Ilomantsin barbaarit

Barbaarikarjalaiset

Helsingin Sanomissa julkaistiin sunnuntaine 16.9.2012 (jo toinen) juttu ilomantsilaisesta Ella Ikonen-Kannisesta, joka metsästää huvikseen. Siis loukuttaa eläimiä ja loukkuun joutuneet väärät eläimet hän tappaa pienoiskiväärillä. Erityisesti nainen pitää majavan metsästyksestä. Eläimestä hän käyttää vain pienen osan kuten maksan tehdäkseen gourmet-ruokaa.

Erityisen vastenmieliseksi jutun tekee se, että Ella-rouvan 8-vuotias tytär on mukana metsällä ja tykkää suolistaa nämä turhaan ammutut majavat. Noora Kanninen "työntää kätensä lämpimänkosteaan mahaan ja vetää sisuskalut varovasti ulos". On se suloista, kun kahdeksanvuotiaana saa työntää kätensä vereen. Ei ole taidettu tälle lapselle erityisemmin eläinsatuja lukea. Jos olisi, lapselle olisi kehittynyt jonkinlainen eettinen omatunto jo tuossa vaiheessa.

Olen niitä, joiden mielestä maaseudun ihmisille pitää taata kunnolliset olot, mutta nämä pohjoiskarjalaiset tuntuvat olevan sellaisia barbaareja, että eläkööt sitten metsästyksellä ja keräilyllä, kun siitä niin kovin pitävät. Ei minkäänlaisia valtion tukia näille barbaareille.

24

441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • metsästäjän tytär

      Mistä olet päätellyt että Ella tekee gourme-ruokaa ? Sitä paitsi eläimestä otetaan talteen lihat, maksa, sydän. Nahka otetaan myös talteen.Eläimiä ei ammuta turhaan, vaan majavia esimerkiksi siksi että niiden tekemät padot nostavat veden tielle.

      itse olen tehnyt samaa tuon ikäisenä ja mulla ainakin on eettistä omatuntoa, lisäksi tiedän mistä ruoka tulee ja osaan arvostaa sitä. Itken jos eläimiä rääkätään, metsästyksen takia en, sillä tiedän että eläintä ei laiteta kärsimään. Suomessa metsästysasiat on hyvin, kuin taas Kanadassa majavia mesästetään hukuttamalla. Lue eka tosiasioita ennen kuin arvostelet.

    • kulttuurierot näkyy

      Maailmankuvasi on kutakuinkin kapea, tai sitten yrität provosoida kirjoituksellasi.
      Mikäli olet aivan tosissasi, niin iso on kulttuuriero sinun ja maalaiselämän välillä.
      Pohjoiskarjalaiset eivät kyllä eroa lainkaan muista maaseudun ihmisistä. jos elät pääkaupunkiseudulla, niin kohta kehä kolmosen jälkeen alkaakin sinun kammoama barbaari- maailma. Klaukkalassa jo metsästetään täyttä päätä ja Klaukkalalaiset barbaarit vetelee kauriista lämpimiä sisuksia pellolle. Gourmeeta tehdään kyllä koko elukasta ja valveutuneemmat keittelee vielä luutkin liemipohjiksi.
      Kaupunki on sellainen paikka, jossa voidaan elää täysin luonnosta erillään, mutta on se kaupunkilaisenkin syötävä. Kunhan vähän vanhenet, niin suosittelen tutustumaan ruokatuotantoon noin yleisesti ottaen. Se on lopultakin aika kiinnostava aihe, mutta järkytyksiä voi seurta, kun on saanut tai joutunut elämään vain kauppojen valmispakkaamien ruoka-annosten varassa.

      • Poispois

        Kanadanmajavat joutaa muutenkin metsästää Suomesta sukupuuttoon, ja koko mantereelta. Joutavanpäivänen elukka, joka tuhoaa Suomen luontaisia ekosysteemejä.


      • Jagdpanzer
        Poispois kirjoitti:

        Kanadanmajavat joutaa muutenkin metsästää Suomesta sukupuuttoon, ja koko mantereelta. Joutavanpäivänen elukka, joka tuhoaa Suomen luontaisia ekosysteemejä.

        Ei se mitään sinällään tuhoa mutta estää euroopanmajavan yleistymisen mikä on luontainen laji.


    • asdfasdf

      jos pitäisit vain huolta omista asioistasi ja levittelisit niitä sen sijaan että alat vinkua muiden elämästä...

    • kulttuurierot näkyy

      Aika turha on kirjain- nimmiri kommentti asiaan. Keskustelun aloittaja on laittanut oman mielipiteensä asiasta, siihen hänellä on oikeus.
      Jos on halua kommentoida, niin fiksut tekee sen asiallisesti. Sinun kommentti on tämän ketjua ainoa asiaton tokaisu. kerran ei ole mitään sanottavaa, niin olisi parempi olla sanomatta sitä lainkaan.

    • asdfasdf

      kahdeksanvuotiaalla on pienempi käsi sopii ruumiinonteloon paremmin kuin aikuisen:D
      on vain hyvä asia että elämän realiteetit tulevat tutuiksi jo tuon ikäisenä ettei myöhemmin elämän karut totudet satuta.

      "Ei ole taidettu tälle lapselle erityisemmin eläinsatuja lukea. Jos olisi, lapselle olisi kehittynyt jonkinlainen eettinen omatunto jo tuossa vaiheessa."

      tai sitten tajuaa monta aikuista paremmin ettei eläimet pue vaatteita päälleen kuten ihmiset eivätkä käyttäydy muutenkaan ihmisten lailla,suoraan sanottuna ovato vain eläimiä ja sadut satuja.

      mitä sitä sitten afrikan barbaareillekaan mitään antamaan kerta ei omillekaan.

    • kerranlapsukainen

      Kyllä minäkin ihmettelen Ellaa - väitän, että vain raakimus pystyy moiseen ja vielä opettaa tyttärensäkin tunteettomaksi." Loukkuun joutuneet väärät eläimet lopettaa pienoiskiväärillä" ja lapsukainen katselee siinä vieressä. Ei pitäisi lasta ottaa tuollaiseen mukaan - aivan kuin lapsen äidillä ei olisi ihan kaikki asiat kohdallaan. Yleensä lapset on empaattisia eläimiä kohtaan. Minä ainakin olisin seonnut pienenä jos äitini olisi käyttäytynyt Ellan tavoin.

      • 23rwefsfd243we

        Sekoamisestasi ei olisi koitunut mitään vahinkoa, sillä sehän on selvästi tapahtunut joka tapauksessa, vaikka äitisi käyttäytyikin eri tavoin, kuin Ella Kanninen.

        Mitäs, jos yrittäisit ottaa selvää siitä, minkä takia pienpetojen loukkupyyntiä yleensä harjoitetaan.


      • Kettu siittää
        23rwefsfd243we kirjoitti:

        Sekoamisestasi ei olisi koitunut mitään vahinkoa, sillä sehän on selvästi tapahtunut joka tapauksessa, vaikka äitisi käyttäytyikin eri tavoin, kuin Ella Kanninen.

        Mitäs, jos yrittäisit ottaa selvää siitä, minkä takia pienpetojen loukkupyyntiä yleensä harjoitetaan.

        Eläinsatujuttu pitää kyllä paikkansa. Sadut on nimittäin jäänyt päälle todella monelle nykypäivänä. Kaikki pitäisi olla kuten nalle puhissa tai muissa piirretyissä. Siihen päälle vielä kauniit ja rohkeat niin katastrofi ja elinkelvoton yksilö on valmis. Kyllä elämän realiteetit on näytettävä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Jokainen tekee sitten omat valintansa kun on sen aika.


    • raakaa on elämä

      On kyllä ihminen vierotettu tosi pitkälle ravintoketjunsa alkulähteiltä, kun suolistus alkaa näyttämään raakalisten touhuilta.
      Mitenkäs teurastamoiden väki ? Ne kai on täysin ilman empatiaa olevia raakalaisia ?
      Saavat oikein palkaa moisesta verimässäilystä ?
      Entäs kun suolia käytetään makkarankuorina ? Raakalaiset on repineet ulos eläimestä ja pesseet ne, sitten makkaratehtaassa täytetty makkaramassalla, josta on iso osa niitä elimen osia, (lihaksi kutsuttavaa tavaraa)
      Mitenkäs naamavärkki kaupassa pannaan, sielläkin on myynnissä raakuuden tuottamaa tavaraa. Tosin sitä ei helposti huomaa, kun ovat suojakaasupakkauksissa, mutta usein ihan tehotuotettua, toisin kun se majava, tai mikä lienee metsästetty otus.

    • teurastaja2

      Olen ollut teurastamossa monet vuodet töissä ja sitä ennen maalla olin ja asuin siis elämäni aikana on eläimet kuuluneet elämääni ja totuin niitä tappamaan. Teurastamossa se tapahtuu eläimille kivuttomasti Possut tainnutetaan sähköllä. Raavaat ja lampaat pultti pistoolilla tai nuijalla. Minulta ei mennyt tunto eläimiä kohtaan siinä mielessä, että en hyväksynyt minkäänlaista eläimen kiusaamista tai kiduttamista. Opin ajamaan possutkin teurastukseen käyttämättä sähkö piiskaa joka kuuluu navettamiehen työ kaluihin. Eläin vaistoaa hyvin pitkälle navettamiehen asenteen niitä kohtaan jos olet rauhallinen niin possuillekkaan ei tarte muuta kuin avata karsina niin ne menee itse siihen karsinaan josta ne sitten ajetaan teurastus ränniin. Metsä ajot hevosella oli mielestäni monelle hevoselle liiallista kiusaa, varsinkin jos ajaja sattui olemaan tunnoton hevosta kohtaan. Kun hevonen joutuu kulkemaan syvässä lumessa ja sen jaloissa on kaikki mahdollinen metsässä oleva puun roju ja kannot ja kivet. Jouduin itsekkin tähän työhön kolmena talvena. Noilta talvilta on jäänyt oman tuntoni pohjalle kalvava huono olo, metsässä tapahtuu hevos ajossa vaikka mitä josta hevonen kärsii. Neuvoisin lasten vanhempia korostamaan lapsille eläin suojelua, ja turhan kärsimyksen aiheuttamista eläimelle, jo lasten itsensä tähden siksi että kärsimyksen tuottaminen eläimelle, saattaa myöhemmin muutua ihmiselle painajaiseksi kun hänelle tulee aikuisen ymmärrys.

      • asiallinen kommentti

        Kerrankin joku tällä palstalla kirjoittaa eläimen tappamisesta asialliseen sävyyn. Täällä on saanut lukea jo noita "höphöpö" ja "vihernarsisti" juttuja AIVAN LIIKAA !

        Kiitokset "teurastaja 2" hienosta kirjoituksesta.


    • ..että näin meillä

      Hieno kirjoitus teurastajalta. Itse olen lapsena itkenyt, kun naapurin ukko hakkasi hevosta peltotöissä. Nyt kun huomaan epäkohtia, teen ilmoituksen välittömästi eläinsuojeluvalvojalle.

      Aina vaan eläinsuojeluvalvoja ei tule paikalle, ainakaan pienempien luonnoneläimien vuoksi.

    • Kade, oikeasti!

      Olispa minunkin äiti tollanen...

    • pakapajula

      Totta kirjoitat. P-Karjala, Kainuu, Lappi etenkin on barbaarien asuttamaa villiseutua jossa ei normi lait enää päde. Toivottavasti sivistys saavuttaa nuokin syrjäseudut tulevien sukupolvien myötä, kun nykyiset 'mehtäläiset' on manan majoilla.

    • EI kaupan possulle

      Juu, antakaa vain meidän barbaarien olla rauhassa, älkääkä tulko tänne moralisoimaan metsästystä ja riistalihan syömistä. Eläimen arvolle kun näyttää siellä "sivistyksen" parissa olevan sopivampaa kasvaa vain teholihantuottoa varten. Täällä syödään tällaista raakalaismaista luomulihaa, kyllähän se traumaattista on ja tunne-elämän ja empaattisuuden puutteeseen vaikuttaa.. Mutta jospa moralisitit otatte ohjenuoraksi että älä tapa äläkä sitten syö lihaakaan.. Ja älä totuttele siihen ajatukseen, että kuolema kuuluu elämään. Äläkä lapsiasikaan totuta, etteivät vaan sekoa ja pärjäisivät paremmin elämän kuoppakohdissa.. Älä puhkaise kuplaa, niin ei ahdista!

      • no possuhan on

        hyvää. Harmittaa vaan, että on tänä päivänä niin rasvatonta ja kuivaa,
        Olen joskus yrittänyt elää syömällä "heiniä ja lumpeen kukkia", mutta se heikottaa.
        Kasvikset, vihannekset, hedelmät ja marjat on hyviä, mutta ihminen tarvitsee lihaa ja kala syödäkseen, että jaksaa.
        itse liikun työssä paljon ja kun on vielä koiria niin tuleepa lenkkeiltyä varmaan. 10 km per päivä ja heinää syömällä heikottaa.
        Kuule se kuolema kuuluu elämään. Olen tuossa muutaman vuoden sisällä vienyt haudan lepoon, oman poikani ja puolen kymmentä lähisukulaista, se kuuluu ihmisen osaan, kuolema meinaan.
        Ja tuli pikkupoikana kouluvaatteita tienattua ampumalla oravia, kärppiä ja muita otuksia, joiden turkki lämmitti hienostorouvien takamuksen ja sekin kuuluu elämään.
        Lisäksi kun on tullut tehtyä pitkä ura ammatikseen ruokaa niin en ymmärrä, että pitää lihaa kiertää ja olla heiniä ja kevyttuotteita syövä näiviskö.


    • fasaanien ystävä

      Ei olla kaikki Pohjois-Karjalassa barbaareja. Minusta pitäisi kieltää tuollainen tappaminen niin täällä kuin muuallakin. Ihminen ei ole mikään valtias joka voi "toteuttaa" itseään sortamalla muita lajeja. Ja autoilijat voisi myös katsoa eteensä ja hellittää kaasujalkaa ettei tiet olis täynnä jäniksen, siilin ja muiden eläinten raatoja.

      • asdfasdf

        eihän niiden ole pakko juosta siihen auton eteen.


    • on tietysti

      Helsingissä asuvana sanon, että vähän on meillä majavia, no ei ainaskaan sanotaan Kiasman kulmalla.
      Olen asunut pienen tovin Ilomantsissa ja silloin miehet metsästi, kalasti.
      Muistan, että 1960 luvun alkupuolella tapasin muutaman metsästystä harrastavan naisen.
      Elettiin 1950-60 luvun vaihetta ja esim. perheet oravan metsästyksellä lisäsivät ruokaa pöytään ja se oli ok.
      No Helsinki on oikein semmonen luonnonsuojelijoiden kehto ja osa näistä suojelijoista ei ikinä ole muualla luonnossa käyneet kuin Korkeasaaressa, katsonet kyllä luonnosta kertovia tarinoita ja asiantuntemus tulee sieltä.
      Mitä tulee tuohon barbaarisuuteen niin ihmettelen, että täällä hyväksytään luontoon kuulumaton homous ja sitä ihannoidaan. Tällä fillarilla ajavat vihersiepot ja vasurihintit tänä päivänä suojelee luontoa ja ihannoivat esim. näit " reenpiisi" ihmisiä. No ois pitänyt jättä nämä aktivisti Venäjälle ainakin 10 vuodeksi vankeuteen ja mielellään Siperiaan, tutustumaan luontoon.
      Tänä päivänä ihmisten ajattelu asioista perustuu kirjatietoon ja toisen käden tietoon, mutta meneppäs arvostelija Eila rouvan ja hänen tyttärensä kanssa metsälle niin ajatuksesi muuttuu.

    • itäsuomalainen

      Minäkin olen ennen kouluikää, opetellut puhkaisemaan muikun ja suolistamaan ahvenen. Mutta kalathan ovatkin limaisia ja haisevia, toisin kuin pörröiset ja ihanat majavat.
      Aloittajan tarkoitus lienee vain ärsyttää maalla asuvia tai sitten saada kauhistelevia ja tuomitsevia kommentteja.

    • Erämetsän kutsu

      Itäsuomalaiselle: olen samaa mieltä ärsyttämisestä. Tosin kaukana ei ole ajatus että aloittajana on elämästä ja luonnosta vieraantunut sosiaaliavun kasvatti.

      Vähintään huomionhakuinen tynnyrissä kasvatettu.

      Ollaan me itäsuomalaisen ja muiden erähenkisten kanssa tyytyväisiä siitä rikkaasta elämästä joka meillä on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      67
      2914
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      412
      2812
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2247
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      87
      2014
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1834
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1830
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1785
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1602
    Aihe