Kuinka kehittäisitte Vantaata?

Nyt saa kertoa että miten Vantaata kannattaa teidän mielestä kehittää ja mikä täällä on pielessä? Arvauskeskuksessa saa kyllä ainakin odottaa ikuisuuksia joten sinne olis pakko saada lisää työvoimaa.

14

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksi ehdotus

      Säästyisi hirveästi rahaa, jos Vantaa palauttaisi kaikki mamut eikä paapoisi heitä. Ainakin pitäisi kohdella kuten tavallista suomalaista. Mamut hankkikoot itse asuntonsa ja sitä rataa. Terveyskeskukseenkin pitäisi jonottaa kuten muidenkin. Vaan kun he pääsevät sinnekin ihan noin vain ohi jonon! Tässä olisi paljon säästöä, sitten voisi miettiä miten kehittää Vantaata tavallisen suomalaisen ehdoilla!

    • Vantaan kaupungilta löytyy väkisinkin muitakin säästökohteita. On kaiken näköisiä erilaisia projekteja mistä ei ole ollut mitään hyötyä. Rahaa on siis heitetty kankkulan kaivoon. Nämä täytyy kaikki selvittää ja arvioida uudelleen.Näitä ovat mm:ssa kehityshankkeet. Joudumme ottamaan velkaa näiden hankkeiden toteuttamiseen.
      Vantaan kaupungin rahat kannattaa sijoittaa sellaisiin kohteisiin mistä on oikeasti jotain hyötyäkin. Eli laitetaan rahaa tuottavaan toimintaan!

      • Eiköhän

        se eräs virkamies aikoinaan sanonut että kaupunki säästää ostamalla ulkoista tarjontaa..Jees ainakin kaupungin talous on mennyt kuin mahalasku säästöliekeille.Taitaa olla vantaalla hyväveli kyseessä kun ihmettelee ns. säästökohteita ja p....p. ....linjoja. Isolla alkukirjaimella ei voi kyseistä kaupunkia edes nimetä.


    • asumiviihtyvyyteen..

      Aukioilta penkit pois.

    • Pizza-Tero

      VAV:n kämpät siirrettävä Iisalmeen tai Kainuuseen.

    • 13 v poju

      Ostaisivat Keimolan Moottoriradan ja kunnostais sen ja alkais pitää tapahtumia siellä sillä ne tienais rutosti

    • 13 v poju

      Ostaisivat Keimolan Moottoriradan ja kunnostais sen ja alkais pitää tapahtumia siellä sillä ne tienais rutosti

    • Vantaalla asuva

      Kun kävin Myyrmäen terveyskeskuksessa pyytämässä keskusteluapua ahdistukseen ja masennukseen, tarjottiin pelkästään lääkereseptiä. Olen työssäkäyvä, joten tarvitsen muutakin apua kuin pillereitä sillä ne eivät auta ja uupumukseen auttaa parhaiten keskustelu. Siitä on olemassa tutkimuksiakin.

      Maahanmuuton ja pakolaisten vastaanottamisten suhteen pitäisi ottaa tiukempi linja. Kun ei riitä terveyspalveluita edes veroja maksaville työssäkäyville ja odotushuoneessa on puolet kielitaidottomia pakolaisia, on jokin pielessä. Ei maailman ongelmat ratkea ottamalla kaikki maailman köyhät Suomeen kun tulijoita on kehitysmaista niin paljon kuin vain otetaan.

      Vantaan kaupungin pitäisi tarjota omakotitontteja myös muillekin kuin pelkästään todella hyvätuloisille ihmisille. Keskituloisen on vaikea ostaa omakotitonttia kun tontit menevät käytännössä rikkaille tai hyvätuloisille. Kaupungin tontin saaminen pitäisi olla mahdollista ainoastaan heille joilla ei ole mahdollista ostaa tonttia suoraan vapailta markkinoilta. Esim. 150 tuhatta on liikaa 1000 neliön tontista keskituloiselle. 50 tuhatta euroa olisi hinta minkä keskituloinenkin pystyisi maksamaan pankkilainalla.

    • 2341

      Neukkulähiöt (Martinlaakso, Myyrmäki, Koivukylä ym.) purettava.

      Ko. lähiöt on tulossa peruskorjausikään ja niitä täysin järjetöntä korjata koska uuden saa halvemmalla. Tilalle viihtyisiä pientaloja viheralueineen.

    • 2+2

      Vantaan parantaa vain yksi lääke, liitos Helsingin kanssa. Vantaa ja sen pitkäaikainen sosiaalidemokraattinen sulle mulle hallinto on onnistunut ajamaan kaupungin talouden todella mairittelevan huonoon kuntoon.

      Itse en muualta Vantaalle muuttaneena mutta jo lähes parikymmentä vuotta asuneena näe mitään järkevää syytä itsenäiselle kaupungille nimeltä Vantaa jolla ei ole mitään omaa identiteettiä eikä edes kaupunkimaisuuttakaan (ei tosin Espoollakaan). Jos tämän paikan historia on ollut olla Helsingin maalaiskuntana niin paluu ns. kotiin olisi ainoa järkevä teko. Sitä tosin joutunee odottamaan vielä hetken ennen kuin talous kriisiytyy siihen pisteeseen että liitos on ainoa vaihtoehto, eihän kaupungin poliitikot, virkamiehet jne. tästä konkurssista elävät muuten taivu.

    • 4+5

      "Jos tämän paikan historia on ollut olla Helsingin maalaiskuntana niin paluu ns. kotiin olisi ainoa järkevä teko."

      Vähän historiaa: Vantaa (nyk. nimi) on emäkunta ja Helsinki on siitä irroitettu osa. Vantaa on n 200 vuotta vanhempi kuin Helsinki.
      Toisin sanoen 'paluu ns. kotiin' tarkoittaisi Helsingin liittämistä takaisin Vantaaseen.

      Yhdistämisessä voisi olla järkeä, jos Helsingin kuntatalouden hallinto ja käyttökulut saataisiin yhtä tehokkaaksi kuin Vantaan. Helsinkihän ottaa koko ajan syömävelkaa päivittäistoimintoihinsa eli verorahat eivät tähän riitä. Vantaa ei tarvitse velkaa päivittäisen hallintonsa pyörittämiseen eli tulot riittävät tähän, mutta liian rankka investointitahti on velkaannuttanut Vantaan. Investoinnit vielä monissa tapauksissa on tehty muita kuin itse vantaalaisia varten.

      Jos Helsinki ei karsin mammunntihallintoaan raskaalla kädellä (kuten Vantaa on tehnyt 90-luvulta alkaen) ennen mahdollista yhdistymistä, niin vantaalaiset joutuvat raskaiden karsintojen maksumiehiksi toistamiseen. Siinä leikissä vantaalaiset olisivat takuulla erittäin huonossa asemassa jo karsittujen ja tehostettujen palvelujensa kanssa. Kyllä helsinkiläisten välttämättömät karsimistoimet kohdistuvat aivan varmasti vantaalaisiin palveluihin uudelleen yhtä raskaina.

      Toki on Vantaallakin myös tehty typeriä 'investointeja'. Yksi esimerkki lähivuosilta: on otettu lainaa 50 milj. markkinoilta markkinakoroilla ja annettu se ilman korkoa lainaksi valtiolle sen omistaman kehä3:n korjaukseen. Tuo 50 miljonaa vastaa noin kahta kuntaveroprosenttia. Vantaalaiset olisivat pärjänneet ihan hyvin vanhan kehä3:n kanssakin, mutta vaikeuksia olisi tullut lähinnä rekkojen läpiajoliikenteelle Vuosaaren satamaan yms...
      Niin, mikähän poliittinen puolue tätäkin ajoi...
      Taitaapa näitä löytyä muitakin.
      Ei silti Helsingissa löytyy varmasti samanlaisia juttuja...

    • kehitys kehittyy

      Lisää baareja hakunilaan!

    • 5+5

      En näe muuta vaihtoehtoa kuin liitos Helsingin kanssa. Vantaalta puuttuu kyvykkyys saada talous kuntoon. Itse Helsingistä Vantaalle muuttaneena kauhistelen vieläkin tätä "junttimeininkiä". Jospa liitoksen myötä myös sivistyneet käytöstavat rantautusivat Helsingistä Vantaalle.

    • crisu hyvä

      vantaa on uponnut syvään suohon. Kaupungin päättäjiltä jos (mikä on täysin utopiaa) voisi ottaa pois kesälomarahat, kokous, matka ym virike ym. ym. (toiminnat/työsuhdeasunnot) niin johan siitäkin saataisiin vähän säästöä. Mutta entiset kaupunginjohtajat..nykyistä kun ei tiedä ovat vieneet jo kaiken päältä, eli kakku on jo valmiiksi kuivunut...tai ainakin läsähtänyt. Joten miten siitä enää mitään saa kasattua?. Kasva aikuiseksi Crisu hyvä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe