Luin 3 vuotta sitten itseni AMK inssiksi jonka jälkeen työelämän kautta lähdin ulkomaille suorittamaan Masters of Engineering tutkintoa. Nyt on vuosi jäljellä ja mietin että miten kääntäisitte tutkinnon suomeksi?
Vai kannattaako kääntää ollenkaan ja sanoa vaan master of engineering?
Master of Engineering
13
3257
Vastaukset
- inssi2004
Itse olin jokin aika sitten samassa tilanteessa ja kirjoitin vain Master of Engineering. Kysyttäessä rinnastin sen diplomi-insinööri tutkintoon vaikka oikeampi tutkinto saattaisikin olla YAMK mutta koska YAMK ei ole kovin tunnettu niin käytin dippainssiä.
Myöhemmin kun olin saanut työpaikan kysyin esimieheltä että mihin tutkintoon master of engineering oikein lain mukaan rinnastetaan ja hän sanoi että tuntuu ettei oikein kukaan suomessa tiedä. - Jippaij
Ylemmän ammattikorkeakoulun tutkintonimike on Insinööri (ylempi AMK), jonka englanninkielinen nimitys on Master of Engineering (lyh. MEng).
Vähän on eri asia kuin DI.- Anonyymi
Master of Engineering tutkinto on vaativampi kuin diplomi-insinööri tutkinto.
Master of Engineering tutkinnossa pureudutaan syvällisemmin todellisiin työelämän asioihin ja ongelmaratkaisuihin kuin taas diplomi-insinööriksi luetaan hyvin nuorena ja pohjautuu paljolti teoriaan ei kokemuksiin.
- 10+7
Kyseisellä logiikalla esim. USA:ssa ei kouluteta ollenkaan diplomi-inssejä.
Eli et kyllä mene metsään jos rinnastat Master of Engineering työhaastattelussa DI:ksi. - islackforfun
Yleisesti yliopistotutkintoa alleviivataan käyttämällä termia ja tutkintonimikettä Master of Science - M.Sc.
Sitä sitten täsmennetään esim. M.Sc. in Mechanical Engineering, etc. Tuo "Master of Engineering" ei kuulosta viralliselta tutkintonimikkeeltä, pikemminkin joltakin koulutusohjelman nimeltä. Mikäli tuo nyt jostain syystä on myös se virallinen tutkintonimike niin kyllähän se AMK:maisen kuvan antaa. Jenkkilässä on myös M.S. -tutkinto mikä on sama kuin M.Sc. -- eli jos tuota tiedepohjaisuutta (Science) ei ole tutkinnossa mainittu niin kyllä ohjaa ajatusta siihen suuntaan että oppilaitos on ollut polytechnic (vrt. amk), eikä yliopisto.
Mikäli tutkinto on M.Sc. (ihan siinä tutkintopaperissa) niin luonnollisesti viittaat itseesi niin. M.Sc. (Eng.) taasen on diplomi-insinööri englanniksi Suomalaisten yliopistojen nimikekäytännöissä. - fuckmyass
Ainakin MIT, Princeton ja Berkeley näin nopeasti googlaten tarjoavat Master of Engineering tutkinnon.
- valotpäälle
Totta, että kyseiset yliopistot tarjoavat sitä.. Johtuisiko siitä, että se on erillinen lyhyempi koulutusohjelma ja se on samassa yliopistossa, koska siellä ei ole käytössä korkeakoulutuksen duaalimallia kuten Suomessa..
Eli ei sitä M.Eng tutkintoa saa kyllä tuollakaan väitteellä vastaamaan DI:tä..
Tuolta lukemalla luulisi selventävän asiaa:
http://cee.mit.edu/Master-of-Engineering/FAQs - fuckmyass
Jos joku kysyy niin sano vaan että vastaa DI:tä. Kukaan is luultavasti tarkista ja jos tarkistaa niin vaikeaa on suomalaisen jolla ei ole taustatietoa saada selville mikä tutkinto vastaa mitäkin.
Elämässä pitää aina värittää ja valehdella hiukan ylöspäin ja tilanteesi on juuri sellainen jossa se kannattaa. Eli ei muuta kuin työnhakuun, diplomi-insinööri. - saitkomitalin
Sillä ei ole hevonperseenväliä rinnastetaanko se DI:hin - ei ehkä osaamismielessä kovinkaan monen mielestä. Jos otetaan julkinen tai valtionhallinto niin hakuperusteissa se riittää vaikka onkin tuollainen kirjekurssina suoritettu akuankkatutkinto kuten monet MBA:t. Sama juttu YAMK:ssa. Se on taas valitsijan murhe valitseeko DI:n, FM:n, YAMK:n vai insinöörin. Loppujen lopuksi se osaaminen paljastuu joskus ja ura etenee (ehkä) senkin mukaan.
- Anonyymi
MBA tutkinnon suorittavat ilman pohjakoulutusta (sellaiset jotka eivät ole edes ylioppilaita), kun työnantajat häpeävät koulujakäymättömiä työntekijöitään. Työnantaja siis maksaa koulutuksen ja se on tosi kallis kirjekurssiksi. Esim. IBM:llä on eräs myyntinainen, joka mainostaa itseään yliopistojen yhteysjohtajana ja kirjoittelee itsestään "huippuosaajana". Missähän se osaaminen ilmenee??? Vanhanaikainen tapako?
- Äläkäännä
Käytä englanninkielistä tutkintonimikettä. Ulkomaankokemus on sinun vahvuutesi, joten sitä ei tarvitse peitellä. Kerro hakemuksessa selvästi yliopisto ja opintojen laajuus vuosina. Nämä ovat ne asiat, jotka ulkomaalaisestakin hakijasta halutaan tietää. Ulkomaisia tutkintoja ei nykyään "rinnasteta" suomalaisiin vaan ne arvioidaan sellaisinaan. Kaikkia työpaikkoja voi hakea, jotka tuntuvat oikealta.
- Seonteknologiaossoomista
Eikö se kerro enemmän siitä, onko akateemisesti vai liiketaloudellisesti suuntautunut. Msc ksetää kauemman.
- Anonyymi
Vastaavuuden voi kysyä opetushallituksesta. Siellä on vähintään 100 virkamiestä miettimässä juuri tätä asiaa. Saat vastauksen muutaman vuoden kuluttua.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensitreffit Jenni laukoo viinilasin ääressä suorat sanat Jyrkin aikeista: "Mä sanoin, että älä"
Voi ei… Mitä luulet: kestääkö Jennin ja Jyrkin avioliitto vai päättyykö eroon? Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde212606- 1482244
Ymmärrän paremmin kuin koskaan
Roikut kädessäni ja vedät puoleesi. Näen kuitenkin tämän kaiken lävitse ja kaikkien takia minun on tehtävä tämä. Päästän292242Hullu liikenteessä?
Mikä hullu pyörii kylillä jos jahti päällä? Näitä tosin kyllä riittää tällä kylällä.522139Niina Lahtinen uudessa elämäntilanteessa - Kotiolot ovat muuttuneet merkittävästi: "Nyt on...!"
Niina, tanssejasi on riemukasta seurata, iso kiitos! Lue Niinan haastattelu: https://www.suomi24.fi/viihde/niina-lahti211742Kun Venäjä on tasannut tilit Ukrainan kanssa, onko Suomi seuraava?
Mitä mieltä olette, onko Suomi seuraava, jonka kanssa Venäjä tasaa tilit? Ja voisiko sitä mitenkään estää? Esimerkiks3881617Ano Turtiainen saa syytteet kansankiihoituksesta
Syytteitä on kolme ja niissä on kyse kirjoituksista, jotka hän on kansanedustaja-aikanaan julkaissut Twitter-tilillään961556- 2881436
Varokaa! Lunta voi sataa kohta!
Vakava säävaroitus Lumisadevaroitus Satakunta, Uusimaa, Etelä-Karjala, Keski-Suomi, Etelä-Savo, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanm131389- 1321389