nyt tarkoittaa kirjoituksellaa, ettei mene väärään osoitteeseen haukut, kiitos.
        Terveisin
        Löytöeläintalo


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1704
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      101
      1229
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1078
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1025
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      911
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      843
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      804
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      52
      802
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      793
    10. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      793
    Aihe