Ovatko ujous ja röyhkeys vastakohtia?

Katsokaa omia vikojanne.

Jos ovat miltä usein näyttää,niin kumpi on sairasta?Millä tavalla ujous on vaarana muille ihmisille? Entä röyhkeä ihminen,onko sellaista pakko sietää nyky-yhteisössä?Eikö ujolla ole oikeutta elää rauhassa elämäänsä?Kun ujous myöhemmin poistuu,onko jotenkin käsittämätöntä mielestänne että hyänellä on voinnut jäädä entisistä ujouksistaan ja niiden seurannaisistaan jotain hampaankoloon tälle yhteiskunnalle ja sen joillekin edustajille ja asukkaille.Tuskin ihmisen on pakko tarttua likaisilla hampaillaan jokaiseen itseään heikompaan lähimmäiseensä aikanaan.Suhteet voivat muuttuakkin?

8

535

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • by the way

      Aggressiivisuus on sairasta...

    • katsonkyllä

      "Ovatko ujous ja röyhkeys vastakohtia?"
      Saman kolikon kääntöpuolia ne taitavat olla.

      "Jos ovat miltä usein näyttää,niin kumpi on sairasta?"
      Ne ovat ominaisuuksia tai käyttäytymispiirteitä, jotka ovat kummatkin yhtä sairaita tai epä-sairaita.

      "Millä tavalla ujous on vaarana muille ihmisille?"
      Vaara on voimakas sana, mutta ehkä siitä voi jotain haittaa olla muille, kuten että ujoon voi olla vaikeampi tutustua kuin epä-ujoon.

      "Entä röyhkeä ihminen,onko sellaista pakko sietää nyky-yhteisössä?"
      Ei ole pakko sietää, jos ei halua.

      "Eikö ujolla ole oikeutta elää rauhassa elämäänsä?"
      On kuten kaikilla muillakin.

      "Kun ujous myöhemmin poistuu,onko jotenkin käsittämätöntä mielestänne että hyänellä on voinnut jäädä entisistä ujouksistaan ja niiden seurannaisistaan jotain hampaankoloon tälle yhteiskunnalle ja sen joillekin edustajille ja asukkaille.Tuskin ihmisen on pakko tarttua likaisilla hampaillaan jokaiseen itseään heikompaan lähimmäiseensä aikanaan.Suhteet voivat muuttuakkin?"
      On ihan käsitettävää, mutta miksi ujo kantaisi enää kaunaa menneistä asioista, jos on jo päässyt ujoudestaan ja on näin ollen kasvanut ja viisastunut sen verran että ymmärtää ettei kaunan kantaminen veloita kuin ainoastaan kaunan kantajaa itseään. Suhteet voi muuttua ja kun ne muuttuu niin ex-ujo voi tajuta kuinka pikkumaisista asioista olikaan aikoinaan kyse ja olla suhteen henkisesti vahvempi osapuoli, varsinkin kun tietää kokemuksesta miltä tuntuu olla heikompi osapuoli. Fiksumpaa on siirtyä eteenpäin elämässään kuin hautoa vanhoja asioita.

      • tantta

        "Entä röyhkeä ihminen,onko sellaista pakko sietää nyky-yhteisössä?
        Ei ole pakko sietää, jos ei halua."

        Tähän sanoisin, että useimpien on pakko sietää ja mieluummin jotenkin oppia pitämään puolensa näitä p----kiaisia vastaan. Röyhkeys on nykyisin hyve, joten on ihme, jos ainkakin työelämässä törmää näihin ei-niin-vilpittömiin työtovereihin ja esimiehiin. Onnekas on se, joka voi ryhtyä yrittäjäksi tai muutoin luovia röyhkeiden ulottumattomiin.


      • ja tantta korjaa
        tantta kirjoitti:

        "Entä röyhkeä ihminen,onko sellaista pakko sietää nyky-yhteisössä?
        Ei ole pakko sietää, jos ei halua."

        Tähän sanoisin, että useimpien on pakko sietää ja mieluummin jotenkin oppia pitämään puolensa näitä p----kiaisia vastaan. Röyhkeys on nykyisin hyve, joten on ihme, jos ainkakin työelämässä törmää näihin ei-niin-vilpittömiin työtovereihin ja esimiehiin. Onnekas on se, joka voi ryhtyä yrittäjäksi tai muutoin luovia röyhkeiden ulottumattomiin.

        Tarkoitus oli sanoa, että "on ihme, jos EI ainkakin työelämässä törmää näihin ei-niin-vilpittömiin..


    • lehmä ojassa

      Tiedän joitakin ujoja, jotka ovat tavallaan röyhkeitä. Ujoushan ei automaattisesti sulje pois itsekkäitä ominaisuuksia. Sopivassa ympäristössä arkuudestakin voi tehdä aseen ja kiristyskeinon. Äärimmäisen ujo voi sanoa puolisolleen, että ahdistuu, jos pitää mennä töihin, yksin kauppaan tai joutuisi viemään lapset kerhoon. Kumppanin sukulaisia ja tuttavia ei tavata, koska se olisi ujolle liian rankkaa. Niinpä perheen sosiaaliset ympyrät kutistuvat minimiin. Siispä puoliso elättää ja hoitaa kaiken sekä luopuu omista kuvioistaan , ettei rakas kumppani vaan hermostuisi.

      Myös työelämässä herkkä ihminen voi sopivan paikan tullen hallita herkkyydellään. Eräs arka rouva katsoi oikeudekseen jättää suuren osan töistä toisten harteille, koska koki, etteivät tietyt tehtävät sovi hänelle. Myös työnantaja halusi miellyttää rouvaa ja maksoi tälle samaa palkkaa vähemmästä työstä. Muut joutuivat tekemään enemmän, eikä tämä näkynyt palkassa. Asiasta ei sopinut kysellä, koska herkkä rouva olisi saattanut romahtaa ja joutua pitkälle sairaslomalle.

      Nämä ovat harvinaisia tapauksia, mutta heitäkin on. Minusta ujot ovat yleisesti ottaen mitä miellyttävimpiä ihmisiä. Olenhan itsekin ujo.

    • Ei taida olla

      Eivät ole, sillä voihan ujon käytös voi olla tietyllä tapaa röykeää. Tarkoitan että ujo ei esim. välttämättä oma-alotteisesti tervehdi, kävelee ohi katse muualle suuntautuneen, jne. Eli ujoutta ja röyhkeyttä ei voi pitää toistensa vastakohtana, sillä niistä kuitenkin voi löytyä samoja käyttäytymis piirteitä. Toki röyhkeää käytöstä voi osoittaa paljon muullakin tavalla...

      • 13+13

        Ujous on ominaisuus. Röyhkeyskin voi sitä olla, mutta usein se liittyy suoranaisiin käytös- ja persoonallisuushäiriöihin. Ja ujohan voipi olla vaikka ohutnahkainen narsisti, jolloin hillityn ja hallitun täydellisyyden alla muhii varsin omahyväisiä asenteita. Nämä pilkahtelevat silloin tällöin esiin. Jos tapaa tällaisen ujon tavallisuudesta poikkeavassa mielentilassa, vaikkapa humalassa tai manian myrskyissä, saa kuulla pelottavaa arvostelua ja halveksuntaa. Tällöin voi kuvitella, millaisin ajatuksin ao. henkilö suhtautuu ympäristöönsä normaalitilassa olessaan.


    • jompi, kumpi?

      Mun mielestä röyhkeys on hyökkäävyttä eli puolustautumista, henkilö kokee olonsa uhatuksi. Oman tilan voi ottaa ilman röyhkeyttä, mutta se vaatii itsevarmuutta, röyhkeys ei ole itsevarmuutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      284
      2978
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1890
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1562
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1350
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1218
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      262
      1162
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1021
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      961
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      143
      821
    Aihe